Everything and Nothing

Blev lite för mycket igår. Allt blev för mycket liksom , så därför bloggade jag bara en gång igår , hoppas ni har överseende för det, och på måndag så kommer jag tillbaka men nya idéer , och en massa andra skojigheter. Har även en tävling på g så håll utkik säger jag bara! :)

//Lowa


Piteå DM

Har ju helt glömt bort att berätta för er att jag åker till Piteå idag och sitter faktiskt i bilen med Fonzie bakom och Eva vid min sida. Hon ska nämligen tävla dressyr och vi blir där över helgen, ska bli grymt kul! Så nu sitter vi här och har ca 3 timmar kvar om inte mer. Men men ska bara bli roligt , hon ska tävla LB. Alma kommer blogga ihelg kommer slänga in inlägg på kvällarna om jag hinner tillbaka på måndag och då är bloggningen tillbaka som vanligt :)

//Lowa


Till Lehto

Hänt så mycket idag så ska till Lehto ett tag för attprata ut, kommer blogga mer senare ikväll. Behöver en vän just nu bara.
 
//Lowa

'Stress


Sitter och äter frukost nu. Vaknade ovanligt sent så pappa kör oss. sommnade på soffan igår. Hehe..
Har duschat och klätt på mig. Ska sminka mig och fixa håret innan jag beger mig till skolan.
Ni får endast mobillbloggning senare eftersom jag går från skolan till stallet direkt.
//Alma

I soffan

Har duschat, packat upp allt, varit i stallet och skött Fonzie och nyss varit hos min morbror som fyller år. Så nu ligger jag faktiskt och vilar i soffan och tycker nästan att jag är lite värd det! Ska nog ta och göra något inlägg på min fotoblogg också och fundera om jag ska ha kvar den eller inte! Vad tycker ni? :)

//Lowa


Tältningen

Oj wow det här var verkligen inte bra.. Bloggen har stått stilla i en dag utan någon uppdatering. Men var ju och tältade som sagt, var faktiskt mysig , på kvällen satt vi runt elden och pratade om allt. Vi var som ett gäng som var med varandra där uppe blandat killar och tjejer så mysigt var det! :)

//Lowa


nya bloggen

Nästa gång vi gör om desginen blir väl om någon vecka så kommer hela bloggen förändras, jag menar verkligen heela bloggen , teamet , färgerna, headern och allt! Så jag säger bara watch up beacause here we come! Ni får inte missa när vi gör om bloggen , men vi kan behöva lite av eran hjälp, har ni något förslag? :)
 
//Lowa
 

Flytta till skogen?!

Ojoj har ju värsta camping ryggsäcken som är typ as stor och grön... Folk kommer seriöst tro att jag ska flytta till skogen känns som jag har med halva mitt rum, och sen ta den där till skolan, jippie... Bara för att jag är så snäll så skämmer jag ut mig själv för er också så får ni se på den enorma väskan som inte ens är färdig packad än...

//Lowa


Ridkurs Smuggles

Gick inge bra tycker jag. Eller stundvis men han flyttade sig verkligen inte bra kändes det som och så blev jag så himla matt på honom till slut. Jobbade med att flytta in bakbenen på rakspår i alla gångarter och det gick väl så där...


//Lowa


I stallet

Sitter i stallet nu i klubbis har precis varit och mockat. Har mycket och göra idag så vet ej hur det blir med uppdateringen men ska försöka slänga in två inlägg till iaf, ska rida och lite sånt :)


//Lowa


Börjat

Har precis börjat på en ny skola. Går till stallet direkt efter skolan. //Alma


Gaaash så snygga!!


New stuffs //Alma


fotoblogg

Jag har skaffat en mer eller mindre "fotoblogg" där kommer jag lägga ut bilder och allt sånt där. Nu kommer ni säkert tro, mygod hon ska sluta blogga här osv. Inte en chans. Det är denna blogg jag kommer satsa på, denna blogg jag kommer mest skriva på, ni kommer inte få sämre uppdatering av mig pga detta. Men jag kommer även uppdatera där, med bilder osv. Men som sagt det är denna blogg jag kommer stanna på och satsa på så oroa er inte! Men ni får gärna kika in på min "fotoblogg".
 
http://onehorse.blogg.se/
 
http://onehorse.blogg.se/
 
http://onehorse.blogg.se/
 
 
//Lowa

stalldagen

Dagen i stallet då. Började med att borsta av Fonzie och gosa lite med honom innan han gick ut i hagen i spöregnet. Mockade och fixade alla de där småsaker, var även "ridlärare" åt Leona och Proppen. Dem fick arbeta lite mer med tempoväxlingar och övergångar + volter, gick mycket bra tycker jag, Proppen är inte den lättaste att rida heller så man förstår om man måste bli lite frustrerad på honom för att få honom att lyssna. På slutet såg det mycket fint ut! 
 
Åkte sedan hem vid 16 eftersom Smilla fyller år imorgon så hade vi kalaset idag så alla mina släktingar kom. Och nu sitter jag här och förbereder åt er massa tidinställda till tisdag och även onsdag och måndag, måste väl försöka få så många som möjligt och så får jag säga åt Alma att hon måste blogga för mig också! :)
 
 
Såklart missar jag första dressyrträningen pågrund av att vi ska campa men men måste väl offra mig..
 
//Lowa
Det dampar med att ladda upp nya bilder..

camping med skolan

Sista timmarna av sommarlovet är snart slut.. 5 timmar sen är det måndag, slut på det roliga, in med allvaret. Jippie. Vi börjar iaf imorgon kl 8 och gör lite sånt där som man brukar göra. På tisdagen så ska vi campa till onsdagen , har typ en campyggsäck som skulle rymma halva Kiruna känns det som! Blir att sova i tält i nåt ställe som kallas Läppskikotiblblblblbaafg nåt sånt... Blir mysigt men samtidigt jobbigt, men packning och allt sånt, men men ingen skola så det får man väl jubla över ;)
 
//Lowa
min är värre... Men skönt att slippa bära allt iaf :)

fin hästen

Finaste Fonzie Twist <3
//Lowa

When you are crazy, I smile like an idiot

//Lowa

Stallet

Åker till stallet strax , ska bara gå ut med hunden först. Sköter Fonzie och kommer hem vid fyra, har gjort två Tidinställda till er så ni får klara er tills jag kommer hem. Nu måste jag verkligen gå, hejdå! :)


//Lowa


lördagen

Hoff datorn hackade upp sig så var tvungen att ominstallera Google Chrome och tjorva med allt sånt där. Stalldagen har iaf varit super bra, började med  att fota Fonzie med hjälp av Elllen, många fina bilder! Sen ryktade jag och myste lite till och lindade benen för då skulle Ferrari och Fonzie fotas tillsammans och vara snygga som bara den ;) Fick några bra bilder där också som tur var! 
 
Sen gjorde jag bara det vanliga som mocka osv. Joggade sen med Agnes runt 2 bron alltså typ 4,2 km. Jobbigt var det men har ju inte varit ute och joggat så bra under de senaste veckorna så.. Cyklade sedan hem med Ellen, gick ut med Harry och sen drog jag med mig Ellen och så cyklade vi 4-5 km med Harry också. Tycker jag har fått mycket motion idag , eller ;) Haha men ni får två bilder som smakprov , vill ju ha så jag kan lägga ut i fler inlägg sen :)
 
 
//Lowa

Stalldag

Hej hej, hann inte göra något inlägg innan jag stack till stallet, så bloggar senare. Ska ut med min hund och sen cykla med honom så det tar väl ca 1h. Har nya mysiga bilder på Fonzie också så missa dem inte! :)

//Lowa


Imorgon

Ska berätta lite om morgondagen då :) ska cykla ner till stallet vid tio och åker hem vid 15-16 någongång. Ellen och jag ska fota hästarna alltså Ferrari och Fonzie så det blir väl att göra det på morgonen innan hagen. Sköter honom som vanligt och pysslar om med honom och så ska jag och Agnes innan jag cyklar hem igen. Vi joggar nog runt andra bron alltså 4,2km ca , kommer väl förmodligen ha sämst kondis eftersom jag inte joggat sen samma vecka jag stack till Turkiet. Dåligt jag vet, men har varit sjuk och så har jag faktiskt inte haft tid.

Men nu ska man inte hålla på att skylla på saker utan det är bara att börja igen, hellre nu än aldrig. Tror jag kör CrossTrainern en halvtimme nu, eller alldeles strax.

//Lowa


Underbara hästen :*

Foto : Julia Mattson Pingi


She dosen't mind

Asså fatta, om 3 dagar börjar skolan.. Vet ju att ni redan börjar men tänk vi får kanske bara 9veckor sommarlov nästa sommar! Helt meningslöst tycker jag att ha 12 veckors sommarlov om det kortar av det nästa år. Jaja får väl tänka lite positivt ändå, snart börjar vardagen och det är ju skönt på sitt sätt men ändå skönt är det ju att vara ledig såklart :)

//Lowa


We learned the sea


Hiss eller diss

Dem här sporrarna var ju... Ja coola på något sätt men absolut inget jag hade köpt till mig själv! Vad tycker ni om de här färgglada och ganska coola sporrarna? :)

//Lowa


genomsökning

Håller på att göra en genomsökning i min dator eftersom den är grymt seg och hänger upp sig väldigt ofta. Grymt jobbigt och irriterande så jag använde mig av SpeedUpMyPC och nu ser vi väl om det blir bättre eller sämre. Hitills har den hittat 160 problem, så ja... Haha nä men om några minuter bör väl det vara klart och då ser jag vad som är felet förhoppningsvis så min dator blir snabbare och jag mindre frustrerad! Inge stall idag utan det blir hela helgen ist, har varit ute och gått med Harry och nu ska jag faktiskt ta och göra flera inlägg :)
 
//Lowa

You name it.

Vadå att bloggningen inte ens verka finnas nå mer? You name it. Och här sitter jag och tjatar utan att göra någonting åt saken, men imorgon händer faktiskt något , imorgon tar JAG tag i bloggen och kommer börja blogga normalt som bloggen alltid varit. Så detta var den pausen som jag fick ha, och jag kanske har lovat många gångare och verkar aldrig hålla det men den här gången kommer jag hålla det. Ska bara vakna och sen så kommer bloggen vara igång igen , som alltid ! (Y)

//Lowa


Fonzie twist

Skötte sötaste Fonzie idag. Började med att leda lite i ridhuset eftersom han var tjock i benen, det gick ner så jag gick in sen igen. Borstade och lite sånt innan hagen. Fixade sen klart allt annat, som mockningen osv, åkte hem vid 16.15 och har nyss hoppat ur duschen! Fotade lite idag inte mycket men en ny bild blir det iaf :)


//Lowa


Onsdag

Snart åker vi till stallet för att ta hand om världens bästa hästar. Och för ni som undrar varför vi inte är i skolan är för att vi börjar först på måndag ;) så vi har en vecka längre sommarlov! Nä nu ska vi ta och åka, ska försöka fota lite nya bilder idag också. Jag och Ellen var och rensade hagen från stenar och mockade även den och det var inte lite sten alltså....


//Lowa


Lever

Hej hej, ville bara meddela att vi lever och pratar massa killar. Agnes andas högt i mitt öra och Alma ligger och fotar massa fula bilder på oss! Vickan ligger och chillar med mobilen i handen, coolt va!? Nu ska vi alldeles strax fortsätta med vad vi nu gjorde, syns imorgon, men nya idéer alla fina söta läsare som bör sova nu ;)

//Lowa


Filmkväll

Sitter här och väntar på Agnes och Stina. Vikkan Lowa och Maria är redan här. Det är laddat med 2kg godis, läsk tacos chips och ostbollar! Nu blir det filmkväll!


När skolan börjar då..

Sista veckan vi har ledigt. Sen börjar skolan , bloggen kommer ligga ganska lågt, vi vill hinna göra allt innan verkligheten börjar igen, innan vi måste börja skolan. När skolan börjar så kommer vi blogga som vi alltid gjort, uppdateringen är kass och det vet vi, när skolan börjar då tar vi tag i den också, så ni får nöja er med 3-4 inlägg per dag, tyvärr.

//AH


Ridkurs

Red fina Daphne idag på kursen. Jobbad i alla gångarter och hon kändes riktigt fin med tanke på sommaren! Vi skulle flytta in tre meter in mot mitten med raka hästar och sedan rida rakt. Det gjorde vi i alla gångarter och ibland övergångar. Ho kändes grymt fin faktiskt och det kändes inte alls så dumt att sitta på en rolig och underbar rygg igen :)

//Lowa


Luleå

Vi börjar med Luleå lite snabbt igenom draget. På fredag åkte vi kl 5.40 på morgonen och kom fram vid 9.30. Vi gjorde inte speciellt mycket den dagen, utan gick mest och shoppade hela dagen lång, blev tidig kväll eftersom vi varit uppe så länge.

På lördag åkte vi till storheden nästan direkt vi vaknat. Gick på hööks och en massa fler affärer, fick med mig ett par nya stövlar , som är alldeles bra i skaftet och fina tycker jag! Bra köp! Sen åkte vi hem till hotellet och gick på Östens pärla och åt middag.

Söndag så fortsatte vi att shoppa på stan. Åkte sedan hem med buss kl 15 och var hemma 20 någongång. Jobbig bussresa var det hem!

Fick iaf med allt jag ville ha och så , jag spenderade ju lite grann om man säger så! Bilder på sakerna får ni eventuellt senare! :)

//Lowa


This is love <3 foto: hundenturbo.blogg.se


Drar till stallet

Tjabba tjena hallå! Ska åka till stallet alldeles strax så kan/hinner inte blogga något förren kvällen. Kommer hem vid 19 så då bloggar jag om Luleå , ridkursen osv, sköter ju även Fonzie :)

//Lowa


Hemma

Har kommit hem nu. Är så trött så berättar allt imorgon ist, ska titta klart på filmen sen sängen! (Y)

//Lowa


schockemöhle

Hittade några grymt fina saker från Schockemöhles kollektion;
Royal Style dressyrschabrak 2012 från SchockemöhleFlughuva Royal Style från vinterkollektionen 2012 – Schockemöhle
Fleecelindor från Royal Style 2012 – SchockemöhleFleecelindor från vinterkollektionen 2012 – Schockemöhle
//Lowa
 
 

We keep running after people who least care about us. Why don't we just stop, turn around, and see the ones running behind us.

//Lowa

ridövning

Ja det var verkligen ett bra tag sen man gjorde en sak i denna kategori. "Ridövningar" , tänkte bara ge er ett litet tips på en ridövning som jag tycker är bra, och som man kan arbeta mycket med. Har ingen bild på det men ska försöka förklara det så utförligt som möjligt.

Du kan börja med att ställa fram fyra koner/sockerbitar eller vad du vill. Du sätter två koner vid A och de två andra vid C, du har ett mellanrum mellan dem såklart så du kan rida igenom dem. Nu ska du rida lite skänkelvikning. Vi tar det först i vänster varv, du börjar att rida in mellan konerna, får bogen på diagonalen och flyttar sedan undan för vänster skänkel. Skänkelvikningen ska helst inte vara så brant, för sedan ska du räta ut och rida några steg framåt innan du flyttar för höger skänkel tills du kommer till medellinjen och rätar ut din häst och rider genom de andra konparet. Övningen gör i båda varv , kan göras i alla gångarter.

Asså ja hoppas ni fattar något, var verkligen inge bra på att förklara :P Men men, red den här på en av ridkurserna och jag tyckte det var en bra övning.
//Lowa
 

HAPPINESS IS NOT A DESTINATION. IT IS A WAY OF LIFE.

//Lowa

All I need is you ...

//Lowa

Allroundhastarna

We have something special that
no one, no distance, no time
can take away...
We have each other
 

Allt från att fånga hästen i hagen till lastnings problem

Ni kommer få ett långt inlägg om nån dag om detta //Alma


10 saker ni kanske inte visste om mig

-Älskar att resa utomlands, bästa på hela året  för den mesta delen!
 
-Väldigt noga av mig, gillar inte smuts, vill ha städat och rent så fort som möjligt!
 
-Gillar att titta på filmer som får en gråta
 
- Har väldigt svårt att gråta, gråter sällan.
 
-Satsar alltid högt.
 
-Har typ 20 parfymer och använder 2...
 
-Väldigt försiktig med min telefon och alla andra värdesaker som är dyra.
 
-Hade inte överlevt utan musik
 
-Älskar att dansa, och jag och Agnes tänker dansa som galningar!
 
-Tar typ 50 bilder på mig själv, får en - två bra...
 
Aha, det var lite om mig det. Bilden är från Turkiet, saknar det så sjukt mycket, men måste återvända till verkligheten någon gång!
 
//Lowa

"everything has to come to an end but in life, every end is a new beginning..."

//Lowa

söt ponnyn <3

Ponnyn som aldrig kommer att glömmas, och alltid kommer finnas i mitt hjärta, och som  finns där för en. Fox, du är underbar, och älskad.
//Lowa
 

Födelsedags presenterna


Tänk på!


klart

Så nu får ni 3 tidinställda inlägg varje dag jag är borta och så kommer jag förmodligen också blogga från mobilen någongång också :) Så nu är det bara att längta några timmar till så sticker man, upp kl 4 på morgonen , tåget går 5.40 så måste vi hämta mormor och morfar osv. Blir tidig kväll för mig ikväll, är hungrig så ska väl gå och ta något att äta! :D

//Lowa

Midnattsolstigen

Jag och Fanny har nyss gått midnattssolstigen och det tog ca 2h och nu sitter jag och hittar på en massa tidinställda till er. Ska fortsätta så ni får iaf minst 3 om dagen. Så ni hör av mig om ett litet tag :)

//Lowa

Söt ponnyn


Torsdag

Ligger och solar ett tag, måste sedan börja packa och göra andra saker. Har mycket att göra idag därför blir det inget stall idag. Åker ju imorgon till Luleå som sagt med min mormor och morfar :)


//Lowa


Mys

Just nu sitter jag och myser i stallet, jag kom hit för en timme sedan och har hunnit mocka och bära vatten. Idag blir det frisering av man och svans. Manen ska tunnas ut och jämnas, pannluggen ska bli rak och svansen kortare. Ni kommer få se bilder också.
//Alma


Nya mål

Nu har jag och Agnes satt upp mål till sommaren 2013! Vi ska inte äta onyttigheter som tex godis, fika , chips osv. Utan ett år ska vi vara det, undantag är kalas!

Jag tycker om att sätta mål i och till 2012 hade jag godislöfte till 1 Juni, och jag klarade det! Så nu ska VI klara detta, tillsammans, från och med imorgon börjar det, det är då vi ställs inför en kamp mellan liv och död! Haha Skojjar , vi ska bara klara av det ;)

//Lowa


Stalldag

Har varit i stallet tills nu och nu sitter jag och myser med stina på min altan i sommarvärmen. Fixade allt med Fonzie sen åkte jag hem ganska direkt efteråt. Ska slänga in många fler inlägg senare :)

//Lowa


Frisören

Sitter och bleker håret nu hos frissan och det ska bli mer slingor !
Alma


Frågor från ponnyhunter.blogg.se

När grät du senast? Kommer faktiskt inte ihåg

När skrattade du senast? Igår 

Är du lycklig? Ja det kan man säga :D

Är du kär? Nej

Vem kramade du sist? Foxy

Vem litar du mest på av dina kompisar? Vet inte, typ Lowa?

Har du ett djur / husdjur? En hund, två marsvin och en ponny :D

Har du syskon? nej

Är någon i din familj hästintresserad? Ja min mamma :)

Bästa vän? Har några ;D

Träning utöver ridningen? Mocka ;D

Brukar du äta godsaker t ex. godis på vardagarna? Nej, endast på vissa helger. 

Äter du ofta frukt? Jepp, typ varje dag.
 

Tänker du på vad du vill jobba med när du blir stor? Ja jag vill ha typ uppfödning av någon Ponnyras eller islänningar.

Vill du ha en egen häst? Självklart, jag har ju redan en men skulle inte vara fel med en liten islänning att mysa och rida på! 

Om du skulle skaffa en vad skulle du ha? Häst eller ponny? har ju en ponny nu, men somsagt skulle det inte vara fel med en Tinker, islänning, frieser eller en P.R.E :)
//Alma

<3


Äntligen

Nu går det att blogga via mobilen så nu ska jag bomba er med inlägg! Ligger just nu i sängen och typ sover samtidigt som jag lyssnar på skivan jag fick i födelsedags present. Såklart One Direction - up all night! Agnes sköter Foxy idag så jag kan ta det lugnt idag, ska åka dit efter jag varit hos frissan och klippt och blekt håret :)
//Alma


ni är underbara

Åh vet ni hur underbar ni är? Uppdateringen är kass just nu, tro mig vi vet! Vi ska försöka göra allt för att få upp den igen, ska redan nu börja med tidinställda till hela helgen, imorgon och torsdag, så ni blir uppdaterade varje dag. FÖRLÅT FÖRLÅT, mycket att göra och då blir bloggen lidande, ska bli ändring från och med nu!
 
Tack underbara ni för att ni stannar med oss! <3
 
 
//Lowa /AH
 
 

Beställt

Idag har jag beställt egendesignat skal på mig å foxy.
Kan inte vänta!
/alma

Heldag

Ojoj vilken dag det har varit! Cyklade till stallet 10 och har varit där till 19.30. Fixade Fonzie sen har jag även smort alla hans saker, tvättat hans täcken och duschat honom. Så imorgon blir det inte speciellt mycket att göra där, tvätta lite till och fixa det vanliga. Direkt efter jag duschat honom så rullade han, och ja tack vad gullig du är! ;*<3

//Lowa


Fonzie dax igen

Har även skött Fonzie idag och kommer göra det till onsdag, sen sticker jag till Luleå på fredag och på torsdag blir det hemma dag. Fixade allt åt honom och rengjorde hans ryktsaker osv. Kommer inte rykta utan bara borsta honom tills han blir duschad och mest troligt blir det imorgon.

Imorgon så ska jag smörja alla hans grejer och packa upp resten. Allt är så skitigt efter betet så det är lika bra och ta hand om det direkt. Antingen duschar jag och Eva honom eller någon av oss, skulle helst vilja att han blir duschad imorgon så man kan börja duscha honom igen! :)


//Lowa


Ridkurs

Red Ior på ridkursen. Tyckte att det gick bra och var nöjd, det är ändå första riktiga Ridpasset för mig i sommar. Jag har ju bara varit i skogen och stranden och då är ju inte svängarna super viktiga osv. Vi jobbade med att ha raka hästar, få till bra svängar och skänkelvikningar. Stundvis så kändes han super fin och för det mesta fon, så jag är nöjd. Det var bara jag och Moa på ridkursen så vi red ute i det varma vädret! :)


//Lowa


Kvällsuppdatering

Sticker till stallet nu så det kommer bli uppdatering först på kvällen för min del! Så glöm inte att titta in då :)

//Lowa

Bild från Moas blogg.


Stalldag

Berättar lite om stalldagen då. Ni vet ju redan vad jag gjorde på morgonen så när jag kom tillbaka till stallet, pratade jag lite med Viktoria och Moa och grattade Alma osv. Ryktade även Daphne, Mockade och tvättade vattenkopp och krubba till henne och mös riktigt med henne! Båda ho och jag tyckte det var väldigt mysigt och nu längtar jag till att få sitta på hennes rygg!

Där vid 18 kom Fonzie. Fixade lite snabbt åt honom och packade bara upp lite och rengjorde, kommer fixa resten imorgon då jag även har ridkurs. Nu börjar vardagen återvända och det är inte allt för många dar till skolan... :/


//Lowa


schabrak

Hittade ett par schabrak som jag tyckte var väldigt fina. De är från Hööks från deras JH collection. Finns både i brun och marin blå och kostar 369:- Lätt något jag hade kunnat köpa, vad tycker ni? :)
 
//Lowa
 

Hemma

Är hemma nu snabbt. Men Fonzie bör väl komma om några timmar så ska ut och sola lite innan stallet. Har redan varit där engång och tittade när de hoppade. Jag och Ida red ut i skogen med pållarna och allt gick bra, vi har typ sovit 3h så jag håller på att dö typ... De var den uppdaten ni får nu, för nu ska jag borsta tänderna :)

//Lowa


Be alright

Across the ocean , across the sea, starting to forget the way you loving me. Over the mountains , across the sky, need to see you face, need to look in  your eyes. ♥ But don't worry everything gonna be alright..
 
- Be alrigt - Justin Bieber.
 
 
Jag är inte ett jätte stort fan av Justin Bieber, men abslout inte en hater heller. Den här låten är grymt fin och på nåt sätt jag jag tänka mig saker som hänt mig, vänner och hästarna när jag lyssnar på den... ♥
Jag vet att schabraket var för stort, var tvungen att låna Fonzie's eftersom mitt inte kommit än! Satt och gjorde något därav sitten ;)
 
//Lowa

Idag är ingen vanlig dag...

För det är Palmas födelsedag ! :)
 

hiss eller diss

Tror ni att den här läder grimman blir bra? Jag menar, hon är ändå klubbens ponny och jag kommer inte lägga ner 500:- på en grimma jag kommer använda några gånger , känns lite onödigt ;)
Så vad tror ni, duger den här från Hööks för 299:- ? Var ju ganska söt ändå :)
 
//Lowa

snyggingar

Haha nu tänker jag göra så här verkligen konstiga och verkligen inte ett dugg hästrelaterat. (Kom inte på något att skriva så haha, titta och njut). Jag är en tjej som verkligen älskar filmer med snygga killar i, så haha här får ni några jag tycker är grymt snygga. Finns säkert 100 fler men kommer bara på dem, och ja jag tycker dem är AS snygga ;)
 
Channing Tatum
 
Chad Michael Murray
 
 
Zac Efron
 
Taylor Lautner
 
 
Kalla mig töntig, men that just me ;)
 
//Lowa
 

Hiss eller diss

Använder ni förbygel på era hästar? Min kompis Vikkan har en grymt fin med lite pärlor på som matchar hennes träns! Grymt snygg är den, brun med pärlor. Den här var inte lika snygg som hennes men helt okej ändå! :)
//Lowa

kväll hos Ida

Förmodligen nu är jag hos min lilla vän Ida. Ska bland annat rida hennes ponny Puzzel medans hon rider Ragge (hennes andra häst) sen blir det att laga mat, titta på titanic osv. Ska sova hos henne så vi ska mysa på som bara den!  Får se nu om hennes ponny är galen, han är inte speciellt lat om man säger så, han har lite sprut, men det är ju bara roligt ;) Ni får nöja er med tidinställda till kvällen och sen på lite morgonen. Vet inte hur bloggningen kommer bli imorgon eftersom Fonzie kommer hem , men ska förska göra så många tidinställda som möjligt :)
'
En underbar bild på Ida och hennes vackra ponny. Från hennes BLOGG.
 
//Lowa

lördag

Nu är alla tidinställda fixade och jag kan börja fixa mig själv helt klart. Det kommer komma upp verkligen blandade inlägg så ni vet, och ett är inte ens nära hästrelaterat utan killrelaterat ;) Ojoojojo.... Haha bara vänta och se vad som kan dyka upp. Nä nu bör jag nog gå och fixa mig så jag hinner, ska vara hos Ida vid fyra för att rida hennes ponny och sovas hos henne :)
 
//Lowa

Tidinställda

Sitter och gör tidinställda eftersom jag ska sova hos kompis imorgon till söndag. Men Inge bra utan fick bara två till lördagen och en till söndagen men ska göra imorgon också med snabbare data.. Håller ju få psyk på min.. Jaja nu ska jag duscha, och ni kommer få inlägg under dagen båda dagarna :)

//Lowa


Stalldag

Ojoj dagen har verkligen varit fullspäckad! Har inte haft EN enda minut åt bloggen, hann inte ens mysa/rykta Daphne som jag tänkte! Började med att tvätta rent Fonzie's hinkar, foderstat osv. Sen skrev jag ju såklart om allting. Tvättade vattenkopp och krubba, och sen så städade jag hela skåpet + dammtorkade. Egentligen skulle jag tvätta täcken också men eftersom jag inte visste hur jag skulle göra så lämnade jag det till Eva! Fonzie kommer iaf hem på söndag och då blir det att åka dit och mysa och fixa med honom och alla hans saker.

Hjälpte även Moa och Vikkan ute på banan med markarbete. Jag var den som flyttade bommar och applåderade typ ;) cyklade sedan hem med Moa vid 19.

//Lowa


Är i stallet

Sitter och skriver om massa saker i stallet. Bloggar senare!

//Lowa


Hiss

Ger en hiss till:
Denna Blogg
//Alma

Tillit

Ni vet den här känslan att ni vill berätta något? Kan vara att säga nåt till någon person eller att skriva här på bloggen. Men ibland går det ju inte eftersom man måste ta sitt sunda förnuft och fatta att allt inte alltid går att säga rakt ut. Man måste tänka efter lite, tänka innan man säger nåt. Men just nu hade jag velat berätta till hela världen det här, mina fina vänner, till alla men det går inte. Eller jo till en går det. En enda på denna planet. En som jag alltid kommer lita på till 110%. Eller egentligen kan jag lita på nästan alla mina underbara fina vänner. Men om jag ska vara ärlig , finns det bara en enda person i hela universum som vet exakt allt om mig. ALLT.

//Lowa


Snart tillbaka i sadeln

När jag var ute och gick med Harry gick jag och tänkte på Daphne. Tänkte på hennes svagheter och starka punkter. Jag kom väl inte fram till något direkt svar eftersom jag inte ridit henne på länge. Försöker liksom tänka lite hur jag ska bättra på min ridning med henne. Och en sak är iaf säker, jag kommer få jobba, hon är inte lätt. Men jag lär mig och kommer förhoppningsvis kunna rida henne på ett sätt jag vill senare. Nu på måndag börjar ridkurserna, vet ej om dressyren börjar.

På söndag mest troligt kommer Fonzie hem!

//Lowa


OS dressyr

Sitter och kollar OS dressyr nu. Allt ser så lätt ut, ser ibland ut som hästarna inte nuddar backen! Tänk alltså vad coolt om man kunde rida så, jag menar jag måste ju nu kämpa med att få Daphne i form ;) jaja alla börjar ju någonstans eller hur? Nä nu ska jag fortsätta och titta vi hörs senare!


//Lowa


Directioner eller inte?

Pappa fyller år imorgon men eftersom han jobbar så sent så har vi haft "kalaset" idag ist. Så jag har ätit tårta och ätit lite sånt där ;) nu när Alma är helt hysterisk i One Direction tro mig, hon skickar bilder till mig 24/7 på dem! Så måste jag ju fråga hur många bloggläsare är Directioner här på bloggen? Jag är inte men som ni vet är Alma galen i dem :D

//Lowa


Beställt (ej hästrelaterat)

ONE DIRECTION - airstream poster / affischer
Info:
Köpt på: www.europosters.se
Pris: 51:-
Höjd: 91cm
bredd: 61cm
ONE DIRECTION - b&w poster / affischer
Info:
Köpt på: www.europosters.se
Pris: 51:-
Höjd: 61cm
bredd: 91cm
ONE DIRECTION - steps poster / affischer
Info:
Pris: 51:-
Höjd: 91cm
bredd: 61cm
ONE DIRECTION - niall poster / affischer
Info:
Pris: 51:-
Höjd: 158(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)cm
bredd: 53cm
SÅ nöjd ♥♥
//Alma
 

Söt läsare

Vi har en jätte söt läsare som alltid kommenterar som vi aldrig nämt här på bloggen. Hon heter Lowa och ni borde verkligen cheka hennes blogg HÄR.
//AH

OS hoppning

Sitter och kollar OS hoppning! F-n vad synd att Rolf inte få starta , men man blir stolt svensk när han verkligen tänker på hästen! Hoppas Casall blir bra fort och synd att Roffe inte startar :(

//Lowa


ridstövlar

Åh... Dem här ridstövlarna gillade jag verkligen... Gillar ju inte alls dem jag har nu, eftersom de är så korta i skaftet! Måste provas om det finns kvar på Hööks , fick bra recensioner också, det skadar ju aldrig att testa iaf. Vad tycker ni om dem? Är det någon som har dem och kan rekommendera?  För jag vill ju att de är höga i skaftet och ha bra passform, så om de finns ska jag testa dem. Kostar 1599:-
//Lowa

Vad tror ni om Daphne i det här?

Hoppas att det finns kvar när jag åker till Luleå så jag kan se hur det ser ut i verkligheten! Men vad tror ni? :)
 
//Lowa
 
 

Födelsedagspresenterna

Här har ni sakerna! Ursäkta för de dålig bilderna! Orkar inte skrivs vad allt är utan det ser ni ju själva, och nej inga stenar från pannbandet är borta, asken råkade täcka lite av pannbandet och så har en sten blivit missfärgad, svart, men det var bara en :)


ska inhandlas

Detta ska verkligen inhandlas någon dag! Ett eget designat Iphone skal, men det får bli senare eftersom jag behöver pengarna till annat just nu. Det kostar 299:- så det är ju inte allt för dyrt. Men det får bli lite senare som sagt, och så ska jag skaffa perfekta bilden till det också. 
 
Här kan du beställa!
 
//Lowa

vad tänker folk med?

Hästar skadade efter busridning

05 AUGUSTI 2012

SVERIGE  Två hästar blev skadade och svårt stressade då de en natt i mitten av juli stals ur ett stall i Solna och busreds av okända förövare.

 

Stallet som var låst bröts upp med bultsax och två av fyra hästar fördes iväg. Den ena hästen lämnades på en ridbana där det dagen efter hittades en långpisk och spår efter tumult. Den andra togs till ett förortscentrum där den reds i ett asfalterat garage. Hästen hittades senare bunden vid en lyktstolpe. Den häst som reds iväg till garaget är nu halt på tre ben. Den andra stod under medicinsk behandling och ägaren är nu tvingad att ställa in tävlingar i medelsvår dressyr.

Den hårt belastade Stockholmspolisen har lagt ner förundersökningen.
- För polisen är det här ett ringa brott, men jag skulle vilja träffa de här människorna och försöka få dem att förstå vidden av vad de har gjort, säger den ena hästens ägare Liese Hanisch.

Förövarna hade också försökt sadla en ponny som dock är ganska svårhanterad och därför antagligen lyckades freda sig. De två bortförda hästarna var mycket trötta och medtagna av den stress de utsatts för.
- Någon såg en blond tjej rida in i parkeringsgaraget. Vi är glada för tips, säger Liese Hanisch.

Källa 

 

//Lowa


håll i hatten

Ska göra en header till Smilla och sen så ska jag direkt gå och fota födelsedagspresenterna, sen kommer jag nog prata med Alma angående en tävling på bloggen , och mest troligt kommer den ut idag, bara mest troligt ;) Har även gjort en massa tidinställda nu till idag och imorgon, så håll i hatten :D
 
Vi älskar er, och vi älskar varandra ♥
//Lowa

Brist på allt

Börjar få stor bildbrist... Bloggbrist lika så.. Men tänkte att imorgon kan jag äntligen kanske fota sakerna ja fått när jag fyllt år, alltså mina tävlingsaker som jag lovat att visa er! Nu har jag väl inte så mycket mer att tillägga, glöm inte att följa mig via instagram! :) @lowaaaa //Lowa


Måndag

Hej! Har haft fullt med att inhandla födelsedagspresent åt min pappa och underhålla min extremt knäppa, konstiga, blonda men ändå söta och underbara Agnes. Hur har eran dag varit då? Vi har pratat om en massa och diskuterat , hahah det här inlägget blev sjukt ointressant, ledsen för det! //Lowa


Mys

Sitter och dricker musik och ser på te. Och kollar lite videos :)
 
//Alma

tummen upp :p

:) :) :-D

Transportskåp (före & efter)

Före : rött Efter : svart Det som fattas nu är bara texten där det kommer stå Lowa Åström KRK med vita bokstäver som jag ska klistra på sen :) Vad tycker ni? //Lowa


inga sommarbilder (ridning)

Ja ni kanske minns att jvi lovade er att fota massa mysig ridbilder nu på sommaren! Men vädret här uppe har varit så dåligt att det regnat nästan varje dag och sen så åkte hästarna på bete, vi har inte haft många fina dar under sommaren kanske 3  st. Grymt tråkigt tycker vi eftersom vi såg framemot att ta supermysiga bilder, ,men vi får väl göra det den här månaden kanske och sätta in dem i nästa header, vem vet? ;)
Tror det här är bara dem bilder som vi fått när vi rider under sommaren 2012.  Synd, men vi får väl ta mer bilder senare, de är ju ganska mysiga ändå ;)
 
//AH

rollkur

Efter allt det här som hänt i OS med Patrik Kittel så kollade jag upp rollkur , lite mer nogrannt. Hittade den här EXTREMT bra kommentaren på Sofias Gennes blogg från en tjej som heter Agnes.
 

”Jag tycker personligen det är mycket bra att den här debatten tas upp.
Visst, kanske lite fult att göra det just under OS – framförallt eftersom det gjordes av fienden… – men, trots detta, tycker jag fortfarande det är positivt.

Dock så tycker jag att på tok för mycket fokus riktas mot Kittel. Mobbning och häxjakt är aldrig bra och sällan nödvändigt. Det är inte bara ubersynd om Patrik, men även synd för oss andra som vill ha en förändring att frågan tas upp på ett så omoget, näst intill primitivt, sätt.

För att kunna sätta sig in i den här frågan bör man ha några grundläggande kunskaper om rollkur;

För det första, det heter rollkur, inte rollkür. Kür är en helt annan sak. :D

Rollkur är en modernt sätt för ryttaren att träna sin häst. Den går ut på att man på överböjer hästens hals, åt sidan och ner mot bringan. Ryttaren rider då medvetet (<– OBS, detta är viktigt!) hästen i en extremt rund och låg form. Hästens huvud placeras kraftigt bakom lod och det är inte ovanligt att hästens manke blir högsta punkten. Denna form skiljer sig väldigt mycket från den klassiska dressyrformen, där det optimala är att hästens nos blir placerad på eller något framför lodplanet samt där nacken är hästens högsta punkt.

Hur utförs rollkur?

Även något som jag, personligen, tycker är 100% fel, kan rollkuren utföras korrekt och inkorrekt. Eliten som utför rollkur gör det i korta stunder och jobbar precis som vi *vanliga* ryttare med att variera formen mycket. En ryttare som utför rollkur ”rätt” skulle aldrig rida ett helt pass i en så ansträngande form.
Den skickliga ryttaren behöver inte heller skarpa bett eller hårda händer för att få hästen i en rollkurform.

Vad finns det då för fördelar med att träna hästen såhär?
Hästen för en mycket muskulös och vacker hals, som även såklart blir väldigt rörlig och mjuk. Många anser även att det är lösgörande, och det är nog därför formen är så populär på framridningar. Det krävs även en väldig lydnad av hästen, och hästen hamnar i verkligen i den så kallade zoonen.
Ryttare som regelbundet tränar rollkur blir ofta väldigt, väldigt framgångsrika på tävlingsbanorna när de visar upp spänstiga, gymnastiska och lydiga hästar.

Vad finns det då för nackdelar med rollkur?
Jo, när hästen tränar halsen på det här sättet, så hamnar den automatisk i framvikt. För er som inte är så insatta i den lite mer klassiska dressyren kan jag informera att framvikt i princip kan jämföras med andra världskriget nazityskland. Kortfattat; det suger och är i alla fall för mig något som bör undvikas till högsta pris.

Här kommer även en annan, moralisk, aspekt in i debatten. Dressyren skapades för att soldater skulle lära sig rida sina krigshästar på ett sätt som var mindre skadligt för hästen. Det är så att hästen av naturen är i framvikt. Detta fungerar ypperligt för den fria hästen, men när man lassar på en 85 kg soldat blir det för mycket för de sköra frambenen. Dock så märkte man väl snart hur mycket kraftigare hästens bakben var, och att de därför var mycket bättre lämpade för att bära upp ryttarens vikt. Och på den vägen var det, man vill alltså inte bara rida hästen ”i uppförsbacke” för att de ser snyggt ut, utan för att för att skona hästens framben.
Nu, när det helt plötsligt är okej att rida hästen medvetet i framvikt – har vi tappat greppet om dressyren? Har dressyrens syfte – att rida hästen på ett harmoniskt och skonsamt sätt – runnit ut i sanden? Är det, rent allmänt sätt, okej att visa upp hästen som ett cirkusdjur på det sättet vi gör idag?

Sedan så har även veterinärer kommit fram till att det ÄR (fakta, alltså inte något man kan ha någon åsikt om) skadligt för hästen att gå ofta och länge i en rollkurform. Jag kommer inte ihåg exakt var det var, men något med att nackkotorna deformeras och att hästens andning försvåras, kommer som sagt inte ihåg precis, googla vettja. ;) 
———–
”Varför gör då Kittel så här mot ”stackars, stackars” Scandic?”, kan man fråga sig.
Personligen så tror jag Kittel är en juste kille som bryr sig mycket om sina hästar och jag litar på att han INTE skadar dem. Hans hästar, och alla andra elithästar, är ju i princip övervakade av veterinärer 24/7, och jag tror de skulle hojta som fan om Scandic var döende.

Det riktigt farliga med att rollkuren börjar bli populär, är att hobbyryttarna tar efter. Ridning är extremt dominerat av trender, saker blir inne och ute hela tiden, och folk har sällan tid att granska och tänka igenom något.
När relativt oerfarna ryttare börjar ta till sådana här extrema taktiker – och försöker hitta genvägar, det är DÅ hästar kommer till skada!
Och därför, *äntligen en kommer jag till en slutsats :P * tycker jag att det borde förbjudas på framridningar, och jag tycker det är rätt att folk reagerar. Eliten MÅSTE föregå med gott exempel, annars hamnar hästarna i kläm.

puss puss.
Agnes”

 

Jag håller helt klart med Agnes! Jag tycker det borde förbjudas helt och hållet, skadas hästen så bör man ju ha vett och inte rida i sån form.

//Lowa


Söndag

Godmorgon! Börjar med dem bra nyheterna först. Har inte lika ont i halsen, och det är sååå roligt när man kommer in på bloggen och kommenterar då skjuter blogglusten upp till toppen! När jag ändå mest troligt bara ska vara hemma idag så tänker jag göra någon nytta med bloggen och sätta mig ner och skriva inlägg som är läsvärda och intressanta! Nu ska jag ta tag i bloggningen igen :) Har inga dåliga nyheter utan det är bara det , så tar vi dagen som den kommer och njuter! //Lowa


Ont igen

Duschade som sagt Daphne och klippte man/svans. Fixade sedan åt Fonzie med hjälp av Sara, har varit ute och firat mamma och pappas bröllopsdag och vi var på och åt på landströms. Har fått förjävligt ont i halsen igen och det känns det är knivar hela halsen. Kan knappt svälja, prata och gapa, måste nog gå till läkaren igen, det är inte normalt att ha ont i två veckor. //Lowa Blogg.se dampar så ingen bild :@


Helt seriöst, Patrik Kittel?

Såna här stunder skämms man över att vara svensk ryttare...
//Alma

Bloggtävling hos ponnysanning!

HÄR!
//Alma

Lördag

Jajaja då åker man till stallet idag för första gången på hela sommaren känns det som. Nu blir det på med stallkläderna och gummistövlarna för att duscha Daphne och sedan fixa till Fonzie som kommer hem om nån vecka. Känns ju roligt och allt sånt, men det som är mindre roligt är ju att skolan börjar snart :/ jaja åker iaf till stallet om en timme eller nåt sånt, ska iaf fixa mig nu :) //Lowa


Ändrade planer

Det blev ändrade planer och vi körde upp hästarna till klubben igår och idag så ska vi köra tillbaka dem.
Varför vi körde upp dem var för att sillen ska skos idag och vi orkade inte kliva upp tidigt för att köra dem idag.
Dessutom har foxy fått en ny boxgranne som han verkade trivas med. Haha dom var så gulliga för när foxy åt betfor och sen gick till Bralle så slickade bralle upp foxys betfor från hans mule ^.^
//Alma
Bralle

Heregud!

Kommentarerna bara rullar in. Det fick mig verkligen blogg sugen, ska slänga in nått till inlägg och så bloggar jag mer under dagen :)
//Alma

Grattis morbror och Maria! Lycka till <3

//Lowa


Bröllop

Sticker på bröllop typ nu, så jag får blogga senare när jag kommer. Sover över hos mina kusiner så kommer blogga därifrån och jag lovar att blogga sen på kvällen. Ska mest troligt till stallet imorgon också och bada Daphne, så då får ni lite stalluppdatering också :) //Lowa


Ingen Ridning

Det blir ingen ridning idag bara NH träning. Mår inte alls bra och jag har huvudvärk och yrsel.
//Alma

Hööks kollektion

Jag hoppas verkligen att ni inte missat Hööks kollektion! Har nog aldrig hittat så snygga saker från hööks , verkligen snygga saker och som tur ska jag ju till Luleå den 19 augusti och går då på hööks. Det som är mindre bra är att jag kommer förlora pengar... //Lowa


Min dag

Gick ju som sagt ut med Harry till stallet och checkade in Viktorias nya häst och hälsade på Daphne. Förstod nog inte hur mycket jag saknade förrän hon tittade på mig med sina stora bruna ögon, nästan en liten skvätt i ögat :') Pratade även med några par vänner som man inte sett alltför mycket. Sen tänkte jag , varför sluta promenaden redan? Så jag och Harry gick till mormor och morfar, så idag har jag gått 1 mil! Känner mig stolt! Sen så åkte jag till Agnes en sväng. Vi gick till Alma nästan direkt och såg två filmer och mös bara på. Nu tänker jag bara vila, ska förresten på bröllop imorgon :) //Lowa


stallet

Drar ner en snabbis till stallet för att säga hej, nu tänker jag ta en riktig promenad med min hund till platsen man älskar! //Lowa


Inte hästrelaterat på länge av min del

Eftersom jag fortfarande inte ha någon häst hemma som jag sköter om så blir de inte mycket hästbloggning för min del. Ska ändå försöka bli bättre på med det här med häst relaterade inläggen, för det har typ kommit upp 0 inlägg på 2 månader om hästar. Men men så kan det gå.. De kommer ju hem snart så :) mitt transportskåp är alldeles strax klar och då ska ni minsann få bilderna hur det blev efter och före. Ni ska också (äntligen) få se presenterna jag fick i födelsedagspresent och en bild på min kavaj som jag lovat alldeles för länge sedan! Men medans får ni faktiskt stå it, sorry :) //Lowa


Your Words means , your Words can hurt. So please Don't say the bad Words...


Lördag

På lördag kör vi upp Foxy och sillen över dagen till klubben. Sillen ska skos och då passar jag på att rida.
Antingen ut eller hoppa för Annika. Bara lungt då tjockis magen är stor nu efter betet ;)
//Alma

¨Transportoutfit

//Alma

Vad är Natural Horsemanship egentligen?

Natural Horsemanship förknippas ofta med western men de är två skilda träningsformer, dock kan många övningar och tankesätt likna varandra. Natural Horsemanship handlar först och främst om hantering och detta kan utövas på alla hästar. Det betyder att du inte behöver sluta träna hoppning, western, körning eller någonting annat för att påbörja med NH, däremot kommer Natural Horsemanship att stärka banden och förståelsen mellan dig och din häst.

Det var ett stycke från min NH tränares hemsida. Läs allt HÄR.
//Alma

I want happines , and i Will find it.


RSS 2.0