Bee movie

Har egentligen inget att skriva men gör det ändå :D
 

Nyår, ett nytt år, nya möjligheter. Allt och inget kan förändras, jag tror på allt. Tolvslaget, det de flesta längtar till, själv blir det att äta middag nu vid åtta och sen mysa på och göra något. Jag och Hjalmar sitter just nu och diskuterar om Pear Phone, han säger att de inte finns, är det sant? En sån vill jag isf ha! 
 
Får hoppas att Faxen inte är alltför orolig i natt, min hund verkligen hatar raketer och blir väldigt stressad och rädd. Så det är alltid någon som sitter inne med honom. Men Faxen har ju ingen förutom de andra hästarna, de kom iaf in tidigt idag för att vissa skjuter ju raketer lite alltför tidigt... Nå nå en gång per år, gör inget för mig.
 
Blev ett inlägg ändå, inte för jag fattar något som jag skriver men det "fyller" ut bloggen lite mer, eller vad man nu ska säga. Just nu tittar vi på Bee Movie, roligt hahaha!
 
 
/Lowa

10 saker ni kanske inte visste om mig

  • Jag ska på 1D konsert 8 Maj 2013.
  • Det högsta jag hoppat barbacka är 95cm
  • egentligen är jag brunett
  • Det högsta jag hoppat är 110cm
  • Foxy är min första ponny.
  • Min nästa häst vill jag  ska vara en riktigt grov nordsvensk, shettis, tinker, ardenner eller islänning.
  • Om jag inte börjar jobba med hästar vill jag jobba inom omsorgen, ev. med funktionshindrade.
  • Jag gav Foxys skötare en konsertbiljett till 1D konserten.
  • Min dröm är att fler människor ska tänka "NH"
  • Lowas julklapp var en repgrimma.
  • /Alma

Film

Jag har i princip bara sovit och sett film idag. Nu är jag hos en kompis men hon äter så jag bloggar under tiden. Imorgon får ni ett inlägg med mål och drömmar. Hinner inte ikväll.
Bjuder på en bild på bästa Louis Tomlinson från One Direction ;-)

/Alma

love


Power

/Lowa
 
En fin bild på Alma och Red Nec Fox.

Sista dagen på året

Jaha inte alltför många timmar kvar tills det är ett nytt år. 2013, let's rock this shit!

Red i alla fall inne idag i 40 min och det gick väl sisådär.. Han var rädd för ett hörn "spökhörnet" som det kallas. Man "tror" att en gammal vaktmästare sitter där och tittar, kanske var just idag. Han brallade iväg en gång men fick stopp på honom snabbt. Sen började vi arbetet, skänkelvikningar, volter och galoppfattningar var dagen träning.

Nu idag fick jag även till skritten! Det är den där galoppen som är lite tjorvig fortfarande, men men det är bara att träna.

Hoppade även upp på pall idag som gick oväntat bra , tog max 2 min, övning ger färdighet. Sköljde sedan av honom innan han fick äta. Rullade i hagen gjorde han också idag, sötnöten :)

/Lowa


Nerkärad

 
 
Detta hade gärna få bli mitt, ingen som känner sig lite generös?
 
/Lowa
 

Hiss

Hissar detta schabrak från den italienska företaget Equiline. Stilrent och väldigt fin färg. Finns att köpa HÄR.
/Alma

Hööks

Tänkte visa mer vad vi beställde ifrån Hööks:
 
Lite bra och ha saker, och Smilla ville gärna ha en magplatta så det beställdes också! :)
 
/Lowa
 

Mys hos mormor och morfar

Sitter med en sån där värme dyna på axlarna och bara myser på hos mormor och morfar eftersom jag har stalljouren imorgon. Sover här och sedan efter stallet imorgon så åker jag till stugan. Idag hade Smilla Faxen och de red ut tillsammans med Ellen och Emila tror jag, pallträningen hade också gått bra, hon kom upp efter lite tjorv.
 
Väldigt stor förändring har skett, jag menar förut när man stod på pallen for han ju bakåt och snurrade som bara den och nu kan vi till och med sitta upp på den. Vi har bara övat i 3 dagar och redan nu ser jag stora framsteg, alltid lika roligt att se! För som sagt , han är inte rädd för pallen han har fått en fixidé!
 
Imorgon är det ju jag som har honom och jag har tänkt att trimma lite i ridhuset! Ska rida igenom honom, och få han mjukare i galoppen, så lösgöring blir det imorgon. Ser fram emot ett mer ordentligare ridpass imorgon och sen på onsdag och torsdag så har jag dressyr för Annika. Ska bli riktigt skoj! :D
 
Är hos mormor och morfar och de har inga bilder på Faxen så det få bli samma!
/Lowa

Filmkväll och bastu

Jag ska snart gå och basta och efter det sätta på någon bra film eller hyra från TV:n. Vill se kanske någon skräck eller action. Ingen aning faktiskt. Kanske Final Destionation, den är ju action/skräck. En bra blandning.
 
/Alma

Söndag 30/12 -12

Dagen började med att jag och Fanny vaknade halv elva och åkte till stallet. Red ett varv runt första bron. Arbetade mycket galopp och trav, stanna utan tyglar och att inte bara springa när jag galopperar utan tyglar. Även några balansövningar. Fortsatte lungt hem därefter. Släppte ut honom i hagen tillsammans med Suprise. Mockade med Sonja och fixade vatten och betfor. Halv tre när jag satt i klubbrummet med några vänner säger någon "nån är lös, det sur ut som en nordsvensk" så ja, några sekunder senare stod jag där ute och hämtade Foxy. Tur så har jag tränat in att han ska komma när jag ropar, i alla situationer. Älskade ponny. Sorligt nog så hade hagen gått sönder och därför hade dem rymt. Men efter det fick han stå inne resten av kvällen. Åkte hem klockan fyra.
Old memories♥
/Alma

Till Maria (Faxens gamla ägare)

Kommentar
 
Hej Lowa! Genom lite snokande hittade jag din blogg då jag blev lite nyfiken vart Faxen tagit vägen efter att Rebecka sålt honom Jag är gammal ägare till Faxen, hade honom under en vår/sommar för att rida in, grundutbilda och sälja men den lilla goa ponnyn har satt sina spår hos mig Blev glad att hitta din och din systers blogg nu när jag inte kan följa Faxen hos Rebecka längre. Jag köpte Faxen från Skåne som oinriden fyraåring och sålde honom när han var grundriden i alla gångarter i korrekt form, kunde sidvärtsrörelser och var inhoppad En riktigt fin och go ponny som ni kommer ha riktigt kul med i framtiden och jag önskar er all lycka!! Mvh Maria i Norrköping
 
Svar:
 
Hej Maria, vad roligt att du hittat till min blogg! Vad roligt att få veta lite mer honom , vem som red in honom osv. När Rebecka sålde honom så sålde hon honom till en tjej som heter Elin som bor uppe i Kiruna. Tyvärr hade hon inte honom allt för länge innan hon kände att det var dags att köpa storhäst. Hon hoppade med honom, var ute på tävlingar och nollade oftast, hon startade inte så många dressyrtävlingar vad jag vet iaf.
 
Sen en dag helt plötsligt kom hon  till mig och sa att Faxen skulle vara en perfekt ponny för mig och min syster! Jag som tidigare tävlat klubbponny i dressyr, började ta en riktig funderare. Jag provred honom, men jag tvekade ändå, kanske mest för att han då skulle fortsätta stå i Jukkas (ligger  några mil utanför Kiruna) och  jag bor i Kiruna. Red honom på ridkurs, provhoppade honom och gjorde en massa. Pratade med mina föräldrar och till slut gav de med sig också! Jag tänkte åka iväg för att provrida andra ponnisar också, bara för att vara helt säker liksom, men så var det en dag när jag tittade på bilder på honom, och det var då jag bestämde mig, honom vill jag ha! Min syster Smilla var redan då nerkärad i honom och kunde inte ens tänka tanken på att provrida någon annan.
 
När vi skrev på alla papper och så, kändes allt bara rätt. Ni vet den där känslan att ni gjort något bra! Imorgon blir det fyra hela veckor som vi haft honom. Testperioderna verkar för det mesta vara slut, och varje dag njuter jag att ha min alldeles egna ponny. Jag ångrar inte en sekund att det var honom vi köpte, utan jag är endast glad. Han är den svårare varianten , den man måste lära känna, den som inte litar på allt och alla.
 
Jag har tränat för en tränare hitills, och hon gav oss många fina kommentarer. Hon trodde vi kunde nå långt, det tror även jag!  Jag kommer fortsätta att träna för en tränare Nizar och min ridlärare Annika. Det är alltså jag som rider dressyr och Smilla som hoppar. Jag hoppas du fick några svar på din frågor, vi bor i Kiruna även vi, så han har inte ens flyttat sen Elin hade honom. Ni kommer få se oss på tävlingar fram över , kanske inte i verkligheten eftersom det blir tävlingar i norrbotten men ni kommer få se oss på bilder!  Tack Maria för din kommentar, då fick jag veta ännu mer honom . Hoppas du fortsätter följa oss och våran resa! :)
 
Kram Lowa
Smilla andra gången hon hoppar honom:

I get scared, for every mistake I do

they say you get stronger, braver. you sink down to the bottom and lose everything you have, that's what happens- belive me. for every mistake you make you wonder if they are going to hate you again as they did. the truth is that they will not hate you, they will do everything to make it up to you. that's when you should take the time to act. Be better than them. the feeling that they then will know. it's that which makes you happy and satisfied, you won over the without being mean. YOU WERE BETTER THAN WHAT THEY WERE. You did it, alone and strong.


But they told me "A man should be faithful and walk when not able and fight till the end"

 

Lördag 29/12

 
Red ut runt första bron i alla gångarter. Foxy var lugn och fin. Skrittade även runt bolags områder lite innan vi red tillbaka till stallet. Inte så mycket mer intressant var min ridtur idag. ;-)
/Alma

Drömtränset

Åh äntligen har jag klickat hem mitt drömträns. Tror han kommer bli dösnygg i detta lackade träns, ett plus är ju att pannbandet är grymt fint! Jag har sett detta träns i verkligenheten och det fick mig att bestämma mig ännu mer- det vill jag ha.
 
Och ännu bättre det var inte så speciellt dyrt! 599:-
 
Har aldrig varit märkes tjejen , har aldrig tycks det behövt. Jag nöjer mig med Hööks t.ex men sen är det såklart roligt att ha något dyrare och finare t.ex schabrak och det vet jag att jag kommer skaffa. Men jag är inte den som har allt i märkes saker, men nog kommer jag köpa något det vet jag ju själv, för snyggt är det ;)
 
Dock så får jag den inte på länge, typ i februari eller något, den skulle skickas först då stod det, men men jag väntar så glatt :D
 
 
/Lowa

Lördag

Dagen har varit underbar fin!
 
Började med att rida ut med Alma runt sjön, galopp och trav. Jäklar vad stark han blev i galoppen, hehe men han måste få springa av sig någon gång han ockå. Det roliga är att jag hatar att rejsa (stav?) men med Faxen kan jag göra det eftersom jag känner att jag fortfarande har kontroll på honom. Skrittade sedan runt på bolagsområdet en sväng innan vi fortsatte till stallet.
 
Satte även upp med pall idag! :thumbup: Nog var det lite tjorv, han snurrade och backade , men om det är något jag lärt mig av denna envisa ponny så är det att aldrig ge upp! Tillslut går det, det tar bara lite tid i början. Varje dag ska vi nu sitta upp på pall tills han slutar tjorvar och bara står still!
Haha hoff vilken ful bild, så bjuder ;)
 
/Lowa

White Lips, Pale Face, Breathing In Snowflakes

/Alma

Stall lördag

Ska till stallet nu och rida ut med Lowa troligtvist. Måste hinna rykta Foxy innan så åker dit snart måste bara väcka mamma så hon kan köra. Kommer hem kanske vid fyra och då bloggar jag mer.
/Alma

I knew you were a trouble

/Alma

Rengbågsbron


Det finns en bro som förbinder Himlen och Jorden.
Den kallas för Regnbågsbron på grund av dess många vackra färger.
Alldeles bredvid Regnbågsbron ligger ett land med vattendrag, kullar och dalar med mjukt, friskt gräs.
När ett älskat husdjur dör kommer det till denna plats.
Där finns alltid mat och vatten, och varmt vårväder.
De gamla och svaga djuren blir unga igen.
De som blivit skadade blir hela igen.
De leker med varandra hela dagarna.
Men det är en sak som saknas.
De är inte tillsammans med den speciella person som älskade dem på Jorden.
Så varje dag springer de runt och leker tills en dag kommer då de plötsligt slutar leka och tittar upp.
Deras nosar sniffar, öronen spetsas och blicken skärps och plötsligt lösgör sig en från gruppen.
Du har blivit upptäckt och när du och din speciella vän möts samsas ni i en glädjefylld omfamning som varar för evigt.
Ditt ansikte blir kysst om och om igen, dina händer smeker det älskade huvudet och du tittar än en gång in i ögonen på ditt trogna husdjur som så länge saknats i ditt liv men aldrig i ditt hjärta.

Sedan går ni över Regnbågsbron tillsammans för att aldrig mer skiljas.
/Alma


Repgrimmor och Ledrep

Det är två otroligt bra hjälpmedel som hjälper bra och hästen har mycket mindre möjlighet att slita sig med det. Tyvärr används ofta repgrimmor och ledrep på fel sätt. Man ska aldrig binda upp en häst med repgrimma eller lämmna den i hagen eller boxen med den på. En repgrimma håller ca 1000 kilo och om en häst  försöker slita sig med den när den är uppbunden så är det huvudet som går sönder, inte grimman som det gör med en vanlig nylon grimma.
Tänk alltid steget efter före!
/Alma

2012 och 2013

Let's rock 2013!
 
2012 ojoj, året då verkligen ALLT har hänt. Vem trodde för ett år sedan att jag skulle ha en egen ponny till exempel? Men här står jag, starkare eller svagare än någonsin. 2012 året då allt har hänt, 3 dagar kvar, sen nytt år , ny möjligheter.
 
Jag har ju redan skrivit om allt vad som hänt i större drag, som Fox, Daphne, Fonzie och såklart Faxen. Allt började med tävlingsryttare, ny gren, och det slutade med en egen ponny med hundra fler möjligheter. Jag saknar Fox, men den jag saknar mest är Fonzie. Hästen som jag från början var med, när han kom hit, första dagen till och med. Tre år, de bästa i mitt liv. Utan honom hade jag inte varit där, utan all hjälp jag har fått hade jag aldrig vart vars jag är idag. Wow nu fattar jag vad som hänt detta år och det är verkligen allt.
 
2013 , känner jag på mig kommer bli ett GRYMT år! Fortsätta utvecklas med Faxen , börja träna för tränare och tävla. 2013, ett och ett halvt år kvar av grundskolan. Tiden går ganska fort, jag kommer ihåg första dagen i skolan när jag började högstadiet. Allt var så coolt, rasthallen, fiket, och allt sånt, nu är man knappt där.
 
Tvåtusentolv ett av de bästa av mitt liv, nu hoppas jag tvåtusentretton blir ännu bättre!
/Lowa
 

Lång dag

Det har varit en lång dag i stallet idag. Kom dit vid halv nio och började borsta. Foxy var gosig men smutsig. Ryktade inte så länge, ca 20 minuter. Mös mer idag och pussade på mitt lilla äppelskrutt. Älskade ponny! Red sen och det gick bra. Jag körde som sagt lite markarbete och Foxy var helt hyper. Men tillslut lungnade han sig. Efter passet hjälpte jag Lowa och Smilla med pallträningen.
 Släppte ut Foxy och mockade. Åkte hem typ fem.
 
Kunde inte ladda upp nya bilder så detta får duga
/Alma

En dag ska jag bli lika duktig

Bilder på min Faxen, ser inte alls ut som honom, mycket mindre päls, ansiktet och benen ser så mycket längre ut! En dag vet jag att jag att jag kommer komma dit med honom, bli lika duktig. Låt det ta flera år, jag ska, jag vill och jag kan.
 
Bilder på hans gamla ägare (hon red även in honom) Rebecca Tjäder. Jätte roligt och se hur han såg ut och hur han ser ut att rida! De var ju på FEI nivå och allt, one day, one day guys. Watch me ;)
 
 
/Lowa

Some days it hurts more

Det gör fortfarande ont....
 
Vera och finaste Fonzie på fotografering. OM Eva läser detta, så kommer jag skriva ut en bild till dig, i foto papper, har sparat den finaste bilden till det så du vet, den kommer!
 
/Lowa

Fredag

Ännu en stalldag var avklarad! Började dagen med att hälsa på fin killen och sen så strosade jag bara runt. Hjälpte sedan till när Annika, Alma och Smilla hoppade, tyckte det gick mycket bra, de hoppade inte så högt men jag tycker inte det är höjderna det handlar om  utan mer vägarna osv.
 
Efter det gjorde vi något annat, pallträning. Ja han sägs ju vara "rädd" för pallar men jag vet inte , ska man då kunna stryka pallen på rumpan och halsen? Han är inte rädd utan fått en fixidé att man inte få hoppa upp från pall. Det gick bra, men han lyssnade ändå inte riktigt som vi ville så då kom Annika och hjälpte oss med det och till slut så gick det. Annika fick stå på pallen och ha en fot i stigbygeln och han stod som ett lam. Imorgon ska jag hoppa upp på pall innan jag far ut och rider en sväng med Alma.
 
Sen fick jag även veta att jag måste ta nyårsafton jouren som börjar klockan 7.00 .... Yeah, jippie fasiken vad skoj! Men jag ställer upp och gör mitt bästa!
 
/Lowa

Väntar

Sitter och väntar på att Smilla och Alma ska få hoppa. Hjälper dem och sen gör jag väl något annat skojjigt, Smilla vill ju inte att jag är så mycket och petar och fixar ;)

/Lowa


Shine bright like a diamond in the sky..♥


God morgon

 
Jag har nyss vaknat och ska snart åka till stallet. Ska göra lite markarbete med Foxy så han rör på sig och inte får kolik. Efter det fixar jag nog resten och åker hem.
/Alma

Take it or Watch me as I go

Tänkte ta och göra värsta inlägget nu när jag kom hem från Alma men såklart satte sig mamma framför datorn i stället. Dock beställde hon några väldigt fina saker som ni får se imorgon eftersom mobilen är det jag har tillgång till nu.

Imorgon blir det upp igen (tidigt) , inte fått många sovmånar men men that's life. Hjälpa Smilla och Alma med hoppningen och sen åker jag hem för att få en vilodag, Smilla vill nog ändå inte ha mig där om jag känner henne rätt ;) Men det blir en riktig mysdag ändå. Tack IDA för Headern så jäkla fin, tack alla läsare också! Men kanske lika bra att jag tar och lägger mig då för att orka med morgondagen. Godnatt...

/Lowa


Stars can't shine bright

/Alma

Stall 27/12-12

Nu, äntligen, börjar det närma sig nyår. 2012 har varit mitt bästa, underbaraste, sämsta och mest avslöjande år någonsin. Hoppas 2013 blir ett riktigt bra år med positiva förändringar.
 
Kom till stallet kanske 08.30. Bytte vattnet i hinken genast och ryktade därefter. Mös länge innan Sara kom. Jag började göra i ordning för ridning. Tränsade och gick ut för uppsittning.
 Skrittade ett varv runt stallet och Sara följde med och fotade. Red på banan och han kändes fin. Sara fick också rida. Hon red lite i alla gångarter men sen så flyger hon av på något sätt, haha, (vi red barback så extra glidigt). Foxy fortsätter i galopp men tillslut fångade jag honom. Men i slutet gick det bra igen.
 Tog in honom och släppte ut efter att han ätit färdigt sin lunch. Mockade och blandade mat innan jag åkte hem klockan 15.00.
 Städade rummet innan Lowa kom klockan 18.00.  Vi fixade header och så vidare.
Bild från idag
/Alma

*_*


Faxen

Red inne idag, eftersom han har en tendens att bli väldigt stel i nacken och när man böjer honom så blev det träningen idag. Skritt, trav och galopp på massa volter , stora som små.

Traven är helt underbar, seriöst jag bara njuter han blir så fin (om man inte tänker på att man är upp i taket för att han är så skumpig så är det gudomligt att sitta på honom)! Galoppen, nja där spänner han sig och blir stel, men som sagt något vi kommer träna på väldigt mycket. Skritten blir han fin stundvis tycker traven är bäst, så vi har lite att jobba med. Red ca 45 min och sen red jag Inge mer, jag slutade när det kändes som bäst. :)

/Lowa


Words comes from your heart

Min fina vän Ida skrev sånt läs värt inlägg så jag kopierade det rakt av, läs nogrant läsare, varje ord betyder något för någon.
 

Success is the best revenge - Skitsnack, ryktesspridning, osv...

Så, nu när julen är i princip över börjar ju nästa högtid närma sig - högtiden som låter alla pyromaner få utlopp för sitt behov utan att någon säger något! Nyårsafton. Ett nytt år betyder kanske inte något speciellt för en del och för många andra nya möjligheter, vad det än kan tänkas vara, att hitta sig själv, att komma ur dåliga cirklar, bättre resultat.. what so ever. Men innan vi börjar se på allt nytt som ska komma, måste vi stanna upp 5 minuter, och tänkta till lite.
 
Vad vill jag egentligen? Vem vill jag verkligen vara? Punkten jag vill komma till är riktat mot ryktesspridning och skitsnack, backstab.Man ger någon en hjälpande hand, och en sekund senare hugger man denne i ryggen. Anledningen till att jag tar upp det här är i samband med nyår, är för att jag nyligen fick ett sms där det stod "Jag hoppas att 2013 blir ett bra år, utan skitsnack och massa falska rykten". S k haters. För mig, liksom för många andra, har nyåret en stor, befriande betydelse. Det är då man kan lämna allt bakom sig och börja om på nytt, nya möjligheter, nya erfarenheter. Rensa bort förra årets skräp, och välkomna det nya årets misstag, lärdomar, motgångar och medgångar.
 
Nå, åter till ämnet. Skitsnack, ryktesspridning. Det är skrämmande hur fruktansvärt elaka, avundsjuka och giriga vi blivit. Att vi inte kan unna andra deras framgång, utan att vi måste dra ner på dom som lyckas med det dom gör. Att mänskligheten inte kommit längre än så, att vi inte kan glädjas det vi har och vad vi kan göra av det. Vem som helst kan bli nästa Kissie, nästa Rolf-Göran Bengtsson, Usain Bolt, Michael Jackson, you name it. Det hela handlar om hur hårt man är villig att jobba för det, för det är ingen dans på rosor att ta sig dit! Och varför skulle vi inte kunna dra ner på andras framgångar, värdera våra egna och istället inspireras och säga "åh, jag vill bli lika bra som henne, det ska jag verkligen jobba för"? Så funkar det inte i dagens samhälle. Är det någon som lyckas bättre än vi själva, eller har något som någon annan också skulle vilja ha, så istället för att peppa denne till att bli ännu bättre och själva lära oss något för att ta oss framåt på vägen, försöker vi med alla, och oftast helt sjuka, medel dra ner den här personen. Genom skitsnack. Genom ryktesspridning. Och vad tjänar vi själva på att snacka skit, och sprida rykten? Nada. Noll och ingenting. Det gör oss knappast till bättre människor, och får oss knappast att utvecklas.
 
Men vad ska man göra? Det kommer alltid att finnas det runt omkring oss, oavsett vad vi gör och hur vi gör, vi måste bara lära oss att hantera det. Jag har varit med om det alltför mycket, speciellt inom ridsporten. Det förekommer sjukt mycket skitsnack, speciellt runt ridsporten. Eller speciellt och speciellt vet jag väl inte, men jag tror att det är lättare att komma med argument när vi också sitter på en annan individ.Saker som "Ja det är väl klart att hon lyckas, Puzzel hoppar ju allt", "Men varför ska en liten tjej som inte kan något ta Puzzel, han måste ju få tävla!", "Hon kommer aldrig klara av honom", you name it. Klart som tusan att man tar åt sig, det gör alla. Oavsett hur mycket vi hävdar att det inte rör oss i ryggen, så gör det faktiskt det, i varenda en. Någonstans där inne så är det något som dör, en bit av självförtroendet. Hur stor bit och hur liten bit kan variera, men det tar. Och om man tänker till sig själv så ja, alla snackar skit om någon någon gång, i olika stor utsträckning kanske, och hur långt man driver det. Men någon gång händer det garanterat. Ingen är fläckfri. Men om man tänker efter två gånger innan man säger något, "om det var någon som sa det här om mig, vad skulle jag tycka?". Den meningen har nog de flesta hört, att man ska tänka ur en annan persons perspektiv. Och det är faktsikt väldigt bra, för jag tycker verkligen att man borde göra det, även om det faktsikt är svårt, för oftast när man pratar så tänker man ju inte det minsta på hur det låter och påverkar dom runt omkring. Man har sin egen tolkning och går efter den.
 
Men man kan också skaka av sig det här, genom att bevisa motsatsen för folk! Det gjorde jag, min och PGs resa har inte varit lätt, och vi har misslyckats mer än vi lyckats. Men vi har lärt oss en helsikes massa på vägen! Folk har sett att han inte alls hoppar allt man styr på, det krävs en hel del ridning bakom också. Jag som inte kunde något, lärde mig mycket på PG väldigt fort och vi var snabbt ute på tävlingsbanorna, han har fått tävla. Jag klarade av honom. Och alla runt omkring som fick höra det här, och alla som sa det såg det. De såg att det som sas inte var sant, och nu för tiden hör jag faktiskt sällan sådana saker. Visst händer det, det kommer man aldrig ifrån, men det händer i så mycket mindre skala.
 
Med detta vill jag säga till alla som blir utsatta för det här, kämpa, och bevisa motsatsen. Inte med ord, det tjänar inget till. Visa det med fakta, och gör det synligt. Håll fast vid ditt mål, och ge aldrig upp. När motsatsen till alla dessa rykten och allt detta skitsnack är bevisad har dom fått sig en redig smäll på käften, utan att du har mött dem face to face, och deras genomskinliga fasad kommer alla att se - och det kommer att föra dig längre, självförtroendemässigt, karriärsmässigt eller vad det än kan tänkas vara. Endast du sätter gränserna för vad du kan bli och hur långt du kan gå
/Lowa

Tack underbara du

Kommentarer har rasat in i dag. Vi blir stolta över våra läsare, i vått och torrt, ni fortsätter ändå peppa oss, följa oss och det gör våra downs hundra gånger lättare. IMORGON kommer resten fixas som headern och lite trimning på designen, vi bestämde oss efter många om och ment (säger man så?) att göra bloggen till våran och göra allting själv. Vi försöker, och endast för eran skull. Ändringen tar fart, ändringen sker, ändringen finns kvar. 
 
Kärlek till våra bloggläsare, mycket händer i våra liv just nu, bloggen är stället vi kan skriva av oss på , ni gör oss på internet. Ni gör våran vardag ett snäpp bättre när ni slänger in den där kommentaren. Tack för att du finns, tror och stöttar just oss.
 
/AH always and forever
 
 


Give me please!

Jag vill ha mer lindor, jag behöver mer lindor, och en sak till, jag har lärt mig att linda ordentligt och fint! :D
 
/Lowa

Låtar som rullar 24/7

/Alma

HAHAHA

Jepp blir min rubrik idag! Jag och Alma bestämde ja nu skärper vi till oss med bloggningen, jäklar vad duktiga ska bli!
HAHAHA blir mitt svar på det, det värsta är att vi vill och kan, så vad hindrar oss egentligen? Who knows, men snart så, då jävlar ska den bli bra igen! Vi kör imorgon, seriöst varför vänta!? :D

/Lowa


svin på dig

 
Komintepånånbättrerubriksodon'tjudgemeHAHAH
 
Är på sånt där surigt humör och inte orkar göra någonting.
Men dagen har varit bra och jag red ut med Smilla och Faxen. För en gångs skull frågade nån om dom fick rida ut med mig. :-D Sedan har jag hängt omkring med Sara.
 Jag och Sara ska rida imorgon, jag hade tänkt rida ut men det är trist att rida ut själv och ingen ska väl rida ut, eller som sagt vill rida ut med mig.
/Alma

Beställt

Beställde en hel del saker från junkyard nyss. Det gick för ca 1130 kr och det blec en skateboard, hjul, truckar, kullager och hängslen. Nöjd för köpet och nu är det bara att vänta tills det kommer och vänta till sommaren.
Märks det att jag gillar Sweet eller?
 
/Alma
 

Juldagen

Haft en jätte mysig dag med Uteritt i -30 grader och en väldigt mysig dag med fin ponnyn. Vi har haft det så mysigt så, Ellen har även laddat upp bilder när jag har tid så kommer bilderna in på bloggen, blir kanske imorgon skulle jag tro. Ni vet man har ju ganska mycket att göra dessa helger :)

/Lowa


Your hands fits in mine like it made just for me

 

God jul


God jul!

Hej våra älskade läsare. Idag är det julafton och därför ska ni få en julklapp av mig iallafall. Jag ska blogga extra mycket och nu ska jag ta tag i dethär med bloggen och sluta lata mig. Men jag hoppas att alla ni ska har en riktigt god jul!
Från vänster: Jag, Leona, Stina och Fatma idag !
/Alma

känner noll insperation

Känner seriöst ingen insperation till bloggen. Jag tänker på den, vill blogga, vill blogga seriöst, men det bara går inte. Av någon anledning, ni kanske kan hjälpa mig? Vad VILL ni läsa om?

Smilla hoppade i alla fall för Maria vilket gick väldigt bra. Skötte fin ponnyn innan vi åkte hem. Imorgon är det julafton , shit alltså, känns inte som det... Åker bara ner en snabbis till stallet för att fixa det viktigaste, en liten skritt tur blir det för att han ska få röra sig, antingen leder jag eller sitter på får se hur jag gör. Ha en nice kväll! :D
/Lowa

Hemsidan och appen

Varken Blogg.se sidan eller appen har funkat för mig. Men nu funkar hemsidan iallafall och förhoppningsvist fortsätter den så ett tag till.
/Alma

It been a long way to get here

Jag är helt less på denna mobbning på kiruna ridklubb som sker mot personer. Och nu när jag skriver detta menar jag inte alla men ändå vuxna till ungdommar. Omedveten och medveten mobbning av vuxna mot ungdommar och ungdommar mot ungdommar och ungdommar mot vuxna. Man blir riktigt less. Folk som vill att man ska må dåligt varje dag. Inte så konstigt att man nästan vill flytta.
/Alma

Lördag

Min fantastiska ponny, WOW. Känslan idag alltså! Grymt stel och lyssnade inte alls i början men ju mer av passet som gick desto bättre gick det. Mot slut tänkte jag verkligen, wow vems häst är det jag sitter på egentligen, han var så gudomligt fin och varje sekund älskade jag passet. Tränaren Maria var så grymt duktig hon också!

Ja eftersom han var stel så blev det mycket lösgöra arbete, volter, serpentiner och skänkelvikning. I skänkelvikningen kommer jag inte alls åt honom som jag vill men det är bara att träna på. Vi arbetade faktiskt mest i trav men även mycket galopp. Tycker mer synd om mig som förmodligen inte kommer kunna gå imorgon av träningsvärken. Men Gud vilken fin ponny, fick även kommentaren av henne att han var en mycket fin ponny och såg väldigt trevlig ut.

Duschade av honom, myste, stretchade honom och mös på allmänt. Guld ponnyn <3

/Lowa

Ellen fotade men jag får bilder först imorgon eller måndag!


Funderingar

Jorden gick inte under i år igen. Tänk om den hade det? Vad hade man gjort? Hade man gråtit och skrikit eller gjort det bästa av det? Hade man försökt rädda sig själv fast det inte gått?

Wow, det finns så mycket mer i livet man hade kunnat göra, vill göra. I stället för att köpa den där fina toppen kanske du struntar i det för att spara. Jag är sån, det är både bra och dåligt. Tänk på livet, alla möjligheter det ger till oss, alla chanser. WOW säger jag bara.

Tydligen dampar blogg.se appen/hemsidan för Alma så hon kommer inte in någonstans vilket är synd eftersom det skulle behövas mer än någonsin. Känns som att bloggen håller på att falla isär, ska den hålla måste vi göra en förändring snarast!

/Lowa


Fredag

Jullov , yippie!!


Ändrade planer blev att köra upp faxen redan idag då hon åkte tidigare än förväntat. Kan säga också att det var -35 grader i Jukkas , mysigt värre! Smilla red iaf ett tag i ridhuset och imorgon blir det ett ordentligt ridpass med tränare.

Hade även teori med denna tränare vilket jag tyckte var grymt intressant och då var hon grymt duktig! :)

/Lowa


-30'c

Brr skit kallt var det ute i Jukkas! Kunde inte rida eller något utan det blev en till vilodag, men han ska ju gå hårt i helg och stå på klubben över jullovet så då hinner vi träna massa. Mös bara på med honom allmänt och gosade <3

/Lowa


Hiss eller diss

Snyggt schabrak! Älskar det gråa med oranga med den blå linjen, mums! Tänk att matcha detta snyggt snyggt snyggt.
/Lowa

Why don't you try

 
HAHA KOLLA MIN MIN!!!!!! :D
 
/Lowa

lol

Meme Christmas
Police
No Title Needed
In Soviet Russia, Horse Rides You
Study For Finals? Aint Nobody Got Time Fo Dat!Go Home AirplaneHe's never played THE LEGEND OF ZELDAPlaying Legend Of ZeldaLegend Of Zelda
//Alma

Hold me tight

/Alma

Filmer på faxen

Videor på Faxen och hans förr förra ägare Rebecka ! :)
 
 
/Lowa

Råkade visst sommna

Igår när jag skulle blogga sommnade jag som vanligt på soffan. Skolan har varit tuff så en utsliten hästtjej som behöver sömn. Men inget i det förflutna går att ändra så. men bjuder på denna video som vi filmat i skolan. :-)
 
 
/Alma

Julklapps handling i det sista


Jag kom fram till en sak

Jag kommer aldrig kunna sälja någon av mina djur. Seriöst, aldrig. Låt jag vara 24 år och rida på en ponny då om så måste, (Lowa snälla väx Inge mer). Jag kommer aldrig klara det just the way it is, tills döden skiljer oss åt <3


Stallet en snabbis

Hjälpte Smilla idag då hon inte riktigt klarar sig själv ännu. Vi red runt byn i skritt och sen så gick de ut och travade och galopperade något varv på banan, skoj skoj :)

Fixade kvällen, innan vi pussade på prinsen och sedan åkte hem.


Seriöst Darin, du är min nya idol.

 
/Lowa

Julklappar

Idag ska jag på stan och köpa julklappar med Fanny. Agnes sköter Foxy och Malin rider. Jag är verkligen sent ute nu med det men jaja.
//Alma

Plugg

Jag pluggade hela dagen igår. Efter ett tag kom det även besök hit så har inte ens haft tid till bloggen överhuvudtaget. Men idag blir det skärppning!
/Alma
Väldigt gammal bild ;-)

En ponny av stål

Han var super fin, och super stark! Jäklar vad jag var tvungen att hålla honom i galoppen, skritten och traven är inte alls likadant.

Men mycket fin ponny som arbetade med att vända framdelen. I början hade han svårt i vänster varvet men sen släppte det också och han blev super fin! Duktig ponny. Inget problem med att lasta idag heller och det är en BIG like :D


Betygsnack

Betygsnack med rektorn Hansi, skoj skoj. Fick veta just vad jag hade i SO:n muy bien , happy girl! :D

Ska dra upp Faxen till klubben för att rida på ridkursen, vi hörs senare!
/Lowa

Hiss

Dagens hiss går till dessa schabrak. Märket är Scapa Sports. Priset ligger runt 500kr och finns att köpa på de flesta ridsports butiker. Själv har jag det gråa med gul kant. Schabraket har en otroligt bra passform och kvalité. Dem är defenitivt värda sitt pris!
/Alma

Biografen

Appen har inte funkat som vanligt och därför har jag inte haft möjlighet att blogga.

Men jag är iallafall nyss hemkommen från biografen. Jag var där med Fatma och Jeanette och såg The Hobbit. Den slog mina förväntningar men har än inte kommit över antalet djur som dött på grund av regisören.

/alma


That´s how it goes.

/Lowa

‎1 universe, 9 planets, 204 countries, 809 islands, 7 seas. And I had the privilege to meet you.


Söndagen

Varit en mycket fin mys dag idag! Vaknade sent, vilket jag inte fått göra på hur länge som helst! Åkte sedan till stallet till världens finaste.

Hjälpte Smilla när hon red. Satte även upp ett hinder som låg på ca 70 cm som de hoppade. Mycket bra gick det, en aning för snabbt gick det kanske ibland men men. Han var så fin så, börjar känna att vi kommer närmre och närmre varandra för varje dag som går och jag älskar det<3

/Lowa


Lördagen

Började dagen med en stor fotografering, lindor och matchande outfit, höll på att frysa ihjäl för att ta fina bilder men men. Bilderna får ni imorgon eftersom jag är i stugan idag, tanken är ju att använde de i headern tillsammans med Almas bilder.

Sedan tog vi en lång ritt i skogen barbacka. Var så mysigt och skönt och han skötte sig galant! Smilla och Agnes följde med och gick vilket det ångrade efter 10 m, plumsade i djupsnö ca 60 min, snacka om att de var sura! Haha , fixade sedan resten innan jag åkte hem igen.

Förresten hände värsta coola saken idag, en Japan och en designer åkte i våran bild! :D


Du får mitt hjärta att slå. Du gör mig lycklig <3


Long time


Nu kan du dammsuga din häst!

Ja nu finns det till och med en dammsúgar som rengör din häst!
 
Dammsugare "Super Dandy Boy"
Ha roligare när du sköter pälsvården på din häst! Enkel att använda, lätt och behändig. Liten smidig modell som hänges över axeln i monterad rem. Komplett med slang och gummiborste. Kan också användas omvänt för att torka hästen. 400 w. Sladdlängd 4,8m. Slanglängd 1,20m
 
Finns att köpa på emmi.se för ynka 1 295 :- . Nästa sak som alla kommer gå med? ;)
/Lowa

HELA VECKAN

nu är veckan över och jag har tid att sätta mig ner och verkligen blogga.
 
Tar och berättar om hela veckan eftersom jag bara hunnit skriva så slarviga inlägg. Vi börjar med måndagen, då åkte vi upp på klubben för att jag skulle rida på ridkursen. Det gick inte bra alls lasta han slet sig, stegrade och vägrade gå in så vi var tvungen att åka med ett par andra som hade hans gamla transport. Men när vi väl var framme så var han jätte fin på ridkursen. Vi jobbade med förvänd galopp och slutningar och han var hur fin som helst! Dock blir han alltid en aning stark på kursen och skumpig är han ju alltid.
 
Tisdagen så hade han vila. Vi åkte inte ens ner till stallet eftersom att det inte behövdes, han fick bara vara häst, vara ute och äta och sen gå in på kvällen.
 
 På onsdagen så tog vi upp han igen på klubben men denna gång för att Smilla skulle rida honom på ridkursen. Lastningen denna gång gick inte heller bra utan till slut var vi tvungen att hämta en tjej som kom med pisk och allt för att få in honom. Dock är han väldigt lätt att lasta när han ska hem, både på måndagen och denna dag var han väldigt lätt att lasta.
 
Torsdag så red jag länge. Först skrittade jag ut i säkert minst 40 min , sen red jag en snabbis på banan, galopp och trav så han skulle få lite motion och röra på sig lite mer. Gick mycket bra och han har verkligen slutat testa mig, han lyder mig jätte bra och man blir så glad över det! Vi test lastade idag , och gud vilken skillnad, han gick in nästan direkt, tre gånger fick han göra det, fram och tillbaka. Väldigt duktig häst!
 
Fredag idag red Smilla. Först red hon själv och sen så longerade jag henne eftersom hon skulle få träna balansen. Hon fick sitta med en/båda händerna ute och inte ha några tyglar, ha mycket hjälp med vikten och inte använda skänkeln utan mer rösten och vikten/ rörelserna i kroppen. Tyckte det såg jätte bra ut och gud så fin han var! Jag har fotat några nya bilder men de kommer senare! :)
 

Ett prov avklarat

Gjort klart ett av proven gick suoer bra, alla rätt! wihooo!!!! :D
/Lowa

buss


Sov gott

Ville bara säga att jag är bäst, men det vet ni ju redan! God natt näst bästa läsare , ni förtjänar en guldmedalj :)


i smile, but you not the reason anymore.

dagen har jag mest ägnat åt pluggande och film. Imorgon ska jag åtminstone gå till skolan och på kvällen ska jag "beställa" Lowas present av en person så då ska jag träffa h*n. :)
//alma


onsdag

Kommer inte bli någon bloggning för mig idag eller imorgon. Har prov som måste pluggas till och göras eftersom ett är imorgon och ett på fredag, hoppas ni fortsätter läsa ändå och så är jag tillbaka som vanligt på fredagen!

foxy <3


Sjuk

Jag är sjuk idag igen. Det verkar som att jag bara får sitta hemma och tråka som igår. Fast imorgon ska jag nog försöka ta mig till skolan iaf.
/alma

Vitaminer

Ger ni några vitaminer till era ponnier/hästar?
 
Faxen får E- vitamin och det ska han fortsätta att få, han måste bygga upp lite mer muskler! Känner att jag skulle  behöva åka till Hööks för att inhandla sjukvårdsaker (hyfsat ont om, har hästsalva) sedan finns det ju att låna men bättre att köpa själv. Skulle även behöva köpa linement, helosan och en massa till saker. Får se men skulle verkligen behövas, viktigt att vi köper E vitamin iaf den håller på att ta slut!
/Lowa

Att kolla är farligt

Kollat på lite shopping som jag vill köpa till Faxen. Eller kanske inte lite, sen måste jag ju även ha liet kläder som matchar, men men. Dock så kommer inte allt köpas och framförallt inte nu, vi måste rensa lite osv, men en vacker dag ska jag ha detta, så snyggt! :D
PANNBAND HACK-TACK SILVER RAK PÅ SVART LÄDERSWAROWSKI PANNBAND PEACH MED SVART LÄDER
MIRAGE SCHABRAK DRESSYR LM
 
Stigbyglar
Plaststigbyglar
(schabraket ser jätte konmstigt ut, men bilden krånglade,)
 
Såklart med matchande lindor till de flesta schabraken mums vad snyggt!
 
/Lowa
 

Ge mig

Kan någon snäll och givmild männsika ge mig denna sadel för det låga priset 4 595kr?
//Alma

Foto outfits

När man har egen häst så är det ju så att man gärna vill matcha, och såklart vill jag även det!
 

Dock så går det inge vidare med det, i alla fall inte just nu. Har inte lindor och tröjor som matchar schabraken, man kan ju ha benskydd men dressyr ryttare som man är ;) En till sak är ju bra, lära sig att linda, tror jag minsann ska lära mig i helg så ska vi ha lite mysfotografering, undrar dock vad jag ska ha för tröja, eller jag kanske tar, nej, det går inte, men kanske en svart tröja det passar ju till allt!
 

Vet redan nu vad jag ska ha, kan ge er en liten smygtitt;
med matchande lindor, nom nom...
 
/Lowa

someone like you


Sommartider

 
/Alma

Showerna

Första showen
Gick ut till lilla ridhuset ungefär tio i elva med Stina och Guylian. Hann skritta runt lite innan de andra kom. Klockan elva drog showen igång med ett spex som hette Rudolf. Den gick ut på att en häxa hade tagit Rudolf och tomten och alla små tomtenissar letade efter honom. Efter det drog Lucia tåget igång. Vi hade ett fint mellanrum mellan alla hästar. Vi sjöng Mer Jul, Rudolf, Bjällerklang, Natten och Pepparkaksgubbarna. Gick sedan ut igen. Jag skynade till att byta om till maskeradhoppningen då jag och Foxy var Mario och Luigi. Gick och tittade när U-sekt dansade Gangnam Style innan jag tränsade och gick ut för att rida fram. Foxy var pigg och vändbar på framhoppningen. Fick sen gå in och hoppa banan. Foxy var mycket fin och uppmärksam på banan. Blev inte så bra svängar dock. Men jag och Foxy är nöjda med våran debutstart i maskeradhoppningen!
 
Andra Showen
Alla som var med i showen blev bjudna på lite pizza som lunch mellan de två showerna. Efter man ätit färdigt gick vi och böt om till vita ridbyxor och lucialinnen. Hästarna skulle vara färdiga till ca tio-fem i tre då showen skulle börja tre. Nästan allt gick bra detta tåg men en säkring hade gått så ljuset tjorvade. Men Henrik fixade det till spexen som tur var. Kollade dansen innan jag fixade mig inför hoppningen. Red fram en stund och hoppade lite innan också. Men inne på banan gick allt super dock började han skena efter banan men det gör inget. ;-)
Nöjd med denna show också.
 
//Alma

the real life

Åh jag vill verkligen ta fina bilder på Faxen när vi rider, jag vill även fixa om hela bloggen. Inge roligt alls att blogga just nu pga hur den ser ut... Men men ihelg håller vi tummarna för vädret och så kommer det nog komma riktigt härliga bilder så jag och Alma kan beställa våran header (äntligen). Nu måste jag plugga lite också eftersom vi har 10000 prov, älskar skolan. Men jag har faktiskt varit så duktig och gjort tidinställda! :D
Bli bättre på att ta bilder Lowa- watch and learn. Dock är det alltid så mörkt när jag kommer dit så det är helgerna som kameran får följa med. Kom ihåg att ta med den också, remember that.
 
/Lowa

Måndag

Ännu en stressdag. Slutade skolan åkte nästa direkt till Jukkas för att fixa faxen innan pappa kom. Körde upp gubben till klubben och red på ridkursen. Idag ville han inte alls gå in i transporten när vi åkte dit men hem gick det mycket bättre, så det måste vi försöka få bort snarast!

Han var super fin, det är ju ungefär 3 gången jag rider "honom ordentligt" , han var lite stark men tyckte det ändå gick bra så jag är nöjd. Men han är inte lätt att sitta på! Fy tusan vad skumpig han är!

Åkte ju sedan hem till Jukkas igen och nattade och mös på. Fin hezten <3


I mitt vinterland

//Alma
 

super mario

Foto: Julia M-P
//Alma

bloggdesign

Blir galen på skolan! Varför trycker man på 3 prov, 3 redovisningar två veckor innan jul? Varför kan man inte dela upp de bättre? Dem vill tydligen inte att vi ska ha någon fritid. Var inte det jag egentligen skulle säga utan det var att designen ska fixas så snart som möjligt, bloggen ser förjävlig ut, alldeles för liten och för smal, men vi ska beställa en desgin från Patrica Björkman , till helgen ska jag fota bilder på Faxen när jag rider sen så skickar vi de till henne och så hoppas vi att hon kan fixa. Grymt duktig är hon iaf!
Ni kan ju kika på hennes BLOGG :D

My days

Ojoj, har haft helt späckat hela helgen, så en tanke på bloggen har inte funnits, eller jo men då funkade inte blogg.se appen såklart. Dumma app!
 

Började med att vi på lördag morgon åkte upp till Jukkas för att hämta Faxen. Körde upp Faxen till klubben där han fick stå i gäststallet (även sova där över natten). Vi fixade och mös med honom och sedan hade vi lucia genrep. 
 
Söndag , åkte till stallet åtta för att knoppa Faxen och fixa honom till Elin eftersom hon skulle rida kadriljen. Jag själv red ju finaste Fonzie. Sen gjorde vi själva showen två gånger en 11.00 och en 15.00, gick mycket bra båda gångerna. Jag var med i gymkhana där vi vann ena showen och förlorade ena, sen spelade jag även en av stallets vaktmästare- Svenne.
 

Så har haft fullt upp och inte hunnit göra något annat än att vara i stallet, but things happens ;)
Fotade även lite men ni får de någon annan dag, har mycket att plugga till!

You're my one and only


Am i close to you anymore?

//Alma

An angel would die coverd in white

Idag har vi haft genrep till imorgons shower. Det gick väl bra antar jag men dock tycker jag att den är otroligt dåligt planerad. Stress och man får inte rida fram den tid man behöver osv. Men nu är det enda man kan göra är att fixa sitt egna och satsa för morgondagen. Om ni är sugna så kan ni komma och titta.
//Alma

Something big...

Igår kväll har jag och Lowa haft denna blogg i ett år. Ett år med motgångar och framgångar. Vi blev sponsrade av Emmi shopen och fick lov att ha en tävling. Detta är något stort. Jag skulle aldrig klarat detta utan Lowa. Hon har tjatat på mig men det är jag tacksam för.  Ett år är mycket. Ett år och en dag. 367 dagar nu när det är skottår. Akta dig Nellie, här kommer Allroundhästarna.
Vi ska kämpa oss igenom detta år.
 
'Cause it makes me that much stronger
Makes me work a little bit harder
It makes me that much wiser
So thank you to making me a fighter
 
Tack Lowa ♥
our song...
 
 

Lowas 1 års inlägg

För ett år sedan. Då var min dröm att bli tävlingryttare, jag ville tävla i dressyr. Jag skötte Fonzie och ville helst tävla klubbponnyn Fox. Det var min dröm, det var verkligen min dröm. Och jag fick det, jag fick chansen som jag är så otroligt stolt över. Jag hann tävla tre klubbtävlingar var av en med Daphne eftersom Fox hade spatt. Jag följde med kompisar på tävlingar, jag levde livet till fullo. 
 
Jag kommer ihåg första dagen vi skapade denna blogg, var mest för skojs skull, skulle bli roligt att ha något att skriva i. Det blev verkligen up and downs, riktigt djupa och ibland låg vi på topp. Vi varierade oss, ibland låg bloggen alldeles för långt borta, vi skulle tänkt mer på det. När den hade sin djupaste svacka ville ingen ha kvar den, men vi fortsatte och slog besök rekordet. Vi har inte statistiken som vi skryter om, det vet vi om , men vi har bra med statestik för att vara just våran blogg. Och vi lovar, när vi fixat klart bloggdesignen som kommer beställas så ska vi ta detta på allvar. Nu är det som en kul grej, men vi kommer aldrig känna att detta är ett måste.
 
Sommaren gick och Fox blev ju frisk, jag åkte utomlands, bloggen splitrades, bloggen kom tillbaka och här står vi idag. Starkare än någonsin, klokare än någonsin, tacksammare än någonsin. 
 
Sen har vi ju min Faxen, min egen ponny. Det går inte beskriva med ord hur stolt/tacksam jag är över honom. Ävne fast jag var tvungen att lämna min bästa vän så kände jag att jag kan få en ny. Jag kommer få en vän för livet 3/12 var en av mitt livs bästa dagar. Jag älskar mitt liv, min familj, mina husdjur, mina vänner, jag älskar allt. Inte mycket kan bli bättre.
 
 
Så tack 2011 och 2012 för ni gjorde året till det bästa någonsin <3


Spex och lucia linnen

I kväll är det utdelning av lucia linnen och spexträning inför lucia showen som är på söndag förmiddag och eftermiddag. Eftersom linnerna måste vara klippta för att man ska kunna sitta på frukten som inte finns så är det enklast att låna en av ungdomsektionen.  Dock vet jag inte om jag måste vara med på spexträningen då jag inte ska vara med i fler spex än maskeradhoppningen och ingen verkade veta om vi ska gå igenom något om den på träningen som jag måste veta. Och imorgon så är det genrep inför showen hela kvällen. Så ni får ursäkta oss ifall det blir dålig uppdatering under Lördag och Söndag.
 
//Alma

Ojsan

Wow, bloggen fyller 1 år , eller fyllde igår. Att vi glömde bort det! Men ikväll kommer långa och djupa inlägg från oss  om utvecklingen, och mycket har hänt under detta år. Ni som varit med hela vägen så vet ni ju, det mesta. Up and downs, tävlingsryttare till en egen ponny. My god året har varit händelse rikt, men som sagt kommer deepshit senare! Nu ska jag till min lilla frukt som tydligen inte finns ;)

Winnie the Pooh

//Alma

trött och massa läxor

Vi har egentligen skit mycket att göra. Prov, redovisningar och en massa mer! Men jag har varit så duktig så jag är klar med redovisningar, kan ett av proven utan till och har sissådär två kvar att blogga till och det är över en vecka kvar! Så jag tror jag kommer hinna ganska bra ändå, dock är jag förbannat trött varje dag jag vaknar, fast jag sover 12 timmar så måste jag sova 12 till för att inte bli trött. I puberteten kanske? 

Stukad arm

Idag hade vi en lång rast och jag och några vänner beslutade att gå ut och ta en promenad. En tracktor hade plogat och skalat av ända fram till en tunt och slipprigt lager snö. Och så drumlig jag är råkar jag förlora fotfästet och faller ner mot den hårda marken så min arm viker sig. Tur nog smärtade det inte och jag gick till skolsköterskan och hämtade bandage.
 
Så endast för detta missade jag ridningen och kunde då endast leda i ridhuset. Dock var det även nyttigt.
/Alma

Too feel a little love


You don't hold me anymore like you used to

I wanna hold your heart in both hands

I'll watch it fizzle at the bottom of a Coke can

And I've got no plans for the weekend

So shall we speak then

Keep it between friends

Though I know you'll never love me like you used to.

words
//Alma

torsdag

Kräver mycket tid att ha häst i Jukkas, men all tid förtjänar han <3
 

Provade att skritta ut samma sväng som igår, han gjorde exakt samma sak som igår men idag gav jag mig inte så till slut gav han sig och fortsatte som vanligt och vara lika söt och snäll. Smilla fick sedan skritta runt byn medans jag gick brevid. Dock har han börjat tjorva med uppsitningen, han står inte still och det tar flera minuter att sitta upp. Det ska vi försöka träna bort så fort som möjligt, anntingen testar han oss eller så litar han inte riktigt på oss.
 
Stretchade Faxen och smorde sedan igeom alla saker. Och ja jag glömde ta en bild, idag igen! Men i helg följer kameran med och imorgon ska ni få minst 5 mobilbilder, MINST!

Outfit- Beige och marin

En helt okej hemma eller tränings outfit. Västen och ridbyxorna finns på Hööks, Schabraket på Cheval Ridsport och spöna tog jag från Google.
/Alma

..


bilder

Eftersom det är så mörkt så kommer ni nog bara få mobil bilder, men till helgen kan det hända att jag tar ut han och fotar extremt fina bilder! Han ska sova i gäststallet lördag till söndag eftersom han ska vara med på lucia showen. Perfect timing att fota fina bilder ute! Men imorgon ska jag seriöst skräpa mig när det gäller bilderna! 

Första uteritten

Rolig första uteritt.
 
Red till vägen bara som framskrittning tänkte jag. Kom ungefär halv vägs innan han började stegra och fjanta sig. Jag typ ramlade/hoppade av , lite av både iaf , landade på iaf på benen. Dock var det inte det lättaste att hoppa upp igen så ledde han fram till vägen och sånt, jag tänkte banne mig inte ge mig! När vi var där vi vägen gick det inte och hoppa upp han var alldeles förtjorvig så fortsatte mot stallet och ca 100 m innan stallet så kunde jag hoppa upp. Han höll på snurra, backa och tjorva men jag väntade ut honom och tillsist så blev han väl less så jag kunde hoppa upp.
 
Travade och galopperade rejält på banan senare för att göra honom lite trött, tänkte som sagt inte ge mig. Och då var han samma underbara ponny som alltid. Lustig figur det där, imorgon innan Smilla ska rida så ska jag hoppa upp och rida den där vägen utan att hoppa/ramla av. Jag ska inte ge mig helt enkelt! Ska försöka komma ihåg och fota också imorgon! :)

Ed Sheeran

Hans texter är underbara och hans röst är himmlen.
Jag bjuder på hela hans album +.
Och jag kan fortfarande inte lyssna på The A Team utan att gråta..
 
/Alma

Tillbaka

Ja som ni kanske märkte så är jag, Alma, tillbaka på denna blogg. Nu kommer jag att skärpa mig och försöka hålla spåret så gott det går. Och nu när Lowa även skaffat ponny så blir bloggen mer spännande och rolig att läsa. Men nu ska jag börja med våran nya header.
/Alma

Åker till häst skrället


Hiss

Jag måste erkänna att dessa stigbyglar från Jin Stirrup är väldigt snygga. Dock är priset för högt för min smak (2 999:- ) och dessutom kanske man blir less på dem efter ett tag. Finns att köpa HÄR.
JIN STIGBYGEL PRECIOUS
//Alma

Words

Tack till mina föräldrar. Mina underbara fina föräldrar som ger mig och min syster denna chans, som tror på oss.
Men jag vill inte endast tacka er utan många fler som hjälpt mig så mycket under åren det är alltifrån vänner till vuxna personer. Tack för att ni verkligen visat intresse och stöttat mig i vått och torrt.

Man kanske inte kan tro det men jag är en person som är väääldigt "försiktigt med pengarna". Jag har fått en ponny okej, men alla kostnader med den, bensinen eftersom vi är i Jukkas nu och allt annat sånt. Ibland är jag rädd att det är för mycket. To much helt enkelt, alla pengar det blir MINST 50 000 per år och då är inte träningar osv inräknade. Dyrt alltså, så därför vill jag speciellt tacka mina föräldrar som är så underbara och går med på detta! Tack jag älskar er <3

Nu till något helt annat. Jag kan fortfarande inte förstå att jag äger en ponny, jag får göra vad jag vill med den, jag får rida när jag vill, jag får borsta när jag vill. Ingen kan bestämma över den förutom jag och min syster. I går stod det på papper klart och tydligt , igår , igår var dagen vi köpte honom. Nu måste jag börja planera alla ridpass, vilodagar och en massa mer. JAG ska bli bättre på att fota, jag ska försöka fota de flesta ridpassen. Jag kan sätta lindor på min häst, jag kan köpa utrustning till min häst. Ja det kan jag. Och än har jag inte förstått det. Wow Lowa fatta du har en egen ponny. En alldeles egen ponny som heter Faxen.


ALLTING RASAR

Nu jävla  smäller det snart här på bloggen. Håll utkik säger jag bara, håll utkik! 

Tisdag

Nu denna vecka så måste ni veta att bloggningen kommer suga. Jag har fått en ponny och första veckan är det så mycket att göra! Jag måste börja lära känna honom, personer i stallet, lära mig det nya stallets regler osv.
 

Just nu hade jag velat ha Alma tillbaka. Seriöst, även fast bloggningen sög under ett tag med båda så kändes det ändå en aning bättre. Jag hade alltid någon att tjata på ;) Nä men jag tror att om hon hade kommit tillbaka så hade båda skärpts sig.
 

Fixade iaf med Faxen och så red jag en pytte stund eftersom det var Smillas rid dag men han var så pigg i början, men men han lugnade ner sig sen. Älskade killen. Tvättade benskydd och imorgon ska jag smörja och rida :)
 
 
Ska ta bilder imorgon och typ varje dag efter det!

Faxen

Namn: Faxen
 
Ras: Korsning halvblod och welsh
 
Född: 2002
 
Färg: Brunsäck

Nu är han min, papper påskrivna. Har varit ner till stallet och städat och pysslat om honom. Hittade några skitiga saker och ALLT måste smörjas (gör förmodligen bort det mesta imorgon). Åh vad jag är glad just nu! :)
 

Vill tillbaka...

//A l m a O j a
(för ni som kommer ihåg)

Påväg till min älskling


Like I am going

Tömt skåpet, skött Fonzie för sista gången.
 

Wow, känns som jag lämnar hela mitt liv. Det kommer nog ta flera veckor innan jag förstår att jag verkligen äger honom, jag sköter inte jag äger. 
 
Försökte göra det bästa av dagen genom att mysa med Fonzie och faktiskt ta mina vänner i första hand eftersom jag inte kommer se de så ofta nå mer.. Var även med på lucia träningen innan jag åkte hem. Tömde skåpet, vilket kändes fel, kändes som jag skulle flytta. Fast det ska jag ju ;) Första dagen blir imorgon, första dagen med min egna ponny.

kan jag få smälta det

Haha jag måste bara få smälta det i några dagar...
 

Började dagen med att åka till Jukkas för att få en lektion om hur det går till där.. Mm att komma ihåg allt blir ju dock en utmaning, men som tur finns det ju folk att fråga. Och så måste jag ju börja att åka buss, jippie! not.. Men men kan fortfarande inte smälta det. Idag kom Elin och sa ja snart ska jag hoppa din ponny.. Hon ska hoppa för AC för sista gången och när hon sa det kom det liksom in, han är min nu.
 
Slutade dagen med att julpynta åt Fonzie och rykta och gosa en massa med honom. Vet fortfarande inte hur jag ska kunna lämna honom.

På en minut förändrades hela mitt liv


RSS 2.0