Sen kväll

För ca 30 min kom ja hem från stallmöte. Efter jag slutat min ridkurs halv sju så var det bara att slänga in hästen i transporten och åka eftersom mötet började sju. Det var i två timmar och nu är jag äntligen klar och kan lugna ner mig lite.

På kursen gick det väl sådär, skritten toppen. Traven och galoppen, nja han vill inte arbeta på samma sätt och blir stark och vilket innebär att ja måste ta mer i honom fast jag egentligen inte vill. Men han kan ju inte springa in i andra liksom.. Vi jobbade med lösgörande, förvänd galopp och det var en väldigt bra övning för min stela ponny! Fick dessutom bakläxa av min ridlärare att jag ska rida utan stigbyglar när jag rider dressyr, jag lyfter en aning för mycket. Då har vi ännu mer att träna på! :)


Turkos outfit

Detta är vad jag köpte på Hööks, eller ja, inte allt då! Det som är nytt är tröjan, schabraket och sockarna!
Själv tycker jag att det är den snyggaste av alla mina och foxys outfits!:-)
/Alma

Luleå

Jag har ju varit i Luleå sen torsdags och jag har inte berättat det för er tror jag och har inte uppdaterat under den tiden.
 
Torsdag
Kom fram vid 16.30 tror jag och vi gjorde inte mer än packa upp och äta osv. Köpte ett par skor på Sko kanonen. Svarta platå skor! Me gusta. ;) Men dom var till at ha på begravningen så jag inte skulle komma med skateskor bara hej kom och hjälp mig typ.
 
Fredag
Vaknade klockan 8 och började fixa mig för begravningen som skulle vara klockan 12. Det var jú Eddies begravning som jag skulle på och det var hemskt. Efter det var vi  på minnesstund och senare for vi på Hööks. Köpte en hel outfit som ni kommer få se sen, turkos och jättesnygg! stack och köpte godis och for sen hem till min moster.
 
Lördag
Shopping stod på schema och jag stack på Gina trico, Bik bok och någon street butik. Köpte två T-shirtar, tre baseball tröjor och ett par tights och jeansleggings. Bilder kommer på min icke hästblogg! Senare på kvällen stack vi på Sushi buffeé. Gott!
 
Söndag
Endast hemresa på schemat då!  Lämmnade huset ca klockan 13.30 och for till min faster. Sen For vi till kiruna, int mycket mer att säga!
/Alma

TELL THE WORLD I AM HERE TO CHANGE

Nu ska jag ju komma på en bra anledning också varför bloggen varit inaktiv. Haha saken är den att jag helt enkelt tappat motivationen helt och hållet! Jag glömmer bort bloggen, tänker på vardagen och försöker hinna med allt i mitt liv.

Men det måste ju ändras det också, men snart kan det hända att en STOOOR nyhet släpps och jag tror verkligen inte ni vill missa den så fortsätt som ni gör. By the way jag ska bättra mig detta ska inte upprepas!

/Lowa


I love the way you lie

Kom hem för typ en timme sen så nu kan jag blogga. Han fin som helst idag och skötte sig utmärkt! Vi red längst fångstvägen och sen runt byn , i alla gångarter. Mycket mer har jag väl inte och säga, provade även tränset idag och det satt bra förutom att bettringarna stod ut lite mer än vanligt.. Får hoppas att nosgrimman formar sig lite tills han huvud så blir det nog bra :)

/Lowa


Fortfarande sjuk

Jag har fortfarande feber men mina ben skakar inte lika mycket när jag går så orkat ta mig till datorn i alla fall. Mår ju fortfarande inte så bra så bjuder på lite bilder!
/Alma

Vet inte vad som hände

Jag vet jag har bara försvunnit ska försöka komma tillbaka. Det är SÅÅÅ mycket bara nu, skolan, hästen, kompisarna osv! Lite update till er då:

Dagens ridpass gick inge bra alls, för nyfiken och vaken om jag säger så. Men han skärpte sig ganska direkt då gick det mycket bättre och det kändes bra igen!

Mitt träns kom igår, jippie mamma hämtar ut det imorgon. Sen imorgon så kommer jag göra ganska liknande ridpass som idag eftersom han inte ska bete sig så där som han gjorde även fast det bara var en kort stund. Så det blir ut igen och så hoppas vi på det bästa!

/Lowa


svalkar vinden, värmer solen, ser du något bakom molnen, känner du lyckan bakom sorgen?


Äntligen

Snart kommer det äntligen!  Åh snart är mitt super snygga träns från Hööks här. Efter två hela månader endast så har det äntligen kommit, eller den kommer vecka 8 någon gång, bättre än inget iaf. Längtar!!

FIRST TIME I SAW YOU, I KNEW THAT YOU'RE AMAZING

Åh vilken underbar ponny jag har! Hjälpte Smilla idag och det såg ut hur fint som helst. Vi jobbade mest med skritt men det blev en väldigt varierad ridning idag. Började på banan med dressyrarbete och sen några travbommar och sen var det på en väg som vi använde som väggar. Övade väldigt mycket på att Faxen ska lyssna på Smilla och inte tvärtom så det blev mycket halter osv.
 
Båda var jätte duktiga och man blev väldigt stolt, alla vi har en massa vi måste öva på men det tar sig! Fixade sedan resten som att smörja osv innan vi åkte hem.

söt ponny


feber

har hög feber igen och håller på att avlida. Nä men orkar typ inte blogga så sorry för uppdateringen...
/alma


Party in my house


Dagens ridpass

Bestod av markarbete. Det gick väldigt bra och jag känner att han behöver få lite mer sån här träning, träna på att lyfta benen lite granna. I övrigt gick det bra, körde ett intensiv pass men som inte varade så länge ca 35-40 min.

/Lowa


trött

fryser och ont i halsen, fast idag gick jag till skolan! Red foxy i ridhuset och han var otroligt fon. Särskilt i galoppen. Jobbade honom mycket på volt för att få in bogarna. Om det skulle gå såhär på tävling skulle vi vinna!
/alma


Fredag

Idag följer Ellen med och därav hennes mycket braiga kamera! Så nu hoppas vi på några snygga bilder iaf, det har ju en tedens att hinna bli mörkt innan jag är ute och rider , hehe. Har Kvällsjouren också så är åter på kvällen och berättar mer!

/Lowa


Hahaha


Dressyr pass

Idag red jag på en pigg och nyfiken ponny men det gjorde ingeting ändå! I skritten är han fortfarande superfin och jag hittar verkligen "hans" knappar. I traven och galoppen är han fortfarande stel och inte alls lika fin men vi kämpar på med ändå. Jobbade med samma övningar som jag red för Nizar och gjorde även några ryggningar som han lyssnade väldigt bra på! Jobbade extra mycket med skritten i slutet bara för att han är så fin just där, så han får arbeta på med hela kroppen.
 
Annars så mös jag med en väldigt kelsjuk häst som mest ville ha mulen i mitt ansikte och slicka på mina händer, haha gullponny <3
 
 
 /Lowa

Litar inte på någon tack vare henne

Red inte på kursen idag då ryggen smärtar än och longerade ute på banan i ca 20 min och sedan gick jag in då det var kallt och jag hade inga täckisar.
over and out
Alma

Alla ♥-dag

Denna dag blir att spendera med min lilla häst som jag älskar. Ska ta och rida ett ordentligt ridpass och hoppas på att han känns lika fin som han gjorde på Nizar träningarna. Jag ska skämma bort han med morötter och bara mysa på idag, hoppas ni alla får en underbar fin alla ♥-dag!

Ryggsmärtor

Igår kväll fick jag ryggsmärtor över hela ryggen. Smorde in med mammas liniment så det kändes som om det var tusen knivar som högg i  min rygg men sedan blev det bättre ett tag. Vaknade och kom knappt upp ur sängen. Var tvungen att stanna hemma från skolan idag igen men inget att göra åt det. Kan inte heller rida så får be kanske mamma göra det. Till stallet ska jag iaf.

Något jag vill ha

Jag vill ha en svart lackad (blank) uvex hjälm! Min hööks som inte alls höll nå bra har gått sönder i spännet, men den får minsann hålla tills sommaren så jag kommer önska mig denna snygging ;)

/Lowa


Bilder från Sihs 2012 del 1f

/alma
 

Failbild alá globen


Onsdag

Idag red Smilla Faxen på klubben som sagt därav uppdateringen. Jag tyckte det såg fint ut! Han blir ju lätt springig och stark när han går på kurserna men tyckte det gick bra ändå.

Förresten har glömt bort att säga att detta var förmodligen sista gången som Faxen åkte i våran nuvarande transport. Vi har nämligen köpt en ny Umeå släp eftersom han står så ostadigt i våran. Men vi har tagit bort mellan väggen så nu står han faktiskt en aning bättre!


Jag var vaken men drömde att jag sov

Sjuk, igen. Åkte till stallet  typ klockan åtta och satte igång att mocka. Började känna mig yr och allt blev suddigt. Ringde pappa och han kom och hämtade mig, som tur det. När jag kom hem gick jag och åt alvedon och vilade på soffan. Pappa gjorde mat och nu sitter jag här.
/Alma

My prince ♥

/Alma

Varför egen blogg?

Varför egen blogg? Jo för jag ville ha en blogg som jag kunde skriva om ohästiga saker. Som smink och så vidare. Inte för att göra AH sämre utan kunna skriva om One Direction, smink, och andra saker som inte rör hästar och Lowa gillade inte när jag skrev om 1D så. Det är anledningen varför jag skapade egen blogg. Inte en till häst blogg som lowa. :-) Min blogg
/Alma

The story is all about us.

Trött som tusan! Sov till halv tio idag och inte mycket mer! Åkte till skolan och ja, det var chill. Först matte och sen idrott. Åkte hem och käkade semla och begav mig till stallet. Jag red barbacka ute på banan och lyckades på någåt vis glida av efter svängen... Men skadade mig inte och mest bara garva!
/Alma

Jacson

Här är mitt lysande turkosa schabrak som jag hade på Nizar träningen. Tyckte det var skit snyggt och ett stort plus var ju faktiskt att ponnyn passade perfekt i turkos! Mums
/Lowa

Yeah about that

Känner att jag hade behövt lov, nu! Gud vad omotiverad och less jag är på skolan just nu, det finns inte. Och ännu värre jag blev tvungen att sjunga på musiken, jätte skojj verkligen!! Ska försöka ta och göra klart både spanskan och engelskan idag och sen har jag bara några få ämnen kvar.

För Faxens del så står vila på schemat och sen blir det en lite tuffare vecka för honom. Plus så är en stor fotografering inräknad för honom på lördag och då håller vi verkligen tummarna för vädret !

/Lowa


Gällivare

/Alma

Skola

Ska snart åka till skolan och ha idrott och matte. Idrotten är lockande men inte matten.. Men därefter åker jag till stallet och rider en sväng! Taggad!
/Alma

They see me rollin´ they hatin'

/Alma

I'm in love with a fairytale


'cos you burning with the brightest flame

Jag håller på att ladda upp vilder från globen just nu. (seg i know) Ska sedan bara redigera dem och sen får ni dom!
/Alma

Shine Brighton like a Diamond


Guld ponnyn

Ni får läsa mer ingående om ridpassen på lfdressyr.blogg.se men annars kan ja säga att han var som en Gud . Han var superfin och jag ville bara rida mer och mer, Gud vad fin han var! Allt annat har också gått bra idag, Hoff vad jag älskar denna ponny <3

/Lowa


Ska till fin ponnyn


gemytlig kväll

Kvällen var gemytlig! Hade en rolig tid. Jag åkte till Lowa och käkade thai och såg Titanic. Alla andra satt och böla medans jag bara satt där...
/Alma


you're my universe


Söt-filur


Imma back

 Japp jag är tillbaka för nu är den hemska bilden borta och en ny header är inne!
/Alma

Dagens ridpass

Läs om dagens ridpass HÄR HÄR HÄR HÄR.
 
Imorgon är det Nizar och jag är hur peppad som helst, kommer bli skit kul känns det som! For more update click on the link ↑. Ska ta och lägga mig snart, är så sjukt trött och behöver vila ut mig känns det som, ni är grymma varenda en, vet ni det? Ni är just awsome <3

Friday

Sedär sedär. Hejsan känns som denna blogg går super bra, verkligen toppen. Alma har ju slutat blogga tills en annan header sätts in för hon inte gillade bilden, tönt ;) Men det får hon då fixa själv för jag har inte tiden till det nu, way to much to do.. Kan uppdatera med att Faxen fick vila igår eftersom att det var nästan -30 ute och inte jätte roligt att rida då, men idag blir det andra puckar så då kör vi lite hårdare för att ta igen det vi missat. Ihelg är det ju Nizar också som kommer vara väldigt roligt! Alltid lika lärorikt och intressant att träna för honom.
 
Men i alla fall om ni bara vill läsa om mig och Faxen så finns det en blogg ni kan följa som heter lfdressyr.blogg.se . Sen när Alma har bytt header och så är tillbaka igen så kommer väl jag uppdatera lika dant här också. Ni kommer få inlägg varje dag på AH också från min del även fast Alma inte bloggar just nu, men det är på denna blogg som jag kommer hålla igång!
/Lowa

Filofaxen

Hej hej hemskt mycket hej! Eftersom det är -30 ute så har Faxen fått vila idag. Imorgon blir det skrittur ut om det är lika kallt , annars ett lite tuffare pass. Nizar ihelg alltså, vilket kommer bli grymt roligt!
 
Hade varit ännu roligare om mitt dressyr träns kommit, eftersom min gangster häst har gjort sönder det andra, men men :)
 
/Lowa

Maybe


Onsdag

Idag har varit stressdag också! Har inte hunnit blogga och har inte tid att blogga idag heller eftersom jag har två prov denna vecka + inlämningsuppgift. Jag är åter imorgon, kan meddela att Smilla red idag på kurs och vårat badass träns har kommit! As snyggt!

/Lowa


Söt-buster på pall!

/Alma

Sötaste rumpan

Foto Sara Fjellborg

Tisdag

Faxen får vila idag och då ska jag passa på att göra allt som måste fixas! Har en massa prov och läxor denna vecka så det är väl bara att börja och arbeta av dem en och en. Ska ta en promenad med min älskade hund också alldeles strax, update later.

/Lowa


Luckiest girl on the planet


I'm to tired to do anything

Mitt huvud slutar seriöst inte att banka. Hoff vad ont jag har, jag är trött som bara den somnade i köket. Peppar peppar att jag inte håller på att bli sjuk.

Skrittade iaf ut barbacka med fin fina killen som var hur lugn och fin som helst. Ska ge er ett litet tips bara, vintertäcket är väldigt halt så håll i er! Vilket jag inte gjorde en gång och så var jag inte beredd när han gjorde sin berömda Faxen piruett och jag några senare satt i snön och hade en häst som stirrade på mig. Gick hem till Ida för att hoppa upp och sen fortsatte vi, haha säger jag bara :)

Nu ska jag duscha sen sova- Godnatt!

/Lowa

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3155358/images/2013/pic_51102624e087c3501c983b50.jpg" class="image">


Bra helg!

Helgen var fantastik. Hoppningarna gick super och Foxy var jätte trevlig men dock blev han lite motbjudande i dressyren. Jag och Sara har haft super roligt och dessutom inskaffade jag en ny grimma från hästgruvan!
/Alma

Måndag

Mitt huvud värker och säger dunk, dunk , dunk kan jag säga. Jag orkade inte vara med idag på ridkursen, dels för att ja inte känner mig så kry men också för att jag är så utsliten och kommer inte orka rida. Tar i stället och skrittar ut min ponny barbacka och myser på.

Veckans schema kommer ungefär se ut såhär:

Måndag : skrittur barbacka
Tisdag: Vila
Onsdag: ?
Torsdag: lättare ridpass
Fredag: Uteritt i skogen/byn?
Lördag : Dressyr Nizar
Söndag: Dressyr Nizar

För hoppningvis så får jag lite bilder från tävlingarna idag också så hål utkik, i Will be back :)

/Lowa

Var tvungen att lägga ut denna bild på Ida den var så otroligt fin!


Gällivare

Tillbaka till standarden igen.. Hehe saknar nästan tillbaka dirket, och ångrar verkligen en sak, VARFÖR fotar jag inte? Som tur är så har några andra fotat och det hade varit jätte snällt om ni hade skickat dem till [email protected] blir super glad då! Då ska vi gå igenom helgen lite snabbt då.
 
Fredagen
 

Vi packade klart det sista, lastade in hästarna och åkte iväg. Vi var framme i Gällivare 20.30 ca och så fixade vi stallet osv, gav hästarna kvällen och lite sånt. Blev inte allt för sen kväll utan vi gick och la oss 23.
 
Lördagen
 

Vaknade 05.30 för att knoppa, fixa och trixa innan första klassen började klockan 09.00 Hästarna fick sin mat och stod och mös med honom allmänt. Sen var det ju dax att rida också!
 
På framridningen kändes han pigg, pigg och PIGG. Lilla minsta rörelse med skänkeln och han flög fram och bara sprang, dock lyssnade han väldigt bra på mina skänklar. Han kändes inge fin alls, hård i munnen, väldigt pigg , nyfiken och inte så farligt koncentrerad. På banan gick det väl sådär. Jag förväntade mig inte så mycket och jag är väldigt stolt över att han gick förbi domarbordet utan något som helst bekymmer. Men fortfarande för pigg och nyfiken ponny och ibland for han iväg, exploderade på banan och bara sprang. Vilket ledde till det inte allt för bra resultatet. 
 
Sen hoppade Smilla men det får ni läsa om på hennes blogg- zpeedjump.blogg.se
 
Söndag
 

Smillade började på att med att hoppa. Idag när jag red fram var han ju fin nästan! I skritten var han väldigt fin , stadig i formen, koncentrerad , lyssnade bra och ville arbeta. Traven och galoppen var det inte lika roligt något mer och han sprang mest på utan att lyssna. Inne på banan, både såg och kändes det hundra gånger finare. Dock annan domare som var hårdare så det ledde till ungefär samma resultat.
 
Jag åkte hem ändå med ett leende på läpparna eftersom hästen skött sig väldigt bra och var duktigt. Vi behöver träna mer och det vet jag och det ska vi. Nästa helg blir det Nizar så det blir inte allt för hårt arbete den här veckan heller. Väldigt roligt var det att komma iväg och jag fick med mig ett nytt schabrak faktiskt, ett Jacson grymt snyggt och snart kommer mina matchande lindor också. Jag är nöjd, vi har våra punkter, vänta nästa gång Gällivare då kommer ni minsann vara chockade ;)
 
Ni får bilder, de kommer ska fråga om folk kan skicka.

Ursäkta vi är på tävling kan icke blogga förens ikväll!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

...


Mot Gällivare

Ja snart åker vi, om typ 4 timmar. Nu börjar det kännas lite nervöst faktiskt men ska bara ha kul eftersom det är första "tävlingen" för mig på riktigt på borta plan!

Rider ju som sagt LC:1 både lördag och söndag samtidigt som Smilla hoppar låga höjder båda dagarna. 70 & 80. Så ikväll lastar vi PG och Faxen och så får ni hålla tummarna åt oss! Vet ej hur bloggningen blir under helgen och idag, men ett mobil inlägg bör jag väl ha tid att slänga in hoppas jag, haha!

Bild på min syrra och hennes snygga avhopp ;) /Lowa


RSS 2.0