Bra dag

Nä vet ni vad? Dagen har varit super men jag är så grymt trött så bloggningen får komma imorgon! Se ya ;)


Hemfärd

Nu sitter jag på tåget hem och har förhoppningsvis shoppat en massa och så har jag ju fått ha med min älskade Ellen. Detta får bli det sista inlägget innan jag kommer hem hade inte nå mer bra idéer så då får det vara i stället. Men när jag kommer hem så slänger jag väl ett inlägg eller två , nä ha en trevlig eftermiddag eller vad man nu ska kalla det ;)

 


Att berömma sig själv

Mot- och framgångar. Besviken, arg, förbannd, glad, lycklig, olycklig, ledsen. Jag är dålig, jag är sämst, jag suger, varför gör jag detta, jag ska sluta.
 
Tankar som förmodligen alla av oss någon gång tänk. Känslor som förmodligen alla av oss känt. Varför gör vi då detta? Varför trycker vi ner oss själva så självförtroendet sjunker? Varför trycker andra ner oss? Varför kan jag inte alltid få vara glad? Varför kan jag inte också få gråta?
 
Jag kan inte svara på alla dessa frågor,  men jag kan säga att vi är j*vligt bra på att underskatta oss själva, jag är en av dem. Det kan gå skit bra på ett ridpass, men ändå är det alltid något jag vill  förbättra, göra bättre, i skolan likadant. Om jag inte få ett A så blir jag skit sur, och just nu med dessa betygskriterier så är det jätte svårt att få A, men jag satsar på det högsta, ALLTID. Och ibland kanske jag pressar mig för mycket? Har ni inte känt någon gång så också? "Nu kanske jag gick lite överstyrd..." Men jag vet en sak som förmodligen de flesta kan bli hundra gånger
bättre på. Att berömma sig själv! För hur svårt är det egentligen att säga, det här gick ju bra!
 
Vi är alldeles för dåliga på att berömma oss själva, det kanske är mest det som drar ner självkänslan. Det är bra att kunna berömma sig själv, och man gör rätt om man gör det någon gång då och då. Det för ju såklart inte gå övergränsen så man börjar skryta om allt! Men berömm dig själv varje gång efter ett ridpass, t ex detta gick bra och detta gick mindre bra, detta måste jag träna på , detta sitter redan. Gör något sånt varje gång och jag lovar dig att det kommer kännas bättre! :)

Låtar som spelas mycket i mina lurar

 
 
 

Hiss eller diss

Den här gången tänker jag faktiskt ta och hiss en hel collection, nämligen JH's collection från Hööks. Jag tycker sjävl att de har grymt snygga saker och det är mycket som jag hade kunnat köpa, men jag som lider av pengarbrist nu, och förmodligen ännu mer efter Luleå, får kanske önska lite i julklapp? Mums, yummy så känner jag för den här collectionen ;)
Det finns ju så mycket mer men hittade inte någon annan bra bild. Som sagt YUMMY!
 
 

godmorgon

Ja klockan är 05.37 tidigt asså, tror de flesta sover just nu .  Men inte minsann jag utan nu går tåget från Kiruna tågstation mot Luleå, vi är väl framme vid 09.30 skulle jag tro någon gång. Har så mycket att shoppa, och så alldeles för lite pengar, men tänker minsann handla tills pengarna tar slut! Julklapparna får jag ta itu med senare....

JA, WHAT? Godnatt

JAJAJJAJAJAJAJ!! ELLEN fick följa med, jiess!! :D
 
Nu kan jag äntligen sova gott, förresten det måste jag ju göra snart ska ju upp halv fem så.. Men jaja tagga Luleå då imorgon, en annan sak som jag kom och tänka på var att....
 
Igår när jag red Fox och inte hade den där Wow känslan, var kanske just den dagen jag skulle haft det. Fick veta idag av min ridlärare att han hade gått I FORM större delen av passet, och jag bara , WHAT? Haha alltid när jag tycker det går dåligt verkar det gå som bäst för mig. Älskade lilla ponny älskar verkligen dig, underbara lilla sak. Tillsammans ska vi kämpa mot toppen. Fick även veta att hon tycker att jag verkligen börjar komma åt honom bra och det är ju alltid roligt att höra. Gud så glad jag blir!
 
Nä nu ska jag ta och sova så jag orkar öppna ögonen imorgon, ha det bra och GODNATT finaste :)
 

Just like that

Hoff blev så himla stressad.. Min kompis Faith skulle ju följa till Luleå, men nyss så fick jag veta att hon inte kunde det. Så ringde desperat till alla mina kompisar och ev. Ellen ska följa hoppas verkligen att hon kan nu, vi håller tummarna! Annars idag så skötte jag Fonzie och det gick som vanligt bra. Fick värsta lusten och skrev bara om allt på hinkarna, haginfon och foderstaten osv, så nu är allt hyfsat snyggt och stilrent. Fick lite hjälp av Agnes, som är sjukt duktig på att rita, that we like ;) Nu ska jag fortsätta med alla mina hundra tidinställda inlägg till imorgon och så kommer några till ikväll. Håll tummarna för mig och Ellen nu!
 
 

Återkommer alldeles strax


Drar till stallet


Tisdag

Håller på att borsta min hund innan jag åker till stallet för att sköta Fonzie. Måste göra tidinställda också till imorgon! Nä nu ska jag borsta min lilla sjukling :)


LOL

Nä nu tänkte jag faktiskt slå på en film (mest troligt LOL får det bli) och mysa med min lilla gosse som inte mår allt för bra. Stackarn är helt spak och håller på att somna hela tiden, men det blir nog bättre imorgon, gullhunden. Har även sen spännande idé som jag håller på att tänka på ska försöka kontakta "de" idag och höra om de har något att erbjuda ;)
 
Visste ni att jag på onsdag ska till Luleå för att shoppa med min fina vän Faith? Behöver verkligen nya kläder, en vardagsväska och lite mer smått och gott förhoppningsvis så hittar jag ju det där. Btw, så har jag verkligen huvudvärk för den som ville veta...
 
Och tänkte även säga om ni anordnar några tävlingar på eran blogg, eller är sugna på att göra länkbyte, bloglovin byte så är det bara att kommentera in. Gör det mer än gärna! :)
 

Ridkurs med finaste poa Fox

Först var jag verkligen taggad, tänkte jiess äntligen fy vad roligt! Sen började huvudet dunka lite grann och motivationen blev mindre... Kanske det som förstörde mest idag?

Egentligen gick det inte alls dåligt, egentligen gick det väldigt bra. Men det kändes inte bra! Hans form var inte som jag ville, han kastade upp huvudet titt som tätt, jag såg den gamla Fox komma tillbaka. Jag visste ju att det skulle hända någon gång men så här dax? Jaja jag ska minsann kämpa med honom. Jag tänker få honom gå exakt som jag vill, fast det kommer dröja, jag vet det, det kommer ta otroligt mycket tid. Men jag tänker aldrig ge upp hoppet.

Vi arbetade i alla fall på volter och med att flytta in bakdelen. Som sagt så gick det väldigt bra, men det fanns en sak som saknades, och det var just formen. Nä nu ska man inte grumla sig över dig , man kommer ha mot-och framgångar det är bara att kämpa på. Är väl nöjd idag iaf, fick ju rida bästa ponnyn :)


Måndag

Nu om sisådär en halvtimme sitter jag hos veterinären och väntar på att min älskade lilla hund ska ta bort extra klon :/ direkt efter tar jag och går till stallet, veterinärerna finns i samma byggnad som stallet så det tar typ Max 30 sekunder att gå. Sköter Fonzie och rider på ridkurs som sagt innan jag åker hem. Tror jag ska titta om filmen LOL idag igen, känns som en film dag idag. Skulle behöva springa också så får väl på något sätt hinna det också , nä nu ska jag gå mer update senare, ciao! :)


Veterinärbesök , ridning och Fonzie

Ja dagen börjar med att vi måste åka till veterinären med Harry efter som han har skadat sin "extra" klo ni vet den som sitter på självs benet... Så den måste de mest troligt operera bort, så jag vill följa med dit :( Sen har jag ju ridkurs lite senare på kvällen och så sköter jag ju Fonzie som vanligt!


Ridpassen

Daphne - red runt bolagsområdet med Agnes och smugglan. Inte rolig alls! Hoppade , fjantade och små sprang hela tiden , inte roligt , var till och med tvungen att hoppa av och leda förbi en traktorskopa (nåt sånt var det). ISCH och fy inget roligt. Men stundvis var hon väl fin ändå, kan ju inte klaga hon är ju sån att rida ut , men men inte det roligaste ;)

Fonzie Twist- red ju bara han på lucia träningen. Vi skrittade runt och stod mest typ stilla och han skötte dig verkligen så han kommer nog funka i lucia tåget! :D

Fox- red ut han med Ellen och Harry enda hem till mig. Hästarna skötte sig galant förutom att Harry hoppade till någon gång. När vi kom hem till mig så åt de knäckebröd och banan så det luktade gott hela vägen hem! Vi var väl ute ca 1,5 timme eller något sånt, endast skritt, var väldigt roligt och skönt, fast kallt som bara den, mina tår frös till is!!

Mina fina älskade hästar , ibland är ni super fina och ibland undrar man om ni har något mellan öronen , men älskar er ändå. <3 :)


Tävlingskåp

Hittade detta coola tävlingskåp med spegel i. Det var ju ganska praktiskt t. ex om man ska fixa håret osv, väldig smart sak. Snyggt var det ju också det är ju alltid ett plus! :)
 

Vad använder jag mest?

Vad använder jag mest? Chaps eller ridstövlar.
 

Jag använder bara ridstövlar , äger inte ens ett par chaps just nu. Men som liten hade jag bara det, men då hade man ju såna där mockachaps så allt spån fastnade ju i dem typ. Nä jag gillar ridstövlar mycket mera , känns som lite lättare fast det förmodligen inte är det! :p
 
Men om jag skulle köpa chaps så skulle det bli såna här:
Just nu rider jag med dessa stövlar från Hööks
 Jätte bra passform, sköna och HÖGA i skaftet; (that we like! ) :D
 
När jag rider ut så använder jag mina gamla ridstövlar, men mest troligt ska Janina köpa dem så då kommer jag rida med mina vanliga ridskor bara.
 

Söndag

Vaknade elva, eller det var det jag trodde, klockan är ju bara tio! Haha men ganska skönt ändå, då har man ju en massa tid på att förbereda sig.

Idag ska jag ta ut båda hästarna + rida Fonzie på lucia träningen, blir att rida alla mina favoriter idag. (Y) en bra dag idag, och idag har jag dessutom gjort tidinställda till er, ännu bättre! :D

En cool bild som min kompis Sanna fotat på en av hennes fester, Wu tang clan.


The whole world gonna know you name


Lördagen

Men herransgud så bra bloggandet gick idag Lowa! Duktigt! Nä men städa´+ rensa hela mitt rum tog all tid idag och sen kom ju ida hit för att titta på film och mysa på osv. Vi såg en väldigt skum film alltså, we need to talk about Kevin hette den... Mmmm väldigt skum. Imorgon blir det i alla fall att åka till stallet och rida ut + vara med på lucia träning med Fonzie för första gången, spännande och se hur det går! :)

Städar rummet återkommer!


Djurplågeri

 
Åter igen vill jag och ska jag ta upp den viktiga punkten, DJURPLÅGERI.
 
Djurplågeri är alltså när djur behandlas illa av människorna, de kan va allt från mindre plågeri till riktigt allvarliga situationer som leder till att djuret dör av plågeriet. På ett eller annat sätt så lider de här djuren, de mår inte bra. Jag tycker djurplågeri ska stoppas, det är inget som ska finnas i våran värld, det är så sjukt lågt att göra illa djur som inte kan försvara sig. Varför gör människor detta då? Förmodligen för de är riktigt dumma i huvudet och har något allvarligt fel.Jag hatar att se djur som plågas, klarar knappt av att se på pogram om det, ni vet på animal planet brukar man ju kunna se såndana där program. Tycker bara de är hemska och har lust att slå ägaren.
 
Varför väljer man att plåga ett djur som inte ens gjort en någoting? Jag menar bara tjurridning är ju djurplågeri. Hundfighter, misshandel, ensam lämnad, undernärd, sjukdomar, vanskötta allt och mycker mer är djurplågeri. Usch usch usch tål verkligen inte människor som gör detta. De värsta är ju att alla djurraser (nästan) utsätts för djurplågeri, det kan vara allt från en elefant till en liten mus. Men för vissa betyder inte deras liv någoting. Men varför väljer man då att skaffa djur, eller varför väljer man att skada dem? För vad har de egentligen gjort? Ingenting. Dem försöker göra oss glada, försöker stötta oss. Så till alla där ute som håller på med djurplågeri ursäkta men dra åt längsta jävla helvete.
 
Och vet ni vad? Jag klarar inte ens att lägga ut de bilderna på bloggen så i stället får ni väldigt söta bilder.
 
Och så får ni en fin bild på min älskade hund som jag aldrig skulle kunna klara mig utan. Älskar dig fina Harry <3
 

Älskar livet

tillbringat hela kvällen hos Lehto. Vi tittade film, mös på och hade allmänt roligt! Ibland behöver man det också. Har ganska fullt upp hela lovet ändå, måste baka till lärarna tills måndag, har en underbar kväll med Ida imorgon, hinna städa och så mycket mer. Men jag ska minsann hinna det också. Love life :*

We Heart It


Med Agnes

Sitter och chillar med Agnes. Senare mot kvällen tror jag vi drar till Lehto för att mysa på kvällen. Min fredag tillbringas med en massa fina människor helt enkelt. :)


i datorsalen

Sitter i datasalen men har inget att göra så det är chill. Ska återgå till att prata med Faith och Marie, vi hörs senare! :)

Tar natt snart

Så då var allt fixat, blev lite senare än jag trodde men men nu är det i alla fall klart! Och jag är faktiskt nöjd, kanske ännu bättre, kan ju inte göra mer än mitt bästa. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra, kanske ska och lägga mig snart behöver sova känns det som. Ska i all fall fixa och trixa här innan jag går upp. Godnatt mina fina! <3
Haha alla bilder kan ju inte vara bra, bjuder :*

torsdag

Sådär ja! Nu har jag varit på lucia träningen som varade ca 1h och nu sitter jag i soffan för att skriva klart det sista på No uppsatsen. Provet gick ganska bra faktiskt idag fast det var grymt svårt, krångligt och jobbigt. Fattar egentligen inte varför de bytte betygsystem...
 
I alla fall fick veta att jag ska rida mellan Meya och Foxy och det bör ju gå bra då båda är hyfsat snälla och lugna. Blir roligt med lucia show i alla fall. Är tillbaka snart ska först göra NO:n.
"pustar ut efter LC:2, bjuder ;) "

Till luciaträning

Ska börja gå till stallet för att ha Lucia träningen, Harry får följa så får han ta och gå en sväng också. Har bara lucia träning sen åker jag hem igen, vi hörs senare!


Exclusive horse

Detta schabrak tyckte i alla fall jag var skit snyggt! Från Exclusive horse, hade verkligen kunnat köpa det, gillar att det gråa avrundas med den där stilrena oranga kanten, snyggt snyggt snygg!
Dock så är bilden inte från butiken utan från denna person!  http://abelson.blogg.se
 
 
 

Back on Track

Så nu är alla prov gjorda, fixade och klara och imorgon går jag på lov så nu blir det tid åt bloggning. Så idag kommer jag blogga helt som vanligt så hoppas ni kanske har nå förslag om vad jag kan blogga om eller vad ni vill läsa om. Ska bara ha klart denna lektion och sen en till innan jag går hem. Ska försöka göra ett tidinställt innan jag kommer hem! :)
 

Onsdag

Idag har varit en bra dag, och för att fortsätta på den så åker ja till fina Fonzie för att sköta honom, tror uppdateringen blir bättre idag nämligen, men bara kanske, annars är ja tillbaka som vanligt på torsdag! :)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3155358/images/2012/pic_5087e90de087c3082956cc21.jpg" class="image">


Bloggen får vänta

Bloggen får vänta tills imorgon, måste plugga på proven nu! På torsdag kommer bloggen var helt normal, ni får iaf 3 inlägg onsdag :)


Älskar den där hästen

Åker till stallet för att sköta väldens mest snälla underbara häst. Älskar den där hästen så otroligt mycket.


...

Allt är åt skogen just nu. Vill finnas för en vän JUST NU. Fan allt gick åt helvete. Fan fan fan. Varför? Tänk , tänk tänk. Finns för dig och du vet exakt vem du är. Livet kommer vara jävligt svårt just nu. Men vi ska fan ta oss igenom det. Vi finns för dig, dina riktiga vänner. Fan fan fan.
384352_364137323674189_504852964_n_large

"Love is the big thing you never forget"

“In a world filled with hate, we must still dare to hope. In a world filled with anger, we must still dare to comfort. In a world filled with despair, we must still dare to dream. And in a world filled with distrust, we must still dare to believe.”
 

Måndag kvällen

Så nu är alla läxor gjorde och jag kan koppla av en snabbis innan jag ska upp och duscha. Måste läsa HK:n och NO:n i sängen innan jag somnar. Gud  vad jobbigt när de pressar på en alla saker innan lovet, dessutom samma vecka , stress , stress , stress. SKa fixa proven, uppsatserna som det inte är så mycket kvar på! (Y) Som tur är så gör jag uppsatserna på torsdag och pluggar på proven varje dag innan de ska skrivas nu då.
 
Blev även sugen på att fota lite poträtt med mig och Fonzie och Fox kanske, någon som känner sig sugen och hjälpa vara min fotograf? Hör av dig i såfall, annas frågar jag väl runt som vanligt oftast brukar jag ju hitta någon liten människa som hjälper mig :)
 
 

Stalldagen

Väldigt ledsen över dagens uppdatering, skolan och stallet tog all tid!
 
På ridkursen red jag i alla fall Wanda och det gick super bra! Hon blev lite för tung i huvudet på slutet , men annars arbetade hon på fint fint med bakbenen. Vi jobbade med "förvänd" skänkelvikning och vanligskänkelvikning på fyrkanten, tyckte att detta gick mycket bra och är väldigt nöjd! En aning jobbigare i galoppen var hon men på slutet blev hon riktigt fin!
 
Skötte ju även Fonzie och fixade allt med honom, hade ganska mycket tid innan jag skulle åka hem så mös på med honom extra mycket, guldprinsen <3

Bloggen får vänta...

...tills ikväll! Nu ridkurs och Fonzie!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3155358/images/2012/pic_508562669606ee0324b14fd8.jpg" class="image">


Tjatja alma häee

http://worldofmagic.blogg.se ;in blogg dårå.
 

Hiss eller diss

Ett ländtäcke med Sverige flaggan på. Helt okej, inte super snyggt men absolut inte fult, hade kunnat köpa det, men hade kanske valt någon annan ändå.. Vad tycker ni hiss/diss? :)

Med och tävlar

TRYCK HÄR

stalldagen

Var och red Fox på en jätte mysig uteritt tillsammans med Ellen och Agnes. VI skrittade runt bolagsområdet eftersom det är så halt överallt + så behövde Fox det. Jätte mysigt i det fina vädret,  hade inte kunnat bli mysigare och Fox skötte sig galant förutom när vi gick genom en viadukt men han hoppade bara till lite lätt.
 
Sen hade vi lucaträning och idag bestämde sig jag och Ellen att vi skulle sjunga högt och det gjorde vi minsann ;) Rolig dag i stallet, sen nu när man är hemma är det läxor (återigen) som står på schemat. Fattar inte varför de pressar på allt nu...
 

Söndag

Nyss varit på en mysig Uteritt med Fox. Nu sitter jag i klubbis och väntar på att lucia träningen ska börja, så ja får blogga mer senare, är inte speciellt länge i stallet idag! :)


lite gott och blandat

 
Min stalldag såg väl ut så att jag hade stallpass på morgonen och fixade det klart. Sen ledde jag min fina lilla tjej Daphne på barnledningen, det var typ 100 barn så ledde länge. Ett barn höll på att få smaka sand då ett barn sprang på läktaren och Daphne är extremt känslig mot det men som tur gick det ju bra!
 
Tänkte egentligen skriva värsta deepshit inlägget men sen försvann alla mina ideér så det får bli en annan gång. Blir väl sängen för mig om inte allt för länge, är sjukt trött och ska ju upp och rida ut Fox imorgon. Tror jag bara skrittar runt på bolagsområdet.
 
 
Bjuder på en failbild, Fox stack inte lite med mig på ärevarvet och skenade runt , knappt så att jag inte höll  få stopp på honom! Hehe älskar den där guldponny.

En av världens sorgligaste låt


Hoppar du, hoppar jag.

Shit vad jag bölade... Jag grät säkert halva filmen, världens bästa film med världens bästa låt. Tårarna slutade inte rinna varken för mig eller Agnes. Har aldrig bölat så mycket över en film. Gud så hemsk den var, han bara dog och hon bara låg där och sen kom låten och då brast det , det brast!
 
Ville även uppmärksamma att jag inte fjäskade för Vikkan i det där inlägget. Vi är redan goda vänner så varför ska jag fjäska för henne, det är vad jag tycker om henne, jag tror att de kan utvecklas på ett bra sätt.
 
Hoppar du, hoppar jag.
 

Titanic

Drar till Agnes för att kolla titanic får bl bloggning efter det, måste slappna av lite idag. Ja nu far vi, tycker ni filmen är bra? Har faktiskt aldrig sett den, får väl se om jag håller på att böla ihjäl mig alla säger ju att den är hemsk så! Vi hörs senare!


Lördagen

Skriver senare på kvällen om stallet och så måste plugga lite no innan jag sticker till Agnes, kul jul, I know. Jaja livet går vidare nu är det dags för ögonen att läsa och hjärnan att tänka!


Klubbishäng

Sitter i klubbis och vilar lite innan vi ska ta in alla hästar. Stallpasset är klar, men har barnledning och Fonzie kvar att göra. Får väl se när jag kommer hem, har mycket läxor och ska även hinna gå till en kompis.. Stress är för namnet!


fredag kväll

Toppen kväll har det varit trots plugg och lite sånt stuff.. Men men det överlever jag, har stallpass imorgon så upp tidigt! Sköter även Fonzie och har barnledningen.
 
Juste fick en kommentar vad överraskningen var och det var ju egentligen desginen men jag håller minsann på att förbereda en större överraskning som kommer ut i veckan. Men nu ska jag sova och tagga inför imorgon, ni är bäst läsare det är ni verkligen, god natt <3
 

Super glad

Dan har inte kunnat vara bättre! Fick kanske nyss reda på att jag ska rida Fonzie på lucia showen om det funkar med honom då men det tror jag. Och den fina fredagen avrundas med BJ och film eventuellt om jag orkar slå på en, har lite läxor som måste bli klara också.

Åh jag är så lycklig, jag älskar mitt liv! :)


SCHOCKEMÖHLE

Lite av mina favoritmärken. De hade fått in lite nya saker och jag tycker de var grymt snygga, för er som inte visste så älskar jag orange och med det gråa blir det bara för snyggt! Fast smaken är som baken så vad tycke du? :)
 
 
Sen hittade jag detta schabrak och höll nästan på att ramla av stolen! Skämt å sido.. Otroligt snyggt!

Instagram

Ni har inte missat att ni kan följa mig på instagram? Följer alla bloggläsare tillbaka! @lowaaaa
Där laddar jag upp bilder från mitt liv och så, men de mesta bilder hamnar ändå på bloggen.

kingsland

Hoff nu blev jag lite kär... Denna var ju bara för snygg, dock så vågar man knappt titta på priset 109 Euro, det är ju bara att räkna ut hur mycket det blir. Men usch så snygg!
 

Snöyra

Har ni snö ännu? Ibland älskar jag snön , ibland inte. Är ute och går med hunden men bloggar mer sedan, mina fingrar håller på att frysa sönder! :p


Friday happy


Tränat

 Lämnade datorn, omvärlden åt sidan i ca 40-60  åt träning, bara musiken fick vara med. Undra vad jag hade gjort utan musik hade nog inte klarat mig utan den! I alla fall började med att jag och Faith dansade någon kosntig sak innan vi körde styrkepass, sen så när Faith gått hem körde jag 15 varv runt min gård. Så kondition och styrke idag, ska försöka hinna ut på en joggingstur imorgon också, annars får det bli en långpromenad ner till mormor och morfar kanske? ;)
 

Fixar och trixar

Håller på att leka lite med bloggen! Tack så mycket Moa för desginen, nu ska bara små sakerna fixas så är allt klart, håller på att kolla om mina smilisar funkar och lite sånt stuff, roligt roligt :) Nu ska jag fortsätta!
 

Wherever you go

Skolan var väl helt okej. Vi åkte till gruvan som vi har här uppe LKAB alltså som är världens största underjordsgruva, måste ju skryta lite. Men vi var där i besöksgruvan, sen hade man engelska prov som gick utmärkt sen var det slut. Nu sitter jag bara och chillar hemma , ska ta och gå ut med hunden strax.
 
Inge stall blir det idag eftersom det är torsdag, fick även reda på att jag ska rida "brun" Miss Tequila på Luciashowen.

Jag saknar dig.<3


Viktoria Rutfors och Rusticates Carlo

Min kompis Viktoria fick en ponny för två månader sig. En väldigt svår, het ponny. Första gången jag såg henne hoppa med den tänkte jag shit kommer hon hålla sig kvar i sadeln, han springer ju som en kanot! Nu är det två månader sig hon fick ponnyn , hon har redan startat i hoppning och en dressyrklass, och nu förbereder hon sig för kuriren. Vet ni hur den där ponnyn har utvecklas sen hon hade honom i början, vet ni hur mycket Viktoria har utvecklas, hon skulle få mycket beröm från mig, jag och många andra såg hur het han var. Det är han ju än men hon har liksom mer kontroll ändå.
 
De har verkligen utvecklas och jag tror verkligen på dem. De tog dem två månader att börja tävla, hitta varandra. Om ett år vad händer då, Är de på LA nivå? Hehe hörde ni det, det rimmade! De kommer komma långt, även fast vägen kan vara svår kommer de komma väldigt långt. Jag tror på dem, som många andra även gör, här för ni det fina ekipaget Viktoria Rutfors och Rusticates Carlo:
 
Kirunaryttaren.blogg.se
 

Fem saker du mest troligt inte visste om mig...

  • Har inte behov att åka till Stockholm horseshow vill hellre åka utomland
  • Vissa dagar så längtar jag att skaffa häst och vill ha häst driekt, medans jag vissa dagar inte alls är lika sugen.
  • Gillar inte pizza så mycket , kan äta men inte favorit direkt
  • Känner mig ensam ibland fast jag har otroligt fina och många vänner, hästar, familj och andra djur så fattar inte varför...

överraskningen fixas...

Spänningen stiger, vad håller på att hända, det får nu se snart skulle jag minsann tro.. Medans ska jag snabbt göra engelskan innan jag fixar tidinställda för imorgon. Ni kan ta det lungt, mer inlägg kommer!

I stallet

Kommer hem efter konfamötet och bloggar! :)


Bilder från tävling

 
Vid kopiering var jätte snäll och länka!
 
 

Read all about it, speciellt du Moa ;)

 
Oj, so läxan tog ca en timme att läsa igenom undrar hur svårt provet kommer bli..? Bara pågrund av det så får jag fixa överraskningen imorgon, men det blir perfekt eftersom vi slutar innan lunch och då hinner jag fixa det och bilderna jag lovat skicka, har inte haft den mista lilla tid för det...
 
Men imorgon kommer dem Moa , jag lovar, och jag vet att det är du som kommenterar anonymt också, du är inte så värst bra på att vara hemlig! ;) Men direkt när jag kommer hem imorgon kommer bilderna komma ut på bloggen, på alla ekipage som jag fotat! Promise, annars får ni slå mig med en hammare.
 
Och så har jag ju glömt det berätta för er som inte vet, vintern har typ kommit till Kiruna -6 har det varit idag, mysigt! På med dunjackan och mössan!
 

Läxan före allt

Snart kommer överraskningen och fler inlägg, först kommer läxa... Yippie! So är jobbigt och svårt, fattar inte hur jag ska komma ihåg allt, men jag ska minsann fixa det! :)


Överraskning

Se där! Hejsan! Idag kommer en liten överraskning på bloggen så jag ber att hålla ögonen öppna på kvällen. Ska alldeles strax stallet men som vanligt blir det bloggning direkt efter det. Känns sjukt tråkigt att det inte är någon dressyr idag, men men, får väl försöka hinna mysa på med honom lite i stället.


Blandade känslor

Om ni inte visste det så red jag ju på dressyren förra veckan för sista gången innan efter jul. Känns grymt tråkigt och jag vill verkligen rida Fox, bli bättre, utvecklas! Jag är så himla rädd att han kommer bli förstörd igen eller att jag kommer tappa alla knappar på honom.
 
Har sätt hur vissa rider honom, jag rider så mjukt så möjligt alla hästar jag rider men med Fox är jag extra känslig då han är känslig i munnen. Men vissa bara sågar och försöker dra ner honom på tygeln, bara vissa, men det gör mig orolig att han kommer bli lika jobbig att rida som han en gång var, vill ha honom där jag har honom nu inte förstörd. Så hoppas att han vet att med mig kan han gå som alltid, jag tvingar aldrig ner honom på tygeln, utan kämpar på med bakbenen istället!
 
Ja det är typ det jag är orolig för, ska i alla fall boka allmänridning på honom någongång och så fortsätter jag ju ändå rida ut honom på söndagar. Så nu håller vi tummarna så folk har lite medkänsla och inte tvingar ner honom!
 

Spökkvällen

Sen var det ju som sagt daxs för spökkvällen... BHUU! Nä men vi käkade tacos, gick en tipsrunda, berättade spök historier i stora ridhuset (i mitten med endast ljus tända i en cirkel). Det läskigaste var nog spökhistorierna , vi hade en tjej Johanna som var väldigt bra på att berätta, och man skrek inte lite en gång, hehe :)
 
När det var dags att sova det var ju då det läskiga började. Jag och ca åtta till andra tjejer sov ensamma i teori salen och det sägs ju att det spökar i stallet och speciellt i ridhuset, mysigt. Sov i allfall innerst så ingen kunde ta mig tänkte jag, smart va! Vid ett tiden på natten så släcktes plötsligt alla lampor, sen tändes de igen, efter sisådär tio - femton minuter hände samma sak, sen hör vi från lilla läktaren hur någon går, stampar ner riktigt hårt och helt kolsvart är det. Feg som jag är drar jag sovsäcken över huvudet , drar på musiken på högsta volym och alla de andra håller på att dö. Sen slits teori salens dörr upp men ingen är där, creeepy. Men sen kommer Johanna och Malin in och så visade sig att de var dem som spökade för oss. Blev inte mycket sömn för min del, ungefär 2,5h.
 
Var ju hopptävlingar också sen på söndagen och jag hjälpte ju till med Fonzie och en massa så när jag kom hem, ni kan ju gissa om jag var trött.. Molly älskar mamma, Molly älskar mamma, Molly dödar mamma.

IT'S THE PASSION , THE LOVE WHO MAKE ME STRONGER

 
Ursäkta mitt språk, men helvete vad jag gillar denna ponny <3 Ja jag tog de finaste bilderna nu, nej han går inte såhär fint hela ridpasset men större delar av det och det är det jag tycker räknas, vi är inte där vart jag vill att vi ska vara än, vi jobbar på det, men en dag , en dag då är jag säker på att vi är där. Fox- älskar dig grymt fin fina ponny.
 
Dissa mina miner inte alltid de snyggast om jag säger så...
 
Foton: Elin Fjellborg och Ellen Woxberg TUSEN TACK!
 

Ridkurs Parda

Hm.. Blev kanske inte den allra nöjdaste med ponnyn idag men bet ihop och gjorde det bästa av situationen. Vi jobbade med skäneklvikningar och sen att direkt fatta galopp, det gick faktiskt ovanligt bra då hon hade bra tempo och flyttade in den där bogen! Så jag måste väl ändå medge att jag är rätt så nöjd idag med henne. Nu har jag hittat en massa bilder på mig och Fox så måste nästan börja ladda upp NU!
 
Foto: från Lotta Johansson

Åker till stallet

.... Men när jag kommer hem blir det bloggning om spökkvällen, Ridpasset och så mycket mer, håll ögonen öppna!


Måndag

Förlåt, men jag somnde typ efter solsidan igår så hade inte orken att blogga. Men tar igen den idag då jag inte är lika trött. Sitter förmodligen i skolan nu och jobbar på, ha en bra måndag!

Första starten i LC


Klubbtävling dressyr 13/10-12

Då är det dags att beskriva hur helgen har varit och jag börjar faktiskt med tävlingarna. Red ju som sagt LC:2 så fixade och trixade och sånt innan jag gick ut till framridningen och började rida fram.
 
Framridning: Han var så himla fin där, avspänd, arbetade på i alla gångarter bra och lyssnade verkligen. Arbetade ju med volter, och skänkelvikningar, även mycket framdelsvändingar och nån bakdelsvänding. Testade även att rygga med honom en gång och det gick super bra det också, jag var så nöjd och glad och trodde att det skulle verkligen gå bra nu. Kunde pogrammet och ponnyn arbetade på fint fint :D
 
LC:2 : Ja jag tycker i alla fall att det gick mycket bra. Som jag sagt tidigare Fox är ingen lätt häst att rida och det där huvudet far upp då och då, men det är sånt vi måste träna vidare på och det bara är så. Han var mjuk och fin hela pogrammet dock så tappade han tempot i en galopp och blev för stark i ökade traven. Där förlorade vi några poäng, men även att jag råkade rida lite förlångt bort från en bokstav... Hahahaha.. Men det tar vi nästa gång jag och han, blev i alla fall placerad 3:e plats 60,36% . Är nöjd med tanke på att jag endast ridit honom 4 gånger på dressyren sen han blev frisk.
 
Bilder får ni imorgon, hinner inte ladda upp nu. Så jag är nöjd, vet exakt vilka fel vi gjorde och nästa gång tar vi dem! :D

Bloggar strax

Har lite saker att göra först!


söndag

 
Är ni nyfikna hur det gick? Ni får veta idag, men jag måste hjälpa till på hoppningen först så bloggar efter jag kommer hem från stallet. Har de bra så länge och så skriver jag snart igen. Hoppas att det gick bra nu då ;)
 
 
 

Lördag kväll

Bloggar inge mer idag, skriver imorgon i stället så jag kan utvärdera ridningen osv. Håller väl på skita på mig av rädsla på stallet, ska försöka att inte svimma, nä nu har jag helt slut på ideér , godnatt!

I JUST WANT TO BE COOL

Bokstavligen älskar dem här killarna. Tycker dem är skit bra och roliga och kan typ sitta och skratta i min ensamhet när jag tittar på de, vad tycker ni? Är de inte roliga?! :D
 
 
Kanalen hittar du HÄR

Hiss eller Diss

JW grimma
Den hade ju inte suttit helt fel, snygg grimma tycker jag! Men oftast är ju JW's saker snygga, den här hade jag lätt kunnat köpa, men  frågan är vågar man titta på priset?
 

Överlycklig <3


Nu startar klassen önska mig lycka till

Klockan är elva nu börjar LC:2 , starta som åtta håll tummarna, skriver först på söndag hur det går, varför vet ni ju redan. Sen blir det ju att "tagga" spökvällen innan det blir hopptävlingar och man kan åka hem och sova. Sova, denna helg kommer det inte bli mycket sömn känns det som... MEN MEN LEVER LIVET :D
 

Tävlingsnerverna börjar komma

Jahapps nu börjar det, alltid som det gör för mig, tävlingsnerverna kommer... Ska plugga pogrammet så jag kan det baklänges, packa och allt sånt + hinna sova innan jag åker till stallet och håller tummarna att Fox's knoppar sitter som de ska. Sen är det ju dax, kan gå hur som helst, måste tänka på att inte ha för höga krav utan försöka och rida så nogrant som möjligt och arbeta med en avslappnad häst.
 
Jag som bokstavligen ÄLSKAR och tävla och tycker detta ska bli SKIT kul! :D
 
Sen är det ju spökvällen, yippie, jag kommer få men för livet efter detta men men, är man så trög så att man anmäler sig så är det lika bra att sova också!

Stress fredag

Ojoj, fredagen har verkligen varit stressig. Åkte iaf till stallet för att fixa Fox och smorde osv, knopparna blev inte de alla bästa men hans man är så grymt svår att knoppa. På nåt sätt ska jag hinna göra tidinställda till imorgon och söndag eftersom jag även ska sova över i stallet :)


Love friday


SNART SÅ SMÄLLER DET

På lördag vet ni ju att jag ska tävla Fo igen, lite som en revanch. Nu börjar faktiskt tävlingsnerverna krypa i kroppen, banan är inppluggad men om jag känner mig själv rätt kommer jag ändå sitta 24/7 till jag kan den i sömnen, bättre än inget i alla fall.
 
Vet exakt hur jag ska göra på framridningen, vet exakt hur jag ska rida honom och hur länge, om jag får plats så ska jag försöka rida fram i 40 min men är näst sista startande så hoppas bara att jag hinner det! Ska minsann få han fin, vet exakt vilka övningar jag ska göra. 
 

Åh jag som älskar att fixa och trixa så imorgon blir det att knoppa, smörja och mysa osv, göra såna där mysiga saker som jag älskar :)

I'd love to go back to when we played as kids but things changed, and that's the way it is

 

Kvällen

Hade fina vänner på besök därför tycker jag att bloggen kan ligga lite åt sidan, men nu är jag i alla fall själv igen och tänkte mig att snart att sitta och plugga för de tre prov som jag har snart.. Kom även på att jag glömt matten i skolan, skulle behöva ha de där repitions uppgifterna eftersom vi har matte prov imorgon.. Men han ju de flesta, få läsa och försöka hinna innan provet börjar, fast det blir stressigt som jag vet inte vad, men ska läsa noga allt så får jag hoppas att allt fastnar i huvudet.. Även skolfotografering imorgon, roligt!

Torsdag

Stallfridag blir det idag. Kan vara skönt det också eftersom jag kommer vara i stallet hela veckan förutom idag då. Imorgon fixa Fox-lördag tävla och spökkväll- söndag hjälpta till på tävling. Bloggar mer sen när jag kommer hem från skolan.

Även om jag inte pratar om henne så mycket, så vet ni att jag älskar henne också. Men min vardag går inte ihop med tre hästar, det är nog stressigt med två, men de veckor jag hinner då!

Om tjuven läser detta, fy fan. Fan för dig.

Ja vi har så här skåp på klubben i ett omklädningsrum där vi hänger av oss och byter om. De vanliga kläderna sätter man utan för skåpet och stall kläderna har man då inne.

Och vet ni vad jag såg idag? Nån jävel har tagit min "underjacka" en slags kofta som jag har under jackan nu på våren, den är spårlöst borta. På senare tiden har pengar, sadeljordar, pannband och spön försvunnit men aldrig en jacka. Den eller de personerna som gör detta bör skämmas blir så grymt jävla irriterad på sånt där. Om du nu läser detta tjuven, en dag kommer du åka fast och hur kommer de kännas?! Allt kommer polisanmälas och allt polisanmäls, alla som läser detta och kommer från KRK kopiera gärna detta och sprid så vi får fast tjuven!


Onsdag

Åker alldeles strax till stallet. Kommer bli en sjukt stressig dag idag så vet inte när jag kommer hinna blogga förrän på kvällen senare. Åker klockan sju till Moa och blir väl där till 21 eller nåt sånt, bara då ni vet :)


14 år

En väldigt nära vän till mig fyller år idag, närmare sagt 14 år.
 
Vi har inte haft det alltid perfekt, vi har bråkat , vi har varit sura på varandra, vi har känt nä nu orkar jag inte nåmer. Men ändå på nåt sätt så hamnar vi alltid tillbaka till varanda. Vi är inte två personer som kommer och går, utan när vi väl är där finns vi verkligen där, vi finns för varandra.
 
Jag vet att jag kan lite på henne och jag hoppas på att hon vet att hon kan lite på mig. Jag är verkligen ingen person som springer och tjallar, många berättar hemligheter till mig och dem håller jag kvar inom mig, säger inte ett ord, därför känner ofta folk att de kan lita på mig. Den här tjejen hoppas jag speciellt på att hon vet att hon kan lite på mig. Vi har haft motgångar men samtidigt har vi ju haft framgångar. Den som har den perfekta vänskapen med någon, aldrig bråkat eller varit sura på varandra kan väl ta och kommentera det här, om det nu finns någon så skulle det inte vara många i alla fall.
 
Hur länge har jag känt denna tjej då? Jo ca 3 år tror jag. Det började med att hon började i min ridgrupp och då gick jag i sexan. Vi hade aldrig möts eller pratas så det var ju lite sån stämning. Jag kommer än idag ihåg den första mening hon sa till mig, "hur gick det?". Såklart svarade jag på frågan och ställde tillbaka. Det kanske var där allting började fast vi inte tänkte på det? På tisdagar, det var då jag träffade henne, vi red och pratade inte så hemskt mycket med varandra. Men nu var det ju så att när jag gått ut sexan skulle jag ju byta skola till Högalid och det visade sig att hon gick där. Vi fick önska tre stycken vi ville hamna i samma klass med och hon hade önskat mig. Och det är nog där precis alting började, början på en otrolig vänskap.
 
Jag började alltså i hennes klass och första dagarna var det ju ganska spänt mellan hela klassen så vi pratade inte heller farligt mycket. Men sen efter ett tag när alla börjat lära känna varandra så började jag och hon även prata mer och mer med varandra. VI umgicks allt mer ofta och det visade sig att vi hade samma intressen utöver stallet då.
 
Och jag kommer ihåg speciellt när hon frågade om jag ville följa med henne på en tävling  i Luleå, hur grymt glad jag blev fast jag kanske inte sa det till henne. Jag blev super glad, jag skulle få följa och hjälpa till med hennes ponny på en tävling. Nu hade vi börjat komma varanda ännu närmre. Helgen där i Luleå var sjukt roligt och jag kommer ihåg minsta lilla detalj , som när jag och hon satt vid poolen och hela hockey laget kom in, när jag sprang och hämtade hennes spö och halkade, när vi gick banan. Jag kommer igåh exakt allt.
 
Nu blev vi mer allt starkare och starkare vänner och jag följde med på nån till tävling vilket jag också tyckte var sjukt roligt. Att bara sitta där i bilen tyckte jag var roligt, att bara sitta och prata med varandra. Vid den här tiden berättade vi allt åt varandra precis alltl! Men sen var det som att någonting hände, vi blev hemlighetsfulla mot varandra, döljde saker för varandra, det kändes helt enkelt inte rätt. Vi bråkade några gånger men det tog inte länge innan det där "förlåt"- et kom. Vi klarade inte att vara ovänner mer än en dag.
 
Sakta men säkert började vi om, vi började berätta saker för varandra, började lite på varandra igen, lyssna på varandra. Vi la undan mobilerna och var med varandra, vi blev helt enkelt nära igen. Vi kanske inte är lika nära som vi var förut, vi arbetar än på det, men vi är alldeles strax där, på toppen igen och jag ser fram emot åren som kommer komma. Jag finns om du vill prata, om du vill lyssna, om du vill berätta, om du vill skratta. Ibland beöhver man mot- och framgångar för att komma varandra ännu närmre. Och du är trots allt en av mina närmaste vänner och ingen/inget kan ändra det. Du är en av dem som betyder allt för mig.
 
Som en syster i nöd, en vän i förtroende, som MOA för alla andra. För mig betyder du sjukt mycket ,hoppas du vet det. Allr det där vi upplevt tillsammans vill jag uppleva igen. Jag vill göra samma saker, jag vill bli ännu närmre. Genom vått och torrt. ALWAYS AND FOREVER.
 
Grattis Moa 14 år.
 

Fonzie twist 9-10-12

Hann inte göra lika mycket som ja ville med Fonzie idag. Hann varken rykta eller smörja men det var därför att Pia red och sen så skodde Fidde honom direkt efter och var klar 19.35 och då hade jag 25 min att tvätta benen, reda ut svansen och borsta, tog ju sin tid det också.

Men han dör nog inte borstade av noga och tog också med "dammborsten" så han blir glansig också. Tror förresten inte heller att han var galen idag, Pia sa i alla fall inte något om det så :)


Dressyr med Fox

Det var som att rida en Gud större delen av Ridpasset, fy farao vad fin han var! Lite krångel i början var det men sen så arbetade han på så himla fint alltså. Fox är inge lätt att få på tygeln i galoppen med till och med där arbetade han. Blev så stolt och glad över min ridning och hans insats.

Vi jobbade på volter, mycket flytta in bakdelen, skänkelvikningar och böjda hästar på fyrkanten i galopp. Som sagt tror detta var det absolut bästa Ridpasset jag haft med Fox, hoppas bara det fortsätter denna väg nu!


Läs nedan

Skriver snart om världens bästa ridpass! Fy f-n säger jag bara fy f-n!!!


Tisdag

Åker till stallet nu och taggar till dressyrkursen. Sista träningstillfället med Fox innan jag ska tävla med honom på lördag, ska kämpa med det där huvudet så det inte flyger upp, man tappar så mycket kontakt då...

Sköter ju även Fonzie som vanligt idag. Pia ska rida honom idag då Eva är sjuk, annars är det väl inget annat som händer idag, inget speciellt i alla fall.


Eskadron

Jag tycker märket Eskadron har både väldigt fina och mindre fina saker. Själv gillar jag inte när det är för mycket, för blaffigt och därför tycker jag några av deras saker blir för mycket. Men deras kollektioner är helt okej och det finns mycket som jag hade kunnat köpa där om jag hade egen häst och råd.
För mycket för mig, gillar inte när man ser hela loggan.
Inte alla saker men det finns saker som jag hade kunnat plocka ut här hur lätt som helst!
 

Måste/ ska inhandlas

  • Ridhandskar
  • Ridstrumpor
  • Dressyrspö
  • Långärmad ridtröja
 

Något jag är stort behov i snart, ridtröjan och dressyrspöet kan väl vänta till jul i värsta fall, men strumpor och handskar är något jag måste beställa snart. Hål i alla jag har typ, fråga min inte vad jag gjort, det vet jag inte själv, haha :)

De här sockarna är grymt sköna, men håller inge bra alltså....

 


Tävlingsoutfit till lördagen

Tror det blir att rida med detta:
Mest troligt som det ser ut nu. Får se om jag sätter hårspänner, det blir bara ett kanske :)

Crazy häst

Fonzie idag alltså... Mmm vart ska man börja Eva gick och tömkörde honom ute på hoppbanan och när jag står och värmer bettet till Fox vid Amanda och Tara kommer Fabriano och ägaren Veronica in. Fabbe är ganska stressad så jag flyttar mig ju såklart fast jag inte vet varför han håller på, sen ser jag Fonzie komma i full fart bakom Fabbe i fullgalopp och hinner inte bromsar utan slirar in i boxen rakt fram och nästan in till Fox som blir livrädd.

Efter han slirat in så lugnar han ner sig lite så vi får tag i honom men tydligen så gick Fabbe omkull i stallgången och har förhoppningsvis bara fått ett köttsår på vänster bak. Eva tar ut Fonzie igen eftersom han inte skadade sig något.

Sen efter ridkursen får ja veta att han stack 5 till gånger med henne men inte sprang in i stallet utan dörrarna var då stängda. En gång hade hon fastnat i tyglarna och farit i backen.. Som tur gick det både bra för Fonzie och Eva, men stackars Fabbe hoppas verkligen det bara är ett köttsår. Så nu när han har varit så här pigg blir det inget kraftfoder utan bara lite betfor på kvällen och hösilage. Hoppas han skärper sig nu! För nu är han knappt ridbar känns det som...


Ridkurs

Blev så glad när jag såg vem jag skulle rida, Fox var det! Ett till tränings tillfälle och alla tillfällen jag får måste jag ta vara på.

Vi arbetade med skänkelvikningar och slutningar, han gick väldigt fint och arbetade på bra! Detta gjordes i skritt och trav på diagonalt spår.

Han arbetar på så fint ibland (större delen av Ridpasset) men då och då åker det där huvudet upp i luften.. Det är något som jag måste jobba länge med känns det som. Han måste även börja arbeta mer med bakbenen för nu fuskar han lite för mycket genom att bara kröka nacken, men det finns några stunder då han går otroligt fint. Och då känns det verkligen bra alltså, vi har en lång väg kvar, men vi arbetar bara uppåt och uppåt.

Sjukt fin på ridkursen var han i alla fall idag, grymt fin!


Måndag

Åker till stallet alldeles strax för att rida på ridkurs och sköta Fonzie. Kommer därför inte blogga förrän ikväll eftersom jag inte hinner sätta på datorn och göra tidinställda där. Blir roligt med ridkurs, måste verkligen arbeta nu innan tävlingen på lördag, vill ju att det ska gå så bra som möjligt

/Lowa


Uteritt med Fox och Daphne + stalldagen

Fox- Red runt andra med Emilia och Jessica, gick bra och idag bockade han inte av mig. Dock så provade jag inte galopp, men det kan vi ju göra någon annan gång ,visst? Efteråt så sprang jag vidare för att hoppa upp på nästa pålle.
 
Daphe- Red ut till andra med henne också, gick mindre bra. Var grymt jobbig, små sprang, lyssnade inte, sparkade och höll på. Inte nöjd idag, känns inge roligt att rida ut henne om hon hela tiden ska vara sådär, måste bli skärpning, tänk dig att sitta på en häst som bara sticker, sparkar och småspringer , efter ett tag blir det småjobbigt. I slutet lugnade hon i alla fall ner sig som tur var. Så då kändes det väl bättre, än det gjorde tidigare.
 
Tvättade även Fox ben, behövde inte tävtta Daphnes eftersom hon hade en skötare som gjorde dem så fina så. Blir glad av att se att någon håller på med Daphne också, hon behöver det. Hade sedan Lucia träning för första gången, vi gjorde väl inte så mycket mer än att ropa upp och sjöng igenom någon sång. Glömde också att säga att jag hade fiket idag med mamma och mormor, på något konstigt sätt tycker jag faktiskt det är mysigt och roligt, ha familjen nära och så :)

Information Fonzie Twist

-Valack född 2006
 
-Ägs av Eva Tavér
 
-Dressyr häst men hoppar även ibland
 
- Mörkbrun med fyra vita strumpor och bläs
 
-Min sköthäst
 
Fonzie Twist är min sköt häst och kallas för Fonzie. Honom har jag skött sen år 2009 och jag ångrar inte en enda sekund med honom! Sköter honom 3-4 dagar i veckan och rider honom då och då. Han har startat en del dressyrtävlingar och fått väldigt bra resultat, som sagt han är min lilla ögonsten.

Information Fox

-Valack född 1997
 
-Ägs av Kiruna Ridklubb, KRK
 
-Fux, med fyra vita strumpor och bläs
 
-Ridskoleponny
 
-Tävlingsponny i Dressyr med mig
 
Fox är alltså min tävlingsponny som jag tränar/tävlar med i Dressyr. Hitills har det gått bra med bra resultat, ännu tävlar vi endast på LC nivå. Vi har mycket arbete kvar men tar en dag i sänder. Fox har även spatt i båda bakbenen och reds inte ett halvår innan han sattes igång igen, då tränade jag klubbponnyn Daphne. Han mår bra nu men får inte tävlas i hoppning endast dressyr. Ska kämpa som bara den med den här fina ponnyn, honom kommer bloggen handla en stor del av!

Den enda gång vi backar är när vi tar sats.

Så nu är designen fixad, blev väl helt okej och kommer nog ha denna ett tag. Tryck F5 om den inte kommit upp, känns ju lite tomt och så,, men raderar ju inga kategorier om Foxy eller något, utan om Alma känner att nä nu vill jag tillbaka så är det bara att komma. Men medans får ni ju stå ut med mig, men det kanske funkar det också ;) 
 
Ska gå och duscha nu innan jag fixar klart små detaljerna och så vips så kommer det vara så som jag vill. Nu är jag trött och ska gå och duscha , fixar mer sen!

Hejdå!

Nu skriver jag mitt sista inlägg på AH för jaa, nån vecka, månad eller år kanske. Känns inte kul att lämna er men ni kan fortsätta läsa om mig på min nya blogg, http://Worldofmagic.blogg.se om ni känner för det.
Men jag är helt säker på att jag kommer komma tillbaka men vet inte om hur länge, tre dagar, en månad eller ett år, inget är säkert. Men kommer nog ibland komma och skriva ett snabbinlägg här nån gång i månaden iallafall så ni vet att jag lever om ni inte då läser min nya blogg! Pussar på er ♥♥
//Alma http://worldofmagic.blogg.se/

Almas nya blogg

http://worldofmagic.blogg.se
http://worldofmagic.blogg.se
http://worldofmagic.blogg.se
 

Knåpar ihop den nya designen!


Ny täcket på


MOT GOA STALLET


Sticker snart till stallet för att ta hand om fiket, och även rida ut. Vet inte om jag hinner ta båda idag, har luciaträning klockan 16, så det kan bli en aning stressigt.

Hela bloggen kommer ju ändras som ni kanske vet, ska knåpa ihop hela designen idag tänkte jag men det blir ju framåt kvällen. Och nu kommer jag ju inte skriva /Lowa efter varje inlägg så hoppas ni förstår att det är jag som kommer skriva för det mesta dels. Alma kanske kommer och säger hej någon gång men då skriver hon /Alma så ni vet.

Ska försöka slänga in nåt inlägg innan kvällen men internet i stallet är så sjukt dåligt och segt så vi ser ju hur det blir med det, men ska i alla fall försöka :)


Kommer imon med inlägget

//Alma

BOMBEN SLÄPPS VAD HÄNDER? LÄS DETTA EXTREMT VIKTIGT

 
Det ingen trodde har hänt. Det alla trodde skulle vara för evigt har just nu krossats. En mur rivs, kommer den någonsin byggas upp igen? Igen vet det enda vi vet är att vi kommer finnas men på olika sätt.
 
Vad har hänt undrar ni nu? Vad kommer hända och vad fasiken är det som händer? Jo bloggen splittras pga olika skäl. Vi är absolut inte ovänner snarare tvärtom närmare än någonsin. Vi har inte bråkat, vi tog det här beslutet tillsammans, just för ett tag sen. Det hela kändes inte lika rätt och bra nå mer, vi ska inte ta bort bloggen, vara borta ett tag, trivs vi inte är vi tillbaka igen. Men det kanske aldrig händer? Vad händer nu?
 
LOWA fortsätter på AH som vanligt och kommer driva den som sin blogg. Det är ju en blogg för två men förhoppnings vis så kommer hon klara det själv och kanske Alma kommer tillbaka någongång senare. Lowa fortsätter och skriva om hästar , sin resa med Fox och sköthästen Fonzie, tävlingar med mera. Hon tar helt enkelt över denna blogg i en tid, länge eller kort det vet ingen.
 
ALMA startar en ny egen blogg. Namnet kommer såklart  finnas på bloggen som en länk och Alma kommer även skriva ett hejdå inlägg med bloggets namn i. Där kan ni fortsätta följa henne och hennes ponny Red Nec Fox och följa med i deras fram- och motgångar. Det kan hända att hon kommer tillbaka det vet ingen ännu.
 
"Att driva denna blogg har aldrig varit ett misstag, jag har älskat varje minut. Att få följa med er läsare, få en vän för livet, och framförallt att ni har fått ta del av mitt liv. Min utveckling, detta är som en dagbok för mig, alldeles för speciell för att raderas. Jag hoppas och tror att jag kommer kunna driva bloggen lika bra som den var en gång i tiden" - Lowa
 
"Fast fram- och motgångarna har jag aldrig ångrat detta. Alla dessa månader som bloggen funnits har det alltid känts bra, alla dagar kan inte vara bra, vissa kommer vara dåliga , it's just the way it is. Att Lowa bestämde sig för att ta bloggen själv gjorde mig glad, hade nog inte kunnat radera bloggen med alla inlägg osv, alla minnen en dagbok för livet liksom. Jag har lärt mig grymt mycket, den svåra och den lätta vägen och det är så det kommer fortsätta. En vän för livet fick jag också på köpet. EN VÄN FÖR LIVET, det är stort det. "- Alma
 
Vi älskar alla er läsare! Varenda en av er som någonsin läst, klickat in på våran blogg. Ni kommer alltid betyda och har alltid betytt allt för oss. Utan er ingen AH. Tack återigen för allt. Ny dag , ny vecka, nya andetag.
 
ALWAYS AND FOREVER.
 
 
/AH
 
 

ALWAYS AND FOREVER


Hoff äntligen kan jag sätta mig ner, andas ta ett djupt andetag och skriva ut. Både bra och dåliga saker har hänt idag. Började med att jag hade stallpass på morgonen innan jag skulle leda på barnledning och sen var det stalljouren som stod på tur. Fixade allt åt alla hästar och borstade även av och tvättade vk+k åt alla innan jag åkte hem vid 19. Lång dag i stallet!

Sen har det nu kommit att vi ska ha deltävlingar i klubben , dressyr och hoppning. Jag ska tävla Fox pga olika saker, både min tränare och en annan tränare tycker jag ska ta honom om jag vill komma så långt som möjligt och det vill jag ju. Det är med sorg i hjärtat jag (återigen) lämnar en väldigt fin ponny för att låta andra ta hand om henne. Du finns i mitt hjärta Daphne och jag älskar dig för evigt. Såklart kommer jag inte sluta rida henne. ALWAYS AND FOREVER.

/Lowa


...


Ni får veta snart varför jag inte bloggat ska bara ut med hunden!

/Lowa


Just do it

 
Ska sätta mig och göra läxor i min ensamhet. Det är skönt det också ibland, göra klart allt osv. Imorgon blir det en fullspäckad dag och jag kommer nog somna kl 20, jaja får väl vila en annan helg, eller hur ;) Sköter Fonzie och så har jag ju stallpassen och barnledningen, kommer väl åka till stallet innan åtta och är hemma kl 19 på kvällen. Min morgondag, just do it.
/Lowa
 

Fredag


Har precis varit och joggat 45 min med Marie och Harry. Jobbigt var det men oj så stolt man känner sig!

//Lowa


Belive in yourself and I know you can do it.


Torsdag


Snart kommer några fina hem till mig för att mysa på. Ska uppdatera på kvällen och även göra tidinställda till helgen eftersom hela dagarna kommer gå åt i stallet.

/Lowa


Stalldagen


Drar igenom stalldagen lite snabbt. Började med att promenera med mamma och Harry + Fonzie då, vi gick runt 1:a bron. Fixade sedan resten åt Fonzie mockade osv, mös och ryktade innan jag gav honom en godnattpuss. Ser han först på lördag igen.

/Lowa


Stall dax


Åker till stallet alldeles strax för att sköta Fonzie. Kommer hem först sent så ni vet, det är nå fel med internet i stan just nu därför blir bloggen lidande, hoppas problemet är löst snart!

/Lowa


Dressyren


Red ju Fox igen på dressyren, egentligen gick väl bra och jag är nöjd osv. Men han började slänga med huvudet igen, inget jag gillar! Han är super fin i skritten men så fort man fattar galopp eller trav så far huvudet upp i taket och där stannar det tills man skrittar igen.. Börja gamla Fox komma tillbaka nu när han var så fin i början? Så fin vill jag ju ha honom så som jag hade för två-en vecka sen!

Vi jobbade med att flytta in baken på volten och fatta galopp i volten med hjälp av sitsen. Grymt bra övning och jag är väl helt okej nöjd.

Funderar på en annan sak också...

//Lowa


Vad är problemet?!


Varför kommer inte mina tidinställa in? Varför dyker de inte upp? Varför står det inte ens att jag gjort några? Så förbannat irriterad.

Jaja Luleå resan var sjukt kul och jag shoppade för 900kr, sved lite i plånboken om man säger så.. Kom iaf hem vid 10 på kvällen och slocknade nästan direkt. Ska till stallet om 10 min och så blir det dressyr och Fonzie :)


//Lowa


This is love


Stan

Jag har varit och köpt in lite olika saker idag efter skolan, bl.a. Ögonfrans böjsimojs och hårmascara :)
Förlåt för denna sena uppdatering men eftersom jag inte har något internet på datan eller mobilen oftast kan jag inte heller blogga.
//alma


RSS 2.0