Stop Promise. Do it instead.

Ska sluta lova er saker... Man när så dåligt sen över att man inte håller det..

LEDSEN ALLA LÄSARE FÖR DEN USLA UPPDATEN. Vi ska försöka bli bättre men mycket i skolan och sånt nu.. Jag vet att jag lovade bilder på Daphne i tisdags men bestämde mig för att ni får dem på lördag ist när jag rider på allmänridning och hon förhoppningsvis kommer kännas finare och jag kommer kunna rida :)

//Lowa


Fråga

Man säger att bloggningen blir bättre men ist blir den sämre än någonsin. Är det bara jag eller är man sjukt trött näst sista veckan i skolan, eller? ;/

//Lowa


True


Middag

Jag har kommit hem från en fin middag på skolan. Vi pratade och åt rostbiff, potatissallad och glass. Väldigt trevligt. Nu sitter jag och pluggar. //Alma


I can learn You love, but not how you can love him


Tomt i huvudet

Tänkte skriva värsta deepshiten men det får komma på lördag/söndag ist när en fin vän lämnar oss. Hon flyttar till värsta hålan och ska bo där i stället och lämna oss i sticket, snäll visst e hon. Haha nej skojja bara, fast hon ska flytta till Älvsbyn. Så det får komma då ist för nu har jag banne mig inte nå idéer :/

//Lowa


Snygga benskydd

De här benskydden från Hööks tycker jag är grymt snygga till hoppning! Verkligen ett par benskydd jag kunnat skaffa om jag hoppat och haft häst, och att de är helt okej i priset är ju också ett stort plus! :)

//Lowa


Shit alltså

Oj satana sorry! Slutade nyss skolan och jag lovar att inlägg kommer komma nu, hann ej göra Tidinställda men nu kommer jag peppra på med inlägg :)


//Lowa


godnatt

Eh jag tar natt efter en tufft dag, dålig uppdatering idag men bättre imorgon, lovar! Haft så fullt upp idag på något sätt ändå så nu är jag jätte trött och ska lägga mig , godnatt :)

//Lowa
image description
När vi är som mest på G...

videoinlägg

Många fråga oss om video ínlägg och vi kan faktiskt göra ett om ni vill, vill ni det ? ;)


//AH

sadelpadd?

Har era hästar/ponnier sadelpaddar när ni rider? Både Fox och Daphne har det men inte Fonzie.

//Lowa

Fonzie

Skötte Fonzie som vanligt idag. Gjorde Inge speciellt han var lika fint som vanligt! Det som har blivit så jobbig nu är att spånet dammar jätte mycket gör det de för er? :)

//Lowa


I klubbis

Sitter i klubbis med Stina och kollar på när hon äter, roligt jag vet! :)

//Lowa


Onsdag

Nyss slutat skolan och äntligen så har jag inte läxor på flera månader! Allt är bort gjort, prov osv! Skönt som attans.

Idag är det ju stallet ska sköta fina Fonzie, Eva är i Umeå så idag är det ja bara som är där, men det går ju lika bra det också, ni ska få några bilder idag också, dels från Ridpasset igår osv, smakprov :)

//Lowa


På väg till högga nu

Och måste bjuda på en lättlurad Lowa :)


Ey duktig, not.

Ey, duktig jag har varit idag.. Not. Hade helt glömt bort en läxa som jag var tvungen att göra nu på kvällen och så har jag två prov imorgon, roligt! Och engelska hade jag idag, som gick helt okej, jag borde få B iaf för den :) nu ska jag sova nya tag väntar imorgon!

//Lowa


datorn laggade

Ursäkta för dålig uppdatering, varit fullt upptagen med läxorna, slänger in ett inlägg till, bilderna får ni imorgon, datorn laggade fast -.-'
image description
//Lowa

daphne

Åh ridpasset idag gick åt *********, jag kunde inte rida idag och red som en kratta och det blev hon bara svårare än någonsin. Men egentligen var hon fin bara att hon inte kom i den formen som jag ville och så ställde hon nacken alldeles för mycket- mitt fel jag vet. Tungt ridpass säger jag bara, kände som jag också bara gav upp i slutet. Nä man måste både ha bra och dåliga stunder i ridningen ;) Laddar upp bilderna snart, måste plugga lite no först! :)
image description
Fråm Kiruna Ridklubb

//Lowa


Vänner

Alla har vänner, vissa mer eller mindre. Jag har underbara vänner som jag skulle offra livet för, vissa inte.
Men dem som står mig närmast är Vikkan, Issa, Erri, Lo, Fatma, Agnes, Stina och Lowa.
Ni betyder allt och lite till. Jag kan säga allt till er och att ni inte sprider det vidare som löss.
Och varför det är just n i är för jag gått igenom så mycket med er.
Såklart älskar jag er alla men just ni, skulle jag offra livet för.
Ni skiner upp min dag när jag har svårt.
Vikkan-Du är så bäst
Issa-Jag litar på dig och du finns alltid där
Erri-Jag har kännt dej h e l a livet och du är alltid där
Lo-Du och jag har hittat på en massa tokigheter, fan att du flyttar
Fatma-Du fyller en med en massa jädrars power och har alltid ett leénde på läpparna
Agnes-Forever and ever
Stina-Du är så undrebar
Lowa- Vad kan man säga om dig <3
image description
//alma

Fina vänner klarar man sig inte utan <3

/Alma

Massage

Foxy ska få Massage på fredag halv tolv. Det kommer att komma en massör till klubben som kommer känna om han är stel eller något. Måste dock sluta tidigare från skolan.
Han har inte fått det nån gång sen han kommit till oss, om man inte räknar med min specialare. ;)
Vet inte om han fått det nån gång i sitt förra hem .
//Alma

Love you to the moon and back


dem förtjänar inge bättre än att hamna i fängelse eller rent ut sagt dö

Fyfan vad jag blev ledsen när jag såg det här! Dem förtjänar inget bättre än att dö , människorna alltså. Såg det här på ponnynceline.blogg.se och jag tycker verkligen det ska spridas vidare. Det här är värre än någoting jag någonsin sett, det här är inte djurplågeri det är TORTYR! Så dem här människorna som gillar och se sånt här, njuter av det har jag bara en sak att säga. " Hoppas du brinner i helvetet!" OBS! STÖTANDE SCENER!
//Lowa

foton

Foton kommer komma från dagens ridpass, så nu är det bara att vänta på att de ska komma ut ;) Känns som det kommer gå bra idag, det kan även komma ett video från ridpasset, you never know, så håll ögonen öppna!
image description
//Lowa

splittring?

Om våran blogg hade splittras och vi hade börjat på enskilda bloggar hade det blivit bättre- eller sämre? Vad tror ni, hade det varit lika roligt att läsa om oss då? :)

image descriptionimage descriptionimage description
//AH

Jag kommer sakna allt detta, faktiskt...


Hälsa på

Imorgon så ska vår klass åka och hälsa på den skola vi ska börja på till hösten. Blir kul iaf :3 samma skola som azum Lowa //alma


söta benlindor

Kolla in dem här gulliga benlindorna! Jag gillar faktiskt dem, känns extremt söta och så kan man ju matcha dem bra :) Vad tycker du om dem? :)

//Lowa

Tisdag

Ursäkta för sämst bloggning. Varit i skola och hann ej göra Tidinställda , vet inte varför Alma inte bloggat! Ska till stallet snart och rida Daphne och sköta Fonzie ska bli super kul, Idag följer även kameran med!:)


//Lowa


Band till en häst

Ett band till en häst, ett starkt band. Det är en av de finaste sakerna man kan ha. I Promise.

//Lowa


Sann vänskap

Den sanna vänskapen mellan två vänner! jag har sjukt fina vänner alltså, och jag älskar verkligen alla<3


Beställning

Nu när jag förmodligen kommer få tävla (inget är säkert) så har jag önskat mig detta i födelsedagspresent! Jag hoppas verkligen att det finns i rätt storlek annars kommer jag bli sur....

//Lowa


Antibiotika

Fonzie ska tydligen få börja äta antibiotika nu och vi hoppas verkligen att det blir bättre nu! Inge roligt när han varit sjuk i 10 veckor... Så nu håller vi tummarna på att allt blir bra! :)


//Lowa


Smuggles

Red smugglan idag, allmänt så gick det väl bra. Vissa stunder gick han super fint och andra stunder mindre fint. Han tappade tempo ofta så det gällde att vara på med skänklarna, men för den mesta dels så är jag nöjd :)

Vi jobbade på de två stora mittvolterna i både trav, skritt och galopp. Ibland skulle vi böja hästarna och ibland skulle vi ha de raka och putta ut baken. Bra ridpass tycker jag! :)Och snäll som jag är så lägger jag ut bilden på hans två tävlingsryttare!

//Lowa


Jag l i t a r på dig <3


Foton och videor

Känner mig sjukt taggad tills det blir bättre väder och grönare, när vi äntligen kommer kunna fota finare bilder och slänga in en massa videoklipp, vi vet att det är just det vi är dålig på att skaffa nya bilder och göra videor, men det ska det bli förbättring på det lovar vi! Men det måste bli bättre väder alltså....

//AH


Måndag

Ja då var man hemma från skolan och har precis ätit också. Åker om ca en timme till stallet för att rida på ridkurs, är taggad men inte super taggad idag. Hoppas jag får rida någon rolig idag :)

//Lowa


Dejtar kudden mest hela tiden ;)

Ligger i sängen, dejtar kudden. Försöker sova. Går inte så bra //alma


@school

Sitter i skolan och myser på, eller kanske inte myser men sitter iaf i matsalen med fina människor. Idag är det ju ridkurs känner mig taggad fast ändå inte.. Vi får väl se vem jag ska rida osv, åker dit med Moa. Men bloggar senare när jag kommer hem!

//Lowa


Sjuk

Är sjuk igen. Är på fb och kollar. Har inget och göra. //Alma


...

Känner mig på riktigt dåligt humör. Jag tittar på bilder gråter och gud vet allt, ändå är han bara några kilometer ifrån mig. Men OBS, att jag inte riktigt vet än om han är utdömd från all tävlan hörde bara av en att hon hade hört att Annika sagt det, så det är inte 100% säkert, så ni vet om det!

Om det nu inte är så att han är utdömd så blir jag ju såklart jätteglad, men jag tror ändå att jag inte kommer fortsätta tävla honom. Eftersom Daphne och jag verkligen börjar få kontakt och lära känna varandra så kommer det känna som att börja om på nytt med Fox. För om jag ska vara ärlig så känns det som det kommer gå bättre för mig och Daphne just nu iaf. Men som sagt mest troligt får ju Fox inte tävla nå mer så.. Ja det blir ju Daphne hur som helst liksom, och det är absolut inge dåligt men eftersom vi har fått kontakt osv. Men egentligen var det ju Fox jag ville gå igenom denna resa med.

//Lowa

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3155358/images/2012/pic_204350204.jpg" class="image">


Värsta beskedet

Detta besked är också en av de värsta som jag någonsin kommer att behöva ta in och bara släppa sen. Jag kommer inte tävla Fox nå mer.

När han har haft spatt så är det sjukt svårt att få bort om det går bort och så är han utdömd och får inte tävla. Annika har sagt det och det hugger i hjärtat och med ge det att jag måste släppa honom som tävlingsponny. Jag fick inte många månader med honom, men de månader som jag hade med honom var en av de finaste. Ingen kommer kunna ta den del av mitt hjärta som han hade. Men att bara få se dig i stallet och att du mår bra , det kommer glädja mig. Jag kommer aldrig sluta älska den hästen, men bara jag få se honom och sitta på han rygg på ridkursen eller andra saker, kommer glädja mig. Den ponnyn var en del i mitt hjärta och jag kommer aldrig, aldrig någonsin glömma bort min första tävlingsponny<3

Ursäkta mitt språk, men fan vad allt ska vara jobbigt ibland!

//Lowa


Joggat

Hoff, har sprungit på bandet nu och det var verkligen jobbigt idag! Sprang fortare idag men ändå 30min. Men det var verkligen skönt efteråt, det är det som är bra med att jogga. Det är himla tufft att börja men efteråt känns det hur skönt som helst! Brukar du jogga?

//Lowa


Det blir alltid bättre


Hööks

Nu tänkte jag visa er vad jag fick med från hööks igår och det var; en kavaj, tävlingsskjorta, ridbyxor, läderremmar till sporrar, plastrong +nål och ja vad ska man kalla det stövelsträckare står det iaf på förpackningen, men en sak man sätter i stövlarna :) kavajen är inte med på bild eftersom min mormor håller på att sy den lite men den kommer upp senare! :)

//Lowa


Swarovski

Hur snygga är inte Swarovski pannbanden , åh man blir så kär i dem!<3


Varit upptagen

Ursäkta för den minst sagt usla uppdaten men nu kommer jag börja göra lite fler inlägg eftersom jag har varit så upptagen så har jag inte hunnit, men slänger in en massa ikväll och nu på eftermiddagen ;)

//Lowa


Söndag fullspäckad dag

Godmorgon, ligger fortfarande i sängen och känner mig grymt trött, men men bäst att gå upp så man kan somna i tid. Idag blir det Inge stall eftersom jag har mycket att göra och tyvärr hinner jag inte annars hade jag skött Fonzie och ridit ut Daphne! Tråkigt, men dagen kommer bli fullspäckad så det är väl bara att börja...

//Lowa


JiEss Sverige

VILKEN STOLT SVENSK MAN ÄR ASSÅ! Gud vad bra hon var, stolt svensk, man borde vara riktigt stolt. Det gjorde du bra Loreen, det gjorde du förbannat bra! :)


//Lowa


ESC


ESC

Jag kanske lägger ut bilder imorgon ist, vill se ESC och det tar ju det mesta delen av kvällen, men ska försöka hinna :)

//Lowa


Tar det lungt..

är vad jag gör nu. Kommit hem från stallet nu och precis duschat.
Är inne på spotify och Fejjan. Nöter musik, ny som gammal.
Har även hunnit läsa några bloggar. Jag vet inte, men jag är lycklig.
//Alma

nytt dressyrspö

Något jag verkligen skulle behöva är ett nytt dressyrspö eftersom den har gått av typ lite i slutet. Det kanske bli inköpet på Hööks idag, vi ser ju vad jag får med mig hem ;) Så nu får ni vänta och se vad som kommer hända och ske ;)

//Lowa

Hemfärd

Nu sitter jag i bilen Påväg hem! Det har varit super bra väder och 20+. Har fått med mig väldigt bra saker från Hööks så ni får se sen ;) sen har lite andra saker följt med hem, men jag skriver senare, har gjort ett tidsinställt till men sen blir det inga fler förren jag kommer hem!

//Lowa


färgsprakande grimmor

Vad tycker ni om färgstarka grimmor? Jag är ju en som verkligen gillar starka färger speciellt på Fonzie eftersom han är så mörk. Jag tycker iaf om dessa urgulliga grimmor, gör du? :) Fast en hade gärna fått vara orange...

//Lowa


Ett öga

Ser allt...


Trolololo


read it, because it true.


//Lowa

transportskydd

Vad har ni när ni transporterar era hästar? Jag vet att Fonzie alltid har transportskydd, men sen vet jag även att klubbens hästar/ponnier använder olika. Kortare svängar använder de inga alls tror jag och lite längre kan det vara transportskydd eller så har dem boots och lindor :) Nåt sånt tror jag att de använder, vad använder du till din häst när den transporteras?



// Lowa


Fokus

Mmm har inte somnat ännu och jag som är så morgonpigg önska mig lycka till för nog tror jag mobilen får ladda, lampan släckas och så ska jag blunda. Godnatt, jag måste koncentrera mig på att sova nu!


Glad :3


Awsome kväll

Åh min kväll har varit alldeles Awsome! Umgåtts med fina vänner och haft super skojj, vad jag älskar alla de där tjejjorna! Vi har ätit en sjukt god middag och spelat spel, varit ute och gjort en massa andra saker. Kärlek till alla!<3

Nu tittar jag på bb och snart sängen, ska ju vakna 05... Men är taggad till tusen till hööks och Ikea, ska bli grymt kul! Tagga tagga!

//Lowa


Tjaoo jaoo

Moi. Vad har ni hittat på utan mej på bloggen förutom än att va grymma? Jag är iallafall väldigt trött och glad. Det har varit en awsum resa iaf :)/Alma


Mys med Fon

Sitter hos Fon och myser på, bloggar senare när jag kommer hem ;)

//Lowa


dansa pausa

En låt som gör en sjukt glad ;)
//Lowa

kan inte lova

Jag kan inte lova att uppdateringen blir speciellt bra idag, ska försöka hinna men om jag ska vara ärlig så vet jag inte om jag hinner, men jag ska göra mitt bästa och ska försöka! Gör iaf tidinställda nu till lördag och ska försöka göra några till idag, jag tror jag hinner om jag börjar nu! ;)

image description
//Lowa

Fredag

Nyss slutat skolan och nu är det äntligen helg! Idag blir det inte heller något stall utan det blir att äta tjejmiddag med några väldigt fina vänner. Saknat dem! Blir inte så lång kväll eftersom jag ska upp typ 05 imorgon, men inlägg kommer komma och så gör jag Tidinställda till imorgon kommer ju hem på kvällen, så gör några under dagen :)

//Lowa


Flying

Känns som om jag flyger fram!
//Almaimage description

Läs om vad vi gjorde---->

Läs på denna blogg om vad vi gjorde på klassresan och så vidare. Se även fina bilder på vad man har ritat.
Kolla här på finnarnas skola och även bilder på dem!
//Alma

Hoppsatsande ryttare förr

Har ni vetat att innan jag började med dressyren så satsade jag BARA på hoppningen, tror till och med att jag tyckte dressyr var tråkigt! Men se vad träning och tid kan ge för något. Jag gillar ju hoppningen också och kommer aldrig lämna den, men dressyren är något jag vill satsa på, någon jag känner jag vill leva för :)

//Lowa


Längtar till ihelg

Åh vad jag längtar till i helg! Då ska vi åka till Ikea och Hööks och då får jag äntligen shoppa saker jag behöver, that we like! Åker till Haparanda på lördag och kommer även hem på lördag, kan ju inte missa Eurovision Songcontest i år igen!

//Lowa


ThaT.

//Lowa

Dö dator dö

Ja kommer seriöst snart slänga ut datorn! Jag har gjort en bild och att det ska ta fan 20min det är otroligt, dö dator, gör det.

//Lowa


Ensam

Nu har Agnes stuckit hem och jag vet liksom inte vad jag ska göra... Kanske lika bra att göra Tidinställda och komma på bloggideér nu, så så får det bli ;)

//Lowa


Snygg outfit

Det här lilla outfiten tycker jag är grymt snygg, tycker du det? :)


Chase your dream, like you Chase everything Else


Torsdag

Oj, märkt att jag inte bloggat på ett tag. Idag är det inget stall utan jag ska umgås med Agnes och bara ta det lugnt hemma. Det kommer komma mer och intressantare inlägg lite senare, lovar!

//Lowa


Awsome Girl

Jag känner den här helt grymma personen. Människan som verkar inte ha något hat i sig som inte verkar ogilla nåt. Alma Oja heter hon, Alma Oja 12 år.

Alma finns alltid där för alla. Ser hon någon ledsen eller arg, likaså glad eller lycklig så stöttar hon alltid en. Hon är en sån ÄKTA VÄN, en vän man verkligen att lita på! Jag och Alma är kanske inte bästisar ,men ändå nära vänner. Jag kan berätta allt till henne för jag vet att hon inte berättar vidare, jag kan säga vad jag känner för henne för hon lyssnar alltid och tar det med sig.

Jag har blivit sviken, varit ledsen, arg, glad, lycklig men ändå har ALLTID Alma stöttat mig. Vått som torrt. Och om jag på något sätt någonsin sårat henne så skäms jag, för den här vännen skulle jag inte ge upp för alla pengar i världen. Alma är en sån person man aldrig klarats sig utan. Vi har bloggen, fine. Men vi har mer också, vi har vänskapen, jag hade aldrig gett upp den, inte för den minsta sak i hela världen.

Så mycket betyder Alma för mig. Hon är inte bara en bloggpartner, hon är mer, hon är tjejen som alla älskar, som alla vill vara vän med. Och jag har turen att få vara hennes vän. Den chansen tänker jag aldrig spola bort! Hon stöttar mig och JAG KOMMER STÖTTA DIG I VÅTT OCH TORRT.

Alma du är älskad och du ska veta det. Dem som har dig som vän har verkligen tur, du betyder så sjukt mycket för oss alla. JAG älskar dig och jag vet att många andra gör det! Kärlek till denna tjej, ALMA OJA 12 ÅR.

//Lowa


Fonzie twist

Har ju som sagt skött lillskrutten idag :) han var så mysig och ville bara gosa idag och det behövdes eftersom jag inte känt mig pigg idag men det livade upp mig lite! Gjorde Inge speciellt med honom idag, ryktade och sånt som vanligt.

Fonzie är väldigt öm i framhoven och man ser att han haltar på det. Han har nämligen tappat en framsko och ja... Eller han haltar väl inte direkt men han går lite ostadigare iaf, det som är positivt är att han börjat bli friskare från förkyldningen :)

//Lowa


never stop fighting

image description

racesafe eller Steeds

Har någon av er Racesafe säkerhetsvästen? Några av mina kompisar har den och jag tycker den är grymt snygg och ser bekväm ut, det är ju alltid ett plus! :)
Själv har jag Hööks liknande väst (Steed)  som jag tycker också är skön och ser snygg ut. Dock så sitter kardborren som sitter över dragkedjan lite lös eftersom jag fastnade lite lätt i Fonzie´s sadel när jag skulle hoppa av och då sprack sömmarna. Men som tur är går det att fixa! :)
//Lowa

Onsdag

Drar mig snart till stallet, gör några tidinställda till er också så inte bloggen står tom som den gjorde igår! :)

//Lowa


Det spelar ingen roll


Till skolan


Trött chey och kille

Gör som Fonzie och går och lägger mig!

 


Don't try to tame me


Fredag=TAGGA!

Jaa, snart är det fredag och då är det Jokkmokk som gäller.
Är taggad som tusan även fast jag är här i Norge!
/Alma
image description

Söta hästar ^^


Uteritt Fonzie

Red ju även ut Fonzie idag. Gick väldigt bra, han fjantade sig lite i början men sen blev han lugn igen som tur var. Ellen var så snäll att följa med så jag hade lite trevligt sällskap också :) hon var snäll och fotade lite grann också, ni får ett litet smakprov!

//Lowa


Fina Daphne

Daphne var sååååhär fin idag! Och jag tyckte själv att jag red bra idag och det är ju alltid ett plus. Gud så fin hon var!

Vi red ute idag på dressyrbanan och det gick alldeles utmärkt. I början var hon lite spänd och stirrig men sen började hon verkligen arbeta, hon fick väldigt fin form och hade bra tempo och galoppen var rund och fin! Vi jobbade med skänkelvikning, ställda hästar och volter. Alltid lika roligt när det går bra, fina lilla Daphne! :)

//Lowa


Stressigt

Ursäkta för den sämsta uppdateringen. Men varit i skolan som ni kanske vet. Nu blir det att cykla ner till stallet för att hinna allt man måste hinna med idag! Ska ju rida två hästar osv, mer uppdate senare ! :)

//Lowa


Skola

Ja då börjar det vanliga livet igen. Nu sitter jag och håller på att fixa mig till skolan, idag blir det ju stallet. Ska både rida Fonzie och Daphne, längtar!

//Lowa


När jag blir större ska jag bli något. Ska du?


Livet

Jag har tittat på OTH hela kvällen därav bloggningen. Man får så mycket att fundera på när man ser den där serien, ni anar inte hur mycket man gråter, skrattar. Men avsnittet jag såg nyss har verkligen fått mig att inse att livet är för kort för att inte göra något av det.

Livet lever vi bara en gång, vi måste ta vara på det. Ett snedsteg och allt kan vara förstört. Det kan vara en olycka eller något helt annat som händer. Livet är något som vi alla måste ta vara på, något vi måste tänka efter vad vi gör med. Livet ska inte vara någon lek, livet ska inte alltid vara roligt. Livet är något du ska ha användning för, något som gör att du blir ihågkommen, du ska göra det bästa av ditt liv. Du vet ordspråket, lev livet som det var den sista dagen. Gör det, ta chanser, risker, gör något som känns bra. Vi vet aldrig vad som morgondagen väntar.

Livet är en gåva, en gåva man får en chans med, och den chansen är inte värd att spolas bort. Så ta vara på ditt liv, gör något av det. Lev det.

"Make the best of your life"

//Lowa


Prop

Red Prop idag. Han är en B-ponny på 125cm och jag 165 cm så det var ganska roligt faktiskt. Men jäkla vad stark han var, han var så speedad och ville bara springa men tillslut fick jag hyfsad bra tempo på honom.

Han är en ponny som inte är skolad, han kan alltså inte skänkelvikning osv. Känslig för skänkeln är han också så man måste vara väldigt försiktig med skänkeln. Sen rider vi inte med spö och sporrar på Cindy eller Prop. Men han tvär stannade och började strejka en gång med mig och då gav Annika ett hoppspö åt mig, och då blev han som vanligt igen.

Ridpasset gick ändå super bra och jag kunde inte förvänta mig mer. Däremot tror jag att jag aldrig haft så ont i armarna efter jag ridit en häst. Man var ju tvungen att hålla han i ett järngrepp! :) jag var till och med tvungen att svampa av honom efter Ridpasset!

//Lowa


Västar

De här västarna tycker jag var fina! Inte sådär vanliga utan lite mer vågade, jag vet inte men på nå sätt gillar jag dem! Vad tycker du?

//Lowa


Tråkigt besked

Fick nyss veta att Jokkmokk blev inställt :( så det blir ingen tävling till helgen, synd jag som hade sett fram emot den... Jaja sånt händer, tydligen var det nån annan Ridklubb som skulle försöka få in en tävling ist, så vi ser ju vad som händer och sker, men alltid lika tråkigt när det väl händer!

//Lowa


Måndag

Vaknade ganska nyss, så gissa vem som kommer få det svårt att sova ikväll nu när skolan börjar igen kl 9 imorgon...

Hm få se nu vad händer idag? Jo jag har ridkurs som vanligt och så blir det väl att se klart säsong 5 i OTH och så måste jag ju ta hand om harry idag också, såklart blir det även ett springpass! Men jag uppdaterar er under dagen med massa saker för nu måste jag gå och göra iordning mig för att gå ut med hunden :)

//Lowa


Mange Levrerar!

/alma

Kämpat på

Tycker jag kämpat på bra idag och att jag behöver en god natt sömn. Tänk egentligen hur mycket man hinner på en dag! Rida ut, sköta Fonzie, stå i fiket, träna , titta på film/tv, duscha osv och sen på det äta! Aja då får man väl ta och götta sig med en skön sömn<3

//Lowa


OTH

Sprang i 40 min och nyss duschat, nu ska jag titta lite OTH innan jag beger mig till sängen. Slänger väl in nåt inlägg till innan jag går och lägger mig, ha det så bra så länge!

 

//Lowa

 


Det bakom dig må vara vackert. Men allt runt om dig är viktigt.


att tro på sig själv

För att bli bättre måste du kunna ta in kritik, både negativ och positiv. Du måste kämpa, du måste vilja. Allt går om man vill, om du försöker, kämpar och tror då kommer det hända. Du kommer klara det. Det kan vara att hoppa 1.20 m eller kanske tävla höga klasser i dressyr. Klara skolan, ha bra statisk på bloggen, du kan klara allt om du bara kämpar och vilj.

Felet är bara att ibland blir det för svårt, det blir för jobbigt, men det är bara att fortsätta kämpa, för om man verkligen vill då ger man inte upp.

Tänk på det nästa gång det känns tungt, du klarar lika mycket som den, den & jag. Vill vi kan vi, jag tror på dig, VI tror på dig. A true Beliver Just Like You!
image description
// Lowa

Ovanligt

Här in Norge hissar man ju flaggan varje dag och sjunger typ national sången på morgonen kl. 09.00.
Och dessutom är det alltid en elev som hissar den så hoppas att jag slipper det på hela veckan.
Jag har ju liksom tendensen att vara klumpig och så..!
//Alma

Foxys box när den inte var klar!

Förbättring

Hm, för att våran blogg ska förbättras vad tycker du vi borde ta in/ändra eller ha mer av?

//AH

Header

Suttit och gjort en header åt ett par kompisar som jag blev helt okej nöjd med. Inte min bästa men den blev okej, jag gillade den och de gjorde dem också det är väl huvudsaken? :)
Nu ska jag ta och springa 30-40 min på bandet medans jag tittar på BB, men jag har varit så flitig så att tidinställda kommer komma medans och så slänger jag in något till på kvällen :)

Hiss eller diss

Den här ridkavajen var ju sjukt snygg! Vågar man ens titta på priset??
//Lowa

Dressyr Outfit

Det här är något jag lätt skulle kunna använda! Vem vet det kanske händer någongång i framtiden, vad tycker ni om denna outfit? :)

//Lowa

dåligt samvete

Eftersom bloggningen varit så dålig av mig idag så har jag fått lite dåligt samvete, så idag får ni en massa inlägg, hiss och diss, outfits och en massa annat! Men till dess får ni ta och lyssna på lite fin musik och bara känna lugnet.

Nästa stora artist? Jag tror det, 9 år känd redan!
//Lowa

Mysig Uteritt med Daphne

Red ut Daphne idag med Agnes och Ellen. Vi red runt sjön och det var grymt fint väder, blåste lite väl mycket kanske men det var lä när vi red i skogen :)

Det hade blivit lite översvämning på vissa ställen så hästarna tyckte det var skit kul speciellt Daphne som skulle börja leka i vattnet och sprättade det överallt, det var så mysigt så. Mysigare Uteritt får man leta efter, vi red ända till andra bron och var ute 60min i det fina vädret. Hon var hur lugn och fin som helst, jag längtar till tisdag då jag får rida henne igen :)

Jag ska fota bilder!! Jag lovar glömde helt bort, så ist får ni en flummig bild på mig ;)

//Lowa


Jumping to the sky

 

 

 


Apptjorv

Appen tjorvar är så less på den! Kommer hem fem så bloggar då , det är ingen ide att hålla på att kämpa med den nu, stallet har så dålig täckning!

//Lowa


Morgon trött

Hoff vad jag är trött! Jag tror jag måste vända på dygnet nu, börjar ju i skolan på tisdag, kanske bra att inte sova där?! ;) jaja nu ska jag göra mig iordning innan mamma och jag åker ner till stallet för att ha fiket och jag rida ut Daphne och fixa Fonzie :) mer uppdatering under dagen.

//Lowa


Vaknat

Vaknade för några minuter sedan. Sov inte så jätte bra men vad kan man ens förvänta sej?
Känner mig ivrig inför dagen men ändå väldigt trött så kan lätt sova nån timme till. ;)
Jaja, måste gå och förbereda mej snart!
//Alma

Tar natt

Nu tar jag natt och förbereder mig för morgondagens aktiviteter! Godnatt allihopa! ;)


Godnatt söta muppar //Alma

Zzz...Zzz...Zzz...

Crazy

Ohmygod , kvällen har varit helt crazy, men men det är så himla roligt! Nu sitter vi typ och gör flätor på varandra, hehe vi har så tråkigt... Kiruna vet ni, en av Sveriges säkert tråkigaste städer, men har man vännerna och annan fritidssyssla så klarar man sig hyfsat bra iaf ! :)


//Lowa


Hiss eller diss

Kanske lite för mycket, eller vad tycker du?
//Lowa

cha cha bloggeen

Nu blir det avnjuta kvällen,med mina grisar som kommer från kirunas svinstia. sen ska jag gå och tjocka helt forever alone med Agnes. Haha jag är alltid så himla kul att tjocka med, vcad ska ni göra nudå bäbisar??? Älskar eeeer!!! pöössss!!! chaa chaa bloggeeen!!
'
Det där onödiga och slarviga inlägget kom såklart från Agnes, som tyckte hon var jättekul, visst var hon :P Älskade lilla vännen-.<3

//Lowa

Stalldagen

Nu har jag kommit hem efter en dag i stallet. Cyklade både dit och hem, jobbigt hem var det eftersom jag bara har uppförsbackar hem... Jaja då blev det som ett lite extra pass :)

Stalldagen nu då. Skötte Fonzie som vanligt idag och gjorde inget speciellt. Han var extra snorig idag , så snorig brukar han inte vara, vi får hoppas på att han blir frisk snart! Inge roligt att vara förkyld.

Hjälpte sen även Leona när hon red Proppen, den lilla galningen som endast är 1,25 cm men galen som en jag vet inte vad! Han kastade sig åt alla håll och kanter och försökte sticka från ridbanan. Men tillslut fick vi lite pli på den där ponnyn ;) han blir säkert lugn och fin längre fram, bara han får öva sig lite.

Mös lite med Fox idag också, fina killen<3


//Lowa


Med musik eller utan?

RIDA med MUSIK eller UTAN?
image description
//Lowa

Buss

Sitter i bussen och tråkar. Håller antagligen på med mobilen eller spelar DS.
Vi är framme cirka halv åtta på kvällen. Då blir det färja till ön där vi ska bo.
Hoppas verkligen mig lycka till att sova för imorgon kommer vi typ göra allt möjligt.

Denna söta stolle sköter Foxy idag! :)
//Alma

falling to pieces

Att veta att de kanske aldrig kan bli du och jag. Att veta att vi måste kämpa. Att veta att de kanske aldrig blir bra. Det är det värsta. Speciellt när man älskar dig så mycket som man gör <3



Jag ber att om ni nu lyssnar på musiken här nedan, lyssna på texten extra noga. Allt stämmer, I'm falling to pieces.....

ÄLSKAR DIG FOX ♥


// Lowa

@buss


Bloglovin´ och länkbyte

Vi gör gärna bloglovi´n byten och länkbyten. Så är du intresserad att göra det så är det bara att kommentera in, vi har bra statisk och vi vet att vi har bra med läsare , som vi är grymt stolta över så TACK för att ni läser våran blogg, för att ni finns och peppar oss, för att NI är just DU! <3
//AH

Har ni missat?

Har ni kanske missat att min lillasyster också driver en hästblogg tillsammans med hennes kompis? Jag tycker de skriver väldigt bra för endast vara 11 år, så jag tycker ni kan kika in på den också, dem blir nog väldigt glada tror jag! :)
Hopphastarnaa.blogg.se
//Lowa

Lördag

Ja nu sitter jag här och ska alldeles strax gå upp och fixa iordning mig. Går sedan ut med hunden innan jag tar och cyklar ner till stallet i finvädret. Stallet blir väl som en vanlig stalldag, sköta och fixa iordning Fonzie och bara ta det lugnt med mina vänner. Sen imorgon ska jag även ha fiket och rida ut Daphne plus sköta Fonzie. Och som ni såg så åker ju Alma på klassresa så det är jag som kommer hålla bloggen uppe under de här dagarna , men det ska väl gå an det också :) Nu måste jag börja på mina tidinställda så jag inte kommer försent till stallet!
image description
//Lowa

Anledningen

Anledningen till varför jag inte bloggat är för det har varit mycket inför resan.
Vi åker idag så minst ett tidsinställt kommer men lowa får hålla koll sa bloggen är igång.
Jag hatar, hatar att skriva såna här inlägg men jag var tvungen nu!

/Alma

...

What am I supposde to do when the best part of me was always you,And what am I supposde to say when I'm all choked up that you're okay
I'm falling to pieces, yeah,
I'm falling to pieces


Kvällen gick åt

Oj mycket bloggning... Iaf haft en mysig och underbar kväll med min fina, nu blir det alldeles strax sängen, eftersom jag ska upp i imorgon till stallet och sköta Fonzan. Mer uppdatering då, för nu ger jag upp jag är slut efter allt städande!

Godnatt, vi hörs imorgon! :)

//Lowa


Skola, check

Har varit i skolan en sväng och kom hem för ett tag sedan.
Najs. Nä men finnarna var där redan så vi for också dit!
//Alma

Love ya 💘


nu, njuta

Hoff, äntligen har jag städat mitt rum och garderoben. Känner mig sjukt trött och nu blir det att avnjuta chokladpuddnig, coca cola, chips och lite annat gott med min fina men inte så hjälpsamma vän ;) ^^ Hur ser kvällen ut för er? Vi tittar nog även lite OTH, träningen kommer mest troligt komma in imorgon ist, få se, kanske klämmer in ett pass på kvällen :) Bloggar iaf mer sedan, nu tänker jag bara ta det lite lugnt och njuta, vi ses!
image description
// Lowa

sadelpadd

Någon som har den här sadelpadden? Ligger tydligen stadigt och bra, avlastar hästens ryggrad och fördelar trycket av vikt och sadel. Kan ju vara en bra sak! :)
Sadelpad
//Lowa

hiss eller diss

Dem här ridstrumporna använder jag i mina ridstövlar, och de är helt perfekta för det! Tunna, och inte för varma! Stor hiss till detta par som finns på Hööks för endast 99:-


Till de vardagliga sysslorna och sånt så använder jag bland annat sånna här strumpor, även de för Hööks för 65:-

//Lowa


Hemma

Nu har jag äntligen kommit hem från stan, blev grymt irriterad när jag sett att inget tidinställt kommit upp! Men jag ska publicera de nu igen men då får de komma lite senare. Det är därför bloggningen stått stilla!

Alma ska ju på klassresa alldeles strax typ och då är det jag som kommer hålla i bloggningen i några dar alldeles själv, hon har gjort några tidinställda tror jag :)

//Lowa


Fredag

Godmorgon! Vaknade ganska nyss , har varit och ätit frukost och lite sånt bara. Tänkte gå och duscha snart och sen blir det en snabb sväng på stan med Faith och så får Harry följa med. Vi ska bara byta min klänning och kolla på vårjacka till Faith. Känns ganska skönt att städa idag eftersom det är skit väder ute! Regn och mer regn, men inte snö iaf! Tidinställda kommer komma upp :)

//Lowa


Att göra imorgon

Lite saker som jag måste göra imorgon och kommer göra imorgon är att:

*städa mitt rum (kaos)
*städa min garderob
*gå och byta storlek på en klänning
*titta OTH
*blogga som bara den
*träna

Ja mitt rum ser förjävligt ut samma sak i min garderob så imorgon blir det på med gummihandskarna och skurhinken och så är det bara att börja städa. Det roliga är att jag orkar städa i stallet men inte hemma ;)

//Lowa


I could be your hero , baby


Lädertvål/balsam

Vad har ni för lädertvål/balsam när ni smörjer? Fonzie har en massa så jag orkar inte ta upp alla, klubben har bara en tvål som jag ej vet namnet på. Jag har däremot de här två tvålarna från Hööks. Jag tycker det är väldigt bra och ger bra resultat! Är det någon av er som använder de här tvålarna? :)


KRÄM (fin stavning)

Red Creamen idag och hon var fin. Vi var endast två som kom på kursen så det blev en riktig privat lektion.
Vi red på den stora mitt volten. Gick super men hinner inte blogga mer pga. gör tidsinställda till veckan! :)
//Alma

Sämst uppdate idag

Shit vilken dålig uppdate det varit idag! Sämre får man ju leta efter! Men nu ska jag börja på alla mina inlägg så håll ut, nu släpper jag ut dem på bloggen :)

//Lowa


Ointressant men...

... Nellie Berntsson har mer följare än DM Via BL :O

Mycket att göra

Hej hej, idag kommer inte uppdateringen vara super bra eftersom jag är nu hos min farmor och farfar och äter och sen ska jag till kompisarna igen och umgås. Men jag kommer slänga in en massa inlägg på kvällen ist. Då kommer hiss och diss och en massa andra saker ;) så ni vet , det kommer inlägg bara lite senare!

//Lowa


Bett

Vad använder ni för bett när ni rider? Har ni olika till olika saker? Typ när ni rider ut, hoppar osv? Vilket är ditt favorit bett, och vilket använder du mest?


Morgon

Godmorgon! Vaknade alldeles nyss typ, ätit frukost och myst på. Idag blir det förhoppningsvis att umgås med fina vänner och mysa med dem. Inget stall för mig idag, det blir det först på lördag. Kanske man ska börja fixa sig? Tror det. Mer inlägg kommer upp senare! :)

//Lowa


I love ya

Att säga "jag älskar dig" är det finaste du kan säga till någon. Det kan vara till vem som helst, personen kommer bli glad inombords om den vet att du menar det på riktig. Säg det till en vän, din kille, den du gillar eller till ett djur du älskar. Det är faktiskt inte så svårt , tre ord med bara positiva saker.

"JAG ÄLSKAR DIG"

//AH


Formande benskydd

Är det någon som använt det här lite "ovanliga" benskydden? De ska tydligen forma sig efter hästarnas ben, ser inte helt galet ut iaf! Kanske nåt man skulle testa någon gång?

//Lowa


GLAD!

/ALMA

Fonzie twist

Känns som jag hunnit med att göra mycket med Fonzie idag. Eftersom han hade smitit från hagen och tappat en fram sko (inte en bak sko) så hade en stått inne större delen av dagen, så började direkt med att ge han middagen och sen släppa ut honom i fin vädret.

Mockade och fick hjälp av Lina som var så snäll eftersom jag hade lite bråttom. Tvättade vk+k och blandade maten. Tog sedan in honom och ryktade och mös på med honom innan vi gav ut oss på en skritt tur.

Skrittade på långa tyglar i ca 30min. Höll på att snirkla runt bolagsområdet. Han började fjanta sig när vi skulle gå genom en viadukt som han aldrig brytt sig om men idag var den tydligen jätte farlig. Försökte få fram honom men han blev bara stressad och det kändes som han skulle sticka så jag hoppade av och ledde honom genom den. Sen satt jag upp igen och han var hur cool lugn som helst! Skrittade hem till stallet bara och fixade kvällen åt honom.

Som tur kunde Viktoria ta in honom idag från hagen då han inte stått ute alltför länge , men nu bör han vara inne i stallet och mysa på för fullt.

Han hade inte jätte mycket snor idag , lite grann men det är fortfarande gult ibland, men det var genomskinligt när jag kom hem från skritt turen så vi hoppas på det bästa, han hade tempen 37,9 grader men som tur är så har han inte feber iaf! :)

//Lowa


Påväg hem

Påväg nu hem från stallet uppdaterar mer när jag är hemma. Uteritten gick bra bara det att han fjantade sig lite, men som sagt bättre uppdate när jag kommer hem. Uppdateringen har inte varit på topp de senaste dagarna och det ber vi om ursäkt för men vi ska skärpa oss och så bloggar vi lite extra mycket ist :)

//Lowa


Lilla rara Fonzie

Fick veta nyss att jag ska skritta Fonzie igen idag också så det blir att åka till stallet en aning tidigare :) Han verkar ha lärt sig att smita från hagen, eftersom han både smitit idag och igår.... Idag har han även tappat en sko bak. Kanske man måste gå till den där busen och snacka lite vett i honom!? XD

//Lowa


Onsdagen

Nu har jag äntligen LOV!! Börjar först på tisdag , chill. Gud så skönt att ha lov och bara kunna ta det lugnt och vara i stallet. Ska till stallet först vid halv fem och kommer hem vid halv åtta. Sköter Fonzie och ska bara hänga lite.

Ska även jogga idag, hurtig som jag känner mig. Nu ska jag gå med Harry han skäller som en jag vet inte vad! Och förresten jag tror sommaren börjar komma +10 ute! :D

//Lowa


Style


Onsdag

Idag så ska jag hålla planerna och rida ut. Sköter honom idag så jag kommer hem sent.
Men jag drar en liten planering för dagen nu:
*Skola
*Cykla till stallet
*Mocka
*Ta in
*rykta
*Rida
*Borsta
*Fixa småsaker
*Cykla hem
*Duscha
*Baka
*Sova

Ungerfär sådär ser dagen ut. :)
//Alma


Sista inlägget

Ska göra detta inlägg, läsa lite och sen sova. Dagen har verkligen varit som en bergochdal bana , up and down. Nånå förhoppningsvis har allt lugnat ner sig till imorgon och jag hoppas allt blir bra igen.

Åh jag kanske har glömt å berätta men inte nu på söndag men nästa kommer jag åka på hökks tillsammans med familjen och även gå på Ikea i Haparanda, roligt! :D
Ska ni göra något roligt innan sommar lovet?:)


"Don't dream your life, live your dreams"


Kvälls tisdag

Varit och sprungit igen på bandet, nu kör vi stenhårt här! 32 min , och körde även på uppförsbacke, jobbigt var det! Men nu kan man koppla av lite iaf och mysa lite av det som är kvar av kvällen. Nyss så har jag duschat och nu tittar jag på lite tv. Imorgon blir det stallet som vanligt och sköta finaste.

Slänger in ett till inlägg sen innan kvällen är slut för min del, ha en fortsatt trevlig tisdag! :)

//Lowa


Fonzie twist

Red även ut Fonzie idag. Skrittade bara på långtygel i 30min och det gick super bra! Lugn och fin som vanligt! Skötte även om honom , fin killen som han är<3

Har även fått veta av Eva att de inte hittade någon prognos och då har han förmodligen en vanlig förkyldning förhoppningsvis. Hoppas bara han blir frisk snart, han har ju varit sjuk länge nu... Krya älskling<3

Bjuder på några snygga bilder idag :)

//Lowa


Daphne

Provade att gå och blogga med datorn men det gick så grymt seg så jag gav upp direkt...

Ridpasset gick sjuuuuuuuuukt bra! Jag tror aldrig det känns så bra! Vilken känsla, vilken form, vilken ridning. Allt kändes som det föll på plats idag! Galoppen var rund och fin, hon hade tempo och allt gick bara sååhääär bra! Nöjd som tusan!

Vi jobbade med två små fyrkanter och så skulle vi jobba med ytterskänkel och inretygel i hörnen. Hon hade mycket bra tempo och hon böjde sig fint, formen var så grymt fin idag! Nöjd ryttare med extremt fin häst!

//Lowa


Kaos

Slutade tidigare i dag än vanligt men inte på grund av bra saker. Slagsmål, akuten, gråtande lärare, det är KAOS i skolan och lärarna skickade hem alla 7 eftersom det ska ha krismöte med rektorn... Får se vad som händer nu.

Iaf så ska jag åka till stallet idag och skritta ut Fonzie och rida på dressyren. Hoppas allt går bra nu, när dagen hittills gått åt skogen! Men men nu gör vi oss glada och fortsätter kämpa! :D

//Lowa


Lite sommarprat

Nu innan jag ska sova tänkte jag att vi kör lite sommarsnack. För mig kommer vissa delar av sommaren vara fullspäckade och vissa dagar kommer jag kunna ta det lugnt. Fonzie kommer åka på bete ungefär vid midsommar någongång, och jag hoppas jag får komma och bo hos Eva och dem i en vecka som jag gjorde förra året, hjälpa till med Fonzie och sånt. Men det kommer bli lite tufft när inte Trollfot kommer vara där...

Men men jag hoppas verkligen jag får åka dit eftersom jag inte ska på något ridläger i sommar. Sen kommer jag även åka utomlands till Turkiet och vara där i två veckor. SKÖNT!! Och sen har jag inget mer inplanerat än så länge. Vet ej hur det kommer bli med bloggningen under de veckor som jag är i Turkiet, antingen får det bli pause för min del eller så gör jag lite tidsinställda. Jag kanske fixar någon som gästbloggar kan också hända. Vi ser ju än är det ju länge kvar, eller hyfsat iaf :)

Vad ska DU göra i sommar?


//Lowa


Fotas

Idag fotades jag och min klass för sista gången tillsammans. Bra bra. Förhoppningsvist ser jag inte helt tokig ut. Haha. Karin fixade Foxy idag eftersom Agnes är i Italien nu. Hade klassmöte om klassresan med föräldrarna kl. 19.00
/Alma


Hurtig

Känner mig hurtig, äntligen har jag börjat mitt "nya liv" genom att äta nyttigt och träna nu till sommaren. Sprang alldeles nyss 30 min på vårat springband och det ska utvecklas! Styrke, kondition och en massa andra kommer komma in nu, det jag bestämt är iaf att jag ska jogga varje dag minst 30min, så det är bara att kämpa, ridform säger jag bara!


Nu är det bara att köra! Peppar peppar :D

//Lowa

 


Ridkurs på Tara

Red Tara idag på kursen. Det gick hyfsat bra faktiskt, lite för segt tempo men annars tycker jag att det gick bra. Hon flyttade undan för skänkeln bra, men tappade tempo. Men det är bara att jobba på, Annika tycker jag är på väldigt god väg och det enda som jag behöver träna på är lite småsaker som att inte släppa när jag skänklar på framåt och lite såna där saker :) Utan utmaning kommer det inte hända nåt, så jag är bara positiv till kritiken osv ;)

//Lowa

Suddig bild men fotad från mobiltelefon av Moas pappa!


tävlingsutrustning

Nu håller jag på att kika på lite "tävlingsutrustning" som jag kommer använda när det blir dax. Dock kommer jag inte köpa dyrare saker eftersom jag tävlar på klubbponny och jag växer fortfarande så jag kanske inte köper en kavaj för
1000 :- ist satsar jag på lite billigare och mer. Fyller ju år i juni och har haft godislöfte i snart ett år och då ska jag få en kavaj och tävlingsskjorta osv. Men här är några saker som jag ska försöka få in och gillar (hyfsat billigt också.)
Vit M/Cob
Allround Schabrak från MyOne
Ridkavaj också från MyOne
Plastrong också från MyOne
Tävlings topp från Hööks
Sen är det ju lite annat smått och gott som nummerlapp, snoddar, plastrong nål och lite annat stuff ;) Ska även försöka få nya stövlar (eftersom mina är väldigt korta i skaftet). Det är typ det jag kommer önska mig sen ser vi ju, kommer förmodligen köpa mycket själv också.
// Lowa

listen

Lyssna, njut, släpp allt för en minut.
// Lowa

Måndag

Känner mig ovanligt taggad till ridkursen idag! Allt känns som det gått perfekt idag, och då hoppas vi även att ridningen blir det. Hade ju varit super kul att kanske få rida någon man inte ridit på länge eller Daphne, hon är alltid mysig att rida på :)  Inte för att jag tror jag får henne idag men imorgon kanske, hoppas!
'
Jag och Alma ska bli bättre nu också att fota/filma när vi rider så vi kan lägga ut på bloggen, men tror ni inte att det snöar idag?! Jag tror att den nya istiden är på g här alltså, deprimerande! Men men när det blir finare väder och bättre på banan så att vi börjar rida där då lovar vi att mer kommer komma upp. Ska ju även få börja rida Fonzie engång i veckan :)
// Lowa

Spela med mej :)

Spela dragon vale med mig :) @red Nec Fox <3


@syslöjden

Nu sitter jag på syslöjden och håller på att virka min lilla pingvin. Idag är det ju ridkurs jag längtar faktiskt och tycker att det kommer bli grymt roligt! Undra vem jag får rida, hoppas det blir någon rolig :D

//Lowa


Took My chanses


God morgon


Godnatt

Godnatt alla fina läsare! Och glöm inte!

"Du är lika mycket värd som alla andra. Du kan alltid nå toppen om du kämpar. Du kan alltid bli något stort som du själv vill. Bara kämpa så går allt"

//Lowa


Sommar efterlyses!

Ni som bor söderut ni har 20+ och kanske mer eller mindre. Men ni har iaf inte snö! Gud vad jag är less på sommaren, vi kan åka skoter fortfarande i stugan och jag hoppade i snön på fredag. Men som tur är så är banan fri från snö så man kan rida ute iaf. Snälla snö försvinn vi vill ha sommar nu! Hästarna går tillochmed fortfarande med täcke eftersom det typ bara är 3+ , så nu tycker jag sommaren kan komma! :)

//Lowa

Bilderna är från fredags och Fonzie bilden från två veckor sen typ :/


Fleece täcke

Hittade det här gulliga fleece täcket från hästprodukter. Snyggt tycker jag, vad tycker du?

//Lowa


Hästen jag aldrig fick

Jag skrev ett sånt här inlägg i början av bloggningen och då skrev jag även "detta kommer inte tas upp igen". Men ihelg har jag tänkt på det så mycket, tankarna har bara snurrat och snurrat och jag har knappt tänkt på något annat. Personen eller rättare sagt hästen som jag kommer skriva om ni är ju såklart Trollfot , hästen jag aldrig fick.

När jag skriver det här inlägget så väcker det upp minnen men de minnen som jag har haft i helg vill jag dela med mig. Eller jag behöver dela med mig dem. Jag skrev även att det skulle kännas för smärtsamt att skriva om det här igen och tro mig det gör det än idag.

Kanske jag börjat tänka på honom speciellt mycket nu eftersom det är snart ett års sen det hände? När den fantastiska och hemskaste veckan i mitt liv hände? När jag fick reda på att jag var hans enda räddning. Att det var jag som kunde göra något. Om jag hade haft plats , om jag hade haft en plats jag kunnat ha honom då hade min familj och jag ta honom direkt. Jag frågade och allt och de sa att vi skulle det. Men såklart hittar man ju inte en plats. Och att säga nej och veta att det var ett beslut som ledde till döden, det var det hemskaste.

Jag hade gjort vad som helst för att få kvar den där fina nord svensken som hade haft det tufft. Jag älskade att sitta på hans rygg, jag älskade att mysa och rykta med honom. Det enda jag kan tänka på nu är hur fint jag hade haft det med honom, hur bra vi skulle haft det. Hur snäll och fin han hade varit. Istället blev det är minne i livet, tiden som vi hade på oss var liten men den var en tid jag aldrig velat missa. De dagarna var några absolut favorit dagar då man kände sig som lyckligast.

Men allt har ett stopp, men att det stoppet skulle vara så snabbt det visste jag inte. Jag hade kunnat vara din räddning , det var jag som var din räddning och så hände allt det här. Hade jag haft en liten jävla plats hade du stått där, och jag hade tagit hand om dig väl. Du hade haft det bra. Fast jag vet att beslutet inte kunnat ändras så ångrar jag verkligen det, det är ett beslut som var så himla hemskt. Det var ju som säga hej då till sin egna häst.

Jag tror ingen vet vilken kontakt jag fick med dig, vilken tillit vi fick till varandra. Jag tror ingen vet hur nära vi kom varandra. Nu finns du bara här inne, i mitt hjärta, men där kommer du stanna föralltid. När ingen ser eller vet så tittar jag på dig , känner värmen från dina andetag, känner pulsen och minns. Minns vilken bra tid vi hade tillsammans. Du och jag Trollfot. Du och jag mot världen <3

"everything I do, I do for you"


//Lowa

 


Hemma

Hoff äntligen hemma igen och gud så skönt! Kommer komma inlägg under hela kvällen eftermiddagen osv. Kommer komma ett deepshit inlägg också eftersom jag har haft en tanke på en väldigt speciell person, och ångesten jag haft över beslutet som var tvunget att tas....


//Lowa


Söndag

Godmorgon! Har nyss ätit frukost och nu tittar jag lite på tv. Jag vet ej när jag åker hem från stugan men det blir nog mer åt eftermiddagen men inte så sent iaf. Tyvärr har jag inte hunnit göra några tidsinställda till idag men jag kommer ju hem inte allt för sent så då kommer jag blogga. Så det kan hända att bloggen står still enda tills jag kommer hem eftersom Alma är i stallet, men vi ser ju :)
//Lowa

Drar

Om en halvtimme far jag till stallet!
/Alma


Tävlingar

Kommer vara några tävlingar som jag ska hjälpa till på och jag hoppas verkligen att jag får tävla på en också. Om ca 2 veckor ska "Fabbes lilla extra skötare" följa med och hjälpa till i Jokkmokk på hopptävling. Sen till midsommar är det ju både dressyr och hopptävlingar på klubben. Jag hoppas ju såklart att jag får tävla på dressyrtävlingarna i midsommar, med Daphne då, eftersom Fox har spatt. Men men vi ser ju vad som händer ;) annars kommer jag säkert hjälpa Eva eftersom Fonzie säkert kommer tävla! Vi ser ju vad som händer och sker :)
//Lowa

Everything i do...

...i do for my self...not for you...


Just somebody i used to know


vem är din stora idol?

Har du någon idol som du ser upp till? Någon som du vill bli som, lyckas lika mycket som? Jag kan faktiskt inte komma på någon direkt nu, men jag tycker NellieB är en grym tjej trots sin ålder och som lyckats så fantastikskt bra. En av Sveriges störta hästbloggar, sponsrad av Höök, 3 ponnysar och tävlar MSV och ännu högre! Det är väldigt bra för att vara 12 år tycker jag, det är faktsikt skit bra! Go Nellie!
20120511-081632.jpg
Sen har jag ju även andra som jag gillar och ser upp till. Bland annat Patrik Kittel och alla dem där :)


// Lowa

Lördag

Hej! Sitter ju i stugan men  jag har minsann gjort en massa tidsinställda till er som kommer dyka upp, eller iaf fyra är det ;) men på söndag kommer jag ju hem och då kommer bloggningen se ut som vanligt. Appen tjorvar hyfsat mycket men jag ska försöka blogga genom safari men det är så grymt segt så ni kanske får några få bara, men fyra inlägg dyker ju upp iaf. Får ursäkta för gårdagens bloggning men jag umgicks med mina fina vänner som jag inte gjort på flera månader så jag hoppas ni förstår! Men mer bloggning kommer iaf dyka upp under dagen och ni kommer få inlägg att läsa. Ha en fortsatt bra lördag!
image description
//Lowa

Tira mi sue

Tja tja :) red tira idag. Och lotten red Foxy. Eller tjaa, först red jag och lotten ut. Då hade jag Foxy. Plus lite på banan. Sen frågade lotten om vi skulle byta häst så det gjorde vi.

Började med att skritta och trava. Galopperade lite senare. Lotten frågade om jag ville testa hoppa henne också. Vilket jag ville. Hon är heelt annorlunda än Foxy kan man då lugnt säga. Lotten provade hoppa Foxy igen också :)
//Alma


Dressage or jumping

Dressyr eller hoppning?

//Lowa

Färgade ridbyxor

Jag tycker färgade ridbyxor är grymt fräna, de är även grymt snygga! Men ibland blir det för mycket, om färgen är för stark. Men stor hiss till till färgade ridbyxor!

//Lowa

Första ute träningen (igår)


Bluuugggar

www.hopphastarnaa.blogg.se

www.stallmuppsan.blogg.se

www.satsanderyttaren.webblogg.se


Första utehoppningen (igår)

Hoppade ute igår för Sofia. Gick jättebra. Hoppade först ett litet hinder som låg på ca 40-50cm.
Kom den på volt. Sedan en oxer som  låg på ca 75-80cm. Taggad ponny.
Hoppade sedan dom samtidigt. Super duktig Poa!
Skrittade och travade av. Men gissa? När Sofia gått in så SLÄNGER han av mig. Fast det var för han blev skrämd av en fågel så han flög rakt upp i luften och bockade. Tur som var höll jag i tyglarna så han inte kunde sticka.
Vilket han ville. Men jag klarade mig utan anmärkelser. ;)

Förra året i APRIL! :)
//alma

kedjegrimskaft

Kedjegrimskaft tycker jag är en väldigt bra sak att ha. Om hästen är jobbig att leda ut/in från hagen så är det mycket lättare med ett kedjegrimskaft och de lyssnar mycket bättre. Nu till självaste frågan!

Sätter ni under eller över?

Jag sätter alltid under :)



//Lowa

Mountain Horse Crew jacka

Vad tycker ni? Jag tycker de är grymt snygga! :)
// Lowa

Mjukgass

Inge stall idag heller tyvärr.. Men nu blir det att ta en mjukglass med vännerna och sen gör lite andra roligt saker, inlägg kommer duka upp såklart!

//Lowa


@skolan


fredag

skriver fråån dem här asdåliga surfplattan. usch. seg och knääpp!
jaja, red holger igår. surperfin var han och vi gick bommar.
cyklade hem i ful drulle, haha /alma

On My Own

Det här beslutet kommer jag ta själv. Ingen annan kommer kunna ändra det, det är något som jag själv måste få bestämma. Like it or not.


//Lowa


Jag har aldrig fattat...

...hur jävla mycket jag älskar er, stollevänner ♥♥♥♥♥ Ni vet vilka ni är♥
/alma

Fox <3

Ja har tänkt så mycket på Fox. Tankarna snurrar och snurrar och egentligen vet jag inte vad jag ska ta mig till. Så jag visar inget. Jag kan gråta, jag kan skrika, jag kan vråla, men jag vet att det inte kommer hjälpa.

Istället är jag tyst, men jag kämpar tro mig. Om inte annat har jag hoppet kvar, tron. Även fast jag kanske inte gråter eller gör något annat, så kämpar jag inombords. Det går inte en dag utan att jag tänker på allt som hänt, vad som kan ha varit felsteget, vad som gjorde honom halt. Det värsta är ju att jag inte kan göra något, att tro och hoppas är det ända jag kan göra.

Tro mig ibland vill jag bara stå upp och skrika allt vad jag kan, jag vill springa till honom med något magiskt botemedel så att han blir frisk. Jag vill krama och han hans tunga huvud i mina armar. Men som vissa skulle kunna beskriva mig " jag gråter bara i regnet". När ingen ser, när ingen vet, tro mig då gråter jag , jag gråter så himla f--kin mycket , jag gråter inte bara när du och du ser på.

Jag vet inte nästan något om inflammationen han fått bara att spatt är en inflammation i hasen. Jag vet inte om han kommer bli frisk , och jag vet inte vad som kommer hända. Han får en andra chans har de sagt, men efter sommaren vad kommer hända då om du inte blir frisk?

JAG tror på dig Fox. Jag kommer finnas för dig. Jag kommer ha kvar hoppet. Jag kommer alltid hoppas. Jag kommer alltid vara där. När ingen ser eller vet då gråter jag. Det är du jag släpper ut det, helvetet som vi hamnat i. Du är inte värd detta , det är ingen, ingen är värd att få en inflammation som kanske aldrig går bort. Det är ingen värd---> speciellt inte du, du som lärt säkert flera barn att rida bättre, alltid varit den snälle. Alltid gjort ditt bästa, det som någon aldrig kan ersätta--> du har lagt ett märke i mitt hjärta, och det märket får inte slitas bort. Det är du och jag och en massa andra, vi kommer kämpa för dig. JAG KOMMER FINNAS FÖR
DIG NÄR DU HAR DET SOM TUFFAST.

Fox, du och jag.


Behövde skriva ut detta , jag orkar inte hålla känslors tillbaka för livet är inte speciellt vackert alltid. Den här tiden är jobbig men vi kommer ta oss igenom den. Han, jag och alla andra som är redo att kämpa för honom. Fox the one.

//Lowa


Brun- eller svart utrustning?

Vad har just du till din häst, vad skulle du helst vilja ha? BRUN ELLER SVART?

// Lowa

hiss eller diss

Gillar ni de här De- Niro stövarna? De var ju grymt fina faktiskt...
Sen har jag även ett annat par eller rättare sagt två par!
Vad tycker ni om "krokodil" mönstrade stövlar? Jag kan tycka att det är väldigt snyggt och så till hoppningen, men till dressyren hade de kanske blivit för mycket eller?
// Lowa

Torsdag

Proppad dag har det varit idag! Först skola sen drog jag ner på stan för att umgås med lite vänner. Kommer typ göra några tidsinställda som hiss & diss osv ska nämligen ut igen, men inlägg kommer dyka upp det kan ni lita på! :)

//Lowa


Sömn

Inatt, sov jag för första gången bra. Annars har jag vaknat ca tio gånger per natt på grund av att det är iskallt i mitt rum. Men inatt sov jag i Karin och toms rum. Svin skönt /alma


HemskT

Det känns hemskt att en underbar, bäst och söt vän kommer lämna oss till sommaren. Hon heter Lo. En underbar vän som vi har gjort en massa stolligheter med. We love u <3 fina Lo, vi kommer iaf träffas på tävlingar så det är så jävla skönt !


Leave all you can, please?


Skolchill


Kommentera in era bloggars namn så kommer alla upp här! :)

 

@sängen

Det finns så mycket som är så himla bra i mitt liv och jag hade inte kunnat önska nå bättre. Sen finns det dagar man helst vill glömma bort, dagar man inte vill minnas, dagar som är för tuffa för en. Det är då man ska sätta ner foten och möta världen med öppna ögon och säga NEJ. Vill du förändra något i ditt liv? Gör det när du har chansen!

Bara något random jag kom på nyss. Ska iaf sova nu och förbereda mig för fotodag imorgon i skolan, Inge stall.

Just det nu till sommaren så kommer jag och Alma börja fota mycket mer ridpass och filma i massa och det kommer nog börja ganska snart tror jag så nu ska ni minsann få se på fina bilder och filmer! *godnatt*

//Lowa


....

Allt går åt skogen ibland, det gör det för alla.

// Lowa

Glad

Vi är grymt glada nu  kolla vi vann ju en bloggtävling!! XD ------> HÄR
image description
// AH

Fina vänner

Jag älskar er alla mina vänner men dom som betyder mest är Lo, Fatma, Vikkan, Jeanette, Amanda, Agnes, Lotta, Moa, Tina, Lowa och Ellen! Ni ska veta att ni är guld värd! Älskar er, peace out <3 /alma


Stalldagen

Skulle visst ta vaccin klockan fem så det var bara att åka till sjukhuset direkt jag kom till stallet.. Fick därför jätte stressigt med Fonzie idag. Gjorde det vanliga och tvättade hans skitiga ben som var leriga hela vägen.

Har inte hunnit prata med Eva idag , men Fonzie har inte fått någon medicin eller något sånt där och Eva har skrittat ut idag så det verkar ju som han är på bättrings vägen!

Dessvärre är det inte så för Fox. Han hann komma till stallet innan jag åkte hem och han har tydligen fått spatt (stav.) och kommer vila över hela sommaren innan han sätts igång till hösten om han blir frisk. Känns inge roligt att veta det, nu hoppas jag på det bästa och att han blir frisk så fort som möjligt! <3

//Lowa


Några saker du gör vardagligen

* är i stallet
* rider/NH tränar
* bloggar
* funderar/drömmer MIN dröm


Träns- med bling på nosgrimman och pannbandet

Vad tycker ni om träns med bling både på nosgrimman och pannbandet? För mycket, eller älskar du det?
Den frågan är svår, men jag hittade två par träns som jag tyckte var snygga med bling på! :)
Riders Company, ca 600:-

Otto Schumaker, ca 5500:-

De här tycker jag jag jätte fina speciellt O.S den var grymt snygg! Vad tycker ni och vilken hade ni valt om ni fått välja en? :)

//Lowa

onsdag

Oj oj förlåt för sämst uppdatering! Iaf drar kortfattat hur dagen sett hur, skola och så har man umgåtts med vänner. Nu ska jag alldeles strax till stallet och sköta Fonzie :)
'
Idag har ju Fox äntligen åkt till Boden, tycker det är väldigt skönt så man får veta vad som kommer hända! Igår var ju Eva med Fonzie så får väl höra idag vad som sades och vad som kommer gälla, nu peppar vi att de blir friska och krya!
'
En till bra nyhet, SYSMTEMKAMERAN FUNKADE! XD
// Lowa

Systemkameran

Åhhhh glad nyhet här!! Systemkameran is back bara den funkar nu då, annars kommer jag bokstavligen gå och slänga upp den i ansiktet på den som säljer sånt skit, jag har inte tappat den eller något så den bör funka! Annars kommer arga Lowa komma fram, tro mig....

//Lowa


Fortsätter

Fortsätter med alla headrar nu innan jag går till sängs :)

//ALMA

Dressyrpass

Red Daphne idag igen! :) vi jobbade med samma saker som igår men jag tyckte inte att hon var lika fin idag. Hon var grymt fin men inte som igår, hennes galopp var inte lika rund och hon blev
ibland ganska springig i traven , men hon gick väldigt fint också ;) Hon arbetade på med bakbenen och gick i form större delen av passet, tycker jag att det kändes som iaf!

Fin tjej med nöjd ryttare! :)
//Lowa


Pappa betalar

Hehe.. Jag och pappa har varit på stan hela dagen för att letat ett rep som han hade kunnat göra till ett arbetsrep men hittade ingeting. Så vi beställde ett rosa supergullit och en ny repgrimma med ringar så man kan rida med den. Pappa betalade repet och jag grimman. Nöjd med shoppingen iallafall!

Arbetsrep rosaArbetsrep rosaArbetsrep rosa
Hittade ingen bild på grimman!
//Alma

Tisdag

Idag är ju Fonzan i Boden för att se vad han har som inte går bort. Nickar och sånt bara och så står det ju dressyr på schemat också, roligt! Hoppas jag får rida Daphne det gick ju så himla bra igår!!

Men kommer nog ändå stanna lika länge i stallet vill vara med kompisarna mina och mysa lite med Fox som åker till Boden imorgon.

Det känns ganska jobbigt ändå när man inte vet vilken diagnos de kommer få och när de blir friska, nu håller vi tummarna och hoppas på det bästa! <3

//Lowa


Jag ska inte ge upp min dröm, min enda dröm

Ni vet inte min dröm. Ni kan inte ens gissa. Ingen. Du kan inte. Ingen möjlighet. Tro inte att du vet. För det gör du inte.

Jag ska göra det, snart.
//alma


Ska ha

Inom en kort tid så ska jag beställa en sån här från HÖÖKS.
Eller från nån som säljer privat. ;)

//Alma

Menyn

Är det något i menyn som ni kunnat ändra på? Är det något som stör er? Isf kommentera in så ska jag fixa det snarast! :)

//Lowa


WOW

WOW! Mygod... Vet ni hur bra det gick idag? Jag red Daphne och vilken känsla jag fick, vilken form hon fick, vilka böjningar vi fick till, vilken galopp! Idag var det ett toppen pass på ridkursen och det är jätte roligt när sånt händer, guud så fin hon var.
'
Vi gjorde väldigt små volter i galopp och sen tränade vi på halv volter som inte var så stora heller , men det gick super bra och hon lyssnade jätte bra på alla signaler jag gav henne. Ridpasset idag kändes nästan perfekt!  Roligt och väldigt bra kändes det, alltod lika roligt! ;)
Bildkälla: Kiruna Ridklubb
// Lowa

Roliga hästsaker

Här har du lite annorlunda "hästsaker" som du kan köpa om du vill sticka ut lite, vet tyvärr inte var det finns att köpa.. Själv skulle inte jag kunna mig tänka ha färgade saker till dressyren men det är ju annat med hoppning och sånt :)
// Lowa

Horsemanship i praktiken

Jag ligger i sängen och ser Horsemanship i praktiken. Bra fakta film! /Alma


Måndag

Skolan har varit hyfsat lugn. På svenskan hade vi en kille som håller på att prata om bättre sammanhållning osv. Det är sjukt bra att lyssna på och man känner verkligen att man förstår. Som idag pratade vi om lycka osv!
'
Snart ska jag ju till stallet och rida, jag har ju inte ridit på 2 veckor! Så det blir skojjsigt hoppas jag får en häst jag känner att jag verkligen kan arbeta med. Direkt efter stallet kommer jag åka hem och äta sen börja fixa med menyn så den kommer bli fixad idag ;) Jag har några sjukt bra ideér , bara att jag inte gör fel nu då...
// Lowa

Vad är "lycka" för dig?


Nej det är ingen vanlig dag för det är Jesus födelsedag!

Okay, skojar. En sak jag glömt att berätta är att Agnes har börjat sköta på måndagar istället för onsdagar. Så idag åker jag först dit på kvällen. //Alma
Kiruna today-->


Looove


Återställning

Jag måste återställa hela kodmallen och börja om från början därför kommer allt fixas imorgon ist! Ikoner, bilder, info och en massa andra saker kommer fixas, håll utkik! ;)

//Lowa


Historien om AH's resa

Nu kommer det komma värsta deepshiten här alltså, men nu ska ni få höra motgångarna, framgångarna och en massa andra saker som kommer vara roligt att veta.

AllroundHästarna skapades av mig och Alma den 6 december. Båda hade haft enskilda bloggar som hade gått mindre bra, så vi bestämde oss att slå ihop dem och då skapade AH bloggen om två tjejer inom ridningen. Tjejerna som inte visste hur tufft det kunde vara ibland och hur bra allt kunde kännas ibland. Tjejerna som inte visste att allt skulle förändras att allt skulle få motgångar och framgångar.

I början gick det ju som det gick vi tyckte det bara var roligt. Men sen började det bli mer allvarligt, vi började ta det lite mer seriöst. Statistiken var på topp och vi hade så roligt och var så motiverade. Sen kom ju motgångarna. Statistiken sjönk hastigt och motiveringen var i botten . Allt kändes jobbig och bloggen fick ligga åt sidan och vi tänkte inte så mycket på den, vi släppte den helt ärligt. Då kom ju motiveringen tillbaka och vi började kämpa igen, vi kämpade upp oss själva och fick tillbaka det mesta. Vi hade motgångar , framgångar , motiveringen försvann och kom tillbaka.

Just nu kämpar vi vidare, vi har inte fått tillbaka allt vi vill men vi kämpar fortfarande. Vi kommer kämpa för er och nu ska vi inte släppa bloggen nå mer. Vi kommer göra allt för att få tillbaka det. Det är Vi , Ni och speciellt DU som gör denna blogg , kom ihåg det! Vad hade vi varit utan er?! Jo inget för då hade inte ens bloggen funnits. Den dagen motiveringen verkligen inte finns kvar ska vi kämpa för att få tillbaka den, vi ska göra allt.

ALLROUNDHÄSTARNA, de som kommer kämpa till toppen!

//AH

Ps. Vill ni vinna en länkning i menyn? Ta en del av våra läsare, få synas på våra blogg framsida? Då ska du svara på denna fråga:

Hur många inlägg tror du att AH har gjort under 6 månader?


Tävlingsskjorta från Hööks

Den här tävlingstoppen tycker jag är grymt snygg! Den finns att köpa på Hööks för endast 199:- det tycker jag den är värd!

//Lowa


Vad tycker ni?

Ska sporrar ha bling eller naturella? Jag tycker att det är fräsigt med bling men även snyggt utan.
Det är helt enkelt en smaksak! Men vad tycker ni? För mej är det Hiss!

//Alma

Outfit


//alma

Städtanten har varit framme igen

Jag har faktiskt varit så duktig att jag städat ALLT hos Fonzie, skåpet vid boxen osv. Den som stökar.....

Jag tog en bild på Fonzies saker de i ryktlådan då allt var skitit och sen hur alla hans borstar och sånt ser ut nu ;)

//Lowa


No way out Och erbjudande

Jag har ingen väg ut. Idag måste jag göra tre headers. Gjorde en till Wilma, men blev inte nöjd så jaja.
Sätter igång nu och ikväll, ALLA som kommenterar, gör jag en header OCH design, länkar.
Säg bara färg (om detta inte spelar någon roll så skriv bara att jag ska göra en. :)
och mejla gärna bilderna. Annars tar jag från eran blogg.
Det jag kräver att ni mejlar är era inloggnings uppgifter. Super erbjudnad va? Men AH's halv års dag är inget att svamla med!


Våra första headers.
//Alma

Söndag

Hej på er! Idag har jag ju varit i stallet hela dan och sovit hos Alma därför har jag inte kunnat blogga... Stallet var som vanligt och jag skötte Fonzie, promenerade även med honom (i det fantastiska vädret). Man kan tro att det är mars här uppe bokstavligen!

Nu är jag hemma och ska hitta på en massa roligt med Moa, vi ska baka och Skojja;)

Just det som ni redan vet så fyller ju AH 6 månader idag, yippeee!! Kommer komma ett långt inlägg om storyn bakom AH och hur det har sett ut under tiden. Kommer även fixa menyn som ser förtaskig ut nu... Men det blir lite senare på kvällen ;)

//Lowa


Kiruna idag


Ut i det fula vädret

Ska rida ut nu i detta vädeer med Fatma.
Snöstorm kan man lungt säga!

//Alma

Ett halvt år, med er!

Japp, idag är AH's halv års dag och det firar vi med minst en outfit, hiss och diss och mycket mer!
Håll utkik! :D

//AH

Lowa sover

Lowa ligger och sover och jag väntar på att hon ska vakna. Vad tycker ni om nya headern? Vi blev iaf nöjda!/-Alma


Nästan klart

Så klappat och klart, nästan iaf.. Almas data dampar och jag håller få sån häääääääääääääär psyk på den. Det kan se lite konstigt ut nu i menyn men det kommer fixas i morgon promise! Annars är väl att på sin plats för det mesta dels ;) Nu ska vi slänga oss i soffan och titta på OTH och bara mysa på, det här får avrunda dagen och bli det sista inlägget för idag, men ni vet att imorgon är vi tillbaka med ännu mer firade... Mer får ni veta imorgon!

// Lowa och Alma

Smakprov


Mot alma

Snart åker jag till Alma och då bli det blogg fix och så mycket mera! Jag hoppas ni kommer hålla utkik om vad som kommer hända! ;)

//Lowa


Min bästaste och finsate vän på sin lilla skötponny ♥


//Alma

Favorit hästras

Din favorit hästras? Några som jag tycker är väldigt fina är Frieser och Haflinger.
// Lowa

DU och Jag

Det har alltid varit du och jag
Du och jag mot världen
Skulle världen vända oss ryggen
Skulle vi stå tillsammans
Vi skulle förstå varamdra
Finnas där, DU och JAG <3
image description
image description

// Lowa

Träns

Vad har ni för träns när ni rider?
// Lowa

stalldag

Hoff, vad jag blir less på min dator, den är grymt seg och ibland svarar inte sidorna.. Håller på att få psyk på den ibland, måste kolla hårdisken alltså! Idag är det ju stallet hela dagen för mig och sen åker jag hem för att göra header med Alma, men jag har gjort flera tidinställda så ni bör överleva ;) Nä nu kanske jag ska börja fixa!
// Lowa

Bra uppdate, jag vet

Yey bloggningen gick ju super bra idag! Äh någon gång måste faktiskt vännerna gå före allt annat, man kan ju inte strunta i dem. Men imorgon kommer det komma inlägg och ny design med en massa andra saker, jag tror verkligen på det här nu, jag tror att det här kommer bli bra alltså! Känns så iaf, laddat med tidsinställda imorgon men nu blir det faktiskt sängen eftersom jag har stallpass och måste vakna tidigt och kommer Isf vara grymt trött, Godnatt !!

//Lowa


Living Young Wild And Free


Fin kväll

Sitter och chillar med vikkan! Heyo!:D//Alma


Fin

Foxy var super bäst idag och med sporrarna gick det ännu bättre !
Mer kommer imon +film :)/Alma


Thai

Datorn laggade fast så han bara göra tidsinställda til imorgon men men... Ska försöka uppdatera via mobilen ist, nu är vi på thai och ska äta med fina vänner , like!!! Bjuder på extremt fin bild <3
// Lowa


fullspäckat schema

Ojoj schemat är fullspäckad och jag stressar igenom allt! Har nyss fixat Faith eftersom vi ska ut på en trevlig tjejkväll, och sen måste jag fixa mig själv och gå ut med Harry. Men men jag hinner! Gör en mass tidinställda också, och tro det eller ej men imorgon blir det ju stallpass och stallet hela dagen , men tidinställda kommer dyka upp under dagen. Imorgon fixas ju även designen! ;)
image description
// Lowa

@school

På skolan bloggar mer när jag kommer hem, onödigt inlägg I know men bara för att ;) //Lowa


Snyggt schema... eller?



10 saker ni inte visste om mej

...jag har flygar av tre klubbponnyer
...jag ska inte äta nått sött ända till hösten för då får jag beställa en heeelt valfri outfit!
...jag har haft 6 bloggar innan denna
...jag och Foxy har aldrig kommit igenom en tävling felfritt förutom en på ett ridläger
...min favvo godis är vit choklad
... Jag får dåligt samvete jätte lätt
...jag blir svin arg när folk säger att Foxy är tex. Världens suraste häst m.m även fast jag inte visar det
...jag ska åka till Luleå på ridläger i sommar
...min favvo mat är sushi
...jag har fyra djur

//Alma


Hiss //Alma

Snygga stigbyglar inom hoppning!:)


markarbete

Idag så blir det bara lite markarbete i ridhuset för Sofia.
Ska prova göra markarbetet med sporrar för första gången! Ibland så vägrar han ju och då tänkte vi så får fram honom bättre. Till hoppningen då så jag måste prova på lite småttisar först. Blir kul att prova något nytt!

//Alma

Godnatt och cred

Nu säger jag Godnatt och ger er som läser lite cred!:*/Alma


cyklat

skolan var vanlig. Cyklade direkt efter den till stallet. Gick ovanligt snabbt!
Mamma hade redan fixat allt till foxy.+ hängt upp en likit. Film kommer när han slickar på den!
Han var bara för söt! Tog in honom vid ca halv fem. Borstade av och sedan tränsade jag.
Longerade och tränade kommunication. I början krånglade han lite men sedan blev han jätte fin.
Ledde ett varv runt stallet med honom. Tog in och ryktade ca 40 min.
Idag på kursen stod teori på schemat och vi gick igenom skelett och gångarter.
Pussade på Foxy och senare cyklade jag hem.

//ALMA

Våra stållevänner <3


Video

Hoff känns som hela dagen bara blåst iväg... Jag har in princip varit i skolan, hem med Ida och sen till kusinen. Dagen har verkligen rusat iväg!

Nu gör jag inte speciellt mycket typ ligger på sängen och bloggar. Men nu har jag en viktig fråga till er läsare!

ÄR DET NÅGON DÄR UTE SOM VILL OCH ÄR SUGEN PÅ ATT GÖRA EN LITEN VIDEO TILL MIG MED FONZIE OCH SÅNT? KOMMENTERA ISF IN OCH SÅ KOMMER NI FÅ EN LÄKNING OSV!

Undrar bara eftersom att jag inte ha något bra program och så vill jag sätta ihop några minnen på mig och den lilla fina filuren. De här åren som vi lärt känna varandra har ju varit fantastiska , tänk första året lärde vi känna varandra och nu är han som en bästa vän för mig. Han är alltid där för mig och hjälper mig att må bättre det han som gör att jag mår bra om något är svårt, det är han som stöttar , det är han som finns <3

//Lowa


Ingen stalldag

Åh vet ni vad jag ska göra idag?! Äta tårta (y) det var jätte länge sen och nu ska jag mumsa i mig minsann ;) hehe inget stall för mig idag utan det blir nu snart att åka och fira kusinen och sen kanske vara duktig och redan plugga till provet , we see ;) nu ska jag fixa iordning mig klart eftersom jag gråtit när jag varit ute med harry eftersom det blåser så mycket!

//Lowa


pikuer

Grymt snygga ridbyxor från pikuer ,håller ni inte med mig?
'
// Lowa

Outfit


Detta är en flaschig outfit som jag hade velat ha till Foxy fast då är problemet att den kostar typ en förmögenhet!
image description

horsewear

Här är en fleece tröja från Horsewear som jag fått av Eva. Jag använder sjukt mycket i stallet och har den nästan alltid, har ni någon tröja som ni använder speciellt mycket?

Vill ni??

Vill ni ha en film då jag rider Foxy barbacka och någon filmar? Om det är några som vill så klipper jag ihop en liten film.:)/Alma


Bildbomb på Foxy :)


C vitamins kick!


Jaa ni

Här snöar det medans ni badar i havet och har hästarna på bete.
Man blir ju deppad! Det snöar och är minst en meter hög snö kvar. Jag ska flytta! Vill jag....
image description
image description

Kommentarer

Ni är underbara när ni kommenterar och peppar oss. Vi har aldrig fått en elak kommentar. Det är ni som fått oss att fortsätta med det vi gör och ni är amazing!

This is what WE made of .

Mugg

Nu på våren får ju nämligen många hästar och ponnyer mugg. Det är en sjukdom i karleden som är som eksem. Man måste isåfall tvätta benen och torka dem. För att förhindra mugg så ska man, även där, tvätta karlederna och torka. Har era hästar mugg ???

//AH


Torsdag

Idag så var vi teori på kursen och jag longerar Foxy istället. Sköter han idag för första gången på länge känns det som./Alma


Natti natti

Hoppas ni haft en bra och underbar dag! Dagen har varit helt okej faktiskt, dock ett lite mindre rolig sak men men everything kan happen! Nu blir det sängen så godnatt!
Är det kallt så är det kallt ;)

Fonzie twist idag

Skötte Fonzie idag och  han var ju lika snäll som vanligt och gjorde inget dumt ;) Fick även veta att han ska till Boden och undersökas :( Det är ju bra men känns inge roligt, eftersom man inte vet vad han har för diagnos...
Så på tisdag så mockar jag bara åt Fonzie och sen så rider jag och sen sticker jag hem.
'
Till helgen kommer jag vara helt ensam med älskningen och mysa med honom, kommer bli sjukt mysigt och gött! <3 Mysigt värre, kom även på att jag ska ha stallpass på lördag och måste vakna med 7! Jobbigt! Men men vad gör man inte för stallet?! ;)
image description

Ledsnat eller vill han ha roligt?

Tror ni Fonzie vill ha roligt eller att han har ledsnat på att jag står och ryktar honom? Han gick iaf med på en fin bild! ;)

//Lowa


to live for, dying for


onsdag

Väldigt glad när man kommer in på bloggen och ser hur snälla och positiva ni är! Riktigt roligt! :D Snart ska man till stallet för att ta hand om Fonzie och sen blir det att plugga på lite glosor. Stalldagen blir inte alltför lång typ från halv fem till halv åtta, men men jag hinner ju allt så ;)
'
Liten sämre nyhet nu då... Fonzie's förkyldning har inte gått bort även fast han äter medicin så nu ska Eva ringa till ATG Boden idag. Mest troligt kommer även han åka ner och få det undersökt men det är ju bara bra eftersom det kan vara allvarligt. Roligt, båda hästarna sjuka , det ända man hoppas är att det går över snart :(
image description

Glen Gordon

Din favorit är?

Summer shoes


Give that to me

Nom nom give it to me, please?!

Tävlings outfit


/Alma

Bildbomb från lör-tis by Alma


Im starting with the man in the mirror! And Im gonna make that change!


Ny start, ny design, ny omgång, nu ännu bättre

Vad skönt det känns att äntligen vara back on track , jag insåg faktiskt inte hur mycket man saknat bloggen! Iaf om ni undrar över rubriken så har jag och Alma tänkt att eftersom det är en ny start och allt varför inte göra en helt ny design?! Och tro mig den kommer komma till helgen mest troligt lördag eller fredag, men upp kommer den. '
'
Jag har verkligen saknat min och Almas stunder när vi "tjafsat" om vilken färg vi ska ha! Haha gud vad man saknat , tänk på vad som kan förändras på några veckor tur att vi är tillbaka då, men bättre ideér än någonsin! XD

Chillar i skolan med hästfilmer :D/Alma


Shopping


+ lite till ;)
image description

God morgon

Vaknat för en stund sen. Snart blir det skola. Helt vanlig onsdag och Agnes sköter Foxy. Efter skolan så går jag till stallet. På schemat står det hårdträning för mig och Foxy. Rider i lilla och plockar kanske upp ett hinder. Planerna kanske ändras om det är jätte fint väder. Taggar iallafall till tusen och snart är det Jokkmokks tävlingarna.:)/Alma


@lowaaaa

Follow me on instagram and I will follow you!

Bettets inverkan


Stallmänniskor

Stallmänniskor är dom jobbigaste som finns. Det finns flera olika grupper.
En är hoppning en är dressyr och resten är NH, western, gymkhana, WE, och trav människor.
T.ex. hoppmänniskor går och snackar skit om att dressyr ryttaren bara är feg och töntar runt i en paddock och Dressyr ryttarna snackar om att NH människorna bara blablabla.
Att bett är fel m.m. 
håller ni med mig? Detta är inte riktat mot någon!

 
image description

dressyr tävling med Moa Kauppila och Fabian Hunter

Just det kan ju berätta lite snabbt om tävlingen jag följde med på i lördags. Det började med att jag åkte till jukkas stallet och hjälpte Moa att fixa där. Sen knoppade jag och Moa Fabbe och vi höll på att få psyk på honom eftersom han vägrade stå still och så har han så tjock man så allt gick fel. Men sen till slutet fick vi dem hyfast bra! Gosch vad snygga de var (och speciellt den i luggen som jag gjorde ) haha. Nä dem blev faktiskt fina.
'
Sen kom ju mäster fotografen Lowa och knäppte några bilder som jag kan bjussa på. Bilderna är lånade av Moa (länkning i hörnet) men det är jag som fotade alla :)
Och sen så körde vi några ego bilder på det fina ekipaget!

Lackade ridstövlar eller läder ridstövlar?

Nåt som börjar vara mer allt vanligt är ju faktiskt lackade häst saker. Nu har det ju även kommit till ryttaren som till exempel lackade ridstövlar, Chaps osv. Jag vet inte vissa tycker ju det är sjukt snyggt medans andra tycker det är rent ut sagt grymt fult. Vad tycker ni, jag ligger liksom i mitten. Coola men inte riktigt min smak...
Kör hellre på vanliga hederliga läder stövar faktiskt :)

Helgen

Helgen har varit skön. Varit på en Norrbotten runt resa.;) först, så har jag, med kompisar, åkt till Luleå för att vara med i finalen av en teori tävling. Den höll hus på LRK (Luleå ridklubb). Och gissa vad? Vi vann! Priset var 2500:- till klubben, en påse med text och en medalj. Och det var lördagen. Sen kom mamma och hämtade mig så vi åkte på hööks och det blev inget där. Fortsatte till Haparanda och käkade på MAX. Efter det blev det en sväng på Ikea och handla handdukar. Och ofc lite till. Sedan fortsatte vi till vandrarhemmet.

Söndagen blev det först hööks och där handlades det för fulla muggar! En ny kavaj, skorta, presenter, hink och likit. Åkte till inter sport och där handlades inget och samma på stadium. På djur magasinet köpte vi lite godsaker till marsvinen. På sko punkten köpte jag ett par converse/högklackade skor till skolavslutningen och vanliga gula converse. Ikea igen och sedan en färd till pello och käkade hos moster. Fortsatte igeeeeen till Pajala. Sov hos morfar och honoms fru.

Vi stannade där ända tills idag då vi for hem. Igår så var vi på Pajala ridklubb på deras majbrasa. :D/Alma


lackade träns

Måste berätta lite snabbt om Fonzie's snygga lackade träns. Den är så snygg alltså, jag tycker det är skit snyggt att ha ett lackat träns när man rider dressyr, hoppning funkar väl också men mer till dressyr tycker jag!
Här har ni det snygga tränset som Fonzie har och ni kan köpa det på http://www.tophorse.se för endast 1259:-

Cool eller ful

Denna hjälm är både cool och ful tycker jag. Absolut inte någon hjälm jag kunnat köpa , men man kanske hade kunnat ha den som första hjälm när man är mindre? De som gillar rosa älskar säkert denna hjälm, eller har jag fel?

Seriöst snack om bloggen ,NU KÖR VI!

Min helg har varit rolig, tråkigt och blandat! Jag firade ju valborg med en massa och så har jag kört lite skoter och hoppat i snön (som än finns kvar).

Nu tänker jag snacka lite serious snack om bloggen då. Blogguppdateringen blev dålig den vecka vi hade sportlov och sen har vi inte orkat sätta igång den igen. Vi har tjatat om förlåt och att vi ska skärpa oss, men inget har hänt. Och nu har vi tänkt igenom det här riktigt noga, bloggen  kvar eller bort? Och vi kom fram till att vi ska kämpa, vi ska få upp den grymma uppdateringen, vi ska få tillbaka läsarna vi ska kämpa! Vi kommer göra allt som krävs vi kommer bli den riktiga AH som vi varit. Vi kommer skärpa oss, vi kommer bli något , vi tror på er och vi tror på oss!
'
Den AH som engång fanns här kanske växte upp och blev lite mer serious i det riktiga livet och glömde bort bloggen helt eller kanske vi haft mycket att göra. Ingen vet inte ens vi faktiskt!

Men här och med LOVAR jag och Alma att real AH kommer komma tillbaka och vi kommer inte försvinna igen, om vi gör det behöver vi ert stöd, det är ni som kommer hålla oss uppe.

Håll i er NU KÖR VI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Alla kan


RSS 2.0