Hur reagerar era hästar?

Ja hur reagerar när de skjuter rakter, smällare osv?

Fonzie reagerar på raketer och smällare, men de tar alltid in dem tidigt, eftersom det är så många som skjuter innan tolvslaget. Så när klockan är tolv så är alla hästar i stallet ensamma så ingen vet tror jag. Dem kanske är helt vilda, när dem börjar skjuta. Om man är ute och går med Fonzie på nyårsafton (på dagen) och någon skjuter smällare/ raketer så blir han rädd. Därför brukar vi leda honom inne den dagen.
Hur är det med era hästar? Är dem rädda för smällare/ raketer? Kommentera gärna in! :D




Hiss eller diss

Hiss till denna snygga sadel, från  Otto Schumaker!

Hästar jag faller för

Tänkte berätta lite om vad för hästar jag faller för, t.ex färgen , beteende och allt annat möjligt. Lika bra att börja nu :)

Färger: Jag faller väldigt lätt för isabellfärgade hästar , skäckfärgade hästar , svarta hästar och mörkbruna. De är dem färger som jag gillar mest, men sen gillar jag ju fux och skimmlar men tycker att isabellfärgade hästar är himla fina! Tycker nog att de är en av de finaste hästarna.
Beteende: Jag gillar hästar som är snälla, lugna och lättlärda. Dem ska helst vara kanska säkra på sig själva och inte vara rädd för allt!

Ridning: Då skulle jag helst rida en häst som tycker det är roligt och vill lära sig. Kämpar med en och försöker bli ett :) Hästar är ju bra i olika grenar så jag kan ju inte säga nå mer speciellt. Vill ha en häst som är samarbets villig och försöker, och som man kan tillslut börja tävla med.

Utseende i övrig: Har lätt att falla för hästar som är mörka och har ljus man eller tvärt om. Gillar hästar som har bruna och blå  ögon, och är lagom smala och lagom tjocka :D Gillar även hästar som har lite annan färg på benen, och så ÄLSKAR jag hästar med ganska lång man♥ Mulen får gärna också vara lite annan färg och gärna runt ögonen också.

Kön: Om jag ska vara ärlig faller jag mest för killar, valacker :)

en såklart gillar jag alla hästar hur dem än ser ut! Det här är bara hästar som jag faller lätt för :)



Bilder från hoppningen, jag och Foxy





 Fotade av Ellen Woxberg ♥


2012

Ska bli ett år då jag ska utvecklas på hästryggen med Foxy och börja satsa mera. Jag ska sätta mål för varje vecka och inte ge upp. Och jag ska absolut inte ta emot nån skit av mina kompisar utan våga säga emot.

Några mål som jag kommer sätta:
-Starta en LC med Foxy i hoppningen.
-Starta en LB med Foxy i dressyren.
-Träna och inte slösa upp min tid på att svamla!
-Träna upp min balans så jag inte flyger av så lätt.
Sedan finns det ju 100000 mål att träna på för att nå stjärnorna nån dag fast allt orkar jag inte skriva upp.

Jag kommer ju också åka och tävla lite mera och verkligen satsa i stallet och på bloggen.
Men ändå inte ställa för höga krav på mig så jag blir besviken eller nått. ;)





Bloggens gång

Bloggen har funnits i
25 dagar
Bloggen har fått
23 kommentarer
Bloggens besöksrekord är
43 unika besökare
Bloggens andra besöksrekord är
158 sidvisningar
Vi har gjort
138 inlägg
och
141 bilder
Headers genom tiden:
         


Red Nec Fox 30/12 Hoppning

Hoppade idag igen, sista gången för mitt avflygar år och inför tävlingarna! :3 Först så börade vi som igår och göra volter och så. Efter det så började vi trava och jag tränade på ökningar och minskningar. Fattade galopp när han var uppvärmd och tränade på samma sak som i traven plus på att svänga! Gjorde samma sak i andra varvet.

Sedan så började vi med att värma upp på några småhinder. :) Foxy var snäll och busig. Efter det började vi med en liten bana då vi var tvungna att vara noga med vägen som inte jag var.. så Foxy vägrade och jag for i backen och lekte snöplog, fast där inne fanns ingen snö bara! ;D Fast jag skadade mig inte bara mitt finger för bommen landade rakt på den.. Hoppade upp igen och fortsatte. :)

Och återigen så skulle vi hoppa en bana som gick superbra förutom att jag var lite för snäll med foxy så han vägrade några gånger men glad är jag för det ändå men gladast är nog räven. ;)
Min vackra ponnybus ♥♥
Här har ni en film från studsen igår -->http://www.youtube.com/watch?v=Jdf7IPNN1ZU


Bilder från torsdagen



   


   

   

Har några bilder till men dom kommer nån annan gång!

Nytt på gång

Håller på med en ny header som kommer bli super. Allt kommer att bli helt nytt 2012! Det är därför det kanske inte kommer vara så bra uppdatering tills första januari för då kommer allt vara klart. Jag har en super idé. ;)


I have something i love, and that thing are you♥




Hiss eller diss

Slänger in en hiss eller diss snabbt, eftersom jag hittade ett coolt schabrak!
Schabrak med Brodyr
HÄR hittar du den ;)

Sista inlägget idag :'(

Ja som rubriken säger så blir det här sista inlägget för dagen för mig :'( Åker ju till stugan och nu sitter jag och gör massa med tidinställda till er, till imorgon :)  Är med Frida och hon håller typ för damp för jag sitter bara och skriver på datorn, hahah sorry Frida! Måste ju även gå med min hund Harry, men efter som ni aldrig sett honom kan ni få en bild på honom nu :
Verkligen ingen bra blogg dag idag :( Inga bra ideér om man säger så.

Tidinställda inlägg

Godmorgon får man väl säga, råkade sova till 12 -.- Men sånt händer ju också. Idag kommer jag åka till stugan och vara där till söndag så ni kommer få tidinställda från mig, sen så tänkte jag göra en liten cool bild som kommer läggas ut 00.00 på nyårsafton, där vi önskar 2012 välkommen :D Idag blir det inte att göra något speciellt, mest troligt av va med Frida och så måste jag ju gå ut med hunden några gånger :/ Ni får mer inlägg sen, hade inte något speciellt att säga idag ;)

Förresten glöm inte att fråga på! Först 10/1 svarar vi på alla frågor och väljer samtidigt ut den bästa frågan och personen / personerna blir då länkade här :) Inlägget finns här nedanför :)

Frågestund

Vi tänkte ha en frågestund. Kommentera din fråga och vi svarar den 10/1 på alla frågor vi fått! ;)

För att få det lite roligare för er så ska vi ha att den bästa frågan vi får av nån, får en länkning här!

Red Nec Fox 29/12 Hoppning

Hoppade ju Foxy igår och det gick jättebra! Först så började vi värma upp lite själva innan Annika hadde hunnit komma. Jag gjorde lite volter och spekulerade omkring hindrena som vi byggt upp. I början kändes han lite lat fast sedan i galoppen så var han pigg som vanligt. Gjorde även volter i galoppen och tränade på att stå i lättsits.

Sedan så kom Annika och vi började hoppa fram på dom tre stutsen. Foxy kändes väldigt taggad och framåt så jag var tvungen och bromsa. Vi hoppade om det två gånger till tills vi böt till höger varv då vi ochså skulle lägga till två andra hinder.

När vi gjort det två gånger så gick vi över till att hoppa bana. Då la vi dit ett titthinder och så hadde vi inte med stutsen längre. Första gången hoppade han superbra och felfritt. Fast andra gången vi hoppade banan så vägrade han på titthindret för jag hadde sån dålig fart från början. Andra gången jag gickk på så hoppade han. Och jag tappade en stigbygel. ;)
Stutsen.
Finaste ♥


Ryttarna vann

TILLFÄLLIG FRYSNING AV MOM 151:2

2011-12-29

 

Vi har beslutat att frysa 151.2, 151:2.1, 151:2.2 och 151:2.3 under åren 2012 och 2013, vilket innebär att denna paragraf ej kommer att gälla under 2012 och 2013.

Vi kommer under våren 2012 att ha en dialog med aktiva och andra nationella ridsportförbund i Europa samt med FEI, för att komma fram till vilka regler som ska gälla för tillverkarmärkning på utrustning på ekipage på svenska tävlingsbanor från och med år 2014. Arbetet ska vara klart och kommer att ligga som underlag för beslut på förbundsstyrelsens möte 15-16 juni 2012. 
Det kommer att ge både aktiva och tillverkare 18 månader på sig att se över sin tävlingsutrustning enligt det beslut som då fattas.

Vad innebär detta för våra tävlingsekipage under åren 2012-2013?
- Alla tävlingsekipage får på tävlingsbanan under ritten och prisutdelningen ha reklam (innefattar även tillverkarmärkning) enligt storlekarna i Mom 151.1, se bifogat utdrag från Mom 151.1 nedan

 

Svenska Ridsportförbundet har beslutat om en tillfällig frysning av Mom 151:2, Identifiering av ickesponsortillverkare. Under våren 2012 görs ett arbete för att komma fram till vad som ska gälla för tillverkarmärkning på utrustning på ekipage på svenska tävlingsbanor från och med år 2014. Arbetet ska vara klart och kommer att ligga som underlag för beslut på förbundsstyrelsens möte 15-16 juni 2012.

TR I Mom 151:1.1.1 > 1.6.2.2*
På tävlingsbanan och i samband med prisutdelning får sponsorns namn och/eller logotyp endast exponeras på en maximal area av:
Hoppning
1.1.1 Vojlock/Schabrak 200 cm² på varje sida
1.1.2 Ridjacka 80 cm² på varje sida av jackan i höjd med bröstfickan
1.1.3 Ridbyxor 80 cm² en gång längstgående på vänstra benet
1.1.4 Skjortkrage 16 cm² på varje sida eller i mitten på kragen på en ridblus
1.1.5 Ridhjälm 125 cm² mitt på hjälmen (max 25 cm lång och 5 cm bred) *
1.1.6 Insektsluva 75 cm² endast en gång

1.2 Dressyr
1.2.1 Vojlock/Schabrak 200 cm² på varje sida
1.2.2 Ridjacka 80 cm² på varje sida av jackan i höjd med bröstfickan
1.2.3 Skjortkrage 16 cm² på varje sida eller i mitten på kragen på en ridblus


Äntligen

Se vad som hade kommit med posten idag:
Redo att tävla nu känns det som, taggad! :D  Måste gå in stövlarna lite eftersom de är himla stela :/ Men det fixar jag på nolltid!

Outfit

Fixade en outfir men hittade ingen bild på min tröja men snygg va?


Fixat

Idag så åkte jag till stallet kring halv nio. Det fanns hagar lediga så jag släppte ut foxy och Tira i en av dom. Innan jag gick in fotade jag klubbponnyerna. Dom är ju så söta! Sedan Mockade jag, Tvättade Krubban och vattenkoppen. ;)

Tog sedan in vid elva för att han skulle ju äta lunch. Släppte ut igen vid tolv. Jag satt sedan i Foxys och några tills sadelkammare medans Anna-Maria Smorde. Tog in återigen vid halv tre för jag skule ju ha hoppkurs vid tre.

Borstade han och myste, länge. Gick vid tre till anslagstavlan då Annika kom, Hon sa att vi skulle gå till teorisalen och vänta medans hon skulle gå och byta om. Innan hopppasset hadde vi en liten teori om hoppning som varade i cirka 50 min. Lite senare skulle vi gå och bygga fram en liten bana. :) När vi var klara med det så sa Annika att vi skulle gå och göra iordning våra små söta ponnisar. Red fram men om hoppningen får ni i ett annat inlägg. Höade och åkte sedan hem.
Idag ♥

Failbild

Jessica fotade när jag byter spöhand, haha vilken failbild :p

Outfit

Här är en outfit till mig och Foxy från Amanda:
Tycker den är jätte fin! Tack så mycket  ;)

Mår inte särskilt bra

Hoff tuff morgon först vaknar jag och då är det som ögonen bara vill stängas ihop och sen går jag till spegeln och tittar, ögonlocken är helt svullna och anskitet känns också lite svullet . Känner mig förskyld och det blir nog att bara vara hemma idag och ta det lungt. Kan ju vara med någon om jag mår bättre senare få se, känns inte bra nu i alla fall...

Lite gladare nyhet ! Mina ridstövlar har kommit, yieppe! :) Så nu är det bara schabraket och de vita ridbyxorna kvar, hoppas dem hinnar fram :)
Foto kommer senare när mamma hämtat dem ;)

2011..

..har varit ett år med mest framgång i både stallet och i skolan. Fast kring April så hadde Foxy en test period med mig då han oftast vägrade och stack på sidan. Fast det försvann med tiden och jag har själv vågat mycket mera.
 
Jag menar, för var jag livrädd när jag skulle hoppa för att hästen skulle vägra eller kasta av mig. Jag vågade knappt hoppa ett litet hinder på 50 centimeter! Och nu, några månader senare hoppar jag en stock i skogen som var 105 centimeter! Jag hopper till och med banor som ligger kring 80 och jag har anmält mig och Foxy till klubbtävlingen på 80 cm! 

Jag har också blivit mer intresserad av dressyren eftersom Foxy har blivit så fin att rida och arbetsvillig.

I skolan har jag också utvecklats och som gått från 0 till 100. För låg jag efter i mycket men nu ligger jag bra till och i matten är jag en av dom första. Nästa år kommer jag börja i andra terminen av sexan och efter sommarlovet börjar jag i sjuan. Då kommer jag vara tvungen att verkligen jobba hårt om jag ska få ett A i nånting. Det jag vill nu är att bli elev på strömsholm, även fast chansen är väldigt liten så hoppas jag på det bästa.

Mina motgångar 2011:
-Att jag blev rädd för att hoppa.

Framgångarna:
-Att jag nu har fått tillbaka självförtroendet.
-Att jag vågar mycket mer.
-Jag har blivit bättre på att rida.
Nu

Man kan se hur vi har utveklats inom ridningen.




För mig är du den enda...

Lowa och Fonzie Twist ♥


Alma och Red Nec Fox


Ni är det bästa vi har, det vi lever för. Utan er är vi inget, vi lever för er och kommer aldrig lämna er ♥




Tillsammans är alla vi fyra ALLROUNDHÄSTARNA.BLOGG.SE och kommer alltid att vara det.


Stretching

Vi är så noga med att stretcha våra hästar men hur är det egentligen med oss själva? Skulle gissa på att säkert hälften inte stretchar alls, jag försöker stretcha efter varje ridning och även varje dag. Jag är stel som en pinne kan jag säga men stretchingen har hjälpt mig att bli vigare och som ni kanske redan visste så hjälper det ju till jätte mycket i ridningen. Man för bättre sits och sitter mycket bättre, man blir mjukare och får bättre hållning, så om du inte stretchar efter du ridit börja i så fall! Lika viktigt för oss som för hästen!
Om nu vill ha tips för stretchövningar tryck HÄR

Snart min (troligast)

MIHI! ♥ Ska kanske köpa den eller en röd ;)

Bildbomd från ridningen del 1

Lowa å Fonzie
    Fatma, Agnes å manalie
Amanda Å Daphne
JeanetteLottaAmanda å Lotta
     Jeanette, Lotta å Fatma
JeanetteAmandaVikkan
   
  Lotta, Ellen, Agnes, Tjorven å Lotta :)

Laddar upp

Sitter just nu och laddar upp bilder till alla som ville ha från ridningen idag och igår, många blev det.
Jag kanske inte laddar upp alla idag eftersom det är många (säkert 100 bilder så LOL).
Fast jag har fixat en bra inställning på kameran så bilderna blev förhoppningsvis fina! ;)


Uteritt med (vita) Fonzie

Eftersom vi ledde barnen på deras ridkurs får vi ju som tack ett ridpass om dagen och idag red vi ut.  Tänkte ta Fox men då tog Elina honom ist eftersom han måste vara ledarhästen. Så tog Fonzie (eller vit Fonzie som vi kallar honom) alltså inte Fonzie Twist utan bara Fonzie :) Komplicerat? Ja vet.
'
Först red vi runt sjön ett varv, trav , galopp och skritt. I slutet blev spåret så dåligt så vi kunde typ bara skritta :(
Men vi hade ju inte fin galopp och trav utan vi raceade verkligen , roligt det också att bara kunna släppa allt för ett tag! I stället för att rida ett till varv så gick vi in på hoppbanan och där raceade vi inte lite! Fort gick det och kul var det! Skrattade hela tiden typ , och tappade stigbyglarna också hela tiden :P
'
Ganska roligt med en oseriös ridning också, då kan man liksom släppa allt och bara åka med , slippa tänka helt enkelt!  Har tyvärr ingen bild när vi rider men ni kan få en på vit Fonzie :)
Red ju dressyr på honom som ni kanske vet :) Bild tagen HÄRIFRÅN
Nä nu håller jag på att hungra ihjäl så ska gå och äta, Alma kommer blogga på kvällen och jag likaså :)

Stalldagen

Har alltså varit i stallet och har därför inte kunnat bloggat och ber hemskt mycket om ursäkt!
En gladare nyhet är att jag äntligen tog med kameran och fotade lite med Fonzie, så bilder kommer imorgon :)
Lite kort om vad jag gjort med honom då :

Mockade, tvättade vk+k och blandade maten.
Borstade innan hagen och släppte ut 12.
Hage 12.00- 15.5o
Rykatade och gosade imassor, rengjorde ögon, näsa och mun och smorde mungipor x2.
Ut igen kl 16.55
Vickan tar in kl 18.30 och ger betforn :)


Lite kort om dagen, plus så ledde vi några ungar också, men mer om det i ett annat inlägg :)

Orsak

Orsaken varför vi inte bloggat är att båda varit i stallet, och vi ber hemskt mycket om ursäkt! Kommer inlägg i kväll :)



Hur kommer 2012 se ut för mig

2012 fatta vad åren går fort! Detta år kommer jag fylla fjorton , försöka att bli tävlingryttare och så mycket mer!
Känns som detta år kommer bli ett av det bästa, stor utveckling på ridningen och skolan.


Ja känns som det kommer att hända så mycket det här året som kommer. Bloggen kommer säkert bli större , ridningen utvecklas, mer tid med Fonzie och ännu ett år, mer dressyr och så får jag ju betyg :)
Vad tycker ni om 2012 läskigt, roligt? Känns bra faktiskt, himla bra måste jag säga!

Saker som ska förbättras under 2012:

- Mer dressyr kurser
-  Utvecklas mer i ridningen
-  Få rida Fonzie mer
-  Lyssna mer på mig själv och inte vara så blyg
-  KAMERA MED TILL STALLET OFTA ( måste verkligen förbättras!)
-  Inte göra läxorna på kvällen utan på dagen

Det var lite vad som kommer förbättras och så :)
Så mycket mer kommer hända också, så följ oss så får ni ta del av varenda ett! :)

Tack Jessica Stridsman för den fina bilden!
Jag och Fox :)



Sova över

Jag är hemma hos viktoria och jag ska sova över där. Idag så har jag varit i stallet som jag är som vanligast. (:
Lowa, Viktoria och några till har ridit idag som belöning för att dom har lett ungar. Det var någon sån där jullovs aktivitet. Så jag stod i ridhuset å fotade. Imorgon bilderna upp. Dessutom har jag städat Foxys skåp för det såg ut som ett helvete.
min snygga rosa OUTFIT :D


Stor HISS

Vem vill inte ha dem här kavajerna från spooks.se?  Den gråa och svarta♥
Vad tycker ni? Men lite dyra om man säger så 2595:- Kanske värt vem vet?

Ridning 27 December

Eftersom vi ledde några barn på "jullovskurserna" så får vi som belöning ett ridpass om dagen ( två dagar). Idag red vi inne och imorgon ska vi rida ut med Elina :)
'
Red Fox inne eftersom det snart är tävling och han e min favorit ponny ;) Han e fin, riktigt fin, tror det kan bli något!Red igenom LC:1 och märker att jag kan det men lite finslip bara, kommer inte riktigt ihåg allt... Tränade på det och på volter, lite skänkelvikning men inge rolig att flytta idag så vi gjorde framdelsvändningar! Vilken känsla jag fick då! Han gick verkligen som han skulle och flyttade sig super fint. Nöjd ryttare idag! ♥ Och känner mig nästan taggad till tävlingen! ;) Släppte honom lite på slutet också så han fick galoppera som en galning :) Rider ut imorgon och hoppas att jag får honom, sista gången jag rider innan tävlingen, iaf på honom. Ne extremt nöjd idag måste jag säga!

Alma fotade massor så det blir ingen bild i det här inlägget utan hon kommer lägga in en bildbomb antingen idag eller imorgon :)

Fonzie Twist 27 december

Sara hjälpte till idag också  och jag visade henne och lärde henne massa saker. Hon säger själv att hon e taggad så det är super bra! Håller man löftet så kan man klara allt! Dagen med Fonzie idag var så här:
Mockade, tvättade vk+k och fixade maten , spånade 1 bal också.
Ryktade och gosade innan hagen och rengjorde ögon, näsa och mun. Smorde mungiporna x2.
Hage 12.00- 16.10 åt middag sedan ut igen.
Elin fixar resten :)

( Sara hjälpte till med allt)

Tycke att det verkligen bra med Sara, lite teknink hjälp och hon blir super bra! :) Förresten tror jag att kameran får följa med någon dag , har ju ny kamera, felet är att jag ridit både idag och rider imorgon också. Sköter inte förren 3/1 igen sen så få se hur jag gör, men ni kanske kan stå ut en vecka till? Vi ser ju :) Men behöver verkligen bilder!

Stallet

Ska såklart åka till stallet snart och rida. Agnes sköter ju idag så har inget annat för mig. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra men jag kanske rider ut. Idag så ska jag fota det jag fått i julklapp. Och jag varnar er, det är mycket.
Finaste ♥ /alma


God Morgon

(Tidinställt)


Åker ner nu till stallet vid ca 10 tiden. Ska leda några ungar och rida förhoppningsvis Fox :) Ska även sköta Fonzie med Elin. Ni får mer bloggning sen ville bara säga så ni vet varför det inte dyker upp några inlägg + så vet jag inte vilken tid jag kommer hem :/

Året 2011

Vart ska man börja? Det har väl innehållit både bra och dåliga saker om man säger så :)


Man kan ju börja med att min "skötning" med Fonzie har blivit mycket bättre och jag börjat rida honom alldeles själv och utvecklas tillsammans med honom. Vilket som är väldigt roligt! 2010 fick jag inte rida honom alls, så det har ju verkligen gått frammåt! Jag känner också att för varje år som går så kommer jag honom nämre, som känns väldigt bra! Har även hunnit bli av kastad av honom en gång :D Och så har vi skenat ett antal  gånger... Men hade ändå jag inte kunnat leva utan honom ♥
'
Jag har ju även börjat rida dressyr och har utvecklas i min ridning. Jag känner själv att jag blivit mycket bättre och kan göra svårare saker. Dressyren har ju egentligen bara varit ett + för hela min ridning, eftersom jag fått mycket bättre hållning, stadigare hand osv. Det har ju hjälp mycket när jag ridit bl.a Fonzie men även på kurs.
'
Har även fått två nya kusiner som föddes det här året, Ella och Lilly. Så det har ju varit roligt att se deras uppväxt osv :)
'
Ny skola har jag ju börjat på, eftersom min gick man bara till sexan. Så nu går man på Högalid, med en "ny" klass och nya lärare. Har massa med prov och sånt också när man börjat 7... Mindre roligt om man säger så.
'
Det är lite som hänt under året, men det har ju hänt mycket mer givetvis! Men om jag ska välja ut en punkt som jag är mest nöjd med så är det min ridning. Den har inte kännts så här bra någonsin! Jag känner verkligen att jag utvecklas och gör det hela tiden som är en stor framgång! Häst intresset har ökat enormt när jag har utvecklas och det hjälper ju mycket det också!


Känner mig himla stolt över 2011 måste jag säga!

Hiss eller diss

Hiss till Hööks reflexer
Proppa med reflexer tycker jag! Skit att det är fult, man vill väl inte råka ut för en olycka!

Fonzie Twist nära döden x2

Hemsk rubrik jag vet, men det är faktiskt sant, eller snarare var sant.


Kan börja med när han var liten. Då fick han käken avsparkad och de visste inte om han skulle klara sig :( Men jag var ju inte med då eftersom han var föl så Eva har bara berättat, men kan berätta en händelse när jag var med, egentligen bara jag.

Det börjar med att Fonzie och hans två andra hag-kompisar Neo och Ferrari smiter från hagen, vi hämtar dem och sätter in tillbaka dem. Sen smiter dem en gång till och samma saker händer. Men när de smiter för tredje gången blir jag svin sur och säger något i stil med Häst kräk... Men ni anar inte hur mycket jag ångrade det.

De hade sprungit in på brukshunds klubbens agilitybana och stod där i djup snön som tre små fån. Jag och två andra  plumsar och tar fast dem, inga problem. VI börja gå och jag står och prata med Fonzie att han inte ska hålla på att smita sådär för då blir jag sur och sen känner jag helt plötsligt hur han bara sjunker ner. Han ligger ner och KAN inte gå upp, han försöker flera gånger. De andra springer in med hästarna och kutar efter hjälp. Själv står jag där med honom och försöker få upp honom. Man tänker ju direkt : Nej kolik! Men så var det ju inte....

Helmer (stallets vaktmästare) kommer med spade och en annan vaktmästare, Svenne. De börjar gräva och då ser vi att han sitter fast med högra bakbenet ( om man tittar bakifrån). De gräver och gräver och jag försöker smacka , Fonzie kämpar men inget händer. Efter säkert 40 min ser vi att han sitter fast i en brun. De andra springer och hämtar mer folk och jag står där med Fonzie och hjälper till. Fler kommer och då lämnar jag faktiskt Fonzie för att springa till veterinären. Jag springer dit och så kommer dem med lugnande åt honom.
Jag ringer Eva men hon svarar inte , jag ringer Mankan ( hennes man) men han svarar inte heller, men då ringer jag hem till dem och då svara Eva's mamma. Hon får ju såklart panik och efter ett tag får hon tag i Mankan. Han kommer men utan Eva, Eva är på badhuset och vet ju inget.

Vi fortsätter att gräva och binder rep om honom och försöker dra upp honom. Tillslut ringer de brannkåren. De har gått ca 1 h och 30 min och Fonzie är kall. Eva hinner komma innan brannkåren och då gnäggar Fonzie , ni fattar inte hur hemskt det var när han gnäggade, i panik ringer jag mamma och berättar allt, och jag grinar. Alla försöker att säga, det blir bra ska du se. Men vem F*n vet det, han ligger där i brunnen och är fast med benet. Benet kanske är borta när vi lyfter upp honom. Han kan ju ha fastnat i något i brunnen som sliter av en nerv eller vad f*n som helst! Brannkåren kommer med traktor och massa brandmän. De binder upp honom i en sorts "sele" och efter många minuter får de äntligen upp honom ( med ben). Därimot är benet inte så fint, långt sår efter "yttre benet" och haltar. Men han lever iaf, han klarade det.

Vi kommer in i stallet och slänger på honom tjocka fleece täcken, och försöker värma upp honom.

Han var i brunnen ca 2h, brunnen var åtta meter djup, utan lock! Det kunde ha varit vem som helst, vem
som helst. Lika gärna jag eller någon annan. OANSVAR SÄGER JAG BARA!

"EFTERÅT"

Dagarna efter innebar, boxhage, ingen ridning, ut och leda och tvätta såren. Efter nån vecka blev han hel igen och kunde sättas igång. Tänk vilken tur, håller på att dö och blir inte ens halt längre än en vecka.


Men har det hänt något sånt här för er? Vet ni hur det känns när hästen lider och man kan bara titta på och inte göra något. Det är rent ut sagt ( ursäkta mitt språk nu) ett HELVETE! Att veta att man inte kan göra något och bara stå där. Om nåt hade hänt med Fonzie , skulle jag aldrig kunna förlåta mig själv. Aldrig.



Frågor? Kommentera isf...

Lite bloggning

Idag blir det väldigt lite bloggning, är hos mommmo och moffa så hinner inte blogga förren ikväll :/ Hoppas bara att Alma bloggar idag! Men då vet ni läget kommer och bloggar ikväll, vet inte vilken tid, sorry för dåligt update idag ...

Städning

Sitter och städar mitt rum, eller snarare sagt försöker. Har ju fått ett nytt skrivbord så är ju tvungen att flytta allt osv. Mindre roligt om man säger så :/ Tänkt igenom ett inlägg jag tänkt göra , fick inga kommentarer på den men det var många som sa personligt till mig, om jag inte kunde göra inlägget och sånt blir man ju bara glad av! Så inlägget kommer handla om när Fonzie var nära döden x2. Min oturs häst om jag säger så ♥ Men tänker skriva det imorgon eftersom jag måste städa klart... Hoppas att Alma slänger in ett inlägg bara , annars ses vi imorgon! :)

Hiss eller diss

Stor DISS till dem här ridbyxorna eftersom de ser ut som skidbyxor. Usch, nej tack!


Julafton

Tänkte börja inlägget med att svara på en fråga jag fick: Om ridstövlarna jag önskade mig var mountain horse, och svaret är nej, ridstövlarna är från Hööks och är märket Horsehead.


Nu lite om julafton då :) Fick en systemkamera , ridstövlarna (men de hade inte hunnit komma) , ett vitt skrivbord, kläder och sånt där smått och gott! Är riktigt nöjd med alla julklappar och känner mig lite bortskämd som fick så mycket. Det visar att jag måste verkligen tacka mamma och pappa som är så snälla, älskar er! ♥
Så nu får ni lite finare bilder med min systemkamera Sony :) Idag blir det att prova allt och ta det lungt och sånt. Kommer inte åka till stallet förren tisdag då jag ska rida och även på onsdag :) Nu har jag ingen bild men ni får senare när jag slänger in andra inlägg. Håller nämligen på att hungra ihjäl!!

Vi önskar er en riktig...

Ingen mer bloggning idag, imorgon är vi tillbaka som vanligt!



Vad önskar vi oss i julklapp?




En outfit

Den bilden gjorde en kompis till mig som ni hittar HÄR.
Gillar den väldigt mycket!

Jultomte x 2

Imorgon är det ju julafton men det blir att jobba lite för mig. Måste vara jultomte två gånger, och kommer få pengar när jag delar ut julklappar och sånt hos en familj :) Andra stället jag ska vara på är hos min familj så där får jag inge pengar :/ Men måste vrk tjäna pengar eftersom jag ska själv betala schabraket och det kostade 199 :- och jag hade bara 87 :- så det passade ändå :)
Någon annan som ska vara jultomte i år?

23/12

Alla vet ju vad det är för dag imorgon! JULAFTON!!! :D Hoppas jag får mina ridstövlar som jag önskat mig, annars blir det att fortsätta rida med chaps och ridskor.  Men det går väl ändå, men nog vill man ha ridstövlar!
Nu ska jag äta frukost och sen blir det att slappa kanske ringa någon och sen vid sex till Alma för att göra headern :) Och vet ni vad vi ska äta idag? SUSHI! Mums! Eller vad tycker ni ?
Snälla mamma och pappa snälla!

Till stan

Godmorgon! Jag vaknade för ett par timmar sedan. På den tiden har jag rengjort marsvins buren, Kokat mammas kaffe och lite till! Ska Bara försöka få  upp Mamma ur sängen så vi kan åka på stan nån gång. Haha. :)
Åker sedan till stallet och jag tror jag kommer hem vid fem för ska va med  Lowa vid Sex ;)


Morgondagen

Imorgon kommer min dag sen ut så här:
Rengöra marsvinsburen.
Fa på Stan.
Åka till stallet.
Komma hem å va med lowa :)
/Alma

Cilsane mr H 22/12 Uteritt

Idag så red jag silledill på kursen.Vi red ut och vi började med att trava ett helt varv runt sjön. (:
Sedan så red vi ett till varv då vi skulle galoppera.. Ja historien är lång men ska skriva så bra som möjligt. När vi precis hadde ridit ned för en nedförsbacke så flög Fia av holger för att han började skena. Så det blev från full galopp till halt! Sillen är ju ganska snabb så jag flög nästan in i Fonzies rumpa. ;( Sen så hoppade fia upp igen och ingen skada skedde. Fast sen när vi kommit en bit igen så kom hon på att hon glömt SPÖT i snödrivan så vi vände om. (; Nåväl, shit happens.
/Alma

Min första tävling

Är grymt nervös, eller är jätte nervös. Ni MÅSTE hjälpa mig! Vågar jag? Om exakt 17 dagar så kommer jag tävla i dressyr för första gången. Det är en klubb tävling men eftersom jag inte tävlat någon gång förut så tar jag den här på största allvar.
Lite info då:
Ska tävla Fox i LC:1. Tävlingen är 7/1 på min ridklubb. Domare kommer bl.a Annika (en ridlärare vara), och någon mer säkert.


Hoff, kommer jag våga? Men någon gång måste bli den första! Var ni lika nervösa som jag är? Eller ska jag chilla ner lite och tänka allt kommer bli bra? Är LC:1 lätt att lära sig?
Ja ni ser ju är lite stressad, de här sakerna kommer jag beställa från Hööks:
Bra saker? Hoppas det! Någon som kan rekommendera?

Fonzie Twist 22/12

Skötte Fozzie idag själv, Elin hade strykit sig från idag, men det gjorde ju inget :)
Gjorde detta:

Mockade, blandade maten och tvättade vk+k.
In kl 15.20 borstade osv, innan Eva skulle rida.
Ryktade och gosade imassor. Rengjorde ögon,näsa och mun och smorde mungiporna.
Ellen tar in för kvällen och så satte jag betforn i krubban :)


Jag och Alma fotade även så imorgon ska vi göra en header :)

Hiss eller diss

Hissar

Säkerhetsväst Barn Steeds®

från Hööks. Har den själv och den har mycket bra passform med mera :)
Så om du funderar på att köpa en ny eller något sånt så rekommenderas den här stort!

Stallet idag

Hej, idag blir det att åka ner till stallet om någon timme och sköta Fonzie :) Elin är uppe också ( Fonzie's skötare som flyttat till Uppsala för att plugga) , hon brukar vara här ibland på loven osv. Så då blir det att sköta tillsammans med henne .
Idag blir det också att kanske ta bilder, för imorgon ska jag och Alma göra headern och "spökbilden" :) Men ni får väl mer uppdatering på kvällen , slänger in en hiss eller diss också innan jag åker.
Det skrev jag när Fonzie var nära döden. Om någon vill höra händelsen , kommentera!



Passa på nu att följa OSS!

Without you we're nothing, but with you we're everything!
Tryck här eller på Ikonen där uppe : http://www.bloglovin.com/blog/3269775/allroundhastarna

KOm ihåg vi kan inte göra något utan er, det är er vi behöver, det är inte vi som skapar denna blogg , de är ni...



Header

Ja tänkte bara berätta kort om vad vi ska göra :) Vi tänker behålla temat och bara göra en nya header och den där rutan det står OM MIG så ska vi göra en bild och lägga till info, vad tror ni bra eller dåligt? :)

Ny Skötare

Hej berättar lite snabbt om julfesten. Vi hade typ olika tävlingar , vi var 10 lag och så :) Mitt lag vann en gång , första omgången, bra jobbat tjejer! :) Sen vann lag 5 och sen vann lag ? kommer inte ihåg :s
Ganska roligt iaf, kommer sakna kompisarna på jullovet :/

NU TILL RUBRIKEN Fonzie har nu fått en ny skötare Sara B Fjellborg, och vi hoppas  att allt går bra nu. Orkar verkligen inte börja leta ny skötare igen , men tror att jag kan lära henne så att hon blir proffs :) Proffs på Fonzie iaf. Hennes första skötdag kommer bli 2/1 så kommer skriva lite då :)

Nu en fråga till er läsare!

Första gången ni började sköta en häst var första skötdagen nervös för er? Tog det länge innan ni verkligen fick den där kontakten med hästen? Tyckte ni det var svårt i början?

Om jag får svar på de här frågorna så kan jag svara själv om ni vill :)
Grattis Sara får man väl säga?! :)


Tävling

Vi är med i en tävling hos http://dailyhorses.blogg.se/ ! Om en super snygg bloggdesing och ja! ;)


Julmys på skolan

Hej hej, sitter nu med kanske Fonzie's nya skötare Sara :) Måste bara övertala hennes föräldrar ;) Men det går nog tillslut, annars vet jag inte vad jag gör!!  Skojja...
Till rubriken ska ha julmys på skolan så uppdaterar senare den slutar kl 20. Ska gå dit med Sara och Marie och snart kommer Marie hit för att bli fixad :) Men som sagt mer uppdate får ni senare....
Förresten så har vi ju fått

Fonzie Twist "Liten"


'

Svar på kommentar!

Amanda: Dom är jätte snygga! Gick dina lätt sönder eller var dom hållbara och bra? :)

Om hiss inlägget om tretorn

Jag svarar: Jag hadde mina tretorn i kanske 7-9 månader tills jag sålde dom.
Det enda jag var missnöjd med var att en sån där grej i snörningen var pajj! ;(
Dom var inte jobbiga i drankjedan. Supersköna och jag sålde dom för dom var för små för mina fötter!  ;)
I cirkeln var det stället dom gick sönder i! :)


Fonzie Twist 20/ 12

Vad jag gjorde med Fonzie idag då:

Mockade, spånade 1 bal och tvättade vk+k och fixade maten.
Hage 12.00- 17.30 Ryktade  och gosade i massor! Rengjorde ögon,näsa och mun. Smorde mungiporna.
Ut igen kl 18.30 In 20.25ca Nattade och gav betforn.


Ska fota han på torsdag tro jag så ni för lite härliga bilder  :)

Gym-kana

Sista ridkursen för 2011, blev gym-kana och vi hade Smuggles och Parda som " tävlinghästar". Vi var två lag som böt häst efter varje omgång. Vi körde samma "bana" två gånger så ena gången red man Smugglan och andra Parda t.ex.
- Omgång 1: Ta flaggor/ lämna tillbaka flaggor till stödhindrerna och på tillbaka vägen rida slalom.

-Omgång 2: Rida slamon och sen hoppa av hästen och kasta i 3 hästskor + sen springa tillbaka.

-Omgång 3: Rida slalom och sedan hoppa över hinder

-Omgång 4: Rida ner till en hink med ett äpple i och bita i det utan med hjälp av händerna och sedan söka sockerbitar i mjöl.

Mitt lag vann med 3-5 tro jag :) Yeah!! Men vi hoppade ju barbacka så tror ni inte att jag flög av när jag hoppade Parda? Har inte ont men slog i lite vänster om svanskotan-.- Jaja sånt händer :)

Bakat

Nu har jag äntligen bakat pepparkakor! Dom blev faktist goda och sedan så bombade jag dom med kristyr! :)
Nu så ska jag börja med headern. plus så har jag sovit på soffan i nån timme!

Skolan

Hej sitter i skolan och smygbloggar från datasalen! Ska till tandläkaren direkt idag så hinner inte blogga förren efter stallet , då får ni grym uppdatering , jag lovar!
Kommer blogga ca vid  9 :)

Hiss

Jag ger en hiss till tretorn advance för att jag har haft dom så jag vet hur sköna dom är, Det enda jag tycker är att (enligt mig) jag inte får helt stilla skänkel!


Trollfot

Nu ska jag berätta en ganska så tragisk och ganska så lång händelse som jag varit med om. Hoppas ni har tid att läsa...




När jag var i Pajala för två somrar sen så vaknade jag av att jag hörde hästhovar. (Fonzie står i Pajala på grönbete , han stod tillsammans med Lille Grå men som nu tyvärr är borta). Jag tänkte bara shit har Fonzie smitit från hagen, för den travade nämligen. Men när jag tittar ut så står en brun nordsvensk utan för fönstret och tittar in.

Och jag ropar på Eva och hon säger att den brukar vara lös och springa omkring här och där. ( Fråga mig inte varför.) Så vi släppte in honom tillsammans med Fonzie Twist och Lille grå. Det funkade hur bra som helst och det var som de var bästisar fast de nyss träffat varandra. Jag och Vera ( Eva's dotter) tog hand om honom också och borstade osv. Han tyckte det var jätte skönt och det var som att han aldrig blivit borstad för han sov nästan.
Det blev kväll och hans ägare kom och hämtade honom.
Det höll på så där nästan alla dagar , vi skötte om honom och ledde tillbaka honom på kvällen. Men jag kunde ju såklart inte stanna där hur länge som helst så jag var nog i Pajala ca 1 vecka. Men när jag var i Kiruna så berättade Eva att  Trollfot (som han hette) kom varje dag till Fonzie och Lillen. Sen var ju betet slut...
Då hade tydligen Trollfot förflyttas till Finland för hans ägare inte hann med honom eftersom hon pluggade. Men den här sommaren var han ändå här och samma sak hände. Första dagen blev jag jätte glad att se honom , han travad som vanligt efter vägen för att komma till Fonzie och Lillen. Men jag märkte att något inte stämde med
med honom.

Jag skulle sätta in honom i hagen med Fonzie och Lillen och förut hade det ju gått jätte bra, men helt plötsligt fick man inte röra honom. Så fort man kom nära honom stack han. Efter nån timme så fick vi iaf fast honom. Och som vanligt gick det jätte bra mellan hästarna. Vi matade ju honom också när Lillen och Fonzie fick men man var tvungen att lämna hinken och gå där ifrån för han skulle äta. Sen när vi skulle rykta honom var vi tvungen att jaga honom flera minuter innan vi fick fast honom. Men samma gamla vanliga jag var han när vi ryktade honom.
Sen fick jag höra att han inte haft det bra i Finland , han hade bl.a trampa igen golvet och de som tog hand om honom var nog inte så värst snälla de heller. Dagar gick men till slut blev han van vid mig, det var bara jag som fick röra honom när han var lös och han började trivas. Vi mockade åt honom i hans stall , bar in hö , nytt vatten och tog verkligen hand om honom.
En dag så sa Eva att de skulle leda Fonzie och Lillen i byn och frågade om jag ville rida på Trollfot. Och det ville jag ju såklart så första gången jag satte mig på en enormt stark nordsvensk red jag barbacka. Han var ganska stark men han drog aldrig eller försökte slänga av mig. Andra gången jag red honom så red jag ut själv i byn och skogen och det gick så himla bra! Vi skrittade ju såklart bara men ändå och när vi kom tillbaka så svampade jag av honom. Livet lekte och vi hade så roligt tillsammans alla tre :) Det ända jag inte visste var att snart skulle allting vara borta...


Hans ägare frågade om jag ville ta honom , jag fick honom gratis och allt. Men han var 19 år , och vi hade ingenstans att ha honom. Så jag var ju tvungen att säga nej. Och det var det värsta, att säga nej till en sån fin häst. Men det värsta var att jag fick veta att de var tvungen att ta bort honom eftersom de inte hann och ingen kunde ta honom. Det var en fredag när jag skulle åka hem som de skulle ta bort honom. Jag kommer ihåg att det var kl 14.


När jag satt på bussen från Pajala påväg hem satt jag hela tiden och tittade på klockan. När klockan slog 14.00 så tittade jag på den länge , när den var 14.01 grät jag. Jag grät för jag inte fick ta ett riktigt hej då och för att jag tyckte synd om honom. Jag grät för att JAG ÄLSKADE HONOM. Jag grät för att jag aldrig skulle få se han igen. JAg vet inte om jag klarar att åka till Pajala nästa år ser om jag klara det. Att veta att han inte kommer komma springandes på morgonen och vilja bli insläppt.
Men livet gick vidare och Fonzie tog lite mer plats i mitt liv. Men nu när jag skrivit detta gråter jag. För jag saknar honom så in i helvete. Min häst, som jag aldrig fick.
Trollfot kommer nog aldrig mer nämnas i bloggen eftersom det gör för ont. Men du ska veta Killen JAG ÄLSKAR DIG ♥


Baka

Hej ska gå och köpa ägg och en chokladkaka så det blir ett snabbt inlägg :) Ska nämligen baka muffins, sugen?! :)
Inge stall idag men imorgon blir det att sköta Fonzie och rida . Men nu måste jag gå! Ni får mer uppdatering senare idag :)

Tillfällig

Just nu är bara headern tillfällig! det är bara ett tema från blogg.se så idag/imorgon/onsdag kommer den nya headern upp! ;) Ni får stå ut men snygg blir den! :P

Häst&Ryttare

Oj! Har glömt å säga att häst&ryttare kom till stallet i lördags och fotade. Dom skulle göra nå repotage till tidningen. Så Annika frågade Mig, Vikkan, Moa, Fatma, Jessica, Manalie, Amanda, Ellen, Jeanette och kanske nån till, om VI ville rida nån lektion för hon så att dom kunde fota! Kul och det är inte varje dag man har chansen och rida för en tidning! ;)


Uteritt

Inattt sov jag hos manalie efter hons skräckiskväll som var riktigt kul! Föest så såg vi insidious (stav) och sedan en annan film! När den var slut så spelade vi singstar och jag Äger! Sedan så sov vi. Vi vaknade sedan ca halv tio. Åkte till stallet vid elva. Känns så ovanligt att åka så sent. (brukar åka vid åtta)

När jag väl var i stallet så började jag med att borsta av Foxy och täcka han för han skulle ju ut. (: Sedan så mockade jag och spånade en halv bal för hans bägg var så tråkig..  Fixade hans vatten hink och kanna. Tvättade lite senare hans vk+k. Tog in ca halv fem för jag red ut med viktoria kl. fem. Vi red runt sjön två var och red i alla gångarter. När vi kom tillbake galopperade och travade vi på banan! Riktigt mysigt! Snön föll och det var ändå ljummet ute! (:

Jag och mamma hadde jouren så kom hem efter halv åtta! :)


HORZE

Nu tänkte jag berätta lite om Horze hästbutiken/ ridsportsbutiken (ni vet). Tycker dem har enormt FINA ridutrustningar, hästutrustningar osv. Om ni inte varit inne och tittat på deras hemsida så gör det direkt!
Horze Tryck bara på bilden :)
Ska börja beställa därifrån också! Nä stor HISS till Horze och som bilden säger :
It's a lifestyle



Nytt Namn

Som ni ser så har vi bytt namn till Allroundhästarna, men när ni när ni söker på bloggen så skriver ni ändå allroundhastarna :) Ville bara meddela ( det är lite finare , eller hur? )





Om bloggen

Nu ska ni få veta vad som kommer hända följande vecka med bloggen :
  • Bättre uppdatering från båda ( speciellet Alma )
  • Ny header och tema
  • Nya bilder ( tagen den kommande veckan)
Helt enkelt en mycket bättre blogg!  Vi har pratat om headern och tror den kommer bli okej iaf :) Temat kommer ändras helt, "kategori sidan" kommer att flyttas till andra sidan och SÅ mycket mer, så fortsätt att följa oss och tyck till, vi behöver er läsare åsikt!


SÅ VAD TYCKER NI VI KAN BLI BÄTTRE PÅ? SAKERNA HÄR UPPE KOMMER ATT FÖRBÄTTRAS , NÅGOT ANNAT?

VI BEHÖVER ERAN ÅSIKT FÖR ATT GÖRA DENNA BLOGG BRA!




Fonzie Twist 18 / 12

Hej, har skött Fonzie idag och det har väl varit en helt vanlig stalldag idag. Förutom att Nizar ( en tränare som kommer upp då och då till klubben ) var där och hade ridlektioner.
Så hjälpte Eva att fixa lite :) Men här får ni som vanligt vad jag gjort:

Mockade, tvättade vk+ k och fixade maten.
Hage 12-13.45
Rykatde och gosade imassor, rengjorde ögon, näsa och mun. Smorde mungiporna .
Duschade av vart han var svettig, tvättade benen och nattade :)


Ja det var det jag gjort idag då :) Han såg riktigt fin ut! Han är verkligen en dressyr häst om man säger så, går på tygeln nästan direkt bl.a :)

Hiss eller diss

Dissar detta glittriga ridspö, eftersom jag själv aldrig skulle använda det, men vad tycker ni, hiss eller diss?

Dressyrmupparnas Collection

Ni har väl inte missat att dressyrmupparna har släppt en egen Collection? Om ni har det tryck HÄR isf!
Jag hissar den verkligen riktigt snygga saker för oss ryttare och hästar!

DM Limited Edition PikéDM Limited Edition Piké
DM Limited Edition PikéDM Limited Edition Piké
DM Limited Edition BenlindorDM Limited Edition Schabrak
DM Limited Edition Piké

Stallet 17 december

Hej, har inte hunnit blogga idag , har varit i stallet och skött Fonzie ♥ Och så har jag varit på poorrengörning , så är röd i anskitet som en tomat! I helg är det ju Nizar träningar men jag har faktiskt inte hunnit kolla på en enda än ....
Gjort i då:
Mockade, fixade maten, tvättade vk+k.
Fixade efter Eva ridit, borstade benlindorna.
Hage 14.00 - 16.00
Ryktade och gosade, rengjorde ögon, näsa och mun, smorde mungipor x2.
Ut igen kl 16.40
Viktoria tar in på kvällen och stallet ger betforn.

Ja det var det jag gjorde idag typ. Eftersom jag är hos mommo och moffa så får ni ingen bild, det är nog att tagenterna dampar, eller jo ni får visst en bild, tagen av Eva ( Fonzie′s ägare )
Fin va! Här var han inte gammal!

Stallet

Godmorgon! Jag tänkte böja åka till stallet och mocka å sånt! (: Ska fixa lite grejs å sånt men nån dag ska jag ta tag i headern. Agnes ska rida foxy i dag.

Senare ikväll så ska jag till manalie för hon ska ha skräckis kväll å jag tror jag ska sova dära!
oredigerad bild??

Hiss eller diss

Vad  tycker ni om de här tävlingskavajerna ( Jacson) från Hestbolaget?
Tävlingskavaj
Hade lätt kunna köpa den svarta och grå, så HISS för dem här!
Vill ni gå in och kika själv tryck HÄR

Dressyr 16 / 12

Ja sista dressyr kursen var det idag då och vilken förändring! Han gikc till och med på tygeln, och jag lovar Fonzie är inte lätt att få på tygeln! Vi gjorde skänkelvikningar, övergångar, volter och tempoväxlingar. En riktigt fin ponny red jag idag måste jag säga! Nöjd som tusan :)
Ganska tråkigt att dressyr kurserna är slut nu... Jag som verkligen börjat komma in i dem, men men förr eller senare så måste de ju sluta tyvärr :(
Kändes nästan så här idag <3
Fin killen, bild tagen HÄRIFRÅN

Angående Temat och Headern

Ja som ni ser så tjorvar temat och headern väldigt mycket just nu -.- Men Alma kommer fixa nytt och det kommer blir insatt snarast. Förlåt för den är så ful just nu, men fortsätt följa oss ändå, kommer troligast i helg!

Stallet nästa

Ja som rubriken säger så blir det stallet nästa! Rider sista gången på dressyr passet idag med Fonzie :) Ska bli kul men tycker tisdags lektionerna var mycket roligare....
Sen har jag bestämt lite saker som de här:
  • Jag SKA bli stallpassledare
  • Jaf SKA vara med i lucia showen nästa år
  • Och OM jag får börja tävla vill jag ha en svart kavaj!
Om jag har tråkigt? Ja... Men lite roliga saker som jag kom och tänka på nu, eller roliga vet jag inte .. Tråkigt och kort inlägg men ni får mer efter ridningen och det blir ungerfär kl 20. Men Alma kanske bloggar, ni ser ju!

Prov

 Idag så skqa vi ha prov i SO och i engelskan. Så jag ska gå och läsa igenom allt lite snabbt.
Ursäkta att bloggningen varit nere för min del.

Idag så åker jag ner till stallet som vanligt. Vet ine vad jag ska göra i självaste ridningen idag men hittar på nått och om det är ljust ute så sticker jag antagligen ut eller på banan! Igår så var det ju fint runt sjön!


Header lös

Asså vi kan inte fixa headern! Så ni får vara hedderlös ett tag.. :(

Red Nec Fox 15/12(?)

Jag vet ej om datumet är rätt men tror det! :) Idag så red jag Foxy på rid kursen, Han var pigg å frammåt som vanligt. Vi red ut och myste. Först så travade vi så gott som runt hela första (runt sjön) ett vars och vi red två varv så andra galopperade vi en ganska lång sträcka i djupsnön! ♥ Jag och Foxy gick sist i ledet för han är cool lungn! Är nöjd! :)
Agnes och Foxy! (: Foto: Julia mattsson pingi)

Hiss eller diss

Vad tycker ni om Röda Treton ? Själv skulle jag vilja ha svarta isf , såklart är det ju snyggt om man matchar men sen så är det ju ganska opraktiskt om man tänker efter, eller?
Tyvärr så dissar jag färgen!

Video

Här kommer en kort video på Fonzie Twist. Det är inte tillåtet att kopiera våra videor eller dela , dem så ni vet. BARA om ni länkar oss och kommenterar in det. Annars Förbjudet! Tryck på svarta sträcket här uppe först!



Stan

Hej ska till stan med Agnes som sitter och sjunger -.- Inge stall idag :( Men imorgon blir det! Kort inlägg men kommer blogga senare i kväll, har mycket läxor också men ska försöka :)
Agnes åt vänster :)

En saknad vän

Eftersom jag glömde att göra något till dig Moa så får  du en liten video som jag slängde ihop, hoppas du gillar den och tänker på dig! <3 Ps, tryck först på det svarta strecket nedanför linjen så ni får musik!

"Lille Grå Och Moa Mukka"
Create a free slideshow with Picnik!

Tryck på låten samtidigt som ni lyssnar!!

Hiss eller diss

Stor DISS till detta schabrak
Tycker det rent ut sagt är fult. Ursäkta min åsikt om ni tycker det är fint!

Fonzie Twist 14/12

Skött Fonzie som vanligt idag, gjorde typ de här:


Mockade, tvättade vk+k och spånade 1 bal.
Fixade maten.
In kl 18.00 ca
Ryktade och gosade imassor! ♥
Rengjorde ögon,näsa och mun. Smorde muniporna.
Nattade och gav betforn.

Ja vad typ det jag gjorde med prinsen idag :) Imorgon blir det att köpa födelsedagspresenter och julklappar med Agnes :) Plus plugga massor så man slipper ta hem till jullovet.....

Bilder från fredagen med Fonzie

Haha ja lite flummiga bilder men de duger! Mer update senare! :)

Bild från måndag

Jag å Foxy på mini hindret! :D


Fonzie Twist 13/ 12

Skötte Fonzie idag också så kan berätta lite vad jag gjorde:

Mockade, tvättade vk+k , fixade maten.
Hjälpte Eva att göra iordning.
Gosade imassor !♥
Tog in ca 20.25 Nattade och gav betforn

Ja så ser det ut i dagboken idag :) Hann inte rykta på grund av dressyr kursen.... Men nu är den ju sluta så vänta bara Fonzie!!
Och så har Fonzie's skötare varit tvungen att sluta, Vilma. Ledsen tjejen om du läser detta! Men det är bara att börja leta ny då , får väl kolla runt lite  :)
Nu måste jag vrk gå och duscha så hejdå!

Bilden säger allt men vill bara tillägga att jag inte skulle överleva utan dig.



Ridpassen idag

Vi börjar med dressyren då, vi gjorde små volter och skänkelvikning. Travade och skrittade i skänkelvikningen, galopperade bara runt fyrkanten. Fick verkligen inte den där känslan idag :( Sista gången och då går det dåligt, men sånt händer ju... Känn ändå lite jobbigt, fick inte honom att flytta sig riktigt ordentligt och så satt jag inte bra idag :(


Men men förbättring säger jag bara! Lärt mig så himla mycket på dressyr kursen och kommer träna på det nu!
Ridkursen gick mycket bättre fast jag hade en "dansande tjej", Daphne h*lvete vad fort det gick!! Vi red ut två varv runt sjön, första varvet travade vi och andra galopperade vi :) Roligt och väldigt skönt kändes det att äntligen få komma ut och tänka lite! Gillar sånna där ridlektioner när man inte behöver tänka så mycket utan verkligen bara åka häst, ibland kan det va skönt! :)
För det första är det vinter nu och för det andra så lånade jag bilden härifrån!
Bild på Daphne :)

Red Nec Fox 12/12

Igår hoppade jag på femgångers och det gick bra. Han var bara lite ryckig i munnen men det gör inget. Vi värmde upp själva och jag övade på volter, ökningar å minskningar. :) Sedan när annika kom så började vi att hoppa ett mini hinder och sedan la vi till ett till hinder. Foxy var fin och pigg. Sedan började vi hoppa banan och då så kom jag efter på ett språng men det gör inget! :) Bild på banan kommer!

13 december

Hej, nyss kommit hem från skolan. Tittade bl.a på 9:ornas Lucia tåg som var riktig bra! Gud vad många som verkligen kunde sjunga! Men iaf, har fastnat i låten Låt det brinna för Lukas satt och sjöng den typ hela svenska, engelska lektionen-.- Tack!
Idag blir det ju stallet ( yippie!) som jag konstigt nog längtat till. Det blir att rida på sista dressyr kursen :( Och att ev. rida ut med ridkursen + sköta Fonzie :) Bilder på när jag rider på dressyr kursen kommer alldeles strax, men min personliga fotograf har inte hunnit :( Men till veckan hinner hon :) Nä ni får mer uppdatering senare eftersom jag måste hinna äta nu innan stallet :) Bloggar nog vid typ 9 tiden eller något sånt, tjao :)
Lille grå som är borta :( Blev avliven någon gång i November tro ja eller oktober, Fonzie´s grönbete kompis :(
Bilden tagen år 08 eller 09 tro ja :)

Lucia

Ja idag är det lucia och det har varit tåg på skolan. Jag var inte med även fast jag brukar. Vi har rast och jag sitter inne å läser bloggar å sånt! Vet att jag inte bloggade igår men mamma hadde datan för att plugga. Ska fixa tillbaka headern för Lowa failade..



SNYGG!

iPhone bloggning

Hej sitter och bloggar Från pappas IPhone :) ska gnälla på Alm, ingen bra uppdatering hurru! :) efter som bildsakerna dampar så får ni nöja Er med ett skit dåligt och kort inlägg!
// Lowa


Skapade denna snygga bild

Och på något sätt råkade jag radera headern... Sämst, jag vet.

12 december

Varit lite seg på att blogga idag som ni märker :/ Inte orkat gå in på datorn förren nu.... Jaja ännu en stall fri dag :( Men imorgon blir det att rida dressyr, rida på ridkursen och sköta Fonzie, så det finns något att se fram emot iaf!
Idag blir det mest att ta det lungt och plugga ev. till engelska provet som vi har på fredag, annars inge läxor!
( yeeess)
Imorgon blir det även att se lucia på skolan, det är bara 9:orna som får vara med , men gör inget för mig ;)
Nu ska jag väl göra ett inlägg om Hiss eller diss, så vi ses snart!
Lowa och Fonzie Twist 4-ever!



Mina Dagar

ja som ni säkert vet har jag ite hunnit blogga pga luciashowen men det får ni stå ut med ibland!
Den blev faktist riktigt bra som jag inte trodde.

Fast skriver om det nån annan dag! Idag:
Åkte ner till stallet vid nio och mockade.
Borstade och ryktade ett tag.
Red ut med viktoria och busade.
Spånade och blandade maten.
Smörjde tränset.
Tog in och stack hem!

Det var min dag det! Ska om ett tag gå och sova och från och med imorrn så blir uppdaten som vanligt!
Förra Luciashowen. Jag och Foxy (vänster) Fatma och Iooooor (mitten) Vikkan och cream (höger)♥ snodde bilden av fatma


Hiss eller diss

Hissar eskadron benskydd, Fonzie har dem här också! Stort +!
Det finns mycket snyggare eskadron benskydd också som dem här:
De här bruna är riktigt snygga tycker jag!
Åsikter? Kommentera in!

Pluggar

Sitter och pluggar och kan ju säga att det går sådär :/ Eftersom jag sitter och skriver nu så ja, ni ser ju...
Måste göra lite tal i matten, läsa ca 7 sidor i historieboken, läsa ett helt kapitel i engelskan och om jag vill så kan jag rita klart bild uppgifterna till bilden , men dem ska inte vara in förren fredag....
Ja ni ser ju har fullt upp egentligen, så det är väl bara att sätta sig igen och försöka :)
Alma får nog blogga på kvällen, kanske slänger in en hiss eller diss , får se. Men Alma sa iaf att hon skulle blogga idag :) Vi hörs!
Lite uppiggande bild:
Learn  that the life not always are easy, but learn to always keep smiling



Tredje Advent

Ja som ni kanske redan vet är det ju tredje advent och om 2 veckor är det jul, yippie! :)
Väldigt trött idag iaf, somnade kanske 02.40 så är ganska sliten också-.- Men men väldigt rolig kväll med vännerna mina ♥ Spelade Buzz, vanliga spel, pratade och allt annat. En jätte rolig sak är när vi spelade ett spel som heter Alias bildspel , så ska man förklara vad bilden föreställer utan att säga ordet så ska den andra personen gissa rätt.
Hjalmar hade varit i Narvik och spelat hockey så han kom typ när vi spelat klart. Rasmus och Ebba var på lag och jagoch Linnea var på lag. Då fick Rasse upp ett kort med en hockeyspelare och då sa han så här till Ebba:

- Hjalmar är en sån.
- Pucko, svarade Ebba.
Fy f*n vad vi skrattade! Och sen när Hjalle fick veta så sa han bara:

- F*n vad shyst!
Haha vad jag älskar min vänner ♥
Idag blir det att ta itu med lite skoljobb, eller ganska mycket , tyvärr-.-

Följ oss

bloglovin
Tryck Här uppe och följ oss!

Hur började jag sköta Fonzie Twist?

Jo det var så att jag skötte Eva's låne häst Royal Demarco typ när jag var 8-9 år. Min föräldrar känner ju också Eva så det blev ju lite lättare för mig men iaf. Jag skötte "Rolle" som han kallas i ca 1 år, eva hade redan då köpt Fonzie fast han var bara några månader, så när han blev tre flyttade han upp till klubben.
Eva hade redan då frågat mig om jag ville börja sköta honom och såklart blev jag överlyckig och sa ja.

Jag kommer ihåg att han kom till klubben på en torsdag i decmber och att jag inte vågade gå in i stallet för jag var så nervös. Så jag hämtade Agnes och så gick vi tillsammans dit. Där stod han andra skötare Sofia som jag då aldrig hade sett. Jag är ju ganska blyg av mig så vågade knappt klappa honom. Jag kommer ihåg att jag tyckte han var den finaste hästen i stallet och jag redan kunde säga att jag älskade honom.

Dagarna gick och vi blev vana med varandra och började lära känna varandra. Han var ju bara tre år men ändå vågade Eva lämna honom ensam med mig för han var så lung och snäll. 

Det tog ca två år innan jag fick sitta på Fonzie första gången, eftersom han inte var inriden när han kom till klubben. Ni kunde ju ana hur glad jag var! Ojoj går nog inte ens att beskriva! Jag fick såklart börja skritta av han oftare och sånt. Och tillslut är jag vart jag är nu idag med honom, rider ut själv, galopperar gör allt! 

Men om man säger så här vi har inte haft världens tur häst, eller jo kanske. Nu ska ni få höra, när han var föl fick han käken avsparkad och höll på dö, då hade jag aldrig sett han så jag grät ju inte eller något sånt, tror inte ens att jag visste om honom. Sen förra vintern så hade han och hans hagkompisar Neo & Ferrari smitit från hagen. Jag var ganska irriterad på dem eftersom de var tredje gången de smet från hagen den dagen. De hade gått in på brukshunds klubbens agilitybana och stod i ett hörn . Genom djup snön plumsade jag , och två av mina kompisar som inte sköter någon av de här hästarna. Jag tar Fonzie och de andra två tar Ferrari och Neo. Ferrari går först och plötsligt känner jag hur Fonzie bara ramlar ihop. Jag tänker nej , har han fått kolik eller något. De springer in med de andra hästarna och hämtar hjälp. Då kommer stallets vaktmästare och vi försöker få upp honom. De går inte och jag springer till veterinären så dem kommer och ger honom lugnade. Efter han legat där i 2 h kommer brand bilen och lyfter upp honom. Ni kan ju gissa vad som hade hänt! Han hade fastnat i en brun på ca 8 m djup. Den hade inge lock och snön låg ju på men ett djur på 500 kg sjunker ju lätt. Två timmar , vet ni hur hemskt det var? Men han klarade sig med ca 2 veckors vila och sen var allt normalt igen.
I november detta år så trampade han igenom en spik i hoven som träffade någon punkt som inte var bra. Men det räckte där också att han vilade ca 2 veckor. Vi brukar säga att Fonzie har nio liv, men ni ska veta hur hemskt det är för mig när saker händer honom. Ni ska veta hur många sömnlösa nätter jag haft!

Idag skulle jag inte klarat mig utan honom. Han är en väldigt stor del i mitt liv och jag älskar honom.. Jag försöker göra allt som krävs för att han ska må bra och vara nöjd. Jag kan nog säga att jag känner min sköthäst så väl eftersom jag fick vara med från början! Jag älskar honom och kommer aldrig att sluta.


Du och jag Fonzie= unbreakables!
 


Glögg kväll

r här och förbereder mig för glögg kväll med finaste, Ebba, Linnea , Hjalmar och Rasmus! Och deras föräldrar och lite mer , men ska iaf att bli suuper kul! Vi är väldigt SERIÖSA när vi är med varandra , *host* eller inte ....
Glögg kväll tyvärr inte för oss barn då som får dricka läsk ist, men det går ju lika bra  :)


Ja hade inte så mycket mer att skriva så ni får lite bilder nu då:
Lite blandade bilder men alla från 2011 :) Måste fota snart ser jag! Det är ju vinter!

Hiss eller diss

Hiss eller diss till de här ridhjälmarna:
Hissar denna hjäm , men vet inte vart den är ifrån-.-
Usch , nej tack till mig iaf... Stor DISS!

Vilken häst butik?

Vilken häst butik köper ni mest ifrån? För mig är det Hööks, vad är det för er?
Roligt om vi får några kommentarer så kanske vi upptäcker lite andra butiker :)

Lucia Show

Hej, jag har inte bloggat idag eftersom jag varit på Lucia Show i stallet. Alla var super duktiga och det var jätte roligt att titta på! Nästa år SKA jag vara med! Alma kommer inte blogga idag om inte på kvällen för hon är med i Lucia Showen och de har en till show som börjar kl 15. Så sen bloggning från Alma eller så får ni bara stå ut med mig idag :p


När Iskalla ( jukkasjärvi stallets ryttare) red så var det nästan läskigt, de rider så snabbt och det ser ut som de ska fara av när som helst! Men en väldigt bra shoe iaf som bara kostar 20 kr, billigt!
Nä nu ska tänka igenom lite inlägg , för jag glömde ju bort igår att slänga in ett till-.- Sorry...


Just det Amanda vann ju idol tyckte ni det var rätt? Tyckte inte jag, ville att Robin skulle vinna fast han var sämre igår måste jag hålla med om!
Har tyvärr inga bilder från Lucia Showen :( Men ni kan ju få på världens bästa häst:
Jag hade nog ärligt talat inte klara mig utan dig <3



Hiss eller diss

Hissar detta glittriga och glamorlösa pannbandet:


Dressyren 9 /12

Hej, har ridit dressyr idag därför har jag inte hunnit blogga :( Men är super super nöjd! När vi ökade på diagonalerna... Säger bara WOW!! Verkligen en sån känsla man vill ha inom dressyren, red klubbens Fonzie inte min sköthäst :) Tror min "personliga" fotograf Julia kommer lägg in bilder senare :)


Ja nu är det ju helg men har lite som jag inte hunnit denna vecka som läxa + så har vi tre prov typ -.-
Jaja skol livet kan var tufft ibland.. Nu blir det iaf att titta på The Vampire Diaries.
Slänger nog in en hiss eller diss strax och kanske även ett till inlägg om något som jag ska tänka ut lite senare :)
Bild på Fonzie lånad HÄRIFRÅN

Red Nec Fox 8/12

Red på kurs. Jag red barbacka och vi skulle träna på ''mini'' Serpentiner och det gick bra.

Först på uppvärmningen så travade vi mycket och cirklade omkring på volter och sånt.
Sedan galopperade vi ett tag.

När vi gjorde övningen så gick det bra och jag gled inte av en enda gång!
Blev ett kort inlägg...


Genrep

Ska snart åka till skolan och idag så är det genrep till Luciashowen på stallet. (; Ska bli kul!
Igår så han jag inte blogga för vi fick det vi skulle plugga på igår till idag! Och det är ju ett prov idag. ;O
Och så kom jag hem sent från stallet också. Vi hadde ju kurs igår och jag red barbacka. :)
Bild från i sommras! :)


Du kan förlora allt, men aldrig din själ

En bild säger mer en tusen ord. En bild berättar något som ingen annan kan berätta.

En bild på DIG är det finaste jag har <3




Hiss eller diss

Hissar dettaVintertäcke Reflective Showmaster
täcke från Hööks:
Tycker den är fin färg, vad säger ni Hiss eller Diss?

Have a love who can't be true

Hejsan! Väldigt seg dag idag, slutade 15.30 så har varit och ätit och nu sitter jag här :)
Idag blir det ju inge stall så få göra lite hiss & diss ist idag :) På lördag blir det ju att gå och titta på lucia showen hann inte vara med i år.. Så mycket träningar och så... Så skött Fonzie ist.
¨
Har inge läxor idag , chill men imorgon ska man ta hem lite som jag inte hunnit med -.- Ja men sånt händer, ligger ju inte efter iaf! Få se nu, nä det var nog allt jag kan skriva i det här inlägget , jo förresten designen ska ändras lite .
Som ni ser man ju inte senaste inläggen och kategorierna osv :( + så ska den oranga texten på header bort, fixas väl snart hoppas jag :)
Men kan ju bjuda på en bild :)
Hagen 2011

Skolan

Ska snart gå till skolan. Äntligen! fast är inte så taggad till gympan med min sjuka hals.
Efter skolan måste jag rusa hem och fara direkt till stallet eftersom vi slutar sent idag och jag måste hunnit fixa allt till klockan sex! Det är utdelning av kläder till luciashowen som är på lördag.
Senare så rider jag ju på kurs så det blir nog ingen bra uppdatering idag för min del!



Red Nec Fox


Fullständigt namn: Red Nec Fox
Smeknamn: Foxy, Fossan, Ibland Hoppitossan, lilla röda och Foxan 
Född: 1997 (:
Ägare: Jag! ALMA OJA! :D
Skötare: Agnes
Färg: Rödfux
Tecken: Liten stjärn
Mankhöjd: 148
Placeringar: Många, fast inte med mig, jag tävlar knappt..
Övrigt: Bäst sötast och underbar. Rudolf i luciatåget. hehe Matvrak...

Hiss eller diss

Stor HISS till Scapa Sports schabraken!

Vad tycker ni?


7 december

Ja det började med skolan som startade kl 08.00 . Ganska tuff dag , slutade 14.55. Hem äta och gå ut med hunden sen åkte jag till stallet och skötte Fozzie ( som jag kallar honom). Gjorde typ det här:

Mockade , fixade maten och tvättade vk+k.
Släppte ut kl 16.45 ca In kl 18.30
Ryktade och gosade i massor.
Rengjorde näsa,ögon och mun.
Smorde mungiporna.
Nattade och gav betforn.

Han är ganska rolig min häst, sträcker ut tungan och vill att man ska dra i den, konstig jag vet :S Men han var väldgt kel sjuk om jag säger så, men det gillar man ju :)

Fonzie Twist


Fullständigt namn: Fonzie Twist
Född: 2006
Ägare: Eva Tavér
Skötare: Jag, Sofia Söderberg och Vilma Hedlund
Färg: Mörkbrun
Tecken: vit bläs, fyra vita strumpr
Mankhöjd: ca 162 cm
Placeringar: Dressyr 1 , 2 & 3 , hopnning vet inet men kommit upp på prispallen iaf!
Övrigt: Mycket glad och trevligt häst, väldigt lugn för sin ålder. Nog den snällaste hästen i stallet ;)
Älskar mat och lär sig snabbt!
Ja här var min älskling ♥

Outfit




Bloggtävling


http://ztreliin.blogg.se/category/tavling.html


Inte Mycket

Jag har inte mycket att blogga om men jag ska göra en outfit. Hööks har ju fått in lite nya saker man kan exprementera med! Hehe.. x) Imorgon punkt slut så ska jag gå till skolan och till stallet så då kan jag ju hitta på nått att blogga om.


Fortfarande

Jag är fortfarande sjuk så jag kan inte gå till skolan idag heller.. Typiskt! Jag som ville FÖRENGÅNGSKULL gå till skolan men  nej. Fast jag fick sov morgon istället. (: Vaknade nio ock snart så ska jag gå och spela och möjligtvis göra en ny header!



Vart vill jag komma med ridningen?

Med självaste ridningen så vill jag väl komma ganska långt. Jag kan ju de grundläggande sakerna men vill även kunna göra lite "svårare" saker. Jag är inte en sån där häst tjej som vet vad alla heter och vilka märken det finns , jag vet dem som är mest "inne".Nu kanske ni tycker jag är konstig som inte vet saker fast jag är häst intresserad men det är faktiskt så att jag tycker det är viktigast att kunna saker själv och inte vad andra kan.

Min mål med ridningen är ju att jag ska få börja tävla och kanske till och med ta hem en seger. Jag vill ju även kunna massa saker, som att kunna rida riktigt svåra dressyr övningar t.ex. Inom är  Dressyren nog mina mål att kunna rida en samlad häst och en häst som går på tygeln. Att nästan varje gång få den där otroliga känslan som bara säger WOW! Det är sånt jag vill uppleva med dressyren .

Med hoppningen vet jag inte riktigt vad jag har för mål. Kanske att hoppa högre och kunna hoppa bra. Efter som jag vill satsa mer på dressyren nu, så känns frågan lite jobbig. Men en sak kan jag ju säga:
Kommer aldrig att lämna hoppningen!
Kommer aldrig sluta hoppa eller något sånt jag tänker gå på träningar för det också.

Det jag satsar på är inte att bli bäst, utan det är att kunna rida ett ordentligt ridpass och kunna göra svåra saker också! Jag satsar på att kunna hantera hästen helt enkelt. Sen kan jag ju satsa på andra saker också när det blir ett sånt tillfälle men just nu känns det som bara det. Jag satsar helt klart på att utvecklas i min ridning!

Om några år hoppas jag ju att jag fortsätter med ridningen, men som sagt man vet aldrig. Jag kanske vill köpa egen häst om jag har tid och pengar och så vill jag nog utvecklas ännu mer. Min dröm egentligen om man skulle fråga idag är ju att kunna rida piaf ( stav) osv. Men just nu känns det som jag inte har tid att ha en egen häst, skolan tar mycket arbete och jag satsar på de högre betygen. Det känns egentligen inte heller som att det behövs för jag sköter den bästa hästen <3

Önskelista




Fakta om mig

Jag heter alltså Lowa och är 13år. Jag bor här uppe i kalla Kiruna men försöker göra det bästa av det. Är i stallet
varje tisdag och onsdag + varannan helg, eftersom jag går på högstadiet så har vi så mycket prov och annat-.-
Jag sköter alltså en häst som heter Fonzie Twist ( mer fakta kommer om honom senare) ooch rider på ridkurs tisdagar. Just nu rider jag även på  dressyr kurser på fredag och tisdagar. Jag har aldrig tävlat men vill bli en tävlingsryttare i dressyren, med en ponny från Kiruna Ridklubb.
Sköter skolan bra gör jag så därför kommer jag inte kunna uppdatera hela tiden men iaf varje dag. Vill komma in på naturvetenskap linjen och behöver därför höga betyg. Jag går på Högalid skolan men gått på Loussavaara skolan.Mitt dröm yrke just nu är att bli läkare av någon konstig annledning, vet faktiskt inte varför :p
Fråga på om ni undrar något!

Jag

Jag är en tolvårig tjej som för det mesta är på stallet på fritiden och sköter om min Ponny Foxy. Som bor i kallaste Kiruna! -.- Av alla ställen.. På tisdagar eller onsdagar är jag hemma och pluggar, gör läxor och ibland (sällan) är med kompisar. (: Mina kompisar beskriver mig som en galen och tokig person som skulle offra mitt liv för Foxy, fast det skulle jag förstårs! 

Jag är dessutom en allround ryttare som satsar mest på hoppningen och drömmer om att starta en LB om nått år med min Fina Prins! Jag är ingen tävlings människa om man säger så, Jag blir inte sur om jag förlorar eller att det går kasst på en tävling! Jag har ju gjort mitt bästa och det kommer ju fller tävlingar! Eller hur. Man ska ju inte sura över skiten?

I skolan satsar jag hårt och efter högstadiumet vill jag ofc börja plugga eller vad man nu ska säga på flyinge. Skulle vilja starta en gård med hästar och ha ridkurser och ridläger på sommrarna när jag blir äldre!

Det var lite om mig men såklart om det är nått ni undrar är det bara och fråga och genom bloggens gång så lär ni gu mer om mig!



Dressyr och Ridkursen

Kom nyss hem från stallet med två super härliga ridpass!
Dressyren kändes så himla bra! Fox var jätte fin och vi fick verkligen till skänkelvikningen! Vi skulle rida in på medel linjen bara nån meter åt vänster/ höger berodde ju på vilket varv vi var i. Sen så fanns det några koner (stav) utsatta så vi red rakt fram , skänkel vikning mellan diagonalerna :)
Riktigt nöjd måste jag säga! :D
Ridkursen gick också super , då red vi barbacka också in på medel linjen men då gjorde vi volter ist. På volterna skulle hästen var rak så lite jobbigt var det i början men sen blev Creme dé La Creme ( Creme) jätte fin hon också!Vi gjorde allt i alla gångarter :) Sen så skulle vi sitta damsadel och försöka trava... Det gick ju sådär, rekordet tog Julia som red Fonzie ( klubbens Fonzie) med 8 steg. Haha alla ramlade av hela tiden!
Så kan verkligen säga att jag är nöjd idag! Ridpassen gick super bra och så skötte jag ju världens bästa häst, Fonzie Twist:) Det här gjorde jag, lite kort bara:

Mockade, blandade maten och tvättade vattenkopp och krubba.
Gosade imassor, rengjorde ögon, näsa och mun.
Smorde mungiporna.
Ut kl 18.45 In 20.25 ca
Nattade och gav betforn.

Efter som jag red på dressyren så ryktade Vilma , Fonzie´s andra skötare:p
Här har ni bilder på de hästar jag red:
Creme De La Creme
Fox
Bilder lånade Härifrån

Klart!

Är klar med Heddern nu så jag har bara lite kvar å fixa med designen med det fixas ikväll! :) Blev nöjd och jag ska snart bege mig till stallet på Luciaträningen! Det är den sista innan showen på lördag om man inte räknar med genrepet på fredag. Ientligen är jag sjuk och jag har inte gått till skolan varken idag eller igår men imorgon ska jag gå. Ska fixa ihop ett inlägg om mig själv senare!
Jag och Foxy i höstas!


Välkommen till våran nya häst blogg!

Hej, vi som kommer driva denna blogg är Alma och Lowa. Vi bor i den kalla och nordligaste delen i Sverige, alltså norrbotten. Vi bor högst upp i Norrbotten också i den lilla och extemt kalla Kiruna. Vi älskar hästar och rider på Kiruna ridklubb. Alma är 12 år och jag är 13 :)

 

Alma har en egen häst som heter Red Nec Fox och jag sköter en privat häst som heter Fonzie Twist. ( Ni kommer få mer info om dem senare). Vi heter Allroundhästarna eftersom vi satsar på olika saker. Alma satsar på hoppningen medans jag satsar på dressyren.

 

Så vill ni följa våra motgångar, framgångar inom ridningen och massa andra saker med hästar så följ oss. Vi kommer ha inlägg som kan handla allt om Hiss & Diss till ridningen eller outfits m.m

 

Nu får vi väl bara hoppas att ni följer oss och vi gjort ett bra första intryck. Vi kommer försöka blogga varje dag och ha bra uppdate. Bloggen är extremt ful nu men Alma har fixa header och så , så snart kommer den vara lite snyggare iaf! :) Nu får ni ha det så bra och glöm ine att kolla oss då och då!

 


RSS 2.0