ridövning

Ja det var verkligen ett bra tag sen man gjorde en sak i denna kategori. "Ridövningar" , tänkte bara ge er ett litet tips på en ridövning som jag tycker är bra, och som man kan arbeta mycket med. Har ingen bild på det men ska försöka förklara det så utförligt som möjligt.

Du kan börja med att ställa fram fyra koner/sockerbitar eller vad du vill. Du sätter två koner vid A och de två andra vid C, du har ett mellanrum mellan dem såklart så du kan rida igenom dem. Nu ska du rida lite skänkelvikning. Vi tar det först i vänster varv, du börjar att rida in mellan konerna, får bogen på diagonalen och flyttar sedan undan för vänster skänkel. Skänkelvikningen ska helst inte vara så brant, för sedan ska du räta ut och rida några steg framåt innan du flyttar för höger skänkel tills du kommer till medellinjen och rätar ut din häst och rider genom de andra konparet. Övningen gör i båda varv , kan göras i alla gångarter.

Asså ja hoppas ni fattar något, var verkligen inge bra på att förklara :P Men men, red den här på en av ridkurserna och jag tyckte det var en bra övning.
//Lowa
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0