Lycka som uppstår

Red ut idag med Ida och PG. Vilket gick väldigt bra, skrittade endast runt byn med långa tyglar och kan skryta med och säga att faxen var lugnare än PG, stor skillnad på den där ponnyn nu!

Packade även och förberett för Gällivare. Känns alltid som man glömt något men kan inte vara något livsnödvändigt eftersom jag inte kommer på vad! Sadel och träns är med + hästen viktigast. Nä men maten är packad och det är mest mina grejer som måste packas faktiskt. Det jobbigaste helt enkelt... Får se hur det blir med bloggningen imorgon, ska försöka hinna men inget är säkert.

/Lowa


Musik med mening

Lyssna på min kusin Eddies musik, han som dog i måndags. Tung musik.
Rednose ♥
 
'
''/alma

Älskade vän


Förvaring av benlindor

En sån här hade jag velat köpa om inte allt förlänge! Perfekt att ha sina lindor i, enkelt, praktist och bra helt enkelt! Blir lätt ett köp i framtiden.
 
/Lowa

Tävling ihelg

Idag blir det packning, duscha foxy och inte glömma sara på stallplan förberedning! Vi kommer ha en jättebra helg och om vi hinner kanske vi sticker på dollar store också!
/Alma


The pony


Nöjd tjej efter lyckat prov


Be prepared

Jag har en väääldigt lång dag framför mig och försöker planera när jag ska hinna sova!
 
Börjar med att åka till Jukkas för att skritta ut Faxen med Ida och sen packa för G-vare både för honom och för mig, samtidigt som jag måste hinna förbereda för loppisen mommo ska hjälpa oss på lördag. Om inte annat, en helt full späckad dag som kommer vara stressig och mycket att göra dag. Tur att det bara är roliga saker som händer och att jag har gjort alla läxor och inte har en enda kvar!
 
Imorgon kommer jag inte hinna blogga något utan hoppas på att hinna göra tidinställa , samma gäller under helgen, kan hända att mobil inlägg kommer in då och då men inte så mycket. Jag hoppas att Alma är tillbaka till helgen eftersom det verkligen skulle behövas!
 
 
/Lowa

Ingen dag är den andra lik

Ja nu är allt fixat och det jag har kvar idag att göra är läxor och att äta middag , vilket vi fixar om inte allt för länge! Tänkte skriva först här en snabbis.
 
Gud vad peppad jag är till Gällivare , ska bli hur roligt som helst att åka dit och jag längtar verkligen. Få tävla "mer på rikitgt" för första gången, fast det är en klubbtävling så är det ju ändå en borta tävling. Först var jag orolig vad folk skulle tycka och tänka eftersom jag inte får Faxen på tygeln osv ännu. Men sen tänkte jag bara, vad spelar det för roll? Allt hänger inte på det, jag har haft honom snart 8 veckor bara, har ridit för tränare en gång ordentligt.
 
Dessutom så rider jag och Elin på helt olika sätt, så han var ju tvungen att "ställa" om sig helt och hållet. Fast alla säger det kommer, så känner man sig lite smått dålig om ni fattar. Även fast det har blivit stor skillnad sen vi köpte honom, då han är inte alls lika spänd och tittig när vi rider ut och att vi kan sitta upp på pall. Osäkerhet, där ser ni just ett exempel hur osäker jag är ibland.
/Lowa

Onsdag

Vart och klippt mig därav uppdaten. Ska nu köra ner faxen till Jukkas igen så återkommer senare på kvällen!

/Lowa


As people do ,we are stuck in each other. Just deal with it- Puzzel and Faxen

 
Lite gulliga bilder på min och Ida's oskildsbara hästar.
 

one day baby

Nu får det vara nog med dator för idag. Hållt på fixa med designen och headern kommer upp inom snar framtid, Ida ska fixa en åt oss igen. Nu ska jag träna på mina läxor och fíxa lite annat, som att skriva ut pogrammet till LC:1 som jag kom på ska göra nu!
 
Idag hade Faxen vila. Imorgon rider Smilla honom på hennes ridkurs och sen så på torsdag och fredag ska han endast skrittas ut därför att han kommer gå hårt under helgen. Skriver hur helgen kommer ser ut lite senare, Alma ska också med och tävla vilket kommer vara väldigt roligt! Nä nu bör jag verkligen ta och fixa någoting, adios amigos!
 
/Lowa

Info Lowa

Mitt namn är då Lowa Åström och jag är 15 år (14 Juni). Jag är en motiverad, ambitiös och ansvarfull när det gäller skolan och allt annat. Jag har ridit väldigt länge och har inte haft en tanke på att sluta, just nu tävlar jag dressyr vilket jag trivs väldigt bra med och förmodligen kommer fortsätta med ett bra tag. Fotografering är något jag gillar, men tyvärr inte gör så ofta pga tidsbrist. Mina vänner, familj och nära och kära är det bästa jag har och utan dem skulle jag inte vara någonting alls. Förövrigt så har jag en hund som heter Harry som kommer dyka upp då och då men inte allt för ofta eftersom detta är en hästblogg.
Sen har vi min vackra underbara ponny då som jag äger sen 3 december 2012. Faxen är hans namn och vi hoppas på att komma väldigt långt tillsammans! Han är värdens goaste och snällaste ponny med ett väldigt tufft psyke vilket leder till att vi har mycket träning med honom som inte bara innebär ridning. Jag äger honom tillsammas med min lilla syster som tävlar hoppning med honom och jag då dressyr. När vi väl kommit igång och hittat knapparna på varandra tror jag att detta kommer gå väldigt bra! Han är född 2002 och han kommer nog stanna hos oss ett bra tag!
 

Vila i frid älskade kusin ♥

Min kusin dog igår. Han dog hemma hos min faster och mer än så kan jag inte säga.
Rest in peace ♥
/Alma

When we are in top, we lose it

 Skärpning. Om och om igen tjatar vi om att vi ska bli bättre, och vi blir det i perioder och sen tappar vi det, igen. Hur ska vi göra för att hålla det här uppe hela tiden? Många säger skaffa egna bloggar, gör det, gör det. Det är inte lätt, och detta år har så många parbloggar splittras och vi är inte en av dem.
 
Låt oss börja om , om och om igen. Låt oss kämpa oss igenom alla perioder av allt det dåliga/bra. Vi vet att vi BÖR bli bättre för att FÅ bättre. Och det ska vi också minsann, som vi säger varje gång. Vi kommer lägga upp ett schema denna gång, försöka få den här gången speciell, få den att funka. Vi kan inte säga att det kommer funka, inte nu i alla fall. Skolan första hand, djuren andra hand, bloggen kommer sist. Men som vanligt kommer vi försöka. Vi ska försöka tills vi klarar vårt mål, vi ska kämpa som in i h*lvete bara för VÅRAN skull. För att vi ska växa som personer. Och för ER som vått och torrt alltid kommer tillbaka. Tack, denna gång hoppas vi på bättre.
 
Dock har en sak hänt och Alma kan vara mindre aktiv, men det är något Lowa vet om och kommer ta hand om. AH tar hand om dig Alma. Älskade vän.
 

A terrible lie , who almost killed you


Man kan alltid drömma

Är med och tävlar , hål tummarna !

http://dressyrteamet.blogg.se/2013/january/bloggtavling-2.html#comment


Faxen och Lowa


Måndagen

Började dagen med att gå i skolan såklart och så hade vi matte prov sista timmen, fick 10 min på mig att ta ned mig till bussen så det var bara att springa! Fixade och packade allt ja skulle ha med till ridkursen då.

Tog även in Faxen och satte på honom transportbenskydden eftersom han måste börja använda dem nu även denna korta sträcka, då han står lite ostadigt i våran transport och jag tänker inte riskera något i onödan. Han är van att stå brett och våran transport är något smalare.

Red för Annika då som gick väldigt bra! Han är ju fortfarande inte så fin i formen och jag får inte som jag vill ha honom - men det kommer. Red skänkelvikningar och det gick väldigt bra! Han flyttade sig med ett väldigt bra flyt och vissa stunder flög han fram. Måste träna mer på att hålla in honom, han blir så stark och springig, dock bara på ridkursen annars får man ju skänkla på honom ;)

Sen var det bara att lasta honom åka ner igen. Packade upp sakerna och nattade honom innan jag åkte till min farbror som fyller år. Klockan 21.00 åt jag middag idag, roligt värre! Har man häst så :)


/Low


Fullspäckad måndag åter kommer strax!


...

orkar verkligen inte blogga... berättar imorgon... om jag orkar.
/alma


Step out of my door, breath , fuck you still here


When you have to fight for every moment

Åh Gud vad leds jag är på läxor. Jag fattar inte med mina lärare vi kan inte ha prov på flera veckor och sen blir de himla tre i rad! Kan de inte sprida ut sig lite grann och inte trycka allt på två veckor? Matte prov imorgon och känner mig väl okej förberedd. Matte är inte mitt starka ämne men ett C är vad vi hoppas på där!

Jag håller på att dö. Jag måste sluta plugga när jag blir okoncentrerad , det är nästan ingen idé, därför läser jag mina läxor på olika tider eller vad man ska säga. Det funkar för mig, inte för mycket på samma gång liksom ;)

/Lowa

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3155358/images/2013/pic_510595e09606ee5aca94ef6f.jpg" class="image">


Citat

/Alma

Grattis!

Grattis agnes på din 15 års dag! Ha en jätte bra kväll nu!
 
/Alma

Andas

Hoff äntligen kan jag sätta mig ner och andas! Hållt igång sen halv sju idag och har massa läxor att göra osv. FML.

Har iaf rensat alla hästsaker, mina som Faxens osv. Blev en hel del grejor som vi nu ska försöka få bort annars slänger vi! Är du intresserad i några hästsaker så maila [email protected] har allt från täcken till benskydd och strumpor. Har en massa saker iaf och förvånar min inte om jag hittar mer... Måste ta och rensa hela huset någon gång, undra vad roliga saker man hade hittar då! Får nog bli till sommaren, eller det ska bli till sommaren. Jag är ju "perfektionist" och hatar stökigt därför brukar jag tvinga mina föräldrar att städa (såklart städar jag också).

Och hos Faxen är det lika rent där också, inte en liten sak ligger på sne kant... Huset kan dock bli en aning bättre, men det är lite jobbigt med tiden, if you know what I mean...

/Lowa


Wild desire

Ligger i soffan hos mommo och senare ikväll ska jag till Lowa och planera betet. Hoppade för Annika och det gick bra, hörs senare
Alma


Hoppning

Ska snart bege mig till stallet för att hoppa. Hinner inte skriva så mycket mer!

stalljour

Jag och min mor hade kvällen på stallet igen. Inga konflikter eller skador skedda heller. Hitills har helgen varit gemytlig! Hoppas Söndag blir desamma.
/Alma


följ mig på instageam! @almaoja


Snart kör vi nästa kalas

Glöm inte och följ mig på insta- lowaaaa


Heldag

snöfestival, födelsebarn x2 = mycket att göra. Smilla rider Faxen idag och ska rida med Sara, så hoppas allting går bra. Själv har jag varit på stan köpt in presenter och faktiskt en sak åt mig själv! Snart kommer min släkt till min mamma och senare ska jag till Agnes för att hon fyller år, och inte nog med det så har jag en hel läxhög som väntar på mig, jippie. Kort update men det kommer mer!
/Lowa

-dagens vill ha-

Hittade denna på Hööks idag. Otroligt snygg var den och skulle passa Foxy perfekt!
/alma

Hööks

Ursäkta min frånvaro blev lite ändringar. Longerade och löslongerade honom idag, samt tränade med pallen. Han var väldigt duktig och lyssnade jätte bra , så tummen upp för det! Nu varför jag egentligen skrev;

Tittade in på Hööks och blev förvånad faktiskt vad snygga grejjor det hade fått in! Här är lite av dem saker som jag blev smått förälskad i!
 
Och allt med matchande lindor till såklart, hade varit Ubersnyggt. Så ingen som vill skänka pengar?
 
/Lowa

Erkänn att vi är snygga efter Ridpasset


Frisk

Under natten bkev jag frisk! Så ska åka till skolan efter jag fixat mig och sedan till stallet. Uppdaterar under dagen. :)

/Alma

 


Saker är inte bra

Kikat runt lite överallt igen bara för att jag har blivit beroende av hästsaker. Varför kan inte allting vara gratis? Hittade bland annat pannband som man kan designa själv, schabrak och lindor mm. Ska sluta kolla så man inte suktar efter allt!

Kan i alla fall glädja mig åt att mitt träns kommer om inte allt för länge, jippie! Tror han kommer vara riktigt snygg i det, då menar jag verkligen snygg ;)

/Lowa


God natt

Eftersom jag gillar att blogga om saker som inte handlar om hästar så har jag gjort en vardags blogg om min "emo" och scene core stil som jag inte kan skriva om här på AH. Den handlar om allt utom hästar. T.ex. smink, hår och kläder till citat och annat. Kommer absolut endast "satsa" på ah så oroa dig inte Lowa ! ;-)
/Alma
http://poff.blogg.se/ http://poff.blogg.se/ http://poff.blogg.se/


Kvälljouren

Ska åka ner och ha kvällsjouren i Jukkas nu. Får träffa min underbara prins. Helt ärligt trodde det inte skulle ta emot så mycket att inte se honom på en dag, men det gör verklígen det, jag saknar seriöst honom varje dag. Jag längtar varje dag till honom, jag antar att det är ett tecken att jag valde rätt ♥
 

Underbara torsdag

Grattis älskade mamma <3
 
Dagen har hitills varit helt fantastik, skolan först där vi gick på en teater som heter Puss och Snusk framförd av Ung utan pung. Den var jätte bra , och skit rolig , seriöst bästa på länge!
 
Sen vad jag på stan med fina Caroline, gud den där tjejen gillar jag alltså! Står upp för sig själv, vad hon har gjort och sagt. Grym tjej helt enkelt. Vi köpte present till mamma sen gick jag med henne hem eftersom hon har lite svårt att hitta i Kiruna eftersom hon nyss flyttat hit. Hon har inte ens åkt skoter än, omg! Det måste hon göra väldigt snart!
 
Vi pratade även om att hon tycker vi använder så konstiga ord. Hon visste inte vad toy, nå, hojja betyde. Det kanske inte heller ni vet? Toy= Tuggummi Nå= varför Hojja=Orka sen pratar vi ju bredare och långsammare än vad typ hela Sverige gör. NORRLÄNNING HELT ENKELT. Nå jo. Haha så pratar inte så många, men det händer, hojja måste slå på en film nu. Nå? För att jag vill, kanske sätter ett toy i munnen också.
 
GOD DAG mina kära syd människor, ni är coola, men vi är coolare B)
Ung utan pung
 
/Lowa

'Sjuk

Jag är sjuk så Sara tar hand om Foxy. Måste vara frisk till imorgon då vi har redovisning inför hela sjuan (ca 80 pers). Så idag blir endast vila!
/Alma

Min älskade ponny

/Alma

Jan. 24, 2013


Onsdag

Inte hunnit med en minut åt bloggen idag! Det var direkt att sätta sig i bussen och åka till Jukkas.

Red runt byn i storm. Vi mötte på lastbilar men konstiga flak, vi hörde en massa ljud, mötte en massa folk och det blåste som bara den men ändå var han lugn och fin och hoppade till väldigt få gånger! Red sedan på banan några minuter i trav och galopp då han blev lite stretig och hård i munnen, av någon anledning... Han var ganska nyfiken på banan så det var nog det.

Stolt ryttare idag! Även städat skåpet i Jukkas och fixat vart vi har sjukvårdssaker osv. Jag har engelska prov imorgon så kan hända att jag slänger in ett till inlägg men inte säkert.

/Lowa


Nobody wants to hear this, but sometimes the person you want most, is the person you're best without.

/alma


Den ponnyn...

Den här hästen ger mig kraft, ork och lust. Jag älskar dig så otroligt mycket, ingen kan ana hur mycket jag älskar dig. Vi har en sån tuff resa framför oss, men vet du vad? Det kommer bli den bästa resan någonsin!

Min fina häst, du gör min dag, du gör mig hel, satan vad jag älskar dig, alla versioner av dig <3


Insperations källa

HÄR HÄR HÄR HÄR HÄR HÄR HÄR HÄR HÄR HÄR HÄR
/Alma

Sliten

Jag är helt slutkörd. Vet inte om det endast är mentalt eller fysiskt. Tror det är mestandels mentalt då det varit mycket den senaste tiden. Utfrysning, hård skola och mycket mer saker man måste ta. Snart blir allt som vanligt förhoppningsvis och jag kan ta det lungt. Kan inte vänta till lördag och sova.
Music is my hero
 
/Alma

Tisdag

Spontan gick med min hund ganska långt. Älskar att sätta musik i öronen och bara gå, gå till världens ände, men bara fortsätta gå och gå.

Smilla tar Faxen idag så jag behöver inte åka ut alls utan gör det imorgon. Vet ni hur glad jag blev på lektionen idag? Jag har världens bästa killkompisar! :)

/Lowa


Music makes me happy

 
 

Det handlar om att bjuda på sig sig själv

Jag är stolt och visa upp det här eftersom det såg ut såhär, tyvärr. Haha men en vacker dag, då ni ;)
 
Bilder fotade av Elin Fjellborg
Haha hoff, ganska sött ändå, öronen rakt framåt och inte ens tänka på mina hjälper ;)
 
/Lowa

Novell

Jag fick ett lustigt sug efter att skriva en novell eller berättelse i en fantasy stil. Om någon av er läsare skulle vara intresserad att publicera den på bloggen någon dag så är det ingeen som hugger dig om du kommenterar.
Fantasy Space 03
/Alma

~¨This ís just how we dance ~

/Alma

Back on Track

Så, kändes inte som jag fick någon helg ihelg alltså... Hållt igång 24/7 hela helgen och därav bloggningen!

Smilla hoppade ju Faxen på söndag och det gick mycket bra förutom att han fick korsgalopp och inte hoppade ett hinder. Men mycket bra för att vi haft honom så kort tid!

Idag har han välförtjänt vila, jag själv åker och rider en klubbponny på ridkursen. Idag ska vi även anmäla oss till Gällivare! Ska bli så roligt även om det kommer gå åt skogen ;)

Har även löst licenser och gjort ägarbyte på TDB så nu är verkligen allt fixat och klart. Jag är verkligen en ponny!

/Lowa


Ont i huvudet

Har så himmelens ont i huvudet , så återkommer imorgon. Much love , Lowa.


My pony did it all <3


Nöjd!

Kom fyra i dressyren och tvåa i LD idag. Dock en rivning och vägran i Lc. Återkommer ikväll.


OBS

BLOGGNINGEN IHELG KOMMER INTE FUNKA ALLS SOM DEN BRUKAR. VI ÄR ÅTER SÖNDAG EM!

/AH


Dressyr LC:2

Haha, Hoff om fyra år så hoppas ja att jag kommer skratta åt detta! Gick Förjävligt dåligt! Domarbordet var läskigt, väggen var läskig, han blåste upp sig och kunde inte slappna av men ändå fick vi rosett och hamnade på placering, dock plats 6.

Men för att haft honom endast 5 veckor, ridit honom för tränare 1 gång och första träningen så tyckte det gick super bra! Framridningen var han riktigt fin på och jag är nöjd över min prins.

Har även bestämt mig med Ida att åka till Gällivares klubbtävling för att träna. Så jag får känna på hur han är borta också, såklart jag hoppas att det går bättre nästa gång men jag gör mitt bästa och hoppas på det bästa. När jag lärt känna honom mer så hoppas jag kunna klättra i klasserna.

Men jag tycker själv att VI presterade bra , men vi kan göra bättre. När ja hittar knapparna på honom då, då ska vi minsann tävla! :) 57,5% och 161 poäng, sexa på tävlingen, jag är nöjd ändå. Nu hejar jag på min lilla syster som ska hoppa 80 imorgon.

/Lowa


Fredag

Knoppade och mös på med honom och kan säga att knopparna var inte speciellt fina men de får duga! Håller på att överväga om jag ska "satsa fullt ut" och till och med ta kavaj. Lite roligt att få använda den första gången också :)

Känns som jag inte är alls förbered men jag kan faktiskt inte göra något mer, finns inget att göra! Håll tummarna för mig nu då.


/Lowa


Förbereda

Ska om inte allt förlänge sticka till Jukkas för att packa/knoppa till tävlingen imorgon! Är väldigt taggad. Funderar även på att åka till Gällivare men vi får se :)

/Lowa


Något vi ej har berättat

Vi har nämnt det då och då, men vi har aldrig berättat helt och hållet om våran vackra vinterstad Kiruna. Där snön glimtar om vintern och en sval sommarvind susar förbi om sommrarna. Våran stora gruva som syns långt i fjärran och våran slalombacke som lamporna skimmrar som stjärnor i himmlen. Vårat stora rymdbolag Esrange. Våran fina Kyrka och vårat vackra stadshus. Att vi har den mordernaste skolan i Sverige har vi allt. Och sist men inte minst, vårat ishotell. Folk som nojjar om Kirunas pinande kyla på vinter tänker nog inte på vad vi har, utan mest på det vi icket har. Och en tanke på vårat vackra norrsken också.
På denna bilden ser ni även spåret vi brukar rida runt när vi säger "runt sjön".
Visst har vi en rätt fin stad, trots kylan?
/Alma

This is what i'm made of

 
Fotograf Sara
/Alma

Drogad ponny

Då var tandläkarn fixad! Gick väldigt bra , till och med över förväntan. Började med att han fick lugnande och sen började hon kolla igenom munnen.

Två gamla sår i kinden hade han, förmodligen av för stort bett, sen har han bettet lite konstig i munnen så på vänster sida var vi tvungen att raspa sen såg allting fint ut. Visade henne bettet, och hon tyckte det passade på honom men tvådelade (som jag aldrig ridit med) var alldeles för stort så det har vi inte ens kvar nå mer.

Väldigt duktig häst var det idag och oj vad nöjd man blir som matte! :)

/Lowa

 


Vänlig vän

Min vän Stina är en väldigt fin och lojal vän. Idag fick jag en värmande kommentar av henne att mina svenska betyg borde vara mycket bättre än de jag har i nuläget då hon sade att jag skriver väldigt bra och rent. Det värmer om hjärtat mitt då hösten inte var min bästa tid. Hon påmminer mig om att det fortfarande finns vänliga själar på våran planet.
/Alma


Insperation

Tumblr_mgjajbblbx1rke6xco1_500_large
Tumblr_m93mihvmrx1qj73e2o1_500_large
Tumblr_mgj1b4lm9o1rias12o1_500_large
Tumblr_mgmmdrethu1qbjt25o1_500_large
Tumblr_mg5kchec741r85g7mo1_500_large
Tumblr_mgimq62ml21rdhxduo1_500_large
Tumblr_mgjafy2h2i1rujg2ao1_500_large
Tumblr_mgikbmkcij1rkfnk0o1_500_large
Tumblr_mgkosda1fy1refe96o1_500_large
Tumblr_mgmll2mnei1reeyoqo1_400_large
/Lowa

...

En gång fick du mitt hjärta
men det var längesen
Den vänskapen är borta
men jag står upp än
Jag står upp än
Du pratar bakom ryggen på mig
du som en gång var min vän
Du kan säga vad du vill
men jag står upp än
Jag står upp än

Jag står upp än
vad du än hoppas och tror
Jag är gjord för att leva länge
och jag står upp än
Jag står upp än
Stick!
/Alma


Tandläkare

Nu är Faxen hos tandläkarn förhoppningsvis! Lite eller ganska nervös är jag då jag inte vet om han har gjort det här allt för många gånger, men de får ju lugnande så jag hoppas verkligen att det går bra! Kommer komma hem ganska sent från Jukkas då vi inte kan åka från klubben minst två timmar efter behandligen då "lugnandet" måste släppa. Så håll tummarna att allt detta går bra nu! :thumbup:
Fotograf Sonya Bandsjö.
 
Här ser man ett väldigt bra exempel på ett väldigt hårigt ansikte!
 
/Lowa

Mer vågade schabrak

Jag gillar ju inte att se ut som andra och ha samma saker, utan jag vill stick ut lite och så hittade jag dessa schabrak som JAG tyckte var väldigt snygga och vågade. Med matchande lindor och en snygg häst så kan det ju bara bli snyggt liksom, eller hur? 
 
Finns att köpa lite över allt bland annat från AB nian men där är den dyrare än Horsemeup. Skiljer mer än två hundra kronor vilket jag tycker är väldigt konstigt!
/Lowa

En ovanlig förberedning

Tävling imorgon- stress stress stress. Så är det inte för mig! Jag fixar allting dagen innan, knoppar och sånt. Jag fixar även fram mina tävlingskläder och förbereder mig så, men en (kanske) ovanlig förberedning är att jag aldrig rider igenom programmet ordentligt.

Jag sitter och nöter det i huvudet, skriver på min lilla tavla och KAN rida igenom det lite slarvigt. Av någon anledning så funkar det för mig, jag blir inte lika stressad och nervös och jag tror på mig själv. För om det känns jätte dåligt när jag rider igenom det så är det kanske inte så jätte roligt att starta klassen dagen innan. Nä men det är bara något jag har fått för mig och det är ungefär så ja förbereder mig för mindre tävlingar (klubb). :p

Har du kanske någon ovanlig förberedningsmetod som du använder dig av?

/Lowa


Pessoa till bettlöst -1 år av hat och kärlek

För ca ett år sedan blev jag intresserad av Natural Horsemanship. I början trodde jag inte att någon skulle förstå mig riktigt. Men det visade sig att jag hade fel. Det är inte många som tror på det än, men det kommer bli fler.
 
Men mitt val var det bästa jag gjort. Hoppningen gick från 30 cm till 100 cm, bana på 90 felfritt med rosett. Enligt mig själv har jag gjort det ganska bra. Åkte även ut på en tävling på sommaren.
 
2011-2012
Jag red honom på pessoa i ca ett år innan jag började rida på tre delat bett i dressyren. Men senare när det funkade bra började jag hoppa och rida ut med det också. Efter ett halvår tog jag bort nosgrimman helt. Då teorier visar att det enda sättet för hästen att fly från smärta i munnen när bettet slår upp i gommen är att gapa men den möjligheten har inte hästen med nosgrimma.
 
2013
Bettlöst är nu även ett val för mig. Fick ett indian hackamore av min tomten i julklapp iår, ett exakt såndant jag velat ha jättelänge, hur kunde han veta? ;-) Jag rider självklart fortfarande med bett ibland och när jag hoppar och så vidare. Men det är stor skillnad från pessoa och pullarnosgrimma, eller?
 
Hoppas jag har inspererat någon till att börja tänka natural horsemanship!
/Alma

Onsdag

Red ut med Ida och Puzzel. Vi var först runt byn och skrittade och travade, det var -20 så var inte det jätte mysigaste vädret precis.. Sen så red vi en liten stund på banan, red igenom LC:2 som inte gick nå bra då jag glömde banan, hehe. Började frysa om mina kinder så himla mycket och mina tår/fingrar så jag bestämde mig för att gå in. Var ute 40 min men egentligen skulle det behövas mer eftersom han måste vila även imorgon så tandläkarn står på spel. Men vi tar igen det ihelg!
 
Fixade sedan allt annat och mös på lite grann med finaste. I början när vi red så spände han sig lite men sen var han som vanligt vilket som var väldigt skönt! Nu ska jag fixa tidinställda till imorgon då jag knappt kommer hinna blogga!
Fotograf Sonya Bandsjö.
 
/Lowa

Thanks for making me stronger

/alma

Mot Jukkas


Who run the worlds? Girls!

Tjejer tjejer tjejer. De största skitsnackarna och de bästa vännerna, förstå en värld med endast tjejer, vilket kaos! Nu är det inte så att jag klankar ner på tjejer utan jag tycker vi är hur duktiga som helst. Men som alla har gjort så går det ju så mycket skitsnack hela tiden bakom ens rygg.

Jag själv har sagt något, jag står för det. Men alla som läser detta har nog gjort det! Det är de som är bättre när man talar om killar, där så får man lite stryk och sen är det över. Jag själv bryr mig inte så mycket om skitsnack, det visar ju bara att personen är avundsjuk på mig och vill göra mig illa, det behöver inte jag. Jag har slutat tagit åt mig. Men det finns människor där ute som TAR åt sig BRYR sig om varandra tycker.

Som synd är så är ju ridsporten en sån sport vart mycket skitsnack pågår. Så egentligen för att säga att den där tjejen rider så j*vla dåligt kanske du kan säga Gud vilket snyggt schabrak hon hade. Tyvärr kommer skitsnack aldrig försvinna, det finns där och kommer alltid finnas där. Men för de som behöver extra stöd, hjälp dem.

WHO RUN THE WORLD? -WE DO

/Lowa


Återkommer imorgon..

.. Med en massa intressanta inlägg!
/Alma

HAHAHHAHAH


Diss

Dissar detta gräsliga schabrak från Gold Medal som finns att köpa från Hööks. Inte alls fint enligt mig och ser ut som två lejon på brodyren. Så en stor diss från mig!
/Alma

Dream big

Åh sitter och tittar runt på massa butiker online. Drömmer mig bort med alla fina saker som finns...
 

Och om inte allt förlänge kommer jag iaf ha några saker hoppas jag! Hittade ett urgulligt täcke från Eskadron på horsemeup.se som jag bara älskade. Fatta hur gullig ens ponny skulle bli i dessa? Kostar 588:-
Bilden är lånad från ZMURFS.BLOGG.SE!!
 
/Lowa

Måndag

Så nu har jag lite mer tid att lämna åt bloggen. Smilla tar och rider ut Faxen idag och imorgon ska jag arbeta på banan, känna igenom honom och rida igenom programmet. Anmälde mig till LC:2 och tror det kommer gå bra, vi får ju hoppas det iaf!

Hänt väldigt mycket för att vara en måndag faktiskt. Ska gå ut med Harry sen återkommer jag till bloggen! :)

/Lowa


Ibland undrar jag vad människor tänker med. Alla gör rätt och fel

Såg ni PA igår? Jag såg den och jag tyckte väl sisådär om den. Jag tycker man ska kunna rida ordentligt och kunna grunderna innan man åker dit, jag hade inte ens velat åka dit om jag inte kunde de, skulle ju bli lite pinsamt..

Alla har sin åsikt men jag tycker grunderna är något man måste kunna. Men jag ska följa denna säsong eftersom ja tycker det är lärorikt och vissa punkter stämmer in på Faxen. Inte många men de fanns nån där som även vi kan träna på!

Kan dessutom meddela att Faxen går rakt in i transporten (stolt matte) de har tagit oss fem veckor att få bort problem som då verkade vara omöjliga! Allt går om du vill och kämpar!

/Lowa


RÖSTA 0992-090 2

0992-090 2 0992-090 2 0992-090 2


Wilmas outfit x3

^ gladahasten.se
^ Horsemeup.se
/Alma
 

Stressdag

Ojoj ingen tid åt bloggen alls idag! Började med att direkt åka till Jukkas för att hämta Faxen. Stod och tittade på lite när han blev skodd innan jag red på ridkursen.

Gick apdåligt. Kan inte längre sitta i klubbisarnas sadlar, dem är alldeles för osköna, jag som är van med min dressyrsadel... Och sen då red jag en häst som jag tycker inte ska ridas för hårt, så ville inte riktigt va på honom osv... Men jobbade med att flytta framdelen , ja som sagt gick apdåligt.

Tänk nu kan jag knappt sitta i de sadlarna...
/Lowa


Heartache dosen't last forever

/Alma

Återkommer på kvällen!

/Lowa


YOLO


story of my life


new in


2 Nizar träningen

Idag var det som att sitta på en Gud. Vi arbetade med ganska lika övningar som igår men lade till skänkelvikningar , jäklar hästen bara flög fram!

Var så roligt, framstegen vi gjort i helg Ojoj. Han var så fin så , nästan så man fick en tår i ögat. Nizar tyckte även att det blivit stor skillnad dessa två dagar då jag blivit mer avspänd och han mjukare. Dock behöver jag spänna av mer i ryggen men annars så är det prima. LÄNGTAR REDAN TILL NÄSTA NIZAR TRÄNING! :)

Ellen har fotat men inte lagt ut bilderna än så ni får en annan. Ska fota till helgen då det är klubbtävling!

/Lowa


Gangnam style!

Har haft bloggtorka ett tag nu så bjuder er på denna video!
 Mahh gadd jag dör
/Alma

Mot Jukkas

Mot Jukkas för att fixa kvällen, återkommer om Ridpasset! :)

/Lowa


Tjabba

Hej! Jag ska snart åka till stallet. Vi har hopplekktion för Annika klockan 10.00. Måste gå nu men bloggar från mobilen sen!
/Alma

Problem- behöver eran åsikt

Nu håller jag på att titta på lite handsome things.. Och jag kan inte bestämma mig, hjälp mig göra ett val. Nu är det viktigare än någonsin att ni kommenterar, ni hjälper bara mig! ERAN åsikt, vilken ska jag köpa till Faxen? 
 BR schabrak Dressyr  BR schabrak Dressyr  BR schabrak Dressyr  BR schabrak Dressyr
Matchande lindor:
 BR benlindor  BR benlindor  BR benlindor  BR benlindor
 
Liten som stor KOMMENTERA :D
 
/Lowa
 

Nizar träning

Gick super bra och var hur roligt som helst! Faxen är väldigt stel i början och man måste verkligen få han mjukare nästan direkt, så vi jobbade jätte mycket med att flytta undan för skänkeln och volter.

Älskar Nizars sätt att rida då jag blir jätte mjuk och lätt i handen och använder mycket min vikt och balans. Gick sååå bra på slutet och han kändes super fin! Det är fortfarande galoppen som vi mest behöver nöta , men träning ger färdighet.

Och jag vill ju lära mig rida på det sättet att vara mjuk och lätt i handen osv. Red han även med dressyrspö för första gången idag eftersom han "var rädd" för det. Vilket han verkligen inte var. Ett super bra rid pass och jag längtar till imorgon.

Tänka på imorgon : SLAPPNA AV MER I RYGGEN!

/Lowa


Grattis Zayn ♥

/Alma

Förbereder mig

Inför Nizar träningen, är väldigt nervös faktiskt! Jag och Faxen ville bara hälsa hej ;)

/Lowa


Trött

Var inte i stallet så länge idag. Åkte hem vid halv sex och sommnade på soffan därmed no uppdate. Blir mer imorgon, promise
over and out
Alma


Help is truly on it's way


well yeah...


Trött

fy fan usch så trött jag blev. Först klocka 8 så var jag klar med stallet, och då var jag tvungen att äta middag så ingen tid med bloggning. Men ska göra tidinställa tills imorgon eftersom jag knappt kommer att vara hemma...
/Lowa

FREDAGEN

Är lite nervös inför att träna för Nizar, hur det ska gå osv.. Funderar även på vilket bett jag ska ta, tar nog med båda och så ser jag!
 
Sen nästa helg så är det klubbtävling, tror jag endast startar LC eftersom jag vill lära känna honom mer och få han finare, men vi får se men så ser det ut just nu.
 
Och idag åker han ner till gäststallet och ska stå där till på söndag. Jag rider ju först imorgon klockan 13 men eftersom det kommer bli stressigt att åka och hämta honom (pappa jobbar) så kommer vi ta upp honom ikväll. Blir dock senare eftersom pappa slutar 18 och bara han kan köra hästtransporten.
 

i still miss you, but i try to not care anymore..

Sitter och tittar The Big Bang Theory. Det är ett väldigt underhållande program och om ni aldrig sett den borde ni se den!
/Alma


Schabrak med matchande lindor

= Stor hiss. Det vattnas i munnen, gud vad jag blev sugen på att shoppa lite, men håller fingrarna i styr... ;)
 
Jag är ju också en person som gillar starkare färger på schabraken. Så klart får det vara ett mer "tristare" schabrak, men orange, mums!
 
/Lowa

Torsdag

Smilla red idag så det blev mest titta på och hjälpa.
 
Fick även höra att det blivit så stor förändring på honom sen vi köpte honom och det är sååå roligt att höra! Gud vad glad jag blev, vi bör nog berömma varandra mycket mer än vi gör. Blev rent ut sagt skit glad, sånt glädjer verkligen en! Imorgon rider också Smilla eftersom jag ska rida för Nizar två dar. Så imorgon på kvällen åker vi upp till gäststallet och står där till söndag innan vi åker hem.
 
På måndag så ska han skos, på torsdag har han tandläkartid, mycket att komma ihåg nu! :)
 
Fick jätte konstiga ögon vet, men blixten var på tydligen..
/Lowa

Girl just wanna have fun

Idag blir det "ledig" dag från stallet. Ska endast mer för att hjälpa min syster att rida. Stina kommer nu och så ska vi titta GG + så spontan köpte vi lite godis, girls just wanna have fun ;)

/Lowa


En del av mitt hjärta

 
Då var det dags att skriva av sig igen...
 
Fick veta just att Fox blivit halt igen. Nej, säger jag bara. Men vad ska jag göra? Även fast jag vill så kan jag inte göra underverk, mirakel. På något sätt så kände jag på mig det, att något skulle hända. Han har ju spatt och så fick han mugg och sen blev han halt, olyckligtvis..
 
Jag blir arg, ledsen och besviken. Även fast jag övergett honom, så har jag samma känslor för honom, jag brukar alltid hälsa på honom när jag är där på klubben. Det värsta var nog att jag visste att nästa duktiga ryttare skulle ta över honom och utvecklas med honom som jag gjorde. Och så händer något sånt här igen..
 
Jag kommer ihåg när det har hände 2012 , gud vad dåligt jag mådde den tiden. Nu kommer det noga vara lättare, men samtidigt kommer det kännas tungt och jobbigt.
 
Så nu ber jag en till gång, bli frisk , klara det här som du gjorde 2012. Jag tror på dig och kommer alltid göra det <3
/Lowa
 
 

Dagarna går i bråda

En tung dag idag. Min hjärna är just i detta tillfälle som en geléklump som snart rinner ut genom öron och näsa. Skolan är ganska tuff och vi ska ha en redovisning som vi har gjort på höst terminen. Och jag är tillräckligt nojjig för att oroa mig över den även fast det inte är något skrämmande egentligen. Vi har dock aldrig redovisat något för hela årskurs 7 som är på ca 80 elever sammanlagt. Och i stallet är allt som vanligt. Schemat rullar på och jag och Foxy tränar dag in och dag ut. Det går upp och ned hela tiden men för det mesta upp. Mamma har sagt till Annika att jag inte ska träna för Anna-Clara något mer men inget mer speciellt har hänt.
 
Och julen, nu är denna gemytliga tid över vilket känns skönt. Julgrannar blir färre och färre och Tomten far ut från fönster och dörrar. Ett år kvar till nästa.
 
Over and Out
Alma

Ridpasset som var obeskrivligt

Jag satte mig upp på en väldigt spänd och vaken häst. Tänkte hur ska det här gå? Ut i byn for vi och skrittade ca 40 min, riktigt mysig och så lugn var han.

Sen när jag kom på banan så ångrade jag direkt att jag ens skrittade runt byn! F*n vad fin han var, flyttade hur enkelt som helst, arbetade på med ryggen/bakbenen. Jag travade och galopperade, arbetade och gjorde skänkelvikningar. LÄTT bästa passet någonsin med honom och det varade sisådär 20 min endast... Man ska ju sluta när det går som bäst, fy vilken fin ponny jag har! Han går verkligen super på rakbettet, väldigt bra köp!

En ovillig Faxen på bild :)

/Lowa


Pretty in pink♥ outfit

Outfit
Hjälm- Lamicell
Jacka- Kingsland
Ridbyxor- Pikeur
Lindor- Hansbo (?)
 
 

Fox uppdatering

Fox, klubbhästen Lowa tävlade och tränade innan hon fick faxen har tyvärr blivit halt. Han blev halt under en ridlektion ikväll för ungdommar och barn. Kan hända att det endast är en snabb sträckning men han kan även fått tillbaka sin spatt.

Over and out
Alma

<3

En ponny. Eller en frukt som inte finns, kalla det vad du vill. Men den här saken gör mitt liv värt att leva till fullo, den gör så att jag är glad om jag är ledsen eller arg. Den här saken, hjälper mig igenom de tuffaste tiderna när ingen kan. För mig är han inte bara en ponny eller frukt. För mig är han en av de värdefullaste sakerna jag har. Lyckan som uppstår med honom, är svår för andra att förstå. Han är min och jag är han, och hans namn är Faxen.

#pony #worldmosthappiestgirl #happines #love #special #makemeproud #sweden ❤


Bling outfit

/Alma

Ni som vill....

...följa Faxen de dagar då jag inte rider honom så kan ni besöka min systers blogg. Det är hon som hoppar honom och förhoppningsvis så kommer det förbli så! http://zpeedjump.blogg.se/
/Lowa
 

Stallfri dag

Idag behöver jag inte åka till stallet alls, utan Smilla rider och fixar allt! Ganska skönt ändå att ha en dag där man tar det lite lugnare. Ska titta på GG ett litet tag sen vet jag inte riktigt vad jag ska göra faktiskt... Skolan var rätt lugn idag, vi hade vanliga lektioner men jag tycker inte att det var allt för jobbigt. Så nu blir det A i alla ämnen, right ;)
 
Hm, har jag något annat intressant att berätta? Nä tror inte det, jag har bildbrist, det kan jag erkänna.
Smilla och Faxen, tror att Emilia Lans fotat.

I väntan på bussen...

...kan jag säga att odag kommer jag blogga förfullt!
/alma


Kortsiktiga och långsiktiga mål 2013

Då var det dag igen, att lägga upp mål för detta år. Bara lite skillnad nu när jag har egen ponny..
 
Det här året kommer det främst att lära känna varandra- hitta knapparna. Ett år säger de ju, sen kan du din ponny!
Jag ska ju börja träna för den här killen Nizar som kommer upp (en gång i månaden?) som jag genom att titta på verkat mycket bra. Jag vill lära mig att rida på det där sättet, då man använder kroppen, vikten. Jag vill göra små små rörelse och då ska Faxen fatta vad jag vill, det vill jag lära mig!
 
Kortsiktiga mål
 
  • Starta LC i dressyr
  • Börja träna för Nizar
  • Lära känna och utvecklas mycket mer
  • Få honom att arbeta korrekt
  • komma ut på någon "riktig" tävling inte bara klubbtävling
  • Få bort vissa tendenser
Långsiktiga mål
  • Få honom att arbeta på det sätt jag vill, genom små rörelse
  • Att jag själv lär mig arbeta på de sätt jag vill
  • om jag få drömma mig bort så är mitt mål att komma upp i FEI nivå med honom
  • Får väl se, men någon gång hade det varit roligt att hoppa lite högre
  • Kunna alla knappar, fått bort alla tendeser
Men framför allt så vet jag att jag kommer ha roligt med honom och det är nästan det viktigaste! Man får ju drömma stort, och ibland händer det ju att drömmarna går i uppfyllelse. Det där med pallen är helt borta nu, förut kunde man inte sitta upp på pall. Fyra dagar tog det, värt mödan kan jag ju lätt säga. Men detta år siktar vi in oss på att lära känna varandra, kort och gott!
/Lowa
 
Önskar att det där vad jag ist, men Agnes var inte bästa vän med kameran just då... Men de här två varelser som förgyller min dag.

Snygga damasker

INGEN SOM VILL GE MIG? Riktigt snygga och bra för dem som är lite lata för att linda till ett dressyr pass (som jag kan vara ). Dock vet jag inte vart de finns och köpa, utan tittade lite bara på google. Men så snygga! :p

/Lowa

Secrets you never will know

Egentligen hade jag kunnat berätta för er hur mitt ridpass gick idag på en klubbponny som heter Smugglan. Men jag väljer att avstå, dels för det gick så himla långsamt men även för att jag tycker det är viktigare att skriva om Faxen. Men jag kan avslöja att vi jobbade med skänkelvikningar, som gick super bra, men han är som en sengångare och går tyvärr inte framåt.

Nu tänker jag sätta mig och göra ordentliga tidinställda till imorgon, vilket som behövs. I can tell you secrets that you never will know...

Och det där med att Faxen är lik ett marsvin, visst stämmer det, hans ansikte är lika hårigt iaf, haha :D

 

/Lowa

 


Måndag

Idag är jag stall ledig så har inget att blogga om. Och One Direction släppte sin musikvideo till Kiss You för en stund sen så här har ni den ;-)
 *stunning*
/Alma

Lika som bär?


Hår i munnen

Nu har jag äntligen rakat Faxen. Hår i munnen och näsan har jag kan jag säga! Tog nästan två timmar att få bort allt och att få det okej snyggt, usch det kliar i min näsa...

Idag får han vila , jag tar och rider på en klubbponny ist. Och nu ska bloggningen skärpas till också, de sista dagarna har jag verkligen tagit vara av jullovet men nu är det ju slut så nu är det bara att skärpa till sig! :)

//Lowa

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3155358/images/2013/pic_50eaeccde087c30ae9839cb1.jpg" class="image">


Underhållande hundar

Detta är inget hästrelaterat med otroligt roligt. Kolla på videona här nedan! :)
 
 
 
Och så dessa underbara djur
 
/Alma

Bloggning återkommer imorgon

Då jag verkligen behövs finnas för en vän just nu!


Fin låt

/Alma

Red Nec Fox sommar-12


Stalldagen söndag

Vaknade redan klockan sju för att hämta Faxen. Tittade när alla hoppade och sånt och för Smilla och Faxen såg set väldigt bra ut! Fixade sedan allt innan vi åkte hem till Jukkas.

Gud vad trött jag är , seriöst som en zombie... Haha men tänkte slänga in lite inlägg nu som är intressanta, förslag på vad ni vill ha? Utrustning, åsikter eller vad? Kommentera!! :)

/Lowa


En tidig morgon

Blir en tidig morgon idag också... Upp klockan 8 för att åka till Jukkas för att dra ner Faxen till klubben för att Smilla ska hoppa. Sen på måndag får han en välförtjänt vilodag, undra vad man ska hitta på då? Har egentligen massa att göra men orkar inte ta tag i det, det kan vänta. Snart skola också, jag hoppar av entusiasm!

/Lowa


nyårsrevyn

Ikväll gick kvällen till att kolla på årets nyårsrevy och den var väldigt bra. Jag bjuder på lite bilder från ridpasset idag.
/alma


Väldigt bra dag

Idag när jag red i skogen så red jag ju ensam, satt och funderade på allt och alla. När jag satt där så började jag få den där känslan typ, "Lowa du sitter på din egen ponny, Wake up!"

Helt amazing feeling alltså. Skulle bara ta det lugnt och det gjorde jag, dock så var det lite plumssnö i skogen så lite arbete blev det också. Sen kunde jag inte hålla mig utan travade / galopperade lite längst fångstvägen. Han var så fin och tyckte det var skit roligt, öronen framåt hela tiden!

Och en till sak som hände, när vi var ungefär halvvägs i skogen så upptäckte jag att min ficka var min mobil brukar ligga var öppen. Och så kände jag där och så var den inte där, ni kan ju förstå paniken som uppstår! Som tur hade jag satt den i en innerficka, bevis hur beroende man är av sin mobil.... :s

/Lowa


Lördag

Ni skulle sett hur glad Faxen när han kom hem igår. Han bara gnäggade och typ sprang in till hagen. Är på väg till stallet nu för att rida ut i skogen tror jag faktiskt, hoppas jag inte rider vilse bara, hehe ;)

/Lowa

Diggar bilden!


Hästnet

Janina länkade denna häst till mig. Den ser nästan exakt ut som Foxy enligt mig. Vad tycker ni?
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=670371


Förlåt Förlåt Förlåt

Hade inte en sekund över till bloggen idag.

Först åkte jag ner till stallet med Smilla och då red vi. Sedan åkte jag till frisören och var där i två timmar. Och på kvällen hade vi stalljouren så då blev jag där hela kvällen. När jag kom hem sommnade jag framför TV:n efter vi hade ätit middag. Men tusen gånger förlåt!
/alma


Skydd från Kentucky Horsewear

Och en riktig hiss får dem också!

Kentucky Gera D30 Tendon Boots.
D3O är ett patenterat material
som skyddar mot hårda slag
och kraftiga stötar.
• High performance shock
absorption
• Trusted protection
• Maximum flexibility
• Extremely comfortable
• Tested to highest standards
• Anatomic design
• Perfect fit
• Extremely hard basf-tpu shell
• Bonded shell filled with D3O
intelligent molecules provides
extra fetlock protection
• Memory foam for better
comfort
• Practical button – quick fastening

Mums hade gärna fått komma till min garderob. Här hittar ni dem - http://www.clydescorner.se/

/Lowa


Ändrade planer

Fick veta nyss att hästen som står på klubben kommer tillbaka idag så vi måste åka till Jukkas om inte allt för länge. Pappa slutar 17.00 och efter det kör vi i så fall upp honom, slänger ut honom i hagen och packar upp. Tror han tycker det kommer bli ganska skönt att komma tillbaka till han "riktiga" hem!

/Lowa


Tänkte komma på värsta dunder inlägget

Och så blir det något sånt här, suck. Jaja Imorgon ska jag minsann släppa massa saker här på bloggen, stora som små. Måste fundera ut först vad jag vill ha i dessa inlägg , men framför allt vad de ska handla om. Så vi sover på det tror jag!

Tar väl och lägger mig om inte allt förlänge, känner mig trött och sliten efter två hårda ridpass i rak. Smilla har honom imorgon och då står det uteritt på schemat! I övermorgon så blir det en lång men lugn skrittur för sedan på söndag köra ett hoppass. Snart börjar skolan också, Gud vad jobbigt det känns att återgå till verkligheten. Men ibland behövs det också. Gott natt! :)

/Lowa


Märkes diss

Jag dissar märket HL. Jag förstår inte det snygga i det. Bara för att det är märkesprudukter betyder det väl inte att det är snyggt. Enligt mina åsikter ser dem allmänt tråkiga och dystra ut.
Vad tycker ni?
/Alma

dagens "nh pass" i bilder

Red lite med bettlösa tränset ute på banan för det kom en man som skulle fixa någonting i ridhuset så gick ut istället. Min älskade älskade ponny!
tack Wilma som fotograferade!


Videon säger allt

/Alma

Torsdag

Nä nu blir det skärpning med bloggningen men har inte haft en enda minut.

Red idag för Hello, och det gick sååå mycket bättre! Jobbade med samma sak men mycket tempoväxlingar och lite andra övningar. Övningarna gick ut på att inte släppa in bogarna och att hålla i yttersidan och mycket yttersida arbete.
Han var inte så fin i formen men jag håller ju på att lära känna honom just nu, så inga höga förväntningar.

I galoppen i höger varv släppte det verkligen, han blev som en annan häst helt och hållet! Nä jag är jätte nöjd idag verkligen, och det där med pallen är helt borta. Jag sitter upp nu helt själv utan att någon hjälper eller håller i och han står helt stilla! Lilla fina killen :)

/Lowa

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3155358/images/2013/pic_50e5caceddf2b345cd000699.jpg" class="image">


<3


En månad med finaste


Onsdag

Ojoj, min dag har varit späckad, först nu sitter jag ner för en gång skull.

Började med att jag åkte till stallet. Red dressyr för Hello i 60 min och idag kan jag inte säga att jag satt på världens finaste ponny. Stel och hård i munnen kändes han, och bättre blev det inte i slutet heller, men efter galoppen så släppte det lite i alla fall. Vi jobbade med volter och skänkelvikningar. Skänkelvikningen gick faktiskt väldigt bra, en av de saker som gick bra! Men mycket berodde nog på mig också, jag hamnar lite i bakvikt så det är lite vi måste jobba med , eller rättare sagt jag måste jobba med.

Duschade honom sedan eftersom vi ska raka honom imorgon, han blir så himla svettig. Sedan efter det vanliga stallet åkte vi ner till Jukkas för att ha kvällen där. Frågade även Kärstin om mineraler och hon tyckte vi kunde ge 1/2 dl så det är något vi ska börja ge. En bra men en jobbig dag, Ridpasset var väldigt lärorikt, jobbigt och roligt! Hoppas på ett lika roligt och jobbigt imorgon, men en finare häst och ryttare ;)

/Lowa


Jan. 02, 2013


Rea

Hittade bla. denna snygga tröja från HV Polo på rea hos Hästshopen (www.hastshopen.se). För er som gillar rött är detta ett måste!
 
/Alma

Diss

En diss till dessa lindor från jacson. De är otroligt snygga men opraktiska. För att ha don måste man har rött och vitt på sig också och inte bara marin. Så snygga är dem och jag hade kunnat tänka mig ha sådana om jag hade fler marin, röd och vit utrustning.
/Alma

Egentligen ...

Borde jag också göra en års resumé med bilder osv, men då innebär det att jag även måste komma ihåg allt det hemska under året som hänt. Både gott och ont, men om man säger så här, jag har ju skrivit och det kanske räcker? Ni har ju ändå fått bilder, bläddra i arkivet då får ni se allt!

Legat och tagit det lugnt hela dagen, huvudet dunkar. Suttit och tittat Gossip Girl i ungefär 6 timmar, haha. Nä men nu taggar vi dressyr imorgon, godnight my lover ;)

/Lowa


2013- nytt år, nya förhoppningar

2012 har varit ett helt okej år. Våren var helt underbar, nästan. Jag blev av med en vän. Lo, hon flyttade till Älvsbyn och vi tappade kontakten. Saknar henne otroligt jävla mycket. Men på hösten kom Sara in i mitt liv. Hon är en jättebra vän och ångrar inte en sekund att jag lärde känna henne.
 
 
Sara och Foxy ♥
 
Sedan har jag mist en vän som ingen kan ersätta. Min bästa vän jag någonsin haft. Så nära som vi var har jag aldrig varit med någon. Känslan att veta att du alltid fanns där var det bästa jag visste. Den dagen du behöver hjälp eller känner dig svag kommer jag alltid finnas här med öppna armar och du ska veta att du är alltid välkommen till mig. Jag tror att du vet vem du är och om du läser detta ska du veta att jag saknar dig..♥
Men mina mål med 2012 har jag lyckats med, nästan alla iallafall.
Dom överstrykna lyckades jag med.
 
-Starta en LC med Foxy i hoppningen.
-Starta en LB med Foxy i dressyren.
-Träna och inte slösa upp min tid på att svamla!
-Träna upp min balans så jag inte flyger av så lätt.
-inte ta skit av mina kompisar
 
Men nu har jag förändrats helt. Jag ville ju satsa med Foxy förr men nu är jag inte intresserad av att tävla lika mycket osv.
 
Mina psykiska mål 2013 blir
-Våga mer
-högre självförtroende
-bättre betyg
-kunna säga ifrån
-inte bli svag så lätt
 
Mina "hästigare" mål blir
-Hoppa bettlöst
-våga mer
-få foxy att kunna spansk skritt
 
Men under 2012 har det hänt så mycket. Jag har utvecklats så mycket.
 
2012, ett år som gett så mycket att komma ihåg ♥
 
 
Januari
Februari
Mars
 
 
April
Maj
Juni
Juli
Augusti
September
November
December
/Alma

1 januari 2013

2013 här yeah!
 
Eftersom jag var tvungen att vakna klockan 06.00 igår och gick och la mig klockan 03.30 , och fick endast sova till 11.30 så hoppas jag ni förstå att jag är sjukt trött och jag kanske inte ens hinner publicera detta inlägg för att jag somnar på datorn.
 
Smilla tar lilla Faxen idag, han har vila så hon ska bara ut och leda honom, sen imorgon och på torsdag rider jag två intensiva dressyrpass för Annika. Ska bli väldigt roligt! Har alltid tyckt det är mycket lättare att rida för tränare än själv av någon anledning, känns kanske som man arbetar mer på en grej. Får se när vi måste åka tillbaka till Jukkas nu då , stallplatsen som vi står nu på är ju ledig till torsdag-söndag, men hon skulle ju höra av sig så vi ser ju. Som tur är så har ju värsta kylan lagt sig, inte jätte roligt att rida i -30 grader.
 
Nä nu tror jag att jag slänger på några till avsnitt av Gossip Girl och hoppas att jag inte somnar alltför tidigt ;)
 
/Lowa

Gott Nytt År

/AH

RSS 2.0