Söndag =TOLKNING!

Japp, imorgon så består dagen utav tolknings mys. Jag rider och Agnes tolkar.
Läängesedan :)
Fotograf Julia
image description

Love is so overrated, it's lucky that I have you


Sommar

Hoff, vad jag längtar till sommaren! Kan inte vintern försvinna och sommaren komma??!

Tvål, parfym?

Vet ni att HV polo gör tvål, parfym, typ hudkrämer(?) och badsalt? Jag tycker att det är bra att häst märken utvecklas mer och mer men parfym är väl lite överkurs. Har ni nån av dessa produkter?


image description


Grillat

Vi här i stenis har grillat bananer med choklad på. Var så hiiimla gött. Jag har det fett skönt. Lite huvudvärk bara. Snart kommer ett till inlägg.:3

/Alma


Ridhandskar eller inte?

Använder ni ridhanskar när ni rider? Jag klarar mig inte utan dem! Rider med ridhanskar hela tiden, hänt någon enstaka gång att jag glömt de och därför inte kunnat. Om hästen håller på att bocka och sånt börja det svida så mycket i fingrarna tycker jag. Vad rider du med?
???

Hiss eller diss

Hittade detta snygga schabrak från Quse , det är ett allround schabrak , grymt snygg färg! :) och varför inte direkt passa på att matcha den med snygga benlindor också?! :)
BR EVENT Fleecelindor Burnt Brick

this or that

D-ponny/ Häst
'
Dressyr/ Hoppning
'
Skimmel/ Fux
'
Fux/ Mörkbrun
'
Ute/ inne (beror helt på väder!)
'
Sköthäst/ egen häst
'
Pälsglans/ glitter spray
'
sporrar/ spö
'
skimmel/svart
'
rida med sadel/ barbacka
'
Mocka/ rykta
'
longera/ leda (beror på!)
'
grå/ beige/ brun
'
lång man/ kort man


Stenbacken

Sitter i bilen på väg till stenbacken. Ska bli ganska skönt och komma iväg ändå. Åker hem på kvällen så jag hinner raka Foxy på morgonen. Red honom på banan lite.:)


vilket pannband?

Vad tycker ni är snyggast? Pannband som är lite "svängda/ böjda eller raka? Måste nog säga att jag tycker svängda är snäppet snyggar, iaf till dressyr!
Dem här pannbanden hittar du hos Charlies Häst & Hund: http://www.charlies.nu
PANNBAND HAPPY PEARL HANSBO
HÄST - pannband - PANNBAND SVÄNGT BLING BLING PÅ SVART LÄDER

Rest In Peace

Vila i frid Orlando ♥

image description

L.O.V.E


Yuppie

image description 


En bild som väcker många minnen


Dag 1. En bild på dig och favorithästen
Dag 2. Dina favoritbilder som du tagit
Dag 3. En bild som gör dig lycklig
Dag 4. En bild på favorithästen
Dag 5. En bild på din gamla favorithästen
Dag 6. Din dröm outfit
Dag 7. Vad du vill beställa
Dag 8. Dina favoritbilder på dig och favvo hästen
Dag 9. En bild på favvohästen i hagen
Dag 10. --- i boxen
Dag 11. Bloggar du läser dagligen
Dag 12  Din utrustning
Dag 13. Favorit schabraket
Dag 14. En rolig bild du  tagit
Dag 15. En bild som väcker många minnen
Dag 16. En bild på någon som betyder väldigt mycket för dig
Dag 17. En bild på någon som du verkligen kan lita på
image description

Vettskrämda

Nu sitter jag och Agnes och är förmodligen vettskrämda. Önska mig lycka till och att jag kommer få sova något iaf inatt. Godnatt MYCKET fler inlägg kommer imorgon! :)
image description

Chill

Sitter let's Dance. Mysigt värre!

Dagen var bra som vanligt. Mockade och blandade betforn. Borstade efter jag tagit in. Snäll och söt! Red i lilla med Anna Maria och Sess. Vi körde på lite cavaletti. Gick bra. Fixade av sakerna och borstade. Gav maten å pussade! Fot hem och åt.:)


tiden går

Ja tiden börjar dra ihop sig och det börjar bli dax att packa och sånt. Ska bli grymt kul, fick veta nyss att vi ska titta skräckfilm som vanligt ;) Ska även tvinga henne att förhöra mig till provet så att jag klarar det. Ska fixa de sista tidinställda nu innan jag går och packar upp. Tror inte att jag gör mer än ett-två st tidinställda till söndagen men på lördagen får ni lite mer iaf! Aja det här får bli näst sista inlägget för mig idag, eller mest troligt i allafall, kan hända att jag snor någons data får se ;)

pause

Nu ska jag ta en liten pause innan jag sätter mig ner igen och börja med tidinställda.. Hunnit göra ganska många så har bara lite kvar, skönt. Ideérna börjar liksom ta slut. Är väl tillbaka om en stund och fortsätter med dem, medans så kollar jag nog på ett avsnitt av one three hill och sen så ska jag börja packa lite smått och gott ;)

Förresten många frågar om vi har mycket snö och det har vi! Det har ju börja smälta nu men det är säkert 1m vart det är som djupast ;)

fredag

Skoldagen har varit helt okej. Slutade för ca en timme sedan, No var våran sista lektion så den var inte så rolig. Idag blir det ju inge stall utan det blir att sova över hos Agnes och sen på lördagen göra slut-provet och åka till stugan, men var lugn, tidinställda kommer! :)
'
Fick även veta nyss att Fonzie fått en gräslig hosta vid ansträning vid ridning. Inge roligt att veta, men förhoppningsvis så är det något lite som går över snart. Eva har kontaktat veterinär och allt så läget bör ju vara vid koll. Älskling nu får du krya♥

Jag och Vikkan


Klick
image description


you.me.us



Ledsen för arkivbilderna men ni vet vad som hänt med kameran..
.


Prov

Skrev precis ett NO prov som kändes helt okej. Datan är lagg...

Men idag så blir det stallet och rider troligast med Anna Maria.
Kul blir det iallafall. Hela helgen blir också skön!
Snart ska vi också gå och äta lunch.

image description

Säkerhetsväst eller inte?

Rider du med säkerhetsväst eller inte? Jag rider med den när jag hoppar, rider Fonzie och rider ut. När jag rider på ridskoleponny inne så känns det inte så nödvändigt eftersom de är så snälla så, dessutom tycker jag själv att jag kommer ner mycket bättre med sitsen och sitter bättre i huvudtaget, så rider du med eller utan? Men jag tycker absolut att man ska använda säkerhetsväst då det verkligen kan hjälpa ibland!


önska mig lycka till...

.. Nu sitter jag och gör slutprovet på grönt-kort kursen, önska mig lycka till och hoppas på det bästa! Ska kolla hur Fonzie mår också ! ♥
Första bilden jag laddade upp på fina hästen :)


Finaste


image description

Snajsigt




Såhär ska jag och Foxy se ut på tävlingsbanorna nån gång.
Vet att det är dressyrigt men det spelar ingen roll! :)
image description

Godnatt

Nu ska jag ta och lägga mig i sängen och läsa lite... Börjar bli sjukt trött, åkt skidor två gånger idag och fixat massa saker också. Statistiken har gått upp igen och det glädjer en verkligen tack så himla mycket, ni är guldvärda<3 Nä nu ska jag pallra upp mig i sängen och sova lite innan skoldagen börjar imorogon, godnatt^^

We made this together. You. Me. Us.


Plugg

Kommit hem från stallet och pluggar på no provet.

Ridningen gick ganska bra och duschade killen efter ridpasset. Snäll och ovanligt lugn. Detta blev sista inlägget för mig ikväll. Blir mer imorgon.:)/Alma


Nyheter från Hööks

De har verkligen lyckas tycker jag, stor hiss alltså! Här kommer lite smått och gott, klicka in och kika sjävla vet ja! :)
http://www.hooks.se





Gillar stövlarna som är näst längst ner, grymt snygga! Vad tycker ni om Hööks nyheter?


JägarLoppet 5km

Tyckte det gick super bra. Det började väldigt trögt, först så höll jag och Moa på att missa starten sen var det så många före oss som åkte lite saktare. Men sen gick det framåt, Moa försvann och jag åkte före, sorry<3 Stakade och åkte classic , kände att ddet började bli lite tungt vid 3km men jag kämpade på som bara den. Gilden var på topp och det kändes allmänt bra. Tror det tog ca 20-25 min inte världens bästa tid men men ;)


Jacka från Hööks

Tycker att den här jackan från Hööks är väldigt snygg! Verkar väldigt skön att rida i bland annat. Fin färg och snygg utseende mässigt :) Vad tycker ni om den? Rider ni i tröja, ridjacka eller något annat? :)

Helgalna vänner, men det är dem som är bäst, right?!


ingen stalldag

Nu har jag slutat skolan efter en väldigt skön dag. På idrotten åkte vi skidor och jag blev skit sur eftersom jag inte hade någon glid och kom knappt ner för en backe.. Och jag som hade tänkt träna lite och staka hela vägen, där ser vi ju hur det gick. Jaja , nu är det väl bara tagga till ikväll då vi ska åka skidor i varggropen 5km. Det får inte ta mer än en halvtimme!
'
Idag är det ju en stallfri dag, inge roligt. Längtar redan till stallet men kommer inte få vara där förren på måndag (om man inte räknar med på lördag men då skriver jag ju bara slutprovet och hinner inte hälsa på någon). Men men jag får ju iaf träffa mina älsklingar på lördag en kortis :)
Bild bristen börjar bli stor och kameran går ju inte att använda på 3 veckor. Batteriet har börjat tjorva så nu är den på repning i Malmö eller Stockholm...


Lunch nu!

image description

Man down


image description

lite info bara

Sitter förmodligen i skolan nu, bloggar när jag kommer hem vilket blir efter två tiden. Inge stall idag men däremot jägarmilen med skidor med en bra kompis Moa ;) Hejsvejs!

Tävlingsoutfit

 Såhär kommer ni se mig på tävlingar! Fast liiite annat spö med hästhuvud på. Det där tränset + pannbandet.
Inget rosa alltså. Ganska snyggt helt enkelt!

image description

Ångrat mig för tredje gången!

Jag har ångrat mig... IGEN. Så nu har jag beställt en kingsland jacka. Någonting vettigt iallafall. Ska gå och göra en tävlings outfit så ni fattar lite.;) såhär ser jackan ut:


image description


natti natti

Titta klart BB sen sängen , trött som attans och vill verkligen sova, imorgon händer mycket :)

...

"I´m not telling you it is going to be easy,
I´m telling you it´s going to be worth it."



stalldagen med Fonzie

Skötte ju superfina Fonzie som vanligt idag igen.  Gjorde väl inget speciellt, men han fick vara ute väldigt länge i hagen eftersom det var så bra väder, synd bara att det kommer bli väldigt lerigt och geggigt snart.. Sen gjorde jag väl inget mer än att prata med mina fina vänner och pyssla om lite. Stina åkte hem med oss vid halv åtta. Fick delproven också till grönt-kort kursen så nu är det bara att plugga på! :)
Och kan meddela täcket han har här är sönder, hagkompisar vettu ;)
Arkiv bild

Hiss eller diss

Det här schabraket från SHOWMASTER är grymt snygg enligt mig, vad tycker ni?

Music


Bara för att liksom ;) Random och har absolut inget med hästar att göra, men kan ju vara skönt med musik också!

min dag idag

Hej, han inte göra tidinställda igår därför har det varit så tyst från min del;) kan säga att jag ska snart till stallet och sköta bästa Fonzie själv idag vilket också är skönt, då man få ha han för sig själv. Ska jag göra något annat idag? Typ inte när jag kommer hem så ska jag se det senaste avsnittet från TVD och sen så ska jag titta lite OTH. Hehe mina dagar när dem är som bäst.
'
Eftersom jag inte har så mycket att skriva så kan jag säga att det varit ett riktigt ordenligt slagsmål och ett lite mindre i skolan och så har Ida bitit mig i kinden... Ida... Haha vi bildade hög och sen skulle hon "testa" på mig, hämd ljuva hämd säger jag bara! Sen har det inte hänt så mycket mera, bloggar senare och gör tidinställda! :)

Hemma

Hemma efter utflykten för en stund tillbaka. Idag så  blir det en bra dag iaf!
Ska umgås med Maria och vi hittar nog på något kul.

image description

Längtar till april ♥


Förra året i april/maj. :)
image description

Scapa Sports 2012

Hittade dom här schabraken på www.tophorse.se och blev kär i den gråa och svarta.
Alla var fina tyckte jag och hade kunnat ha alla. När dom sänkts i pris så SKA en bli min! ♥
 Scapa Sports schabrak 2012  Scapa Sports schabrak 2012
 Scapa Sports schabrak 2012  Scapa Sports schabrak 2012
LOVE!
image description

Mattojärvi

Idag i skolan så ska vi åka till matto eller björkliden och åka slalom eller skidor, pulka eller skridskor.
Jag kommer åka till matto. Var igår och köpte fika/mat.

Blir också innan jag går till skolan att gå ut med denna lurven!  ♥
image description

Har du sett?

Är du extremt duktig på att göra headers? Då har du chansen genom att göra en åt Tyra på Darios.se , hon ska nämligen byta header och frågar oss läsare om vi vill göra den åt henne! Ta och titta gärna! Ta chansen nu! :)
Här kommer länken:

http://darios.se/?p=31712#comments
Ny header i min blogg, hjälp?
2012-03-27 17:17

Hej, tänkte på att det är så otroligt många där ute som gör nya fina headers titt som tätt… Är lite sugen, eller väldigt sugen på en ny header till den här bloggen. Har 2 bilder som jag tror skulle kunna få passa. Om det finns någon av er där ute som vill testa, så får ni gärna göra det :)

Den headern som jag använder får självklart en länk i denna blogg, och om du har en blogg så får du gärna berätta lite vad den handlar om också så kan jag skriva om det:)

Maila in headers-förslagen till [email protected] så fort ni bara kan, vill byta nuuuuuu :D Jag gillar stilrena och enkla snygga headers :) Här är länkarna till bilderna som är den rätta storleken. Kopiera dom och klistra in i nytt fönster :)

http://darios.se/wp-content/uploads/2012/03/header1.jpg

http://darios.se/wp-content/uploads/2012/03/header2.jpg

UPDATE- OMG VAD DUKTIGA NI ÄR, HJÄLP VAD SKA JAG VÄLJA? SKA JAG LÄGGA UPP DE JAG GILLAR SÅ FÅR NI RÖSTA. NI KAN FORTFARANDE SKICKA IN FÖRSLAG, LÄGGER UPP EN DEL IMORGON, PUSS



citat

"You may think you will forget, but I promise you, you will never forget, it´s always there, always in you heart, remember that."


Duktig kille med nöjd ryttare

Vilket underbart och lyckat dressyrpass idag! Det är vad jag sjävl fick för känsla iaf, äntligen har jag fått tillbaka den där känslan WOW. Det var ju ett bra tag sen de¨n känslan fanns. Red Holger idag eller rättare sagt Miltex Kry som var väldigt mjuk och fin. Men han var nästan lite för böjbar så han hade svårt att hålla sig rakt. Grymt nöjd idag alltså, även fast det gick lite sämre på vissa saker men han flyttade sig jätte bra och var väldigt fin i volterna! Duktig kille med nöjd ryttare!

Vi tränade på att flytta ut framdelen en liten bit in mot mitten men hästarna skulle vara raka och inte tvära för mycket samtidigt så skulle vi flytta undan för skänkeln. Han var grymt fin och ibland orkade jag inte hålla emot på yttertygeln och råkade tappa den så därför blev det inte helt rakt ibland. Åh det känns så roligt att rida när allt går som man vill och man känner sig glad, idag ville jag verkligen inte att ridpasset skulle ta slut!

Bild lånad HÄR

Det ända som är lite jobbigt med honom är att han är väldigt tung  i huvudet och håller det väldigt långt nere, men men , grymt fin och söt ponny!

Tova (bilder)






Lite maffiga bilder från dagen!
image description

Laddar upp

Laddar upp bilder på datan från kameran nu. Varit ute och fotat Tova och lite sådana saker.
Det kommer antagligen komma upp en massa bilder också för dem är riktigt härliga!
image description

Att vara stark

Att vara stark är inte att aldrig falla. Att alltid veta, eller att alltid kunna. Att vara stark är inte att alltid orka skratta. Att hoppa högst,
eller att vilja mest. Att vara stark är inte att lyfta tyngst. Att alltid komma längst, eller att alltid lyckas. Att vara stark är att leva livet som det är. Att gå igenom svåra perioder, kunna acceptera det. Att falla tillbotten, slå sig hårt men att alltid komma upp igen.
image description

Svar på frågestunden/Alma :)


Svarar

Snart kommer frågestunden upp!:)/a


Till stallet

Nu ska jag åka till stallet och sköta bästa Fonzie och rida på dressyren. Bloggar senare! Kan berätta att jag åkt skidor idag och så har jag bestämt att jag inte ska äta något onyttigt på vardagarna, vi ser ju hur det går;)
//Lowa


VI♥DU♥JAG




image description

En rolig bild du har tagit


Dag 1. En bild på dig och favorithästen
Dag 2. Dina favoritbilder som du tagit
Dag 3. En bild som gör dig lycklig
Dag 4. En bild på favorithästen
Dag 5. En bild på din gamla favorithästen
Dag 6. Din dröm outfit
Dag 7. Vad du vill beställa
Dag 8. Dina favoritbilder på dig och favvo hästen
Dag 9. En bild på favvohästen i hagen
Dag 10. --- i boxen
Dag 11. Bloggar du läser dagligen
Dag 12  Din utrustning
Dag 13. Favorit schabraket
Dag 14. En rolig bild du  tagit
Dag 15. En bild som väcker många minnen
Dag 16. En bild på någon som betyder väldigt mycket för dig
Dag 17. En bild på någon som du verkligen kan lita på
image description

I love you



Vad använder ni?

Ja vad använder ni när ni rider, är det ridstövar, jodhpurs med chaps eller är det bara ridskor? Jag kan säga att när jag rider ut så använder jag ridskor men när jag rider inomhus eller när det är varmt ute så rider jag med ridstövar. Vad rider du med? :)





ps. i didn´t mean to hurt you.

..... but i didn´t mean to let you go


Spruta

Idag blir det att ta spruta mot nånting. Är inte så försjust i det heller så...


image description

Äh nu lägger vi ner

Nu stänger jag av datorn den får vila för dagen! Godnatt och dröm sött, gjort massa tidinställda till imorgon också! :)

Ångrat mig igen (haha)

Bestämmde mig att ha det rosa HV polot p tävling och ev. köpa matchande pannband.
Tänkte köpa snygga gummistövlar ochså! Men är osäker på vilken färg.
Den här:
GUMMISTÖVEL CROWN CHUCKS LÅG HV POLO
Eller denna:
GUMMISTÖVEL CROWN CHUCKS LÅG HV POLO
Så upp till er, turkos eller rosa? :)
/Alma

Lite random

Halloj! Nu sitter jag och tittar på tv helt ensam och nu duschad. Efter BB blir det ju att sova och det känns verkligen som det behövs eftersom jag har ont  i huvudet och är sjukt trött. Undrar vem jag får rida imorgon? Mmhh, hoppas det blir någon rolig, det är ju inte så roligt att rida stallets segaste eller stelaste häst på ett dressyrpass. Imorgon ska jag ju även sköta älsklingen med Sara och det ska bli roligt.

Fundera starkt på att vara med i en skid sak om jag får med mig någon kompis perfekt träning ju! Ska ju börja träna lite nu eftersom man vill komma in i beach 2012 . Konditionen har ju inte varit den bästa under vintern om man säger så, nu ska den banne mig förbättras! Nä nu ska jag börja kolla lite  den börjar ju alldeles strax. Mest troligt slänger jag in ett inlägg till annars så säger jag godnatt!


Rensa skor

Nu ska jag ta och rensa min skor så jag ser hur många jag har som passar och hur många jag använder ;) Haha blir intressant kan jag ju säga, nu ska jag ta och göra det innan det blir för sent, tror även att jag ska titta lite på OTH innana jag tittar BB och bloggar igen, så ni får klara er ett litet tag :)

Agnes med världens bästa hund<3

Ridkurs Parda

Bloggar från skoldatorn som är väldigt snygg och efektiv för att vara en sak från skolan!

Red Parda idag på kursen och det mindre bra. Vi jobbade med skänkelvikningar och Parda är inte direkt känd för sina skänkelvikningar om jag säger så , det blev lite jobbigt i armarna då jag var tvungen att hålla emot hela tiden. Idag lyssnade hon även inte på skänklarna eller spöt för den delen. Men annars är jag nöjd med henne om man tänker böjningarna gick hyfsat bra och galoppfattningarna likså :)

Bild lånad HÄRIFRÅN

hämta ut skoldatorn

Ja nu sitter jag och väntar på mamma så vi kan åka och hämta ut skoldatorn :p Ska bli skojj och se hur den fungerar och hur bra kvalité den har. En rolig sak var att våran spanska lärare glömde bort oss så vi fick sluta en timme tidigare! Chill alltså, men hon verkade inte så värst glad , men det var vi! :)
Idag har jag även ridkurs så bloggar efter den :)

Hiss eller diss

Grymt snyggt schabrak från Schockemöhle!

SLutprov grönt-kort kurs

Ja nu är alla kurser klara och nu hoppas man på att man klarat alla delprov så man får göra det slutliga provet. Förhoppningsvis så kommer jag göra det på lördag kl 09.00 med några andra. Hoppas jag klarar det och allt går som det ska bara ;)

Schema


image description

Frågor

[x] Du har ridit en häst som är över 160 cm i mankhöjd
[x] Du har ridit en hel svart häst/ponny
[x] Du har ridit en fjording
[x] Du har ridit en shettis
[x] Du har ridit en travare
[x] Du har hoppat högre än 50 cm
[x] Du rider mest dressyr
[x] Du använder alltid hjälm när du rider
[x] Du kan stallreglerna
[x] Du har en egen häst
[x] Du är i stallet mer än en gång i veckan
[x] Du har en speciell favorithäst/ponny
[x] Du rider mer än en gång i veckan
[x] Du har kompisar i stallet
[x] Du läser hästböcker
[ ] Du skriver häst-sagor i skolan
[x] Du bor nära ett eller flera stall
[x] Du går på ridskola
[x] Du har ridit ute i skogen på en häst
[x] Du har ridit ute i skogen på en ponny
[x] Du brukar rida i ett ridhus eller paddock
[ ] Du har haft sommarhäst
[x] Du har ridit mer än 3 år på ridskola
[] Du har mer än 2 rosetter
[x] Du tycker om att hoppa
[x] Du tycker om att rida dressyr
[ ] Du och din familj bor på en hästgård
[] Du har ridit in en häst/ponny
[x] Du har träffat ett föl som är mindre än tre veckor gammal
[x] Du brukar vara i stallet mer än en timme

Mitt resultat:
21
1 - 5 p. du är inte en sån jätte ruktinerad ryttare.
6 - 15 p. du kan rida ganska bra men fortsätt träna.
16 - 20 p. där ser du träning ger resultat!
21 - 30 p. du är en väldigt rutinerad ryttare som kan hästar väl! <---

 

 

Hästen är .....

() Lat
(x) pigg
() Het
() Barfota
(x) Skodd
(x) Egen häst
() Foderhäst
() Medryttarhäst
() Sköthäst
Ras:
(x) Halvblod
() Fullblod
(x) Kallblod
() Varmblod
() Ponny
Höjd:
() 0-120 cm i mankhöjd
() 121-140 cm i mankhöjd
(x) 141 - 150 cm i mankhöjd
() 151 - 160 cm i mankhöjd
() 161 - 175 cm i mankhöjd
() 175 cm +
Kön:
() Sto
() Hingst
(x) Valack
Inriktning:
(/) Dressyr
(x) Hoppning
() Fälttävlan
() Western
() Akademiskt
() Barock
() Distans
() Trav
() Körhäst
(x) Övrigt
Ålder:
() 0-2 år
() 3-5 år
() 6-10 år
(x) 11-15 år
() 16-20 år
() 21-25 år
() 26-30 år
() 31 +
Beteende:
(x) Bockar
(/) stegrar
(/) alla fyra ben i marken

() Kickar

(x) allmänt busig

Foder:
() Korn
() Kli
() Pellets
(x) Betfor
(x) Havre
() Blandfoder
() Hö
(x) Hösilage
(x) Annat
Fodertillskot:
() Vitlökspulver
() Vitlöksflingor
() Biotin
() Mineraler
(x) B-vitaminer
(x) Annat (multivitaminer, e-vitaminer och salt)
Hästen är:
() Krubbitare
() Sparkar i boxväggen
(x) Nafsar
(x) Äter allt som går att äta
() Är petig med maten
() Äter men rör inte vad som helst
() Tänker mest på mat
() Smal
() Tjock
(x) Normal
Färg:
() Skimmel
() Brun
() Tigrerad
(x) Fux
() Skäck
() Svart
() Isabell
() Ljusblack
() Mörkblack
() Annan
Hästen har:
() Ål
(\) Kort hängande man
(/) Lång man
() Tunn man
(x) Tjock man
() Mörkare på benen
() Har strumpor på minst ett ben
() Bläs
() Lykta
(x) Annat tecken

 

har du häst/ponny?
Ponny ♥

namn?
Red Nec Fox

höjd?
148,0 cm
Tävlad med föregående ryttare?
Ja, rätt så mycket
Tävlad med dig nu?
Jaoop
ifall ni ska debutera något, vad ska ni debutera då?
-

vad skulle ni kunna klara av för klasser?
D: LC:1 och LB:1 H: LD och LC

Lånad av Anna Maria
image description

Nu blir det sängen

Så godnatt och tack för alla fina frågor♥ Nu ska jag bara läsa igenom min spanska läxa än engång och sen släcka lampan och sova. Godnatt ^^
BTW vad säger ni om en videoblogg från Alma och mig, och nu kommer det bli av om ni vill det ;)

Bastat

Jag har precis kommit ut ur en härlig bastu.
Tänkte skriva lite om vad jag gjort i stallet då.

Kom vid halv åtta
Mockaed och ryktade
Hoppade en super fin Foxy ♥
Släppte ut
Blandade mat och böt vatten
Tog in
Pussade och mös
For hem ♥

image description

Svar till frågestund (AH's del)

-Hur många besökare har ni per dag?

Svar: Vi vill inte tala om det speciellt. Men mellan 60-100 besökare varje dag och ibland mer/mindre :)

- Har ni missat att utse bästa frågan från förra omgången?

Svar: Ja det har vi faktiskt! Det har vi helt glömt bort faktiskt och vi ber så hemskt mycket om ursäkt! :)

-Vad är era mål med bloggen , ridningen och tävlingarna?

Svar: Med bloggen har vi ändå inte så höga mål. Att vi har besökare och att ni gillar att läsa om oss sen så hoppas vi ju att vi får kommentarer också :) Mål med ridningen är ju att vi ska bli så duktiga som möjligt och kunna utvecklas tillsammans med våra hästar och kunna starta högre klasser så småning om, tävlingarna är ju att någon gång komma på placering och starta högre klasser ;)

Svar till frågestund (Lowa's del)

-Rider du Fonzie ofta?

Svar: Nej jag kan inte påstå att jag rider Fonzie speciellt ofta, men jag får ju rida honom du och då och de dagarna njuter jag av den ridning jag får av honom. Men det gör inget att jag inte får rida honom så speciellt ofta bara jag får sköta honom så är jag nöjd. Såklart vill jag ju rida honom :)

-Hur gärna vill du ha en egen häst?

Svar: Det vill jag VERKLIGEN ha! Jag har ju ställt mig i stallplats kö och verkligen längtar tills jag får en. Men det som är synd då är ju att jag måste sluta Fonzie men som sagt det kommer ta flera år och jag vet inte ännu om jag får skaffa en häst. Vem vet jag kanske har slutat med ridningen då, men det hoppas jag ju verkligen inte ;)

- Lowa hur länge har du tävlat Fox?

Svar: Jag har tävlat Fox sen Januari men jag har inte tävlat direkt ännu utan bara startat en klubbtävling. Just nu tränar jag mycket mera men tyvärr inte med honom, men det jag hunnit hitills med honom har varit grymt roligt och lärorikt! Nu håller vi bara tummarna på att han blir frisk! ♥

-Lowa ifall Fox inte blir frisk hur blir det då med dig och tävlingar?

Svar: Den frågan var svår eftersom jag inte tänkt på det så mycket. Men OM det skulle hända så har jag faktiskt ingen anning! Tävlingarna kommer jag nog inte bry mig så mycket om jag kommer förmodligen vara helt nere och förstörd. Tävlingarna kommer jag ta i andra hand och för tillfället vill jag absolut inte tävla någon. Det jobbiga är ju att jag kanske måste börja tänka på det iaf. Hoppas du fick svar på din fråga!

-Hur högt har du hoppat som högst?

Svar: Hehe jag har inte då hoppat speciellt högt eftersom jag just nu inte är speciellt intresserad i hoppning. Men 80-85 cm har jag iaf hoppat :)
Tusen tack för era fina och svåra frågor! :) ♥



Uteritt med min extremt fina vän agnes

Äntligen så fick jag rida ut med en av mina absolut bästa vänner Agnes♥ Vi red på två stirriga och lite stressade ponnysar nämligen Fonzie (vita) och Daphne. Red till skotergaragen och sen travade vi och gallopperade lite på banan. Dem var dock lite jobbiga då det skulle reagera på allt och inte lyssna speciellt mycket på oss. Men men, annars var det väldigt fint, dock så kunde vädret vara bättre ;)
Bilder lånade HÄR

The hunger games

Grym film, alltså jag skojjar inte , har du inte sett den? Se den då, är så värt att lägga ner pengar på! GRYMT BRA!

Blogg tävling hos Linn


Klicka på bilden för att komma till tävlingen! :D
image description


SOFFAN IN MY ♥

Nu blir det soffan och se PA!
Har lagt bloggen en aning åt sidan ihelg men mitt riktiga liv går före! :)
(såklart mer bloggnig efter PA ♥)
image description

Favorit schabraket

Stryker den andra för tillfället och tar den en annan dag ;)

Äääälskar detta. (på bilden ä den ny) :)
Dag 1. En bild på dig och favorithästen
Dag 2. Dina favoritbilder som du tagit
Dag 3. En bild som gör dig lycklig
Dag 4. En bild på favorithästen
Dag 5. En bild på din gamla favorithästen
Dag 6. Din dröm outfit
Dag 7. Vad du vill beställa
Dag 8. Dina favoritbilder på dig och favvo hästen
Dag 9. En bild på favvohästen i hagen
Dag 10. --- i boxen
Dag 11. Bloggar du läser dagligen
Dag 12  Din utrustning
Dag 13. Favorit schabraket
Dag 14. En rolig bild du  tagit
Dag 15. En bild som väcker många minnen
Dag 16. En bild på någon som betyder väldigt mycket för dig
Dag 17. En bild på någon som du verkligen kan lita på
image description


Bio

Åh mygod stress stress, kan inte va bra alltså! Fick reda på nyss att vi ska på bio som börjar klockan sju så jag kommer först blogga jätte sent typ vid tio, men kommer även då göra flera inlägg och massa tidinställda till imorgon! Ni får verkligen ursäkta den extremt dåliga updateringen som varit i helg, ska bli bättring. Men har man mycket att göra så har man ;) men då vet ni vart jag håller hus och vad jag gör så hoppas jag att ni kommer in och läser lite senare :) // Lowa


Nu åker jag...

... till stallet och kommer hem ganska sent så nivet! Men bloggar direkt jag kommer hem, blir väl vid 6-tiden ;)

God morgon alla glada som sura!

Snart så drar vi till stallet! Yoho! Skojigt haha:)
image description

Tolkning

Jag,Agnes å Wilma tolkade efter foxy idag och det var super skojsigt! Agnes var då bäst och jag var sämst... Hehehe. Jessica och Julia fotade så bilder kommer nog. Foxy var snäll för att vara första gången :) nöjd över honom:)<3
image description

Hos vikkan

Sitter hos vikkan med Stina och henne. Vi chillar med att plugga grönt kort. Slutprovet är på lördag nästa vecka så lite  plugg gör inget. Vi åker till stallet tidigt imorgon, så blir tidig morgon.:)
image description

off med bloggen idag

Idag så  får ni inga fler inlägg från mig. Vill ta det lite lungt med bloggen då jag vill umgås med min familj och sociala. Men imorgon blir det som vanligt men just idag så får den vara, den är ju ändå kvar imorgon. Så ha en bra lördag och hoppas ni får en trevlig helg!

the decisions I take, I take them not for me, I'll take those for you


Uteritt Fonzie Twist

Åh vilken underbar uteritt det har varit! Han skötte sig jätte bra och spände sig inte alls! Var ute i lite mer än en timme och vi red på Luossa området. Duktig kille♥ Fixade allt också med honom och pysslade.
'

sen uppdatering

Idag kommer jag ju komma hem väldigt sent från stallet så förvänta er ingen bra uppdatering förren på kvällen. Kommer komma hem kanske vid sex? Aha något sånt iaf så ja ni kanske förstå, men ha en fortsatt bra dag! :)

in my heart

Älskar sådana här tröjor, verkligen in my heart!♥

sov sött

Nu ska jag gå och lägga mig eftersom jag har stallpass imorgon, så godnatt fina ni! ^^
PS! Frågestunden kommer dröja och bli besvarad först på söndag så ni vet! Har ni en fråga , fråga på HÄR

Lite hjälp kanske?

Nu vill jag att JUST DU kommenterar in förslag på vart man kan köpa snygga hästsaker till Fox. Täcken, schabrak allt som behövs, behöver hjälp då jag inte hittar något jag riktigt vill ha, men kanske du kan hjälpa mig, snälla? ;)


stalldagen

Alma kunde inte blogga idag så då ska jag alltså jag skriva om hennes dag
/ Lowa
Och kan säga att jag knappt vet vad hon gjorde!

Idag var jag ju i stallet som vanligt och skötte Foxy. Fixade allt med honom och red, och sen så pysslade och mös jag med honom engång till. Ikväll så sover Vickan och Stina över hos mig så det är därför jag inte hinner bloggar och det är därför Lowa får slänga ihop ett inlägg som säkert inte ens stämmer halvt.. Men men imorgon så ska jag rida ut med Lowa och Fonzie och ev. med Vickan och Fabbe också, har även grönt-kort kurs imorgon som börjar kl 9. Men som vanligt åker väl jag alldeles förtidigt till stallet ca sex typ ;)
image description

spännade

Hoff, håller på att dö. Vi gråter, skrattar , skriker allt händer. Vad kommer hända härnäst? Om ni INTE sett One Tree Hill gör det nu! Nä det är så spännande att man måste fortsätta titta , men kommer blogga som satans på kvällen , gör även ett tidinställt till er så ni inte behöver stå ut med en jätte dålig update.
Ska skritta ut Fonzie imorgon , ska bli grymt kul! :)
Kameran följer med , om batteriet börjar fungera-.- Men annars får Alma fota!
Dissa min blick...

Allt bara snurrar runt


Skol Kludd (inte skolk ludd)


image description

Lite gott och blandat

Hej alla fina läsare! Har slutat skolan ganska nyss så nu blir det att umgås med Faith och Frida. Kommer uppdatera då och då men det kommer komma in mest inlägg på kvällen så ni vet! Ha en fortsatt trevlig dag ;)

förlåt mig


Du är den enda som går att lite på i vått och torrt ♥


Underbara du
Det kommer alltid vara vi

image description


Gårdagens stalldag

Åkte till stallet igår kring halv fyra. Mockade och blandade maten.
Tog in Foxy ca halv fem. Lät han äta maten och efter det ryktade jag av honom snabbt.
Red på banan men endast en liten stund. Wilma fick skritta av honom.
Snäll och lungn som vanligt! Gick in med honom och böt sedan vattnet.
Ryktade igen. Gick och kollade på lappen om vem jag skulle ha på ridkursen och det blev vita Fonzie.
Gick bra och han var bara jätte skumpig... haha fick rida honom utan stigbyglar!

Efter passet fixade jag av honom grejerna och borstade igenom honom och kratsade hovarna.
Gick och mös med Foxy.

Idag:
Först när jag kommer hem från skolan så åker jag till stallet. Fixar allt med Foxy där och sedan rider jag.
När jag kommer hem så åker jag ut och åker skidor. Riktigt skönt säkert!
Bäddar även bort sängen som Vikkan skulle ha sovt i men hon ångrade sig och Stina skulle sova hos henne istället. Så istället för att låta den stå där så tar jag bort den. Lite synd att hon ångrade sig och skulle va me stina eftersom jag hade planerat nått superkul. Fast såklart skulle stina också fått sova här men det vill dom säkert inte. Blir att tråka ensam ihelg då. ;)


image description

god natt ^^

Dröm sött och sov gott! ♥

just try harder next time

Nu sitter jag och tråkar lite med tv:n på :) Men är hyfsat less på en som håller på att kopiera mina bilder hela tiden på Fox. SKAFFA EGNA för gudskull! Hoff det är verkligen irriterande-.- Nu ska jag fortsätta titta på BB och tråka , inläggen idag har inte varit intressanta eller häst relaterade men men , inte haft mycket ideér. Här kommer bilder som INTE FÅR KOPIERAS!




Bloggar du läser dagligen


Stora bloggar:

Läser typ 24/7

Läser ofta

Grym blogg!

Duktig tjej!

Å den hära ofc

Vem läser inte den här?

Mindre:

Denna

Denna

Denna

Denna

Och sist men inte minst!

Eller vänta, de va en till!

Dag 1. En bild på dig och favorithästen
Dag 2. Dina favoritbilder som du tagit
Dag 3. En bild som gör dig lycklig
Dag 4. En bild på favorithästen
Dag 5. En bild på din gamla favorithästen
Dag 6. Din dröm outfit
Dag 7. Vad du vill beställa
Dag 8. Dina favoritbilder på dig och favvo hästen
Dag 9. En bild på favvohästen i hagen
Dag 10. --- i boxen
Dag 11. Bloggar du läser dagligen
Dag 12  Din utrustning
Dag 13. Favorit schabraket
Dag 14. En rolig bild du  tagit
Dag 15. En bild som väcker många minnen
Dag 16. En bild på någon som betyder väldigt mycket för dig
Dag 17. En bild på någon som du verkligen kan lita på
image description


Moa och Jag

Nu har Moa gått hem för kvällen , men jag kommer fortsätta att mysas på med One Tree Hill osv. Fotade lite Moa innan kamera laddaren började lagga så vi inte kunda ladda kameran. Men här har ni de söta bilderna som är fotade av mig! :)
Haha vilka bilder alltså! :)

Fotograf bild

Här får ni en bild från en riktigt duktig fotograf!
Plus så bloggar jag senare! :)

Mysdag

Slutade skolan ganska nyss och nu blir det att umgås med lilla Moa. Jag har bestämt att vi ska titta på One Tree Hill och  mysa på;) Alla lärarna har typ varit sura på oss idag, men det är förståeligt eftersom vi är så stökig klass (speciellt vissa som man har lust att slänga ut genom fönstret!) Hoff blir verkligen irriterad på vissa personer alltså-.- Idag blir det ju stallfri dag så jag ska bara mysa på och försöka göra bort lite arbeten gällande skolan. Skriver senare måste gå med Harry nu och möta Moa!

Ridkurs

Rider på kursen i kväll och ska kanske ta Foxy om han ser pigg och glad ut.
Annars blir det klubbponny som gäller.  Sköter honom tillsammans med Agnes idag så då hjälper hon till.
Blir inte  lika stressigt då med mockhjälp. :)

image description

tobbe larsson

Vad hade man inte gjort för att se detta?!

Skola

Ska sticka till skolan typ nu! höres ♥
image description

TR

Jag hann bli klar innan jag bloggade igen, arbetet gick faktiskt bra men det tog ett tag innan jag fick tag på all fakta. Men är nöjd nu må jag säga.
'
Nu kanske det blir att råpluggga grönt-kort kursen ist imorgon? Eller inte råplugga direkt men läsa ige
nom. Måste även påminna mig själv att skriva ut TR kan ju verkligen vara en bra sak att ha lätt till hands :)

bara att börja

Ja nu är det bara att börja med engelska läxan om ett engelsktalande land, så om någon vet något om Sri Lanka, varsågod att hjälpa mig! :D Jaja uppdaterar då och då när det blir allt för tråkigt... Eller egentligen kommer det bli ganska ofta...

En bild på Foxy i boxen


Dag 1. En bild på dig och favorithästen
Dag 2. Dina favoritbilder som du tagit
Dag 3. En bild som gör dig lycklig
Dag 4. En bild på favorithästen
Dag 5. En bild på din gamla favorithästen
Dag 6. Din dröm outfit
Dag 7. Vad du vill beställa
Dag 8. Dina favoritbilder på dig och favvo hästen
Dag 9. En bild på favvohästen i hagen
Dag 10. --- i boxen
Dag 11. Bloggar du läser dagligen
Dag 12  Din utrustning
Dag 13. Favorit schabraket
Dag 14. En rolig bild du  tagit
Dag 15. En bild som väcker många minnen
Dag 16. En bild på någon som betyder väldigt mycket för dig
Dag 17. En bild på någon som du verkligen kan lita på

image description

Skidor

Jag har just kommit in från en härlig och mysig skidtur. For bara en sväng idag men det kommer att bli längre!
Tänkte börja åka på tisdagar, onsdagar, fredagar, och så helgen varje vecka. Eller njaa, så länge det finns snö men det finns ju till juni här i Kiruna.

image description

därför valde jag honom

Nu ska jag berätta varför jag valde just att rida/ tävla Fox. Det började med att jag valde  dressyr på en sån här tre ggr dressyr sak. Eftersom alla tog hoppning så ville jag vara lite annorlunda och så ville jag testa om det var något för mig. Jag tog nog Fox för han är hade gått dressyr så jag trodde han var enkel i just dressyr. Haha vad fel jag hade!
Fox är en av de svåraste hästar jag ridit. Om man verkligen vill få han fin alltså. Jag menar, han går inte på tygeln direkt eller lyssnar på alla hjälper direkt. Han är killen som går med huvudet högt uppe och gör lite som han vill om man inte håller ordentligt om honom. Men när han arbetar sig neråt så blir han verkligen fin alltså! Nu menar jag inte att han är kanske den svåraste på klubben men för mig är han svår eftersom jag vill få han fin och lyssna noga på mina hjälper. Och första dressyrpasset jag red med honom då gick det inte ens så nästan så bra som det går nu. Jag tittar tillbaka på ett inlägg som jag skrivit och där stod det:

Dressyren kändes så himla bra! Fox var jätte fin och vi fick verkligen till skänkelvikningen! Vi skulle rida in på medel linjen bara nån meter åt vänster/ höger berodde ju på vilket varv vi var i. Sen så fanns det några koner (stav) utsatta så vi red rakt fram , skänkel vikning mellan diagonalerna :)
Riktigt nöjd måste jag säga! :D
'
Jag menar jag tror jag skulle känna en extrem skillnad om jag red samma övning nu som jag red då.
Vi har utvecklas enormt han och jag. Jag red ju de där 3 gångers dressyr kursena varje vecka tills dem var slut.
Och sen så anmälde jag ju mig till klubbtävlingen. Hade ju inte höga förväntningar då jag visste hur det kunde gå. Hann rida han 2 ggr innan tävlingen och tänade en gång på programet, LC:1.
Sen var det ju tävlingsdax. Ni skulle bara veta hur nervös jag var och det var bara en klubbtävling! På framridningen var han ganska seg och ville inte direkt gå framåt och jag tänkte, jaja han kutar iaf inte. När vi kom in på banan tänkte jag : okej nu gör vi det här, skit i resultatet.
Vi började rida och det gick framåt. Han gick på tygeln större delen av passet och de fel som vi hade var mina och inte hans. Vi fick ett reslutat på 59% och fatta hur nöjd jag var! Min första tävling på en ponny som jag tränat på ca 4 gånger. Kom delad trea och den dagen var jag super nöjd!
Efter tävlingen så tänkte jag inte så mycket. Jag ville ju såklart bli tävlingsryttare på Fox och det fick jag ju, dagen efter. Då kallade ridläraren Annika till oss på ett möte och så fick vi säga vilken gren och vilken häst. Och då tog jag dressyr och såklart Fox. Bästa valet kan jag ju säga! Den dagen var en av de bästa i mitt liv, jag skulle få börja tävla på min favorit ponny. Det är ju därför jag tränar varje tisdag på dressyr, jag rider i en dressyrgrupp. De första gångerna gick verkligen inte bra, men jag var nöjd ändå. Jag var ju nybörjare och hade inte så värst höga förväntningar. Men när det börjat gå några gånger så blev jag ju lite besviken när det inte gick som det skulle men vissa pass var ju helt fantastiska!
Dissa sitsen, på första skänklar jag och tittar på vad vi ska göra och på andra rider jag lättsits!
'
Och nu är jag här, rider helt andra hästar, tittar tillbaka på inlägg och drömmer. Vill att allting ska bli som förut så vi kan kämpa på. Det ända jag kan göra är att hoppas och tro och det gör jag. Helmer sa att Fox bara är lite halt så då steg hoppet verkligen men jag vet ju inte om det stämmer riktigt.. Man hoppas ju verkligen att det stämmer! Ja ni har nog fått svaret varför jag valde just Fox. Han är den jag vill kämpa med, den jag vill bli något med, den jag vill ha. Älskade ponnyn FOX♥

stressig dag

Dagen har varit stressig som tusan så har inte hunnit blogga. Men nu har jag tid att slå mig ner och göra ett inlägg äntligen. Så fort friluftdagen var slut så åkte jag med mommo och moffa och åt lunch , sen så körde de mig till stallet.
'
Bytte om och sen började jag att göra allt åt Fonzie. Idag duschade jag även av honom och skrittade av honom. Sen var det bara att byta om snabbt innan jag åkte till sjukhuset för att ta sprutan. Vill ni veta en sak? Det gör ondare när de sprutar in den där vätskan än när de trycker in sjävla sprutan!
'
Var även och gosade säkert 30 min med Fox. Så mysigt vi hade♥ Jag klarar mig bokstavligt inte utan honom , och jag kände det verkligen när jag stod där, fällde även några tårar.

make my day and smile


Onsdag morgon

Japp, vaknat för en halvtimme sedan och jag sla äta frukost och duscha. :)

image description

Morgondagen

Imorgon är det ju inte en vanlig dag, imorgon fyller en väldigt nära vän till mig år, grattis Marie och så har jag friluftdag. Ska gå med finaste med deras hundar och de själva såklart. Sköter även pussgurkan imorgon innan jag far till sjukhuset för att ta en spruta :) Om ni undrar varför jag kallar Fonzie pussgurka är det eftersom han slickade på mig och pussade på mig som bara den idag! Kelsjuk häst?! ;)

to dare to hope, daring to believe that energy to do everything

Kan inte vara bra för hjärnan att tänka såhär mycket alltså... Det är hemskt, men kanske en sanning. Jag kanske måste börja fundera på vem jag vill tävla om det går så illa med Fox att, ja ni vet. En sten i hjärtat liksom, det finns ingen som kan jämföras med dig. Jag vill inte rida någon annan, jag har inte någon j*vla lust att kämpa med någon annan. Jag vill kämpa med dig, tillsammans♥ Hjärtat mitt, bli frisk, jag vill inte ens börja tänka på frågorna som kommer komma upp då...

dressyr med creme

Haha nästan lite roligt. Creme var super seg men böjde sig riktigt fin så är hyfsat nöjd idag. Vi jobbade med samma saker som igår alltså , åttvolter. Det bästa var att hon böjde sig rikigt fint, men det där med tempot måste verkligen upp. Ibland blir det snigelfart!


länkbyte

Nu gör vi ett länkbyte med två väldigt trevliga tjejer! Helt klart en läsvärd blogg, kika in vetja! :)
http://ponnypollarna.blogg.se/

Gas maraton

Japp, som rubriken säger så är det galenskaperna och after shave! Haha dom är ju bara så roliga. Är jätte frusen så det är mysigt att krypa ner under täcket tänkte jag.:)/Alma


Vissa människor födds utan en hjärna

När jag och Anna Maria red ut idag och vi skulle gå över en väg så kollade vi såklart om det kom nån bil.
Det var ingen så vi gick. När jag precis kommit över vägen så kommer en bil i vanlig fart och när de så oss så gasade de allt vad de kunde och det bara låt, pep och så körde dom inte ens en meter ifrån oss!
IDIOTER!
Det enda jag såg att tjejen var blond och hade röd jacka och killen kort mörkt hår, svart jacka och bilen var en kraftigare och svart. I d i o t e r I d i o t e r I d i o t e r I d i o t e r I d i o t e r I d i o t e r I d i o t e r
I d i o t e r I d i o t e r I d i o t e r I d i o t e r I d i o t e r ! !

Det är inte som en katt eller hund för tusan! DET ÄR SOM EN ÄLG UNGEFÄR!
FATTA!
Google bild
Har lust att sätta sex såna här på Foxy, en i pannan en fast i svansen en på
ena bogen en på ena skinkan och desamma på andra sidan!
 image description

STallet

Hejsan! Snart blir det ju stallet och sköta bästa och rida på dressyren, tagga tagga!! ;)
Bloggar mer när jag kommer hem, men som ni vet blir det lite senare typ vid åtta nio tiden ;)

Bild på favvo hästen i hagen


Dag 1. En bild på dig och favorithästen
Dag 2. Dina favoritbilder som du tagit
Dag 3. En bild som gör dig lycklig
Dag 4. En bild på favorithästen
Dag 5. En bild på din gamla favorithästen
Dag 6. Din dröm outfit
Dag 7. Vad du vill beställa
Dag 8. Dina favoritbilder på dig och favvo hästen
Dag 9. En bild på favvohästen i hagen
Dag 10. --- i boxen
Dag 11. Bloggar du läser dagligen
Dag 12  Din utrustning
Dag 13. Favorit schabraket
Dag 14. En rolig bild du  tagit
Dag 15. En bild som väcker många minnen
Dag 16. En bild på någon som betyder väldigt mycket för dig
Dag 17. En bild på någon som du verkligen kan lita på

image description

Hiss eller diss

Riktigt snygga benskydd tycker jag. Härlig färg och hyfsat lätt att matcha! Här hittar ni dem: http://www.selar.se
Det finns även i dessa färger:
SENSKYDD

try again, but this time , we try harder

Sitter förmodligen i skolan nu och är på lektion så detta är ett tidinställt. Idag på dressyren får jag väl mest troligt Daphne men det är helt okej eftersom jag börjar bli van att rida henne nu på dressyren tyvärr... Aja ni får mer uppdatering direkt jag kommer hem. På onsdag ska jag även ha friluftdag och ta en vaccinationsspruta mot livmoderhalscancer (;
Hoppas bara det inte gör ont ....

Jag är med

I en bloggtävling som pågår hära Om de här snygga grimmorna!

image description

pannband

Lite förslag på vilka man kan köpa? Kommentera in:
PANNBAND SVÄNGT BLING BLING PÅ SVART LÄDER
Japp, silver ligger just nu högst upp! :) Rosa/silvriga var ju sött det också, finns HÄR

Hur mår fox?

Mmmh, svår fråga men har fått veta att Fox ska åka ner till Boden för undersökning, känns inge bra alltså.. Förra gången var det ju inte så allvarligt. Nu rinner hoppet ut sakta men säkert. Förlorar jag dig älskade ponny så vet jag inte vad jag gör. Vi SKA klara det här tillsammans, honey. Älskar dig obeskrivligt mycket, den korta tid vi fått tillsammans har varit en av de bästa.
'
Och vi måste fortsätta ha den tiden, du får vila nu och bli frisk sen så vi kan börja. Eller egentligen vill jag bara att du ska bli frisk, sen kan vi börja träna. Dressyren känns inte så värdeful när jag inte får rida dig, jag saknar att sitta på din rygg och känna den fantastiska känslan. Jag saknar dig, jag saknar oss♥
'
Värsta perioden i mitt liv allltså, när Fonzie mår toppen mår du inte alls bra, jag ber till Gud att du ska få bli frisk, må bra och stanna där. Den korta tid vi haft tillsammans, känns som evigheter eftersom vi hade så roligt. Det känns som jag känt dig i flera år fast jag nyss börjar lära känna dig. Hur kommer livet se ut om jag inte få ha kvar dig?
'
ATT DU BLIR FRISK KILLEN DET ÄR ALLT JAG BER OM, ALLT JAG NÅGONSIN KOMMER BE OM.
DU KOMMER INTE BEHÖVA VARA ENSAM, JAG KOMMER ALLTID ATT VARA DÄR VID DIN SIDA. ÄLSKADE FINA PONNY. JAG ÄLSKAR DIG VERKLIGEN FOX♥




ridkursen

Hehe, mina önskningar går väldigt sällan i uppfyllelse, och idag var en sån dag. Red Parda som vanligtvis nästan är skänkeldöv men j*kla vilken sprutt det var på henne idag. Väldigt tur att jag red med sporrarna, tycke jag fick fram henne rikigt ordentligt.
'
Tycke det gick helt okej, ibland gick tillochmed jätte bra, dock så är hon ganska stel och man får vara på henne med skänkeln hela tiden. Nånå , nästan att hon börja springa för mycket vissa gånger :S
'
Vi jobbade nästan hela tiden på en åttvolt som vi gjorde i trav/galopp/skritt och skulle böja hästen. Vi red utan stigbyglar större delen av passet och det gick väldigt bra, måste bara komma längre bak med min ytterskänkel på volterna!

måndag

Slutatde skolan vid tre tiden så var inte hemma förren vid halv fyra tiden. Fick veta nyss att jag ska ut och äta med fina vänner på lördagen och sen ev. mest troligt se film. Det ser vi fram emot! Snart har jag ju ridkurs så det blir att åka till stallet för att rida och sen hem igen. Hoppas jag får rida någon rolig idag, väldigt sugen på att rida sillen faktiskt, eller holger hade inte varit helt fel! Fox är ju fortfarande halt så....

Veronica Maggio
















image description

Dagarna går och går

Dagarna går och går
Inget blir det av
Jag älskar dig min kära
Älskar dig mest
Du ska veta att du betyder allt

Dagarna går och grå
ser inte ut som det någonsin finns ett slut
men en vacker dag kommer det
slutet av allt
slutet av oss
slutet av livet
den dagen vill jag veta med säkerhet
att du vet att
JAG ÄLSKAR DIG



På syslöjden

Hehe, ska göra en utvädrering så smög in på bloggen och bloggar lite snabbt ;) Kommer hem efter tre någongång och bloggar bättre, hehe har litesvårt just nu, vill ju inte att läraren ser...



Almas inköpslista

Det här ska köpas, inom kort! Schabraket och pannbandet är viktigast och troligast kommer jag att köpa ryktgrejorna/borstana under Apriltävlingarna för då kommer det alltid en hästaffär. :)
image description

Agillity

Någon dag när jag har tid så ska jag plocka fram mina agillity grejer och stoppa fast dem i snön så att jag kan träna Tova igen. Hon är faktiskt en grym hoppare!
image description

Jag saknar dig ♥

Jag saknar dig mindre och mindre
Det kommer annat emellan
Och det är bra

Jag saknar dig mindre och mindre
Jag har glömt dig en vacker dag♥


Mahonia
image description


Frågestund

Vi svarar på ALLA era frågor, på fredag, undrar du något? Ta tillfället till akt och fråga på då! :)

tråkigt

Hehe, det gick vääldigt trögt att komma på något inlägg så slänger in ett bara för att. Kvällen kommer väl mest bestå framför tv:n och så ska jag fixa iordning lite granna. Kan säga att klockan tio så kommer en liten sak komma ut så ni kan ju hålla utkik! Haha världens tråkigaste inlägg, och för att inte tråka ut er ännu mer så ska jag sluta skriva nu, hejsansvesan!

PA ikväll

Ska sätta mig och kolla PA nu. Kankse inte så intressant för er att veta men ni knaske vill veta vad jag håller på med. :)
image description


De här ska jag fundera på , väldigt mycket

Håller ju på satt kika runt bland hästsaker bla kavaj, täcken osv. Och nu har jag hittat super snygga fleece täcken på horze och hööks för ett extremt bra pris! :)
Horze HGL fleecetäcke
239:-
Produktbild
379:-
Produktbild
279:-
269:-
Behöver lite hjälp hära som ni kanske förstår. Men sen det viktigaste är ju att jag har ett schabrak som jag kan tävla i. Så släng gärna in en kommentar om vilket täcke och sidor som jag kan hitta snygga men inte allt för dyra schabrak! :)

Cool story bro , tell it again

Nu är jag äntligen hemma igen från stugan! Ja eftersom jag fick tag i pappas iphone så vet ni ju redan vad jag gjorde där.
'
På grönt-kort kursen så lindade vi ben, pratade om lastning/skydd och osv. Sen tog vi även några ponnier till veterinär besiktning som vi själva höll i för att veta hur veterinärer gör och vad vi ska göra. På slutet lastade vi även två hästar , dagen gick fort och den var lärorik! ;) Däremot är Fox fortfarande halt och jag tycket han såg svullen ut i v. bak ben , stackarn får ta och bli frisk snart!
Jag vill ha sommar NU!

.


Hiss eller diss

De har transport skydden gillar jag verkligen iaf!
Dem där bruna och grå skulle inte sitta helt fel...

söndag- gröntkort kurs

Idag är det också grönt-kort kurs och idag ska vi även få lasta! Fast jag har gjort det ett antal gånger så tycker jag faktiskt att det ska bli kul. Har gjort ett till tidinställt som ni får vid tolvtiden typ, men eftersom jag kommer hem halv fyra typ så kommer endast två tidinställda in idag , men bloggar mycket på kvällen sen! Då taggar vi dagen! ;)

Nu

Nu åker galningarna Alma och Viktoria till stallet! :D


image description

True love is unbreakable <3


image description

Stallvardagen

Åkte till stallet ca 08.40. Böt om och gick direkt till gröntkort kursen som snart skulle börja.
Vi pratade om TR och tränade på att slå upp saker i den. Gick bra faktiskt och över förväntan! :)

När kursen var slut så åt jag med Viktoria. Agnes släppte ut Foxy och Lotta släppte ut Tira.
Mockade åt Tira och hon hade lätt bädd. Agnes den där lilla dundermockaren hann mocka klart åt Foxy!
Blandade Tira och Foxys betfor och tvättade vattenkopp och krubba åt båda kusarna.

Tog in Foxy vid 16.20 och Tira 16.30. Lät Foxy äta och longerade sedan. Vikkan och Leona stod som sällskap. Idag så började jag ute från första början. Var mycket lättare.
Borstade honom och bara mös på. Efter det så borstade jag Tira också.
Snäll och lydig. Kollade lite på Nisse träningarna.

Sadlade och tränsade Tira. Gick utevägen till ridhuset.
(läs mer i detta inlägget)

Inatt så blir det att sova hos Vikkan! :)

Älskar dig <3
image description

Hiss <3

Måste dom här benlindorna vara så fräna och snygga! skulle gärna lägga mina pengar på dem...

image description

Tira Mi Sue 2012-03-17

Red Tira idag. Egentligen helt oplanerat. Igår så frågade Lotten om jag kune sköta och rida Tira och såklart så sa jag ja. Agnes hjälpte ju ändå med Foxy, så inget blev ju stressigt.

Red henne i lilla och skrittade fram medans jag gjorde volter och såna krumelurer.
Kortade tyglarna och gjorde skrittövningar ett tag. Fin och lydig.
Efter ett tag så började jag trava. Fortsatte med volter och krumelurer. Hon var oväntat fin och lydig.
Böt varv ganska många gånger innan jag började galoppera.
Lite stark i början av galoppen men lungnade sig sedan.

Gjorde mycket trav arbete genom att rida innanför spåret och lägga volter vid A,C,B och E.
Höll på så ganska länge för att få henne riktigt lydig och böt även varv många gånger här också.

Travade av och skrittade. Skrittade till dörren in i stallet utevägen och var även snäll här! :)
Nöjd häst och ryttare med en morot och godis efter passet!

image description

Utan för stallet, vad händer då?

Ja vad gör jag när jag inte är i stallet? Jag umgås med mina härliga vänner och myser på gärna med Harry och närmaste. Men mest är det nog mina fina, underbara vänner som jag umgås med och hittar på hyss med. Sen har jag ju även er, eller rättare sagt bloggen som också har blivit en stor del av mitt liv (alltså datorn). Men här kommer en sak som ni kanske inte visste om mig , jag älskar att åka längdskidor. Alltså jag åker inte slalom utan längdskidor, jag tränar det inte men kan åka någongång i veckan. Jag ska börja träna mer med det nu när snön fortfarande är kvar eftersom det är en super bra träning för hela kroppen osv ;) Nu fick ni veta lite saker som jag inte nämner så mycket i bloggen!

Älsklingen som ska visa att han e starkasr och ska putta ner mig i leran-.-

iPhone bloggning

Tjena allihopa! :) Fått tag i pappas IPhone igen så kan slänga in ett inlägg nu. Grönt-kort kursen gick bra och vi pratade om att vara välförberedd. Har även åkt skidor och skoter idag med bästa Stina Pääjärvi. Sen ikväll ska vi åka till Esko's och vara lite sociala ;) vet inte om det kommer in nå fler inlägg av mig idag , kanske vi ser ju ;)
Lowa

Nyheter från Hööks

Fick hem ett annonsblad idag från Hööks där det fanns några snygga nyheter , de här tyckte jag var väldigt fina!
Vad tycker ni? ;)

Harry

Min älskade underbara hund. Du vet inte hur mycket jag älskar dig. Det är helt obeskrivligt, varje dag när jag ser dig så lyser mitt ansikte upp. Du förstår mig, tröstar när man är ledsen. Kärleken jag har till dig är obeskrivlig♥




Älskar dig hjärtat mitt♥



JW outfit

Okej jag erkänner JW utrustning är grymt snyggt!

Grönt-kort kurs

Sitter förmodligen på grönt-kort kursen nu och läser på och håller säkert på med delprov och sånt stuff ;) Sen sticker jag ju ner till stugan direkt så jag åker aldrig hem. Men som sagt laddat med massa tidinställda som kommer upp då och då genom dagens gång . Nä nu kom jag verkligen inte på något annat att skriva så vi ses (på riktigt) på söndag :D

Hann inte

Hehe, som ni ser så hann jag inte blogga så nu bloggar jag från pappas IPhone, men internet är lika seg som en snigel.... Men då vet ni vart jag är just nu sitter jag och pluggar till grönt-kort kursen som är imorgon ;) går super bra faktiskt!
Lowa

Plugga

Imorgon så är det grönt kort kurs så jag måste då plugga eftersom jag är inte helt klar med läxan.
Ska skriva det sista och sånt. Jag kommer aatt gå och lägga mig tidigt ikväll. :)

image description

Annis

Sitter på annis med mamma och hennes kompis. Stallet var skoj och logerade Foxy. :) blir ett längre inlägg sen när jag kommer hem.:)/Alma


Klappat och klart

Hoff, äntligen klar med tidinställda inläggen det tog ett tag men nu får ni iaf några stycken. Måste tyvärr tvinga Alma igen att blogga mycket och sånt men det löser sig nog. Ojdå var klockan så mycket!? Jag måste duscha, packa och göra massa av andra saker innan jag sticker! Uppdaterar lite senare och sen så får ni överleva utan mig, käraste♥



Henma

Hejsan, jag har ju nyss slutat skolan så har inte hunnit göra så mycket mera än att komma hem. Idag så blir det mest att ta det lugnt, gå ut med hunden och göra gröntkort kurs läxan. Har bokstavlingen bombat er med tidinställda så ni kommer knappt märka att jag är bort ;)
Nu ska jag ta och gå ut med min fina hund i det FINA vädret!



// Lowa


Rast in school

Sitter nu i skolan och kollar lite videos och så.
Vi ska ha vår nya lärare så. Heheh. Men åker till stallet efter skolan. :)
image description

Forever and ever


Harry Potter

Jag fick super fina Harry idag på ridkursen. Vi började med att sitta upp och skritta på spåret och ena långsidan rida lite mer mot mitten av ridhuset. Var på honom ordentligt redan från början.

När vi började trava skulle vi fortsätta med att rida innanför spåret och även lägga några volter. Harry var väldigt fin. Böt varv.

Efter ett tag började vi galoppera och även här skulle vi fortsätta med samma övning. Harry var pigg. Bytte varv.

Saktade av till trav och nedsittning i traven. Jätte nöjd med dagens insats av mig och även Harrys!:)
/Alma


Ladda om

Ska titta klart BB sen blir det att sova för att ladda om till en ny dag. Imorgon är det ju FREDAG , yippie! Så det blir chill i skolan och vi slutar redan kl 1 så imorgon får ni inge tidinställda till morgonen men kanske Alma slänger in nå inlägg. Jaja godnatt då! ^^

nyheter

Missa inte nyheterna i Menyn, och mer kommer! :)

Tidinställda inlägg till helgen

Åker till stugan fick jag veta idag, fast först imorgon. Men har bombat med tidinställda så ni kommer inte märka att jag är borta kan jag säga. Plus så kommer fotograferingen på Harry upp bland annat och lite andra småsaker upp ;)
Nu ska jag fixa lite i mitt rum på golvet (jag vet det låter konstigt) eftersom nästan allt ligger där, OCH jag SKA göra det nu. Eller snart iaf ^^ Vi hade ju prov också idag och om någon vill veta hur det gick så gick det super bra!
Smakprov....

Kiruna i mitt ♥

Okej ska jag vara ärlig? Jag älskar inte Kiruna hela tiden, men det är i mitt hjärta och tar sån stor plats. Här finns alla mina underbara vänner, familj, djur osv. Kiruna i mitt ♥ helt enkelt! ;)
3 saker du kanske inte visste om den lilla staden Kiruna
  • Har världens största underjordsgruva (tror jag)
  • Har Sveriges största kommun
  • Känd för gruvan





USA VS ENGLAND

USA



VS

ENGLAND


Vad gillar du? Jag är ju lite mer åt USA hållet faktiskt, vill vara lite annorlunda, vad gillar du? :)


fotografering Harry?

Hmm, börjar undra starkt på om jag ska göra det. Det är svin fin himel och vädret är toppen, kanske går ut och sätter på kameran och fotar honom. Felet är att det är så svårt att fota honom själv eftersom han rör på sig hela tiden, men med lite godis som hjälp kanske det går...

Mår bättre

Jag är så ledsen att jag försvann så plötsligt igår. Behövde tänka och minst ut sagt vara själv och andas. Jag mådde verkligen inge bra igår, men nu mår jag bättre och hoppet är stort!
'
Slutade skolan vid halv fyra så har inte hunnit blogga eftersom jag var tvungen att slänga i mig något att äta, men men ;) Vet inte hur Fox mår i dag men förhoppningsvis så mår han bättre. KOMMER UPPDATERA VÄLDIGT BRA de har dagarna som kommer. Kan vara skönt att skriva av sig och framför allt att ha några som vill läsa det :)

Torsdag

Sitter i bilen nu till stallet. Ridkurs idag fast inte med Foxy.:(


Gult


Sorry för den låga bildkvalitén, gjord i paint..
image description

Waterline♥


image description

Foxy


image description

Det är inte rättvist

Det är inte sant. Det är inte rättvist. Varför du?

Igår när agnes var ute och red så kände hon att Foxy gick lite konstigt. Fast hon tänkte att det bara var underlaget som var konstigt. Och när hon började trava så fortsatte han att gå konstigt.
Skrittade sedan ut med Viktoria efter bananvägen och det var då on kände att han haltade.
Hon ringde mig när de kommit till baka. Jag och mamma åkte ner.

Vi stod och mös med Foxy medans mamma letade Anki som är bra på sånt dära.
Hon sa att vi skulle speina i stallgången så hon kunde titta om han haltade.
Varken Hello, Sofia eller Anki såg nått men mamma ska åka kring tio då det inte är några ungar i stallet.

Vi frågade Agnes om hon hade kratsat hovarna och det hade hon.
Hon hade också kännt på benen men vi gjorde också det.
Han kändes inte varm eller svullen. Fast han får vila idag för säkerhetsskull.
Jag går och leder honom när jag kommer dit idag och myser extra mycket med honom.

Älskar dig ♥
image description

Livet är inte värt att leva ibland

Jag vill inte ens stava orden men jag tvingar mig själv. Fox har alltså blivit halt igen på samma ben. Mest troligt kommer det nog ta längre tid och läka nu eftersom det är andra gången på kort tid. Så livet är åt helvete just nu och jag är så ledsen, arg, vill skrika , vråla , slå sönder något, men jag vet att inget blir bättre av det och det gör mig ännu ledsnare. Varför ska detta hända, varför kan han inte bli frisk?
'
Gjorde allt med Fonzie och det gick bra, har inte så stor blogglust om jag säger så. Kan hända att jag uppdaterar något inlägg senare men har prov imorgon också, så förvänta er inte förmycket!

Mitt första videoinlägg/Alma


Stallet alldeles strax

Ska alldeles strax till stallet för att sköta Fonzie och det kommer bli ända till halv åtta. Men då vet ni vart jag håller hus och när jag kommer hem, vi hörs! ;)

Videoinlägg?

Skulle ni tycka att det vore kul om JAG gör ett video inlägg via mammas iPhone?:)


Ännu en hopp film på mig och Foxy


Jag kan inte ens gå utan din luft i mina lungor


this one's for you and me. Living out our dreams. We're all right where we should be. Lift my arms out wide I open my eyes And now all I wanna see , is a sky full of lighters


-hiss

Hiss till denna luva från Equiline

image description

Outfit


Music frá Melodifestivalen










image description

Schabrak


/alma

Dina favorit bilder på dig och favorit hästen

image description







Dag 1. En bild på dig och favorithästen
Dag 2. Dina favoritbilder som du tagit
Dag 3. En bild som gör dig lycklig
Dag 4. En bild på favorithästen
Dag 5. En bild på din gamla favorithästen
Dag 6. Din dröm outfit
Dag 7. Vad du vill beställa
Dag 8. Dina favoritbilder på dig och favvo hästen
Dag 9. En bild på favvohästen i hagen
Dag 10. --- i boxen
Dag 11. Bloggar du läser dagligen
Dag 12  Din utrustning
Dag 13. Favorit schabraket
Dag 14. En rolig bild du  tagit
Dag 15. En bild som väcker många minnen
Dag 16. En bild på någon som betyder väldigt mycket för dig
Dag 17. En bild på någon som du verkligen kan lita på
image description

datorn laggar -.-

Datorn har inte laggat lite när jag gjort tidinställda till er, (*host* hela tiden). Guuud vad irriterande det är att det ska ta 5 min för att få upp en sida, eller så laggar datorn fast helt roligt! Nu ska jag plugga och titta på BB så ingen men inge mer uppdatering idag, men imorgon har jag laddat med 3 inlägg på morgon/dagen och så kommer jag uppdatera massor när jag kommer hem från skolan/ stallet! ;)

Digga min hjälm som jag lånade av klubben för jag inte orkade hämta min egen, och mina yllestumpor som jag inte orkade ta av XD

Annika förklarar


bestämt

Eftersom statistiken dragits ner ordentligt (av någon anledning) så har vibestämt oss för att göra två tidinställda till er på morgon/dagen och tre på dagen/kvällen alltså fem inlägg var. Och om det inte blir bättre då vet vi inte vad vi gör för fel ;S Vi har ju inte precis bloggat jättedåligt tycker vi iaf, eller?

Så nu ber vi er läsare att kommentera in vad ni tror vi har gjort för fel, eller om vi bloggat alldeles förlite. Det är väldigt viktigt att vi vet vad vi gjort fel för att kunna förbättra oss, så vi ber er att snälla kommentera in förslag på hur vi kan göra bloggen bättre!



Fonzie Twist

Skötte ju som sagt också Fonzie idag. Gjorde det gammla vanliga med honom, som att mocka, fixa maten och rykta osv. Väldigt fin och gullig som vanligt. Ville verkligen hålla på att kleta idomin på mig , och jag tål inte det så kommer väl vara helt röd i ansiktet snart, haha :D

fox

Red ju Fox idag på dressyren och det kan jag säga var det bästa denna dag. Han var enormt pigg och lyssnade inte super bra, men han hade sina stunder då han gick jättefint och lyssnade super bra. Men det gjorde inget idag, är bara så glad att jag fick rida honom! :)
'
Vi jobbade med skänkelvikning och serpentiner med övergångar osv. Är nöjd idag, och är himla glad att jag äntligen fått suttit på lilla killen♥

Red Nec Fox 13/3-12

Red Foxy inne i lilla ridhuset idag för lite variation för en gångs skull. Skrittade fram länge och började trava. Anna Maria kom och plockade fram korner till serpentin bågar. Ganska snäva men det gick. Galopperade långsidan ner.

Fin ponny och skrittade länge medans jag pratade med Anna Maria.


Nu åker jag till stallet

Hejsan! Är påväg mot stallet om bara några minuter. Ska ju sköta Fonzie och så får jag ju äntligen rida på Fox! <3
Bloggar senare när jag kommer hem så ni vet, tyvärr inte hunnit göra tidsinställda men Alma kanske kommer hem snart?! Vem vet? ;)
//Lowa


Alma och Foxy 12/3-12


Vad du vill beställa

Vårnytt 2012 – Mirage schabrak från Lami-Cell
Dag 1. En bild på dig och favorithästen
Dag 2. Dina favoritbilder som du tagit
Dag 3. En bild som gör dig lycklig
Dag 4. En bild på favorithästen
Dag 5. En bild på din gamla favorithästen
Dag 6. Din dröm outfit
Dag 7. Vad du vill beställa
Dag 8. Dina favoritbilder på dig och favvo hästen
Dag 9. En bild på favvohästen i hagen
Dag 10. --- i boxen
Dag 11. Bloggar du läser dagligen
Dag 12  Din utrustning
Dag 13. Favorit schabraket
Dag 14. En rolig bild du  tagit
Dag 15. En bild som väcker många minnen
Dag 16. En bild på någon som betyder väldigt mycket för dig
Dag 17. En bild på någon som du verkligen kan lita på

Svappavaara

Idag så ska jag, med klassen, åka och bada i Svappavaaras badhus. Eftersom vi just nu inte har något badhus i kiruna så måste vi göra det. Fast det blir nog ganska skoj. Efter vi badat så ska vi spela innebandy och ca kl 14.00 böejar hemresan.
image description

Snälla hjälp!

Vet inte vad jag ska köpa som mitt tävlings set så bomba in med kommentarer om vad jag ska ha till foxy! :)

image description

Checklista

Snodde den av IDA
[x] Du har ridit en häst som är över 160 cm i mankhöjd
[x] Du har ridit en hel svart häst/ponny
[x] Du har ridit en fjording
[x] Du har ridit en shettis
[] Du har ridit en travare
[x] Du har hoppat högre än 50 cm
[x] Du rider mest dressyr
[x] Du använder alltid hjälm när du rider
[x] Du kan stallreglerna
[] Du har en egen häst
[x] Du är i stallet mer än en gång i veckan
[x] Du har en speciell favorithäst/ponny
[x] Du rider mer än en gång i veckan
[x] Du har kompisar i stallet
[ ] Du läser hästböcker
[ ] Du skriver häst-sagor i skolan
[x] Du bor nära ett eller flera stall
[x] Du går på ridskola
[x] Du har ridit ute i skogen på en häst
[x] Du har ridit ute i skogen på en ponny
[x] Du brukar rida i ett ridhus eller paddock
[ ] Du har haft sommarhäst
[x] Du har ridit mer än 3 år på ridskola
[] Du har mer än 2 rosetter
[x] Du tycker om att hoppa
[x] Du tycker om att rida dressyr
[ ] Du och din familj bor på en hästgård
[] Du har ridit in en häst/ponny
[x] Du har träffat ett föl som är mindre än tre veckor gammal
[x] Du brukar vara i stallet mer än en timme

Mitt resultat:
21
1 - 5 p. du är inte en sån jätte ruktinerad ryttare.
6 - 15 p. du kan rida ganska bra men fortsätt träna.
16 - 20 p. där ser du träning ger resultat!
21 - 30 p. du är en väldigt rutinerad ryttare som kan hästar väl! <---

 

 

Hästen är .....

( ) Lat
(x) pigg
(x) Het
( ) Barfota
(x) Skodd
() Egen häst
( ) Foderhäst
( ) Medryttarhäst
(x ) Sköthäst
Ras:
(x) Halvblod
( ) Fullblod
( ) Kallblod
( ) Varmblod
(x) Ponny
Höjd:
( ) 0-120 cm i mankhöjd
() 121-140 cm i mankhöjd
(x ) 141 - 150 cm i mankhöjd
( ) 151 - 160 cm i mankhöjd
(x) 161 - 175 cm i mankhöjd
( ) 175 cm +
Kön:
( ) Sto
( ) Hingst
(x) Valack
Inriktning:
(x) Dressyr
(x) Hoppning
( ) Fälttävlan
( ) Western
( ) Akademiskt
( ) Barock
( ) Distans
( ) Trav
( ) Körhäst
( ) Övrigt
Ålder:
( ) 0-2 år
(x) 3-5 år
( ) 6-10 år
(x) 11-15 år
( ) 16-20 år
( ) 21-25 år
( ) 26-30 år
( ) 31 +
Beteende:
() Bockar
() Stegrar
(x) Alla fyra ben i marken

() Kickar

() allmänt busig

Foder:
( ) Korn
( ) Kli
(x) Pellets
(x) Betfor
(x) Havre
( ) Blandfoder
( ) Hö
(x) Ensilage
(x) Annat
Fodertillskot:
( ) Vitlökspulver
( ) Vitlöksflingor
( ) Biotin
( ) Mineraler
() B-vitaminer
(x) Annat (multivitaminer, e-vitaminer och salt)
Hästen är:
( ) Krubbitare
() Sparkar i boxväggen
(/) Nafsar
(/) Äter allt som går att äta
(/) Är petig med maten
( ) Äter men rör inte vad som helst
(x) Tänker mest på mat
() Smal
( ) Tjock
(x) Normal
Färg:
( ) Skimmel
() Brun
( ) Tigrerad
( x) Fux
() Skäck
( ) Svart
( ) Isabell
( ) Ljusblack
( ) Mörkblack
(x) Annan
Hästen har:
( ) Ål
(x) Kort hängande man
( ) Lång man
(x) Tunn man
(x) Tjock man
() Mörkare på benen
(x) Har strumpor på minst ett ben
(x) Bläs
( ) Lykta
(x) Annat tecken

 

har du häst/ponny?
Nej tävlingsponny och sköthäst

namn?
Fox och Fonzie Twist

höjd?
Fonzie Twist - ca 162?
Fox- ca 143?
Tävlad med föregående ryttare?
Fonzie Twist- Ja, aldrig tävlat med mig
Fox- Ja
Tävlad med dig nu?
Fonzie Twist - Nej, bara min skötHÄST
Fox- Ja

ifall ni ska debutera något, vad ska ni debutera då?
Dressyr

vad skulle ni kunna klara av för klasser?
Fox- för tillfället LC



bästa dagen på länge

Vet ni vad som hänt idag, är rent ut sagt helt j*vla ÖVERLYCKLIG!! Fox har satts igång igen, och imorgon kommer jag får rida på honom. Min lilla prins är äntligen frisk! ♥ Älskar dig ponny♥

Ridkurs 12 mars

Red Daphne på kursen idag. Hon gick super fint och det gick super bra, så idag är jag jätte nöjd! Känns som jag är Back On Track från förra veckans lilla nedgång. Vi jobbade innanför spåret med rakställning, övergångar och skänkelvikning. Det som jag måste tänka på är att alltid hålla kvar innerskänkel , så fort jag släpper åker hennes bak in mot mitten. Men som sagt jag är super nöjd idag och det kunde knappt gå bättre!

Bild lånad HÄRIFRÅN

lämna paket

ska bara åka och lämna paketet till posten så att vinnaren får den någongång ;) Förresten så har våran statestik varit skit dålig nu i tre dagar, inge roligt att se... Men men , båda har väl inte varit toppbloggar heller under dagarna, men det känns lite ändå :'( Berättar om ridpasset när jag kommer hem!

Nu mot stallet

...eller först så ska jag gå ut med hunden. Dagen började ju jätte bra vaknade halv åtta och fick typ panik för jag börjar 9 och måste gå tjugo i , är så seg.. Så jag skyndade mig och var klar kl tjugo i. Då gick jag till "mötesplatsen" där jag och några kompisar brukar mötas och ingen var där, så jag bara jaha okej då går jag väl själv då. Tänker inte komma försent tänkte jag ju. Och när jag gått halva vägen tror ni inte att jag kommer på att vi börjar först 12.10 så det var bara att gå tillbaka-.- Tittade på One Tree Hill och mös med Harry, och efter jag ätit lunch så gick jag till skolan...
'
Jag vet jag är så smart ibland, men kan ju trösta mig med att jag fick se OTH :D

Taggar !

Sitter på en sitt kudde i vardags rummet och väntar på att mamma ska köra mej. Taggar till hoppningen i kväll.


in school

Nu är jag ju i skolan så detta är ett tidsinställt inlägg men kan säga att jag rider ju på kurs idag. Vet inte vem jag får men hoppas lite på Fox om han sätts igång imorgon, vill vara den första som sitter på han rygg♥ Annars kommer väl inte så mycket mer hända idag , tror jag iaf!

Vardagliga utrustningen

Vad är DIN vardagliga utrustning till hästen? Har du vojlock/schabrak , benskydd/lindor osv. Vad har just du? :)
Det beror ju på vem jag rider men det som används nästan alltid är schabrak och benskydd :)

Din dröm outfit


Ska försöka inskaffa schabraket till apriltävlingarna.  Jag har bruna benskydd som passar sadeln. Har ridbyxorna, kavajen, hjälmen och spöt. + fungerande stövlar.
Dag 1. En bild på dig och favorithästen
Dag 2. Dina favoritbilder som du tagit
Dag 3. En bild som gör dig lycklig
Dag 4. En bild på favorithästen
Dag 5. En bild på din gamla favorithästen
Dag 6. Din dröm outfit
Dag 7. Vad du vill beställa
Dag 8. Dina favoritbilder på dig och favvo hästen
Dag 9. En bild på favvohästen i hagen
Dag 10. --- i boxen
Dag 11. Bloggar du läser dagligen
Dag 12  Din utrustning
Dag 13. Favorit schabraket
Dag 14. En rolig bild du  tagit
Dag 15. En bild som väcker många minnen
Dag 16. En bild på någon som betyder väldigt mycket för dig
Dag 17. En bild på någon som du verkligen kan lita på
image description

Glad ponny

"Hejsan , mitt namn är Foxy och min matte Alma ska rida mig nu, roligt va!?"
image description

Blogger?

Vad vill du uppnå med din blogg? Grym statistik , att den blir känd? Eller vill du kanske bara skriva av dig och berätta om dig själv? Du kanske vill förklara hur du tänker/känner. Eller så kanske du helt enkelt vill veta hur det går för dig och din blogg. Är du en som uppdaterar 24/7 , eller är du den som tar det ganska lungt, och ibland till och med glömmer bort bloggen? Vem är du med din blogg?
Man kan säga att vi är den som vill berätta hur vi känner/tänker och så vill vi nog skriva av oss själva. Vi behöver inte ha grym statistik eller en blogg som är känd. Vi kan lika gärna ha en blogg som är liten, men vem är du i den frågan, den stora eller den lilla?



11/3-12 stall

Åkte till stallet ca 08.40. Satte mig i klubbis med Tina och pluggade till grönt kort kursen. Gick sedan och borstade Foxy innan en mysig uteritt med Agnes och manalie. Vi red till skotergaragen, utan några större problem. Hästarna var så duktiga eftersom vi mötte ett TÅG! Jag som trodde att vi skulle typ dö. Men vi bara red lugnt förbi! Himla kul, känslan efteråt. Woopa! Vi var ute ca en timme + lite galopp på banan. När vi kom in igen så fick Foxy sitt lunch hö. Släppte ut vid tolv och gick och åt min mat.

På grönt kort kursen så gick vi igenom funktionärer. Ganska chill. Mockade med Agnes. Tog in ca fyra. Borstade och mös.

 


bilden säger allt


Kontoret

Sitter ensam i soffan och ser på kontoret. Ove är ju sååå grym!


Uteritt Daphne

Red ju som sagt ut Daphne idag. (Förhoppnings vis ska Fox sätta igång kommande vecka! ) Jag red ut med Ellen och vi skrittade bara eftersom det är så hårt över allt, så lätt att de vrickar något. Ända hem till mig for vi, in på gården och åt lite knäckebrö och sockerbitar. Hon var jätte fin! Lite het mot slutet men annars, gud vad fin hon var. Lyssnade jätte bra på mig och gjorde allt jag bad henne att göra, det gillas stark! Vi var ute i hela 1h och en kvart tror jag , men vi skrittade ju bara så det var nog skönt för alla.
'
Det ända som förstörde var vädret, snöstorm.... Roligt, kan det inte vara bra väder någongång?!
Bilden snattade jag av Amanda

Stalldagen

Börjar med stalldagen. Mockade först åt Fonzie och fixade allt åt honom. Sen så började grönt-kort kursen igen, där gick vi igenom TDB (Tävlings Data Basen) och funktionärer osv. Var helt okej, men man blev lite trött mot slutet. Lång dag kan jag ju säga att det varit! Kom hem först kl halv sex... Men det är skönt ibland det också ;)

We goes like this

Berättar om dagen om en stund måste äta först, håller på att hungra ihjäl. Mat först sen ni! ;)
//Lowa


Every day, month and year

Varje dag jag vaknar ser jag detta på min vägg vid sängen. Jag vaknar med ett leende och vips så är dagen min. Du borde verkligen prova!

A new day ,A new opportunity

Påväg mot stallet. Nu sticker vi ,startar dagen och gör det bästa av den.
-  A new day ,A new opportunity



Fin outfit by Amanda


En fin outfit som skulle passa mig och Foxy perfekt by Amanda!
image description

Hiss eller diss

Vad tycker ni om De Niro stövlarna? Jag tycker att de är grymt snygga.;)


Grattis mamma på 45års dagen!

Grattis mamma för att du finns!:D


det sista

Ska fortsätta titta klart nu det sista innan jag går och lägger mig. Imorgon blir en rolig dag, med uteritt , grönt-kort kurs , Fonzie och så mycket mera! Det gillas starkt! ♥

Grattis Loreen

Grattis till Loreen , men också till Danny som var en stark två! Nu blir det att sätta sig framför One Tree Hill med min kaka (kak smet rättare sagt) som blev misslyckad, men men that's life, and I like it! Uppdaterar emellanåt :)

Grattis

Grattis Loreen!/Alma


Rekommenderas!

Filmen som vi såg var verkligen att rekommendera. Hur bra som helst! Den hette typ "Resan till den mystiska ön". Låter barnsligt men det var den faktiskt inte, 5/5 av mig. Nu sitter jag med mamma och pappa i soffan och ser melodifestivalen. Jag vet inte vem jag ska rösta på. /Alma


Hiss eller diss

Jag gillar inte när det är så mycket färger och färgade ludd på benskydden, såmåste tyvärr dissa detta par!


Bio

Kom hem från stallet för ett tag sen och nu blir det bio med stallkompisarna! En helt underbar dag helt enkelt. Nu är sitter jag i bilen med Agnes på väg till folketshus. Vi ska mötas halv sex. Sminkad och klar.:)/Alma


Vem vinner?

Nu till den frågan som säkert alla ställer i kväll... VEM ska vinna melodifestivalen? Från min del så får Danny en solklar röst, men vem tycker ni?

min stalldag

Min vackra, lugna , sköna, avslappnande dag. Eller rättare sagt min stressade, jobbiga och tuffa dag i stallet men så roligt! Gjorde klart stallet på 1h med de andra (vilket som är väldigt snabbt) sen så hade vi grönt-kort kurs i 3h. Vi läste och gjorde del-prov och lite annat smått och gott, men tycker verkligen att det är krångligt. Inte sakerna men att få det att fastna, det är  så mycket på så kort tid om jag säger så ;)
'
Efter det var det bara att börja med Fonzie, så släppte ut, mockade och gjorde alla andra viktiga saker. Sen kom barnledningen , ledde Ior i 30 min och det var sammanlagt tre barn som red, så det var ju chill. Fortsatte sen med Fonzie. Klippte även Fox långa vilda man, kan säga att den behövde verkligen en omgång! INGEN fin man kan jag ju säga att han hade men det har han nu :) Eller mycket finare iaf! Klippte även lite av svansen och öronhår då han hade fått nästan en stor buske, haha ni skulle sätt. Så nu är alla rena och fina , snygga och ompysslade! :)
Nu är den äntligen borta! :D
Denna bild är ej tagen av mig. Tror att det är Eva!

Grönt kort kursen

Den första grönt kort kursen är idag. Men jag åker dit ca åtta/halv nio.
Rider efter den antagligen beroende på tid. Ska fråga Agnes om hon vill hjälpa med Foxy idag.
Nu blir det att slänga ihop en outfit!
image description

God morgon

Hej, hann inte göra tidsinställda igår, var uppe till ett typ. Men kan säga att jag kommer hem vid fyra tiden ungefär då bloggar jag! Alma hoppas jag också bloggar... Men då vet ni vart jag håller hus och så ;)


//Lowa


go'natt

Imorgon har jag ju stallpass så det blir att åka halv åtta till stallet. Måste även läsa igenom (igen) grönt-kort saken och lite till ;) Imorgon är fullspäckad dag men ska försöka hålla uppdateringen bra! :) Nu ska jag fixa det sista i rummet , godnatt! :)

behöver hjälp , fort som attans!

Ska skriva ut bilder och måste ha svaret inom 30 min , vilka av dessa bilder ska jag skriva ut? En på Fox och en på Fonzie, ev. när jag rider! Här har ni bilderna som man kan välja mellan: (Harry har jag redan 2 på)

Pick and Choose, men snabbt som attans! ;)

allt blir inte som man tror

Haha vissa saker är ju som ett skämt alltså ;) Jaja vi får hoppas att någon anmäler sig till bloggtävlingen för det går ju inge bra just nu... Ska tvinga några av mina stallkompisar att vara med om inget händer då blir det ju inge roligt att lotta ut saker och ting.
'
Vill ni veta något roligt? Jag har inte ens börjat städa mitt rum och måste verkligen börja göra det om jag ska vara klart till midnatt ;) Måste hinna se på tv också! Och jag som planerat att titta på One Tree Hill och allt, jaja det blir straffet lilla Lowa. Nä ska man resa sig från stolen och börja jobba , tror banne mig det!

Hemma

Har just kommit hem från en slitsam dag i stallet och en kul ridtur i stora ridhuset. Var tvungen att hjälpa med stallet för annars skulle jag inte få rida... Jaja, thats life. men fixade det jag var tvungen och sedan smet jag och red även om jag inte fick. Passade på. Haha.:) red ganska länge och hårt. Sedan så fick Leona också skritta lite på långa tyglar medans jag gick bredvid. gick sedan in och borstade lite grann. Han inte rykta idag... Gick och åt lunch och släppte ut. Mockade med hjälp av Moa. Blandade mat och bar vatten. Tog in Tira eftersom hon var tokig och tjejen som dem frågat om hon kunde ta in var lite för liten eftersom det var så blåsigt så Tira skulle dampat sönder. Så tjejen tog in Foxy istället. Åkte sedan hem./Alma

 

 


Hej allihopa

Denna dag känns inte som en bra dag... Hittills så har statistiken varit urdålig (om man tänker på vad vi bruka ha) och ingen har anmält sig till bloggtävlingen :( Vad har hänt, vi som brukar ha bra statistik och folk brukar anmäla sig till tävlingarna. Well, alla brukar väl ha bad days? Kan meddela att skorna kostar 799:- så vad har ni att förlora? Kom igen nu! :)

// AllroundHästarna


Svar på kommentar

KommentarTid
fanny om fredag:
vad har du för hund? :)
Harry är en blandras mellan Collie, Lapphund, golden Retriver och Flatcoated retriver så han är verkligen en korsning mellan allt :)

tävling

Klicka HÄR för att vara med i den! :)

Gina tricot- kollektion grand pix

De har verkligen lyckas! Något jag lätt kunna beställa , men har inte pengar just nu ;/ Vad tycker du? Tycker verkligen om dem iaf! :)







Tryck HÄR så kommer du till Ginas Kollection! :)


Bloggtävling


För att vara med skall du:

- Gilla Emmishopen på facebook (Om du har facebook såklart!)
- Välj ut en favoritprodukt på Emmishopen www.emmi.se
- Lägg ut bilden på din blogg,hemsida,facebook med länk till inlägget
- Kommentera inlägget med:
För och efternamn
Mailadress (bara vi som ser!)
Länk till inlägget med bilden som du publicerat på din blogg, hemsida
Länk till favoritprodukten 
Färg och storlek (Det du HÄR)

AVSLUTAS 16/4

Om ni vill följ oss gärna via bloglovin det kan ge lite extra :)

fredag

Hoff det är nästan så att jag kastar ut datorn genom fönstret när den är så seg ibland-.- Som sagt idag blir det inte en så speciellt rolig dag för mig då jag måste städa och gå ut med hunden i STORMEN. Annars tycker jag faktiskt att det är ganska skönt att gå ut med honom, lyssnar rätt ofta på musik och så släpper man allt för några minuter och det är jätte skönt! Hehe och idag måste jag ju städa mitt bombnedslagna rum också, det är faktiskt mindre roligt. Men får ta och lyssna på musik och då och då slänger jag nog in ett inlägg till er också :) Idag kommer jag försöka blogga så mycket som möjligt. Alma är säkert redan i stallet och kan nog inte blogga förren kvällen.
'
Men sen har vi ju våran lilla hemlis som släpps idag också kl 12. 00 den får du inte missa! Ha en bra morgon/dag! :)


We♥it

Tumblr_m0l5uro4ut1r693cjo1_500_large
Tumblr_m0l7vu9uv01r693cjo1_500_large
Tumblr_m0l7rbxu4x1r693cjo1_500_large

nu så...

Så nu är den hemliga saken fixad och jag kan meddela att den kommer ut imorgon! :) Och imorgon är det ju FREDAG, men min fredag kommer inte vara rolig. Eftersom mitt rum ser ut som ett bombnedslag så måste det städas, och eftersom när jag städar , städar jag ordentlig så då kommer det bli dammtorkning och dammsugning osv. Vilken rolig dag jag har framför mig! Snart blir det sängen, men inte riktigt än. Så nu ber vi dig att hålla utkik för imorgon släpps hemligheten!

Onödigt inlägg

Godnatt!
/Alma


Hämtar

Sitter nu i bilen och hämtar Lowa. Red crème på kursen och ni får inlägg senare./ Alma


Glömde er

Hehe, förlåt mig, råkade glömma bort er ett bra tag. Har nämligen spenderat dagen med en nära vän och sen suttit och titta på One Tree Hill från 3 till nu ;) Haha men skönt kan jag säga att jag haft det. Bara komplat av och myst på. Nu ska jag göra något mindre mysigare nämligen gå med Harry i stormen. Roligt! Alma och jag pratade även om att jag ska komma till henne ikväll för att fixa den där hemliga saken... Felet är att man inte får tag i henne men ska försöka :/
Lillprinsen♥

Mycket händer när jag inte är i stan

Åhh vad glad jag blev när Alma ringde igår och berättade dessa saker!

VECKANS HÄST - VINNAREN

http://ourweekday.blogg.se/ Det värmde verkligen! Tusen Tack ♥
'
Sen har det hänt en till sak men det får ni först veta ikväll. Hållutsik säger jag bara...

Fullproppad helg

Denna helg kommer bli fullproppad med massa saker. Det börjar med att på lördag så kommer jag ha stallpass, grönt-kort kurs, barnledning och sköta Fonzie , lång dag i stallet kommer det ju minst bli. Sen på söndag har jag grönt-kort kurs och Fonzie + uteritt på Daphne mest troligt. Kommer även klippa Fox man eftersom de sagt att vi måste göra det i helg, så det ska bli gjort det också. Vet inte men det kanske blir att leda Fox ett tag också, har ingen anning! ;)
Ja ni ser ju, den börjar bli lite lång.....


Luleåresan

Det började med att vi åkte tåg från 05.30 till ca 9.30... Tråkig och allmänt lång tågresa var det. När vi kom fram till Luleå så gick vi och fikade direkt innan stan öppnade och sen så gick vi på stan till ett, åt lunch och sen så fortsatte vi.
'
Tillslut blev det lite tröttsam eftersom vi hade gått igenom alla butiker minst 2 gånger så då gick vi och bara strosade runt lite grann. Det här vi jag med mig hem från stan:
  • Röda Chinos
  • Nät tröja grå
  • Skinnjacka
  • Pilotbrillor
Inte så mycket men är nöjd med mina köp ;)
'
Sen så var det ju hemfärden också. Det började bra och efter typ 30 min så körde vi på en älg så vi var tvugna att stå stilla i 2 timmar eftersom de var tvugna att koppla på ett nytt lok för att de inte fick upp lufttrycket. Väldigt lång bussresa var det men jag och Moa gjorde den hyfsat kort genom att skrämma bort folk från oss och skratta. Två timmar extra i tåg, Yipppi! Sen kom vi ju hem vi 11 tiden någongång.

Vanligt

Denna torsdag kommer att bli ganska normal förutom att vi har sportlov. Jag har ridlektion och Foxy tillsammans med Agnes. Man saknar ju att rykta honom för senast jag gjorde det var i måndags!
I kväll så är det ridkurs också fast på den rider jag klubbponny som jag gör vissa dagar.
Jag tänkte att på sportloven så brukar det alltid vara någon borta så då kan jag passa på att rida så att jag inte "tar upp nnån ponny" typ. Foxy trimmar jag nog på banan om vädret tillåter.

image description

En bild på din gamml favorithäst


Dag 1. En bild på dig och favorithästen
Dag 2. Dina favoritbilder som du tagit
Dag 3. En bild som gör dig lycklig
Dag 4. En bild på favorithästen
Dag 5. En bild på din gamla favorithästen
Dag 6. Din dröm outfit
Dag 7. Vad du vill beställa
Dag 8. Dina favoritbilder på dig och favvo hästen
Dag 9. En bild på favvohästen i hagen
Dag 10. --- i boxen
Dag 11. Bloggar du läser dagligen
Dag 12  Din utrustning
Dag 13. Favorit schabraket
Dag 14. En rolig bild du  tagit
Dag 15. En bild som väcker många minnen
Dag 16. En bild på någon som betyder väldigt mycket för dig
Dag 17. En bild på någon som du verkligen kan lita på

image description

Hemma

Kom hem för ca en timme sen. Har mycket att berätta men gör det imorgon ist, är sjukt trött och så mycket har hänt idag. Men som sagt berättar allt imorgon! ;)

Tävling


http://kajsaochtuva.blogg.se/2012/march/tavling-om-vita-ridbyxor.html
/Alma

Stalldag 7/3-12

Kom till stallet vid 06.15. Klappade och gosade med Foxy lite grann och sedan så gick jag till Viktoria och pratade. Sopade sen Foxys stall och ridhus gången. Agnes hade ridit ut Foxy så nu kom de in. Hon skrittade bara ut med Viktoria och Fabbe eftersom Foxy fick Vaccination igår kväll.. Skrev också på Foxys mini whiteboard tavla lite nödvändiga saker. Åt sedan lunch med Viktoria, Emilia, mamma och Stina. Agnes släppte ut lillgossen.

Vid tio över tolv så hjälpte jag Fatma att mocka åt Ferrari eftersom Anki (ägaren) frågade om hon kunde göra det för en hundralapp. Och sen så hjälpte jag även henne att bära vatten till honom.
Stod återigen hos Vikkan och babblade. Satte mig i klubbrummet och åt middag vid fyra.
Klappade Foxy och for hem vid halv sex. En grymt mysig dag. :)

image description

En bild på Favorithästen


Dag 1. En bild på dig och favorithästen
Dag 2. Dina favoritbilder som du tagit
Dag 3. En bild som gör dig lycklig
Dag 4. En bild på favorithästen
Dag 5. En bild på din gamla favorithäst
Dag 6. Din dröm outfit
Dag 7. Vad du vill beställa
Dag 8. Dina favoritbilder på dig och favvo hästen
Dag 9. En bild på favvohästen i hagen
Dag 10. --- i boxen
Dag 11. Bloggar du läser dagligen
Dag 12  Din utrustning
Dag 13. Favorit schabraket
Dag 14. En rolig bild du  tagit
Dag 15. En bild som väcker många minnen
Dag 16. En bild på någon som betyder väldigt mycket för dig
Dag 17. En bild på någon som du verkligen kan lita på
image description

Outfiten



Rengjort

Har kommit hem från stallet för ca en timme sedan. Satte så gott som igång direkt med att rengöra marsins buren.
Har dessutom slängt ihop en outfit som kommer upp snart.


nu får ni ha lite tålamod..

Och vänta tills jag bloggar när jag kommer hem vid halv tio tiden. Kom inte på några andra tidinställda än de jag redan gjort, så jag är hemma om några timmar, då bloggar jag om dagen osv ;)
TÅLAMOD KALLAS DET XD



Normala?

Har jag någonsin sagt att vi är fullt normala? XD Min normala vardag i stallet, då hästarna inte finns med i bilden..

Bilder på fina


Emilia och Vikkan

Hej! Sitter och käkar frukost och ska åka till stallet. Vikkan ska rida ut fabbe med Agnes och Foxy./Alma


Sova

Nu ska jag gå och lägga mig eftersom jag ska upp halv fem imorgon... Det taggar vi för (inte), men däremot taggar jag dagen som väntar! :) Klockan går verkligen snabbt ikväll nu måste jag verkligen sova, Godnatt! :)

Kärlek!♥


image description

Hiss

Hiss till detta träns! :D

image description

fotografering

Fotade även lite mysiga bilder på  Fox idag:)
Bara lite smakprov ;)
Fotade även på Fonzie men de bilderna kommer upp imorgon! :)


Wanda

Det gick piss dåligt idag kan jag säga. Red Wanda och det kändes som jag bara skumpade på ryggen. Sådana här dagar så tänker jag verkligen varför valde jag dressyr? Jag bli arg på mig själv för att jag inte förstår övningen eller gör fel hela tiden så allt går jätte dåligt. Den som rider Wanda på dressyren är jätte duktig på att rida och det känns ju bättre för mig som knappt får henne att gå på tygeln. Hoff, ja ni hör ju.
'
Men nu ska vi inte tänka negativt, jag har ridit dressyr i typ 4 månader och håller på att lära mig grunderna än. Men jag tycker det är så jobbigt att rida andra på dressyren än Fox eftersom det är honom jag vill lära känna, honom jag vill utvecklas på och honom jag behöver börja känna bättre och veta hans punkter.
'
Vi jobbade mycket med ställningar och lite skänkelvikning, men som sagt ridpasset gick super dåligt så har inte sån motivation att berätta om det.
Jag rider i lättsits därför ser det ut som jag lutar mig framåt.
'
Ser ni skillnaden? Här rider jag på Fox.

Fixar header

Fixar header nu. :)
/Alma

motion

Snart är det dags för mig och Sara att gå till stallet för att få lite motion. Dock bor jag säkert 5-6 km bort från stallet så det tar ju iaf 40 min. Jaja lite motion är alltid bra, tror även jag ska be någon fota dressyren idag, eller någon får fota dressyren idag, ska bara hitta en frivillg och sen så blir det fotografering! :D
Där ser ni även mina ridstövlar som är jätte korta i skaftet. De är sköna och så men jag tycker inte om dem när dem är så korta i skaftet!

Luleå igen

Om jag inte redan sagt det så ska ju jag och Moa åka till Luleå imorgon (igen) men bara för att shoppa denna gång. Hon bjöd ju med mig så det är klart att jag måste bjuda med henne ;)
'
Tåget går redan 5.40 imorgon så jag kommer väl hålla på att somna när jag jag kliver upp. Det blir inte att åka till någon hästbutik eftersom alla ligger på storheden och v inte har tid att åka dit, men that's life...

Ännu en tisdag då man inte får sitta på din rygg

Hehe, råkade tjorva till det med designen ingen , men fick tillbaka den som förr som tur var!
'
Idag blir det ju stallet, sköta Fonzie och rida på dressyren. Tror jag kommer få Daphne idag igen eftersom Fox ska bli helt bra, men vet inte när dem sätter igång han igen. Det är 3 veckor sen jag red honom :(
Nu hoppas jag han bli frisk så vi kan börja träna igen! Idag SKA jag inviga mina sporrar, vi fick dem inte att sitta så bra igår men idag har jag ju tid att hålla på att ändra och fixa.
Sötnosen♥

Köra

Jag sitter här och väntar på att min pappa ska komma och köra mig.
Agnes rider idag också. Foxy ska in vid tre så jag eller agnes tar in då.


Trött

Jag är jätte trött och ska snart gå och sova. Det gick super på hoppningen men inlägg om det kommer en annan dag. :)


Ridkurs 5 mars

Red Cilsane Mr H idag på ridkursen och det gick sådär. Han var ganska jobbig med huvudet och ville slänga mycket med det. Vi jobbade med vändningar och skulle vända en kvarts vändning i varje hörn på en fyrkant. Det tyckte jag gick väldigt bra!
'
Invigde inte sporrarna idag eftersom det blev för stressigt och så är han så pigg så han inte beöhver det. Men imorgon kommer de invigas på dressyren! Roligt, och det taggar jag för!
Bild lånad HÄRIFRÅN

Vinnaren blev....

Fanny som bloggar på http://teampegasus.blogg.se Ett stort grattis till dig! Du vann ett härligt schabrak från Hööks.
Vi kommer mejla dig snarast, och om du inte svarar inom en vecka så dras en ny vinnare! Än engång, GRATTIS! XD

Inviga

Idag ska jag ju rida på ridkursen och inviga mina nya sporrar. Kan hända att jag inviger mina ridhanskar också får se. Men är taggad iaf , har ju inte ridit sen tisdagen!
Kommer såklart skriva om den senare, men det är så att min kusin fyller år så direkt efter stallet så åker jag dit och firar henne så jag skriver lite senare. Bara så ni vet, det kommer nog vara då jag och Alma drar vinnaren av schabraket också ;)

Sportlovs Veckan



Hiss

Hiss till de blåa och röda schabraken. Den gröna var inte lika fint. Fast jag har alltid svårt att gilla mörkgröna saker så. :) Vad tycker ni?


Sista dagen , sista chansen

Idag är det faktiskt SISTA DAGEN att anmäla sig till bloggtävlingen. Vill du vara med och inte är det så tryck här http://allroundhastarna.blogg.se/2012/february/bloggtavling-hos-allroundhastarna-woopwoop.html#comment
Eller på bilden:
Så sista chansen nu, du har till KL 20.00 på dig. Vi kommer inte ta in bidrag i röstningen som anmält sig senare en kl 20. Efter kl 20.00 så kommer vi räkna alla röster och sen tar vi hjälp av random.org för att få fram vinnaren. I kväll kommer vinnaren upp!


Why Am i Crying

Den här låten har stigit mig i huvudet. Tycker den är grymt bra, sorlig tycker jag också. Jag pratar ju så klart om Molly Sandén's bidrag till Melodifestivalen Why Am I Crying. Sjukt fin låt, tänk att hon och Eric har gjort slut....

Jobbar

Mamma jobbar så hon måste köra mig kvart över sex till stallet. Kommer också att vara där till nio.(?)
Måste fixa några tidsinställda och så. Men bloggar såklart när jag kommer hem.
Hoppar ju idag och taggar som tusan.


Önskeoutfit


Gaska snygg :)

Bildbomben



Det var några men annars har jag inga senare! :D
image description

Hööks

Det blev det här som jag köpte från Hööks.
  • Sporrar med alla tillbehör
  • Ridvantar

En bild som gör dig lycklig


Dag 1. En bild på dig och favorithästen
Dag 2. Dina favoritbilder som du tagit
Dag 3. En bild som gör dig lycklig
Dag 4. En bild på favorithästen
Dag 5. En bild på din gamla favorithäst
Dag 6. Din dröm outfit
Dag 7. Vad du vill beställa
Dag 8. Dina favoritbilder på dig och favvo hästen
Dag 9. En bild på favvohästen i hagen
Dag 10. --- i boxen
Dag 11. Bloggar du läser dagligen
Dag 12  Din utrustning
Dag 13. Favorit schabraket
Dag 14. En rolig bild du  tagit
Dag 15. En bild som väcker många minnen
Dag 16. En bild på någon som betyder väldigt mycket för dig
Dag 17. En bild på någon som du verkligen kan lita på
image description

BILDERNA

Vi börjar med bilderna från Hotellrummet. Vi bodde på Scandic hotell på i ett ungdoms rum som var superfint!
Sen har vi lite bilder på tävlingsplatsen och stallet osv.
Tävlingen både LC och LD
Och till slut i bilen påväg hem.
Jag vet det blev inte så värst mycket bilder, men hade inte tiden och så stod jag på världens sämsta ställe vid hoppningen! Och så ni vet, 3 bilder är snodda av Moa.

Anledningen




Vikkan flög av i fredags... Vet inte varför han bockade så högt. (?)

Agnes gled av igår

Förbered er!

Ikväll kommer enn mysig bildbomb med härliga bilder från helgen! :)

Smakprov :)

Tävlings filmer

Snodde filmerna från Moa ;) Det är jag som står i den grå randiga fleece tröjan och hjälper till, därför inte så mycket bilder:( Men men, snor några från Moa och så har jag fotat själv lite som ni kommer få se:)

LD

LC


OMG

Haha bloggningen har ju inte varit den bästa för mig kan jag ju säga! Men det är ju sportlov så det kommer bli en bra uppdatering, från BÅDA och vi ska hålla bloggningen på topp. Bloggar strac igen eftersom jag ska äta ;)

Jag ska aldrig låta nån rida min ponny igen

ALDRIG! Haha ni får veta senare vad som hänt. :)

Påväg

 Nu sitter jag säkert i bilen och är påväg hem. Jag är ledsen men jag råkade blanda ihop datumena på bloggtävligen, så den avslutas INTE idag utan först på Måndag! ;) Ber om ursäkt... Ingen mer bloggning´för mig blir det idag men imorgon ska jag försöka snatta pappas mobil!

Tävlingen

Fått tag i en dator igen ;)

Nu ska jag berätta lite om tävlingen. Det började ju med att vi åkte ner till Jukkas för att hämta Fabbe och Moa, ca kl 15 åkte vi från Jukkas mot Luleå! En lång bilresa på ca 4-5h men helt klart värd, vi kom fram ca 20.00 tror jag. Då lastade vi av och fixade klart med Fabbe. Direkt efteråt åkte vi till hotellet och så mös vi på, åt chips och drack läsk. Sen vid 23.30 släckte vi lampan och sov.

Idag så vaknade vi kl 6 och började fixa och äta frukost såklart. Sen vid 7 var vi i stallet och började fixa. Vi gjorde klart allt med Fabbe och tittade lite på tävlingarna. Sen var det dags för Moa att tävla i LD. Hjälpte henne på framridningen och hjälpte med allt annat. Hon nollade och kom till omhoppningen, där hon också nollade. Dock så blev det tyvärr ingen placering. Efteråt stack vi med Fabbe igen och fixade och drixade som vanligt. Vi åt och höll på att rykta , borsta och mycket mer. Sen var det dags för LC. Hjälpte som vanligt på både framridningen och efteråt.  Hon nollade även där , och nollade även omhoppningen,  precis utanför placeringen! :(

Men nöjd som tusan bör hon vara och det är hon också, hon NOLLADE JU!

Sen åkte vi till Hööks där det blev två inköp, ett par sporrar och ridvantar, åt på Max och sen tillbaka till stallet. Tittade lite snabt på LB och sen började vi packa ihop, och lasta osv. Och nu sitter vi här i bilen och åker den långa vägen hem. Fotade lite, hann inte fota så mycket som jag trodde men fick några bilder, som kommer upp imorgon! :)



10 saker du inte visste om Fonzie och Fox

  • Har ridit Piaffe med Eva
  • Beter sig som en hund ibland
  • Älskar att mysa
  • Är aldrig sur
  • Älskar mat
  • Är grymt seg på att äta upp sitt hösilage
  • Han är rödögd
  • Han passar väldigt bra i nästan alla färger
  • Jätte lätt att lasta
  • Eva har ridit in honom helt själv
  • Glad ponny
  • Lite galen på tävlingar  ( iallafall vad jag hört)
  • Han har nästan alltid nya sår när han kommer in från hagen
  • Han har ganska tunn man
  • Tunn svans
  • Rakad
  • Han är gillad av många
  • Ganska svår riden
  • Gillar godis och mat
  • Han är imp. från Holland

Hiss eller diss

Gillar inte färgade träns! Nej en STOR diss.

Vi ville bara...

Säga att vi älskar er ♥


Soffan

Sitter i soffan och ska gå och ta på ytterkläderna!:) hejs


Stallet nästa!

Snart ska jag till stallet. Måste bara käka frukost först. Jag har suttit och kollat bloggar. :)
Jag vet inte vars jag ska rida idag. Det är möjligt att jag trimmar ute eller rider ut.
Det är fint väder så rider helst inte inomhus idag. Skönt att svalka sig! Haha.

MIN lilla mongo häst ♥

RSS 2.0