Schabrak och lite annat

Ja som sagt så har man ju börjat kika runt för att titta om man hittar snygga schabrak osv. Dessa är några som jag helst hade velat hämta hem men de får vänta ett litet tag, men sen ska jag minsann ha dem , hoppas jag ;)
 
 
 
Med matchande lindor, MUMS!
 
Smilla skulle köpa med sig något schabrak från Globen ev. får se hur det blir!
 
 

Regeln som jag blev väldigt glad över

Jag är ganska sen att skaffa ponny, jag vet det men jag vill verkligen ha ponny. Denna regel underlättade rejält gäller bara att man inte växer ut så! Åh min fina alldeles egna faxen ~ <3


Det är på riktigt


När hjärtat sprängs

Jag har blivit hästägare, jag har blivit hästägare, jag har blivit hästägare. Jag äger en ponny, jag har en egen ponny, jag äger en ponny.
 
Jag kan inte fatta det seriöst jag satt på Prao:n som är på Raketskolan och så får jag ett sms av mamma att jag blivit hästägare. Jag är hästägare, fattar ni det? Jag höll på att dö, jag trodde inte det var sant, man brukar ju inte få ett sms helt plötsligt att nu har du en häst. 
 
Min dag har varit fantastisk, först bästa prao:n och satan vad jag kommer sakna de där ungarna, dem var så snälla och så. Jag lovade att gå och hälsa på dem direkt jag blev ledig och det ska jag minsann. Men förstår ni det jag är hästägare åt världens finaste ponny!! 
 
Papper ska skrivas på, gårdsbesiktning ska göras, sen är han vår, egna ponny. Mygod kan inte sluta säga orden, jag har en fuckin ponny!!! Det värsta är att jag måste lämna Fonzie. Min käraste lilla Fonzie. Den som hjälpt mig i stora stunder, den jag  varit med om allt med, den jag fick följa med på en hel resa.
 
Fonzie, min guldsak i livet, min bästa vän. Alla minnen, alla dagar, alla år, alla sekunder, alla minuter. Allt jag gjort med honom. Jag älskar honom mer än något annat, och så fort jag kommer till klubben så kommer jag hälsa på honom. Jag älskar honom. Kommer aldrig sluta älska honom, för mig kommer han alltid vara den bästa hästen. Hästen som jag aldrig kommer att glömma.

Torsdag

Så då har jag skrivit min lilla redovisning klar, ska göra HK läxan nu och sen mysa på och titta på tv. Tar med lite läxor imorgon eftersom jag måste åka till Prao:n halv åtta fast jag börjar nio... Min pappa jobbar ju. Men men älskar de där ungarna och kommer verkligen sakna dem :)

Mycket att göra

-skola
-Prao
-Harry
-Stallet

Som jag antar så ser eran dag ut också såhär bortsett från Prao:n och Harry då. Allt tar för mycket tid, jag ska försöka men inget lovas. Har prov också nästa läxa som måste pluggas på, mycket måste göra! Ska försöka hinna med bloggen också men den lider tyvärr just nu...


rawr

Blir alltid försent fast jag tänker på det.. Måste skärpa mig... Ha en bra kväll, har inget och skriva just nu, gjorde det vanliga med Fonzie och mös på honom. My day i stora drag.

YOLO


 

In the stable

Väntar på att mamma ska hämta mig. Ska ta spruta och sen åka hit igen, har lucia träning och är inte riktigt helt köar med Fonzie.

Varit på PRAO som vanligt idag igen och pysslat på en massa. Jag och Moa hade två egna lektioner och 1 gick väl hyfsat bra men när vi kom till No:n tror jag inte de fattade något.. Men men ;)


Jag lovar att kämpa tills döden skiljer oss åt


Älskar min PRAO plats

Jag bokstavligen njuter varje sekund jag är på min PRAO plats. Seriöst jag trodde inte det skulle vara speciellt kul att vara där men det är grymt kul! Nästan lite jobbigt att sluta tidigt och att det är bara tre dagar kvar... Men men... De är så snälla och de tar emot en med sånt varmt välkomnande.

Idag kom en tjej i från klass A och sa till mig varför kan ni inte vara här hela tiden? Det värmer verkligen! Nä jag är jätte nöjd av valet och jag hade inte kunnat välja bättre!


AMAZING day


Hela dagen i stora drag

Ojoj... Först började jag och Moa dagen med att ha PRAO på Raketskolan, sen så åkte vi till stallet. Fixade allt med Fonzie red ut honom, skritt och trav. Fixade sedan allt efteråt.

Red irish spots på ridkursen och det gick helt okej, lite trög i höger sidan var han men efter ett tag släppte det. Mycket nöjd. Tittade sedan när Smilla hoppade faxen på hoppkursen vilket gick bra, nöjd och glad tjej :)


Mysig Uteritt


No fun.

Åh tycker det inte är nå roligt. Alla häst bloggar är så här super bra och så kommer jag här bara hejsan hoppsan. Hoff det funkar inte... Men samtidigt vill jag veta vad ni vill läsa om? Min blogg kommer bli 100 gånger bättre om ni berättar vad ni vill läsa om, tro mig just nu är den inte ett dugg intressant.

Och med det säger jag Godnatt :D


TÄVLA

HÄÄÄÄR

Om kärleken skulle vara lika mjuka som moln skulle jag älskat det

Ett brustet hjärta kan leda till fysiska hälsoproblem, varnar forskare.

Söndag

Så ja! Varit fast på en gudstjänst, ridit ut och haft middag hos min farmor och farfar så har inte haft en enda minut åt bloggen.

Hade en jätte mysig Uteritt med Ellen iaf och det gick väldigt bra. De var nästan sega idag! Haha söta små hästar. Nu ska jag göra lite annat, vad vet jag inte men något iaf :)


Optik- läran om ljuset

Stack ut en gång till med Harry och Fon. Har fixat det sista med min so redovisning hoppas den blir bra, ska göra lite no och titta på tv samtidigt. Eftersom min skoldator gick sönder så har jag fredagens arbete kvar, men jag har varit så hurtig och gjort det mesta! Duktig chey, nä nu ska jag ta och lära mig om lite optik.

Förföljd?

Hälsade och mös lite med Fonzie innan jag gick hem igen med min lilla fina hund. Då ser jag att Harry spetsar öronen och lyssnar bakåt och då tar jag bort mina hörlurar, då hör jag något konstig ljud låter som en människa gör ett djur typ , di di di och håller på sånt. För att inte ta någon risk så kutar jag allt jag pallar upp mot vägen med hunden i handen. När jag kommer upp till vägen så går jag en bit sen ser jag en gubbe och han håller på att låta exakt så där så jag tar en annan väg och skyndar på stegen lite. Sen hör/ser jag inte honom nå mer men seriöst det var ju asläskigt...

Det behövde ju inte vara nån som förföljde den hade kanske nån hjärnskada eller var allmänt konstig, men kände inte för att riskera något så det blev lite springa idag.. Hoff crepe thing :O


Påväg till stallet

Nu tar jag min lilla promenad till stallet. Känner mig som en lodis och är som en lodis, mjukisbyxor, all möjliga färger, inget smink och osv. Haha men seriöst orkade inte fixa mig idag. Nu ska jag fortsätta koncentrerar mig på trottoaren ;)


rolig lördag

Kommer ha en sånhär super rolig lördag, plugg, städa toaletten typ. Det är var lördagen kommer gå åt till, yippie. Men har två redovisningar och två prov att plugga till och skriva klart så det är väl lika att börja nu. Tror jag tar en sväng förbi stallet när jag går ut med Harry senare också så att jag får röra mig lite, hehe rolig dag heller hur? ;)

bilder

Åh jag vill också ta såna där fina ridbilder, vi tar som exempel Dressyrmupparna. Har jätte fina bilder och de rider ju mest ute och så har de så fin sommar/höst/vår. Vi har ju mest regn och på vinter blir det ju så mörkt så snabbt så man hinner knappt fota.. Ska försöka bli mycket bättre på det och om jag skaffar egen häst kommer det ju bli lite enklare, i alla fall till sommaren , för innehus bilder är ju inte det roligaste som finns, eller hur? :/

att berömma hästen

Det jag ser att några gör, absolut inte alla är att de struntar att berömma hästen efter tävling, eller ett vanligt ridpass. En liten klapp på halsen eller att man använder rösten som berömning är inte för mycket begärt, och speciellt på tävling tycker jag man kan klappa hästen. När det var OS var de även några där som struntade att klappa sina hästar, det tycker jag nästan är lite dålig stil... Vad tycker ni?
 

Jag klappar hästen efter varje ridpass som gått även om jag tyckte det gick åt skogen. Oftast är det ju inte hästen fel som sagt, de enda gångerna jag inte klappar hästen efter ett ridpass är om de har varit riktigt dumma som att skena iväg med en. Men att klappa tycker jag är viktigt :)
Bild tagen från denna fina BLOGG
 

Friday


Sova

Ligger i sängen nu och mobil bloggar, sista inlägget för idag. Vet att bloggen är extremt ointressant just nu och jag ska försöka förbättra mig men det händer så mycket annat just nu..

Vet ni vad jag kom och tänka på? Jag är verkligen inte en hoppryttare, visst jag tyckte det var kul och hade kunnat göra det en gång i veckan, men jag tycker dressyr är roligare! Var ju lite rädd för att bli så "fäst" vid hoppningen igen men i stället igår var jag ju skräckslagen för att hoppa ca 90 cm. Haha nä men nog ska jag fortsätta träna hoppning men det blir inte så mycket tävling och träning för min del i just hoppning. Kalla mig knäpp men it's just the way it's ;)


I have died everyday waiting for you Darling don't be afraid I have loved you For a thousand years I love you for a thousand more


Nom nom

Det här täcket var inte alls så fult, inte fult alls. Grymt snyggt nästan! :D
 

Lucia träning

Dagen började verkligen inte bra, min skoldatorn gick sönder helt plötslig skärmen blev helt konstig... Och när vi gör allt på datorn blir det ju hyfsat jobbigt..

Ska även åka snart till lucia träning! Sjunger några sånger osv innan man åker hem och fixar läxor + städning :)


Ridning är roligt

Hehe, jag har vågat hoppat! Måste medge att jag har blivit grymt töntig med det där med hoppningen, tyckte ett hinder som låg på 80-90 cm var högt, höll på att svimma... Fick ett stopp men det var endast för att jag tvekade alldeles för mycket, sen hoppade han minsann på allt! Och om han kom fel (eftersom han inte hade världens bästa ryttare) så hoppade han ändå! Nog är han fin den där killen <3

Red även en till fin kille, Fonzie! Gick väldigt bra, arbetade på samma sätt som igår och idag tänkte jag verkligen på alla fel jag gjorde igår så idag gick det grym bra. Han skötte sig och jag skötte mig, kan inte bli bättre ;)

Så ridit två duktiga hästar idag och är nöjd med båda, jag har ju inte hoppat på över 1 år så... ;)


Stressigt värre

Om en timme stallet. Fixa Fonzie , rida 45 min, sköta och fixa Faxen, hoppa Faxen. Har ingen aning om hur jag ska kunna hinna men det ska minsann gå! Få ta och stressa lite, när jag rider Fonzie så får Smilla ta hand om Faxen osv :)


ändrade planer

Blev lite ändrade planer, trodde jag skulle bara mysa på med Fonzie idag och mysa på men i stället blev det 30 minuters ridpass med honom. Red för Eva vilket jag tycker är väldigt roligt eftersom jag vill lära mig rida på det sätt hon gör eftersom hon rider så mjuk och följer verkligen med i varje rörelse. Vi jobbade med volter mest, lite på fyrkant spåret också innanför spåret. 
 
Han hostade någongång i början men sen var det ingeting och inge snor så vi hoppas på det bästa. Red i alla gångarter och det gick väl sådär, helt okej, har mina brister om man säger så ;)
Måste tänka på att inte bli för låg i handen och tappa stödet på bettet, blir så irriterad på mig själv eftersom jag vet att det är de fel jag gör, och så gör jag om dem... Ja ja ska nöta som bara den! 

5 snabb fakta om mig

  • Inte hoppat på över ett år.. Blir roligt och se hur det går imorgon....
  • Tänker för negativt ibland , tyvärr, som det här klarar jag inte osv
  • Har alltid haft nära och väldigt bra vänner
  • Har svårt att lämna det förflutna, inte att jag ältar men har svårt att lämna saker.
  • Älskar sötsaker, det är ju super gott, men farligt...... 

Bild som visats hundra gånger men den är så bra så den får återkomma! 
'

MAGIC BRUSH CHRISTMAS EDITION

Ja liksom alla andra så tar jag väl upp också de här fantastiska borstarna. De finns ju i hur många färger som helst, orginal färgerna, neon färger osv, här var de mer "enkla " eller vad man nu ska säga. Ett julköp som man definitivt kan göra :)

Återigen tisdag

Jaha då är det tisdag igen. Gör ju inget annat än att sköta Fonzie idag eftersom det inte är någon dressyr. Ska se till att mysa lite extra idag med honom och rykta som bara den eftersom jag inte hann igår! :(


Något att lära sig

Jag måste verkligen lära mig att linda, om ni tror att det är jag som har lindat Fonzie ben när vi fotat så har ni helt fel! Så duktig är inte jag utan det är mina kompisar, utan när jag lindar ser det ut som tjocka korvar typ :S så det finns ingen hjälpsam själ här uppe som hade velat ta sig lite tid och hjälpa mig? ;)


Ridning Faxen

Red ju som sagt Faxen på lektionen idag och det gick ju bra för att vara andra gången! Han var ganska stark idag och ville gärna gå lite fortare än tempot vi skulle hålla men sen blev han jätte fin.

Vi jobbade med skänkelvikningar och om vi köper honom behöver jag arbeta lite mer med det. Elin får han riktigt bra men med mig så flyttar han sig inte lika "flytande" eller vad man ska säga. Men vi ska ju provhoppa på onsdag och så ska vi rida ut någon dag så vi får se, vad som helst kan hända ;)


I'm so sick of love songs So tired of tears So done with wishing you were still here Said I'm so sick of love songs so sad and slow So why can't I turn off the radio?


Ska inhandlas

Så fort jag köper ponny så kommer jag köpa detta träns eftersom jag är helt nerkärat i det... Nom Nom snyggt hööks träns JH collection 599:- :D


"The next step, to the next level, and make it happend"


Söndag

Hejsan hoppsan! Ska rida faxen imorgon på ridkursen, då kommer jag ju verkligen kunna känns igenom honom, ska bli grymt kul. Sen ska även jag och Smilla eventuell hoppa honom på onsdag om ridhuset är ledigt.

Red iaf ut Fox idag med Leona och det gick alldeles utmärkt som vanligt. Skrittade och travade faktiskt nåt varv på banan. Hade sedan lucia träning innan jag åkte hem :)


Breaking dawn part 2

Åh.. Nu har man ju inget att "längta" efter.. Nu är liksom allt över, Gud så trist.. Jaja filmen var jätte bra och Jacob lika snygg som vanligt, jag REKOMMENDERAR att ni ser den så fort som möjligt ;)


...

A heart with gold. A life with fun. A smile with your teeth. A hug with your love. A kiss with you.
It makes my life worth to live.
 
 

ridhjäm

Egentligen vill jag ha en ny ridhjälm.. Min duger ju inget fel med den men det har blivit så himla mycket repor på den. Men kommer förmodligen inte köpa någon ny på länge, men jag hade i såna fall ha någon av dessa hjälmar:
Och om man verkligen hade velat lägga ut pengar på hjälmar hade denna varit värsta drömmen...

Luckiest girl on the planet


Till stallet

Åker nu till stallet för att sköta min lilla prins. Blir inte allt förlänge idag, ska på bio, städa och lite sånt också. Bloggar direkt jag kommer hem från stallet men nu måste jag faktiskt åka, hejdå! :)


Seriöst

Nej nu får det banne mig vara nog. Bloggen ska återgå till sitt normala idag nu kl 00.00 fast klockan är lite över då...

Tillbringade kvällen med Agnes och tittade på två olika filmer som var jätte bra. Ska snart och sova eftersom jag ska till stallet imorgon ganska tidigt. Ha det bra, puss och kram<3


Fredag

Nä hunnit med mycket idag och det är verkligen bara början. Ska åka ner till Agnes en sväng också, ska bli roligt att träffa dampet igen ;) ska gå ut med hunden nu, hejsvejs.


Myser på framför tv:n

Snapchatta mig gärna! -lowaaaa ;)


veckan

Då ska jag försöka återligen igen med att ta upp bloggen från dess svacka.
 
Men varje vecka som jag kommer ha prov kommer jag verkligen satsa på skolan, jag tycker det är grymt viktigt , och för mig är skolan jätte viktigt. Dagarna har i alla fall gått och jag har ridit Fonzie som har blivit snorig och hostig men som tur är så har han inte hostat när jag ridit honom. Vi har ställt oss i stallplats kö i Jukkas också eftersom det kan ta så himla länge innan man får på klubben. Inget är klubbat och klart men vi funderar starkt på att skaffa ponny.
 
Spanska provet idag gick grymt bra för de som ville veta :D Ja det var väl lite om hela veckan, har även hittat en ponny som jag så gärna ville provrida men hindrar mig själv, måste vänta på stallplats.. Dumma stallplats.

Tomorrow

Okej så här är det... ÄR TILLBAKA IMORGON EXAKT SOM VANLIGT! Tiden har inte räckt till denna vecka :(


Jag vet inte

Ridit kort Fonzie idag på lång tygel inne i Pluggar spanska och det är verkligen blä men ska man fixa betygen så ska man :(

störda

hej / simon
 
Men tjäna, skojar. Nä men Simon var i farten och ville blogga, roligt va? ;) Nä nu ska jag bjuda på en bild på honom !
 
Tjeena, Jessica och Faith här  :) Http://peacefaith.bloggplatsen.se http://peacejessica.bloggplatsen.se läs!!

?

Jahap vad är bortförklaringen denna gång då för att bloggningen inte är så bra? Haha jo har faktiskt ett prov denna vecka - närmare sagt spanska som jag vill klara, därför.

Håller även att kika på ponnisarna och så håller kanske Fonzie på att bli sjuk igen... Nu håller vi tummarna i , inte igen snälla snälla snälla <3


Rid kurs Crème

Måste jag ens berätta om det? Gick inte ett dugg bra. Ovillig häst att arbeta med, ville inte fatta galopp utan började tjorva. Nej inte min dag idag direkt, hon är inte världens lättaste att rida heller... Men men gick hyfsat bra, borde kanske tänka mer på det positiva!


Mot stallet

Åker till stallet och rider + sköta Fonzie. Hörs senare, ciaoo :D


sötnos

Foto: Julia MP


dagen

Uteritten var jätte mysig. Red ut med Jessica och Parda runt bolagsområdet och det gick alldeles utmärkt. Sen hade vi ju lucia träning med häst + spex därav den extremt sena bloggningen. Men nu måste jag göra klart engelskan , men hann göra en hiss och diss, och tidinställda till imorgon och ev. får ni med inlägg senare också :)
 

Bloggar snart


Here we go

Japp. Nu kommer det här djupa inlägget varför jag inte bloggat lika bra, varför mina tankar snurrar runt, runt och runt.

Och det är just detta , allt som håller på att hända? Är jag redo att ge upp allt? Som vi tar exempel utlandsresor, de är en av de bästa sakerna jag vet. Om man skaffar häst kommer man ju förmodligen inte kunna åka på utlandsresor som vi har gjort förut, pengarna kommer gå åt hästen. Om vi har häst i Jukkas, så kanske det finns 3 fördelar och 7 nackdelar, nackdelarna är mer än fördelarna, MEN vi får en egen häst. Tro inte nu att jag inte vill, jag vill mer än allt annat, tro mig. JAG VILL VERKLIGEN HA HÄST.

Men jag tänker också på allt, pengarna är kanske det som man tänker mest på. Det blir dyrt med häst och det vet jag ju men ännu dyrare blir det ju om man måste pendla mellan Jukkas varje dag, de kommer ju inte vara gratis direkt. Jag vill ha en ponny, det vill jag verkligen, men är man redo att slänga ut alla pengarna? Jag menar på vilket sätt som helst lönar det ju sig att ha stallplats i Kiruna, det gör det ju faktiskt.

Och vi har inte bestämt oss än. Vi väger fördelarna mot nackdelarna, vi tänker fram och tillbaka, vi funderar. Inget beslut är taget, inget är säkert. Men ändå tänker jag. Man måste ju tänka allt man måste ge upp osv, det handlar typ om att ge och ta. Vad som helst kan hända. Inget utesluts, inget beslutas, inte än i alla fall, inte än.


rolig lördag

Gjorde nyss klar min engelska redovisning, nu är det bara att skriva alla stödord och nöta in texten och så kör vi redovisning på måndag. Ska plugga spanska nu till spanska provet också, rolig lördag! Ska skriva ett riktigt deepshit till er i kväll så håll ögonen öppna, ni vet att det är på kvällen som jag är här! :)

dagens ridpass

Red ju som sagt Fox idag. Han kändes fin och arbetade på bra även i galoppen, vart han har svårt för. Jobbade med lite allt möjligt , men mest volter och att samla ihop honom. Red ca 45 min och i alla gångarter osv. DOCK så kändes han inte lika fin som han gjorde i måndags, men varje dag kan han ju inte vara som en gud :D
 
Ellen fotade lite grann, men kameran började lagga och så stod det "kamera fel" så det blev inte värst så mycket. Bilderna om de blev bra får ni förmodligen imorgon i såna fall.

Sticker och rider


Dejta kudden

Ska gå till sängen strax, ska ju rida imorgon så. Har även ett prov och plugga till och så är det farsdag på söndag ju, ni har väl inte glömt bort era pappor right?! :D


Det gick ju bra

Ursäkta för den extremt dåliga bloggningen.. Jag menar det verkligen men det är så mycket som snurrar i mitt huvud. Blir ju iaf att rida Fox imorgon och mysa på med honom! Ska rida igenom honom som sagt!

Önskar alla lycka till som är på kuriren nu, kanske en extra puff åt Elin och faxen då ;) men hejar ju på alla mina kompisar. Slänger in nåt inlägg till senare ska titta x- factor nu.


The reason I'm Alive


Provridning

ska försöka få mamma och pappa med på en provridning till jullovet, jag tror jag kan fixa stallplats innan, tänkte då iaf testa kanske dessa snyggingar som inte är allt för långt borta ;)
Fin D-ponny, sto -02. Hästar säljes
D-ponny valack f. -00. Hästar säljes
Maxad läcker Irländare i storhäst format. Hästar säljes
Tävlingsponny!. Hästar säljes

otto schumacher

MUMS

Faxen

Så provred ju Faxen idag! Och det gick väldigt bra tyckte jag för att vara gången. Han är ingen lätt ponny och det är mycket att arbeta på med tyglarna och skänklarna. Men jag tyckte han var rolig att rida framåt och possitiv men som sagt ganska svårt. Den där klicken som alla pratar om fanns den mellan oss då? Kemin helt enkelt. Jag måste helt enkelt rida honom mer för att veta om jag vill köpa honom. På onsdag ska jag och Smilla mest troligen testa hoppa honom och sen ska jag fråga Elin om det går bra att jag rider ut osv. Ska verkligen rida honom så att det verkligen känns rätt!

Men det gick bra och i slutet arbetade han på väldigt bra och jag är nöjd med tanke på att det var första gången ;)
 

Nu blir det spännande...


Förbereder

Sådär ja, då förbereder jag mig för att åka till stallet för att gå på lucia träning. Först ska jag bara gå med Harry och fixa lite sånt stuff. Åker hem sedan direkt typ :)


torsdag

Sådär jag nu har jag engelska sen kör vi på sista lektionen, spanska, roligt värre. Jaja nä nu ska jag fortsätta att göra ändringarna på min text, men är ändå ganska nöjd , så finns inte så mycket att fixa. Åker till stallet idag endast för luciaträning 17.30 åker hem sen direkt efter. Bloggning after school.
 
 

Nu är det vinter , nu är det vinter, nu tar vi på oss aha


onsdag

Så ja, då är i alla fall nästan allt fixat idag. Har så mycket att göra på vardagarna så därför kan bloggningen variera från dag till dag. Skolan var väl som vanligt, helt okey, fick i alla fall ett B på HK provet, det är jag stolt över. Åkte sedan ner till stallet för ta hand om världens gulligaste häst! 
 
Idag hade han kelsjuka och ville bara mysa och bli kliad så stod säkert och kliade honom i 20 min. Fonzie är ju så smart så han pekar vart det kliar med mulen, söt hästen. Åkte sedan hem där vid åtta tiden. Nu ska jag sätta mig och peppra med tidinställda till imorgon/övermorgon och lördag söndag. Så jag bara kan slänga in inlägg då och då och fördjupa mig i skolan ;)

Alldeles strax tillbaka


Bege mig

Ska bege mig mot stallet så får blogga efteråt. Men som vanligt vet ni ju att jag bloggar bäst på kvällarna :)


oväntat

ASSÅ JAG LOVAR OCH SVÄR I HELG FÖLJER KAMERAN MED TILL STALLET!!
 
Tror ni inet att jag såklart glömde att ta med kamera saken idag? Jo fast den låg mitt framför ögonen! Men ist bjuder jag på bilder som inte visas än från Dressyrtävlingen.
 
Den där ponnyn är så grymt fin<3
 
 
 

Stalldagen

Skötte och fixade allt med Fonzie som vanligt, ryktade och myste och gjorde lite sånt. Mysig gullhäst idag också. Bestämde mig sedan för att rida på allmänridning med min dressyrmupp kompis Stina. Blir att rida igenom honom igen och förhoppningsvis så får jag honom lika fin som på måndag! :)
 
Var även tvungen att linda om min hunds ben, vilket gör ont för honom eftersom att pulpan är framme, stackarn... Hoppas verkligen går över snart!

Nästa

... Stallet och idag tar jag med mig kameran, dock ser vi ju hur duktig jag blir på att fota.. Men ska försöka! Sköter som vanligt Fonzie idag blir väl bara att mysa på allmänt :)


Fina bilder

Kolla vilka härliga bilder på fin ponnyn som jag hittade! 
 
Källa : Kiruna Ridklubb
 
 
 
 

Tidigare mål

Läste igenom lite vad jag hade för mål 2011 det var b.la
 
  • Bli tävlingsryttare
  • Utvecklas mer i ridningen
  • Få rida mer på Fonzie
  • Bli duktigare på att ta med kameran till stallet

Tävlingsryttare fick jag ju bli och det var ju grymt roligt och jag har inte ångrat en enda sekund val av häst och val av gren. Fast jag i början tyckte det var grymt jobbigt att rida Fox.. Det är det där huvudet som kommer upp ibland..
Jaja i alla fall hade inte velat tävla hoppning, inte nu i alla fall för om du är en duktig dressyr ryttare blir ju hoppningen oftast lättare. DOCK så skulle jag verkligen behöva hoppa, börjar närma sig ett år nu sen senaste gången... 
 
Utvecklingen i ridningen, ja det tycker jag själv att ni får bestämma:
 
NU
Ganska stor skillnad va? :D Vilken tur att du verkligen blev frisk, vilken tur att jag får uppleva allt detta med sig, vilken tur att du finns♥
 
Sen rida Fonzie mer har jag ju också gjort. Jag rider ju honom nu på lucia showen och jag menar efter alla våra "mindre" lyckade pass så kan man ju förstå att Eva tar det försiktigt med att slänga upp mig på ryggen. Men jag får ju ändå rida honom och det är något jag är grymt glad och nöjd över! 
 
HEHEHE det där med kameran, lite bättre har jag väl blivit, eller nej, men jag lovar det ska skärpas till!!! 
 
 
 

Be there

Tycker verkligen att ni ska kika in på bloggen imorgon, det kommer komma mycket intressanta och roliga inlägg imorgon så håll ögonen öppna. Men nu tar jag natt med bloggen, ska duscha och fixa och sånt nu!
 

Kommer ni ihåg?

Shit alltså, bloggen börjar närma sig 1 år. Mycket har hänt under dessa månader det har det verkligen!
 

Därför tycker jag att det skulle vara jätte roligt om fler kikade tillbaka i arkiven och se hur det gick och hur det var för månader sen! Fox var ju halt större delen av halvåret som gått men nu är han ju äntligen frisk, och kommer ni ihåg att Fonzie åkte på 10 veckors vila pga en förkyldning. 
Min fina gammla favorit ponny (Fonzie den Vita) som tyvärr är borta..
Klicka för att stänga bilden
Vilka minnen, vilka minnen....
 

Gangnam style

Psy-gangnam-style-1_large
Hade varit roligt och veta vad hästarna tänkte när han stod och dansade så där med den där låten.. Oppa Gangnam style! 

saker

Kikar runt lite på vad man kan köpa till Fox. Kan ju behöva ett fleecetäcke till tävling och annnat smått och gott, men min "huvudregel" är att det inte får vara speciellt dyrt, det är som sagt en klubbponny, och tävling blir det inte alls för ofta tyvärr... :( Men hittade detta täcke på Hööks och det gillade jag faktiskt, och inte speciellt dyrt heller 299:- 

Idag red jag på en gud

Idag, idag var nog en av våra bästa pass någonsin kändes det som!
 

Jag fick Fox på kursen idag igen eftersom tjejen som skulle rida honom inte kom. Kan ju inte säga att jag blev ledsen precis. Han var som en gud idag! Det var som att rida sin EGNA ponny, så bra kändes det, det klickade direkt. 
 
Vi började med att arbeta i skritt med "halvt" snettigenom alltså från A till E typ och C till B t.ex. Tänkte främst på att få bakbenen att arbeta. Sen gjorde vi samma sak i trav förutom att vi på en långsida gjorde skänkelvikning, där gick han också som en klocka i höger varv, vänster hade han mycket svårare men det gick! I galoppen gjorde vi samma sak som i skritten. Varje gång vi kom mellan A och C så skulle vi öka och sedan minska. Skritten var bra, galoppen var bra, traven var FANTASTISK!! Vilken känsla, vilka steg, vilken ponny! 
 
MYCKET nöjd över ridpasset idag, grymt nöjd! Min fina lilla stjärna ♥
Har lite bildbrist nu, men ska mest troligen rida på allmän ridning i helg och då kommer bilder! :)

Drar mot stallet

Åker till stallet för ridkurs och Fonzie :)


<3

Den här ponnyn har gjort så grymt mycket för mig. Och vi har bara börjat, det är nu våran resa verkligen kommer att börja.♥

Intressant

Okej i helg har bloggningen legat på minus, det vet jag. Varför då?

Jo får att igår hade jag fullt upp inte en minut åt bloggen, hade stallpass, Fonzie, och allt annat som var tvungen att fixas. Och idag hade ja stallfiket, lucia träning och Fox då. Varför tar jag inte med min mobil till stallet då? Jo för att det är väldigt dåligt internet där , so sorry sorry men ni vet att det kommer att skärpas till.

Nu till lite mer spännande saker. Idag när jag stod i fiket så kom Annika in (min ridlärare) och sa åt min mamma "ja din dotter har verkligen utvecklas så mycket och hon har verkligen blivit duktig på att rida, det börjar ju bli dax att skaffa häst". Vet ni hur bra det kändes? Hur roligt det kändes? Jag blev i alla fall jätte glad, eller vem blir inte det liksom! Sen kommer Elin in i fiket och säger att hon vill säga sin D- ponny Faxen till mig. Jag ska provrida den och lite sånt MEN (med storbokstäver) jag vill inte ha stallplats i Jukkas utan på klubben och det kommer jag kanske få om ca 2 år eller längre... Nu tänker säkert ni som inte bor här i Kiruna , men da vad är problemet du får en ponny och den är lite utanför stan typ?!
Jo mina vänner nu ska jag berätta, det är inte så mycket kompisar där, inget ridhus, kallstall och en aningen dyrare i stallhyra. Så häst får nog vänta (mest troligen). Sen vet jag inte är jag verkligen redo att lämna Fonzie och Fox än? Kommer jag någonsin bli det?

Nä nu ska jag lägga mig , och jag kommer lägga mig med ett leende på läpparna :)


Uteritt med Fox

Red ut Fox som vanligt och som vanligt var han lika fin och snäll. Red mot
Luossavaara idag igen men idag körde vi i backen så den där ponnyn ska få lite muskler också! Det enda negativa var att det är nu de får två meter höga styltor.... Skrittade bara idag också eftersom jag tycker det är för halt och än är jag för töntig med Foxs ben... Men men det går ju bra i alla fall! :)


OMG

Inte lite sen bloggning men men! Senare kommer det bli också. Kommer slänga in ett väldigt kort och tråkigt inlägg nu men det får bli så hinner inte med detta så bra idag. Har varit en väldigt bra dag ändå! :)


Söndag

Hej ledsen och säga detta men det blir bloggning på kvällen! Men som tröst kommer jag bjuda på en bildbomb! :D


@ soffan

Ligger och kollar film med systern min. Helt okej, vi kom inte överens vilken film vi skulle se så det blev pappa på burk som går i fyran. Ska försöka övertala henne att hyra nån film nu vi ses! :)


Inte min dag idag


Yeah i can


stalldagen

Så nu har jag tid och sätta mig ner för att skriva ett ordentligt inlägg.
 
Började ju med att jag åkte till stallet för att ha mitt sista stallpass med Ellen. Vi släppte ut hästarna, mockade och fixade allt sånt som man brukar göra när man har stallet. Fick t.o.m blåser när jag mockade på handen, aj.. Sen var det bara att fortsätta med nästa häst så mockade och fixade allt med Fonzie också. Hann inte rykta länge idag 10-15 min men bättre än ingeting! :p
 
Och nu är jag hemma. Känner mig ganska sliten med tanke på att jag dessutom är förkyld. Ska göra matte , titta film och äta godis i kväll, det är jag värd för en gångs skull! Ska göra några mer intressantare inlägg snart! 
(utpustning)

Senare

Bloggar efter stallet hinner inte nu!


Mys kväll

Myser bara på nu. Ska ha fulldag i stallet imorgon, stallpass, vara ridlärare, göra en hemlig grej till Eva med hjälp av Vera + sköta Fonzie. Men kommer bli så roligt så, går väl och lägger mig där vid tolv någon gång så jag orkar gå upp senare! :)


Best Friends in pictures

 

The big love between a horse and a human. Fonzie's andra ägare Vera med på tävlingen i Piteå, mina två favoriter ♥

Degrassi

Får bli bättre bloggning mot kvällen ska mysa med min apbanan socka. Så ni får hålla ut till kvällen :) tittar just nu på degrassi och äter jordgubbar och hallon , mums mums.


Fredag

Är med Agnes just nu. Är hes som bara den och vi ser väl vad vi hittar på för något idag. 3 dagar kvar av lovet , neeej..... :'(


not another teenage movie

Ja den såg jag nyss, och hmm den var väldigt speciell. Ganska konstig faktiskt, men helt okej ändå! Börjar känna mig lite sliten känner jag, ska skriva lite i träningsdagboken och sen så tar jag nog och lägger mig och läser eller något sånt. Fick veta också att jag har stallpass på lördag, mysigt värre.. Och fiket på söndag, och detta kommer ju bli en helg man verkligen vill sova ut men men.. Imorgon ska jag i alla fall vara med Agnes, fixa klart matten, det är två måsten, och i detta läget är matten viktigare så ska nog ta och göra den innan Ankan kommer :D

And some times the feeling really hurts.


Åtgärda problem

Blev lite sen bloggning men men. Tittade i alla fall på när Ellen red och det är ju faktiskt bra att titta på någon gång, jag menar man lär ju sig ännu mer. Det som jag tycker är bra när man tittar på är att man oftast ser de fel man gör själv, som mina armar kan bli lite för raka ibland och då ser man ju på andra hur det ser ut och vad man kan göra för att åtgärda problemet!
 
Och så är det ganska bra att en som vågar säga åt en vad man gör för fel och vad man gör som är rätt som tittar på. Som idag sa Ellen det och hon sa att jag verkligen skulle vara ärlig och då sa jag ju , ja du kan få lite för raka armar och ibland är händerna för långt ner. Då kan hon ju liksom jobba på det, när jag bokar allmänridning nästa gång ska Ellen få titta och säga vad jag gör för fel. Jag tycker i alla fall att det är bra och titta och bra att ha någon som kan berätta vad man gör fel efteråt. Vad tycker ni? Tycker ni det är bra att någon säger åt er vad som kan bli bättre? :)
 

1 november

Känner mig hurtig idag! Började med att jag och Ellen gick ca 2 timmar med Harry och sen gjorde vi 12 låtar på just Dance , sen nu snart ska jag med och kolla när Ellen rider. MOHAHAHAHAHAHA nä men bloggar mer på kvällen senare, har inga idéer just nu! Men på kvällen är jag tillbaka kanske fick inspiration efter ridkursen som jag tittar på :D


This is it

Allt detta köpte jag, ursäkta för dålig bild! Två stickade tröjor, en vit/rosa tröja, en gråhuvtröja , svarta jeans, ridväst och skal till Iphonen :)


Luleå

Tar en snabbgenomgång om vad som hände igår då.
 
Det började som sagt med att vi satte oss på tåget 05.37  och så var vi i Luleå vid 09.20 typ. Vi gick och fikade en sväng innan affärerna öppnade. Sen var det ju bara att börja någonstans så vi sprang omkring bland butikerna och jag har aldrig i hela mitt liv hittat så många kläder som då! Jag är en person som inte gillar att köpa kläder, men oj, det ända jag fick hem var ju kläder! Allt från Ginatricot till Vila. Både jag och Ellen handlade typ bara kläder igår, fick med mig två saker som inte var klädrelaterade.
 
Sen åtvi ju lunch där vid 13.30 tiden typ och sen fick Ellen för sig att vi skulle springa till häst och fritid eftersom de hade gått i konkurs typ och de reade ut alltihop. Så dit sprang vi och först gick vi vilse och höll på att gå ner i nån liten sjö men sen hittade jag äntligen skylten så vi sprang in dit och provade en massa saker! Hittade en skit snygg GPA hjälm för endast 2000;- som är billigt för GPA hjälmar, men pengarna var ju nästan slut så. Provade först en Lamicell tröja men den ville verkligen Ellen ha så hon fick ta den och det blev bara 200;- för den! Sen hittade jag en väst från Euro Star som kostade åtta hundra ibörjan, men jag fick den för 275:- vilket fynd alltså! :)
 
Sen sprang vi tillbaka till stan och finkammade den igen innan vi gick ner till tåget för att åka hem. En underbar dag har det varit! Bilder på sakerna jag köpte får ni senare! Och det bästa köpet var ju ändå jeansen som kostade 400;- och vet ni vad jag fick dem för? 0;- tack underbara Ellen för dina kuponger! <3 ;)

RSS 2.0