Valborg

Oj oj hann inte blogga igår synd var.. Men imorgon kommer jag hem och då kommer bloggningen bli som förut med mycket inlägg osv. Idag blir det att fira Valborg och en massa kommer hit. Jag hoppas ni får en trevlig Valborg ! ;)

Ps. Hann inte göra tidsinställda därför har inga kommit upp!

//Lowa


On my way to pello :)/Alma


Happis

Stannade i Luleå efter finalen igår och gick då på hööks. Inhandlade inget då men ska dit idag igen fast den i happis. Jag och Karin fortsatte på kvällen hit och sitter nu i hotell rummet :)/Alma


Vi vann!

Ja vi vann vi i stallet m, jag, Wilma Moa och Matilda :) men vi ä jö kung :)/alma


På g till Gällivare

Nu sitter jag i bilen och är på väg till Gällivare för att hjälpa Moa med Fabbe på dressyrtävlingarna , nu taggar vi och hoppas på det bästa !!

//Lowa


fredag med Agnes

Nu umgås jag med Agnes och ska ha en mysig fredag med henne ;) Vi får se vad vi hittar på , det snöar och är jätte slaskigt hos oss så inge roligt att vara ute, men vi ser vad vi gör. Ska till stugan också ihelg och kommer vara där hela helgen, kommer göra några tidinställda men Alma kommer få sköta bloggen lite mer.
image description

Sovmorgon

Vår klass har sovmorgon och har endast två lektioner eftersom vi har komp från igår :) tummen upp för det! Slutar då efter lunch. Åker till stallet efter det:D/Alma


Alma pluggar


Tänk om...

Tänk om jag aldrig hade fått börja lära känna Fonzie. Tänk om jag inte fått sköta honom. Tänk om jag inte fått veta att han finns. Tänk om jag inte fått träffa honom. Tänk om han inte hade funnits.
Tänk vad tufft livet skulle blivit för mig då.
image descriptionimage descriptionimage description
Det är han som gör mig lycklig!


Flasch mob by AH


mysa óch duscha

Nu ska jag duscha och mysa resten av kvällen, slänger in några in inlägg senare också ;)

70 år

Dansandet gick väldigt bra, så fort det kommer de kommer upp på Youtube så får ni se ! Det var skit najjs och mycket folk som tittade , roligt! Men lite pinsamt var det verkligen tycker jag... Men så fort musiken började så var det som allt förändrades och det kändes helt naturligt helt plötsligt! Skojj var det.
'
Idag blir det inge stall eftersom min farfar fyller 70 år , GRATTIS! och så sköter jag ju inte Fonzie på torsdagar. Så inge stall utan det blir vara hemma och mysa på ist. Känns skönt det också!

18.00

Kommer hem senare än vanligt kommer blogga vid 6 tiden sorry men ni kommer märka varför! ;)

//Lowa


@skolan

Sitter och väntar på att vår lärare ska komma och hålla lektion. Denna gång står det NO på schemat.
/alma


Nya blondinen i stan /alma


Sent inlägg

Nu blir det att läsa igenom en sista gång till provet och sen sova, sorry för sämst uppdatering men den blir bättre imorgon förhoppningsvis ! Äh godnatt nu gullungar!

//Lowa


Prov

Ikväll kommer jag inte blogga mkt har prov som jag har imorgon som måste pluggas på osv. Inte gjort något speciellt med Fonzan idag förutom att skött han, slänger in ett till inlägg senare , sorry for updaten!

//Lowa


40min innan stallet

Nu sitter jag bara och tar det lugnt , om ca 40 min blir det att åka till stallet och sköta om Fonzie men nu chillar jag bara! Ska även gå med Harry sen, bloggar efter stallet så ni vet ;)


//Lowa


dressyr i helgen

I helgen åker jag på dressyrtävling troligtvis! Är anmäld sedan långt tillbaka och om vädret tillåter åker jag, Lowa och mamma dit. Mamma har nyss tagit BE körkort och får isåfall köra, sen ville Lowa gärna följa med (frågade henne i måndags). Haha, hon sa - Är det okej om jag säger att jag ska sköta honom då?

Så jag har med mig en skötare till helgen alltså! Och en bra sådan. ^^

På torsdag packar jag och fixar innan vi åker mot eftermiddagen. Ska bli grymt roligt och ni ska få se min outfit jag kommer fixa ihop snart.

Lowa, jag och Fabbe när hon följde med på hopptävling i Luleå tidigare iår.

Kolla kolla vem som följer med i gänget än en gång! :) Text från MOA


vill komma söder ut

Tro mig alla ni som bor söder ut, ni ska inte gnälla. Vet ni hur mycket jag önskar att jag fick vara hos er nu?! Vi har +2 grader och det snörengar varje dag nästen, jag hade nästan gjort vad som helst...

dressyr med Daphne

Åh det gick suuuper bra idag, är så himla nöjd! Hon gick inte fint hela tiden men vilken trav hon fick efter ett tag och galoppen var så mjuk och härlig att sitta i! Kan säga att idag njöt jag riktigt av att rida, ridpasset kändes så lyckat och allting var på sin plats.
'
Vi jobbade med raka hästar och övergångar och volter. Hon var super fin fast hon är väldigt svår att få rak men det gick hur bra som helst efter bara engång! Super nöjd ryttare med jätte fin häst<3
Bild lånad av paandan.bloggplatsen.se  (facebook)

Väntar

Sitter och väntar på att mamma ska hämta mig från stallet. Ridningen gick super bra och hon kändes grymt fin! Fonzie har ju såklart också varit super fin. Jag bloggare direkt efter jag ätit och kommit hem, håller på att hungra ihjäl har inte ätit middag än!!!

//Lowa


taggad

Nu sitter jag och taggar till dressyren. Känner mig väldigt peppad och det känns allmänt bra faktiskt. Nu gör jag typ ingeting lyssnar på lite musik och myser på, det är skönt det också :) Här kommer några låtar som gör en glad!

Follow me

Följ mig på instagram lowaaaa ;)


This is my Poa<3


titta och förstå

Är ni också trött på att människor säger att ridning inte är en sport, eller att vi leker med maten, latar oss på hästen. Själv blir jag grymt irriterad på sånt och då skickade en kompis en video till mig och jag ber dig som inte förstår hur mycket arbete, jobb och hur mycket vi tränar. Jag ber dig att titta på denna video och sen kanske du förstår hur vi har det.

" För vi är dem som riskerar livet för en sport"

När du sett videon så kanske du förstår vilket jobb vi gör. Hoppas du inte säger att ridning inte är någon sport eller träning igen.

Ya da one <3

/Alma


Tisdag

Just nu ligger jag och drar mig i sängen eftersom vi börjar först 12 idag! Idag har jag även stallet både dressyr kurs och Fonzie. Det blir roligt och jag ser verkligen fram emot det. Undrar vem jag ska få rida... Hade jätte gärna testat den ny ponnyn men den har stått för lite på klubben så jag hoppas nog på Daphne eller Miltex Kry. Nä nu börjar klockan bli mycket och ja ska upp och äta frukost vi ses under dagen ;)

//Lowa


teorin

Kan berätta lite snabbt om teorin vi pratade om "regler som gäller" (det hette något annat men kommer inte ihåg, nåt med jordbruksverket djurskydd...) Men iaf det var läringsrikt och jag lärde mig faktsiskt en hel del vilket som alltid är roligt! Den varade i ca 45 min och sen så åkte jag ju till Moa och därför inte kunnat blogga, men nu kör vi gärnet! :)

Bloggning senare

Bloggar senare , är hos Moa nu kommer hem sen ;)


Mjukglass med Moa

Hej! Kom nyss hem från direkten med en mjukglass i handen, den nöjds av Moa. Det är verkligen en sak som man har saknat! Gott var det iaf! Idag har vi teori på ridkursen så ingen ridning idag... Får väl se vad vi gör på teorin, bloggare senare åt er!:)

//Lowa


Hööks nyheter

Tycker Hööks fått in väldigt fina nyheter nu till sommaren/våren, jag tycker verkligen ni ska kika in och kolla nyheterna!

GOLD FOR GOLD Hooks.se

alfabet

Finast
Oslagbar
Naw
Znygg
Inte det minsta ful
En sann vän

Tvekar aldrig
Wow
Icke dum
Sötast
Twister

Finaste
Okrossbar
Xtra lovley
image description



Follow me at Instragram

Följ almaoja på Instragram :)


Så här ser Lowa ut i håret:)


´Med!


Hääär är inlägget

/alma


Shoppat


rea-275 kr Kingsland
jätteskön och glider inte upp även fast den sitter om huvudet.

50 kr Okänt märke
bra och tar mycket i foxys kallufs

65 kr Nici Eskadron Kiwi
Foxy älskar!
Lite mer blev det som jag inte hittar bilder på
image description

Läderremmar eller tygremmar?

Hoff vad trög jag är ibland! Hästbutiken och AB nian var ju på klubben och då hittade jag ett par läderemmar till sporrarna men tror ni inte att jag glömmer att köpa dem? Jag gillar inte tygremmarna eftersom jag tycker det sitter löst på nåt sett , nä jag vill helst ha läder och tänker beställa det. Hittade också ett par urläckra sporrar men tror ni inte att det är till hästar och kostade lite för mycket, synd.. Men det blir ett nytt inköp läderremmar till sporrarna! :)
Vad tycker ni , läder- eller tygremmar?




Uteritt Daphne

Red även ut Daphne idag skrittade bara ut pga underlaget. Skrittade ut med Agnes & Smuggles och Lotta & Fonzie, jobbade lite lätt i skritt på dressyrbanan men kunde inte göra desto mer tyvärr på grund av underlaget, så det blev en uteritt på ca 30 min. Lugn och skönt, men sånt behövs ibland! Hon var väldigt fin och lyssnade på bra.
Bild lånad från paandan.bloggplatsen.se

lite allmänt

Så , nu är jag äntligen tag och det är nu bloggningen kommer förbättras stort! Imorgon kommer det dyka upp tidinställda och vanliga inlägg varje dag, bloggningen kommer förbättras!
'
Tittade ju på tävlingarna idag och var även funktionär och skötte Fonzie. Allt gick jätte bra ,  nästan alla från Kiruna Ridklubb kom igenom banan och det är ju alltid roligt! :) Jag och Moa stod som in och utsläppare och vi ägde totalt den där garageporten vi var grymt duktiga *host*.

Kommer

Ska bara duscha och sen kommer bloggningen! ;)

//Lowa


Läs!

Okej hör på nu här! Uppdateringen har varit EXTREMT dålig men det kommer
Bättras så fort som möjligt men speciellt innan måndagen iaf,vi måste nämligen vara i stallet hela dagarna och hjälpa till + så har stallet ingen bra täckning så det går knappt att blogga från mobilen. Men nu lovar BÅDA två att det kommer förändras innan veckans slut och förmodligen redan imorgon , vi ber så hemskt mkt om ursäkt men hoppas att ni förstår det är inte ofta det är tävlingar här uppe så bloggningen kommer förbättras alldeles strax.

Med Vänliga och ledsna AH


Fullspäckad dag

Dagen har varit helt fantastiskt full med tävlingar och så har jag skött bästa och finaste Fonzie <3 har inte fotat något men jag tog faktiskt några bilder när jag och Fonzie tog vår morgonpromenad , enjoy!
Såklart skulle det dampa men ni får senare!
//Lowa


Stallet hela dagen

Stallet hela dagen bloggar senare ;) // AH


Ja och Agnes

Ojoj har glömt bort bloggen helt. Nu sitter jag och Agnes och väntar på att LB n ska starta , nu taggar vi här alltså!

//Lowa


Nu taggar vi!


Magen bubblar!


image description

Smort

Har smort, ridit två ponnyer och stressat idag men det är ändå en lyckad dag.

Tänkte bara försäkra er om att uppdateringen kommer vara usel i helg då det endast är mobil bloggning.

Taggar! Önska mig lycka till!:)
/Alma


Glad

Så himla glad! Fick veta ganska nyss att jag ska börja rida Fonzie engång i veckan!! super glad men först måste sjuklingen bli frisk <3


sorry again

Hoff blogglusten är nere och det är därför jag inte bloggat nåt men ska försöka bättra mig men det händer så mycket just nu... Bli bättre och mycket med hästrelaterade inlägg, hiss och diss och så mycket mer!!!!!!! Jag promise, ska försöka allt men just nu är det mycket, bättre uppdate kommer komma! ;)

image description
// Lowa


Nyss hemma

Nyss kommit hem från skolan så nu sitter jag och för ingenting... Kanske ska
plugga lite på prov och sånt ser ju ;) Nu ska jag iaf äta och sen hitta på något annat vi ses!

/Lowa


Ren och fin

Nu är Foxy ren och fin. Duschade honom igår med agnes och det gick jätte bra.
Lugn och fin var han. Tog mycket balsam i honoms svans. + Pälsglans.
Flätade svansen och la på ett tunt täcke.
Imorgon är det tävling så nu gäller det att smörja, rida och fixa. tänkte även fixa skjort kragen.

image description

Bilder bilder

Hoff det är så jobbigt när jag inte har några bilder! Jag är rent ut sagt SVIN less på mina bilder som jag har nu eftersom det inte finns en ända jag inte laddat upp, blir galen på sånt men men... Kameran kom igår men då visade det sig att problemet inte var löst så vi var tvungen att skicka den igen, roligt. Hade de inte kunnat titta om den funkade ? IRRITERANDE! Jajamen roligt har inte en kamera till tävlingarna i helg, tur att jag kan filma Alma med digitalkameran och kanske fota med iphonen om det inte blir allt för suddig, hoppas ! ;)

//Low


Stallet

Skötte Fonzie som vanligt gjorde inget speciellt ;) idag har det kommit 4 nya hästar till stallet därav 3 av dem är till klubben och en av dem till min ridlärare Annika. En B-ponny och en D-ponny och en storhäst. B ponnyn heter Proppen och D ponnyn Cindy och hästen Tricky Ricky  tro jag ;) Roligt! Alla var väldigt fina och söta<3

//Lowa

 


Fonzan strax

Ska snart åka till stallet , mer uppdatering sen. Skolan var okej hann mycket idag känns det som,
Däremot mycket prov att plugga till :( men men snart ska jag iaf till Fonzan <3

//Lowa


Brun utrustning *smarrigt

Sadlar, träns ska vara brunt i hoppning enligt mig. Och nu har jag blivit kär i bruna stövlar, skor och till och med hjälmar! Förr tyckte jag det var jätte fult men mina nästa stövlar blir nog bruna.;) hiss för mig! Vad tycker ni?


Godnatt

Som slut på denna dag ska jag gå och lägga mig, godnatt!

//Lowa


Slit

Slitit och jobbat i stallet HELA dagen. Först mockade jag och longerade. Han var snäll och lydig för att det var första gången jag longerade utan spö. Gick sedan med Lotten och mockade deras hage med hjälp av Leona, josse och Ida. Kl. 18.00 Var det dags för städning, rensning och "lagning" i vagnslidret och gäststallet. Började med att sopa, flytta hinderstöd och helt enkelt rensa. Sen gick jag å Stina ut och kollade så dem utlösande skollrorna funkade. Vilket ingen gjorde från början. Så vi fick olja dem. När allt var klart gick jag och lotten och mockade hagen igen :) denna gång fick team tjorven hjälpa oss :)/Alma


dressyrpass med smuggles

Kan säga att dressyrpasset gick helt okej. Han flyttade undan för skänkeln bra men var himla seg och jag var tvungen att använda mycket skänklar och ibland även spö. Jag behöver jobba med att få fram hästen mer och att vara lite mer "explosiv" i mig själv, och det håller jag med om. Det är även något jag håller på att jobba för fullt med, jag menar att jag kämpar, jag skänklar ju på så fort tempot dras ner.
'
Men utan jobb händer ingen förbättring. Känns bara så jävla tungt ibland när ridningen inte går som man vill, eller rättare sagt förväntningarna man satt på sig själv och hästen. Keep It up and do it better next time.
'
Inte deppa, bättre lycka nästa gång, men det tar ju bara ett tag ibland..
Bild lånad HÄR

Tisdagen

Nyss slutat skolan så därför har ja inte hunnit blogga nå. Om en timme sådär så åker jag till stallet för att rida och sköta Fonzie med Sara.

Undrar vem jag får på dressyren nu då. Jag hoppas det blir någon rolig som jag kan arbeta med och känner att jag kan verkligen rida. Hoppas hoppas!

Nä nu ska jag ta och käka innan jag åker iväg ;)

//Lowa


Schema


image description

God morgon!

Ska börja gå till skolan snart. Vanlig tisdag. Agnes kan inte sköta Foxy idag så det gör jag.
Rider ut honom en stund. Efter det så blir det att hjälpa att städa vagnslidret.
Jag och Lotten tänkte att vi kanske ska mocka hagen. Den ser helt skitig ut.
Så det är välbehövligt arbete och om vi inte gör det idag gör jag det imorgon.
Stressig men endå kul dag! :)

image description

Fin fint

Hoppningen gick super! Endast nån ynka vägran med det gör inget.
Nu taggar vi! :) Godnatt!
image description¨
image description

vinnaren blev....

Nu kan jag berätta att den lyckliga vinnaren blev......
ISABELL!


Ett stort grattis till dig! Vi kommer kontakta dig omg och om du inte svarat på 48 h så kommer en ny vinnare dras!
Tack alla som var med och bättre lycka nästa gång! :)

Viktigt att ni tittar hit!

Nu har ni på er till EXAKT nio att anmäla er till bloggtävlingen, kl 21.00 kommer vinnaren dras och då lottar vi ut ett par fina LaCross Hamptons ll i valfri färg, inlägget hittar ni här :http://allroundhastarna.blogg.se/2012/march/bloggtavling.html#comment


Parda

Ja, ovanlig va fick rida Parda igen! :) Men idag måste jag säga att det gick bra för att vara hon. Vi jobbade med raka hästar och skänkelvikning. Hon böjde sig lite för mycket ibland i skänkelvikningen annars gick hon fint. Hon tyckte det blev väldigt jobbigt i galoppen och bröt därför ofta av till trav men sen så fick vi till det också, roligt! :D
'
Tycker det börja kännas mycket bättre nu med Parda, men så klart jag har ju ridit henne jätte mycket och ofta så då lär jag ju mig hennes punkter, idag är jag faktiskt nöjd!

Taggar ridkurs

Nu har jag äntligen slutat skolan och fått reda på att jag ska ha en massa prov, inte roligt.. Nu taggar jag iaf till ridkursen och hoppas på att vi får göra något roligt. Kommer blogga en massa sen när jag kommer hem, hinner inte nu eftersom jag inte hinner slå på en dator men direkt efter ridningen så kommer uppdatering! Kan hända att jag hinner slänga in ett till snabbt inlägg vi ser ju men jag hoppas på det! ;)

//Lowa


Talang, kapacitet och Kirunas stolthet

Jag måste bara skryta om min ponny. Han har 50% Nordsvensk i sig och hoppar LA höjd!
Det är minsann inte många nordsvenskar som kan det må jag ju säga. Visst, han har connemara och halvblod i sig men ändå. Han hoppar allt man styr på bara ryttaren har bestämt sig att man ska över.
På grund av min rädsla så har jag bara hoppat 1,05m med honom men det är endast med honoms hjälp jag kommit upp hit jag är nu och han får min självkänsla att höjas varje dag.
Kolla liksom vad duktig Carro var med honom!


Och kolla liksom vars vi har kommit:

Tack Foxxy för du har hjälpt mig genom vått och torrt. RESPEKT till dig! ♥
image description

Lördag-Söndag

Natten mellan Lördag och Söndag så är jag nattvakt. Uppdaterar då via mobilen.
Jag var även nattvakt under midsommar tävlingarna med Vikkan, Lotten och Fredrika.
I år så blir det men Vikkan och lotten igen. Och även Elin och Mini.
Vet inte om vi ska vaka igen som vi gjorde då.

Snygg sits....
image description

Hoppning ikväll

Taggar sista träningen innan tävlingarna! Idag så ska jag vara bestämd mot honom och hålla stöd på tyglarna.
Förhoppningsvist går det bra.
image description
image description

Just det jag har en blogg

Shit alltså jag ber 100000 gånger om ursäkt! Har glömt bort bloggen helt och när den varit så off under lovet så har jag inte hunnit vänja mig att blogga igen, men ändring blir det imorgon , promise! Nu bloggar jag ju från telefonen eftersom jag inte orkade slå på datorn så berättar bara lite snabbt vad som hänt!;)

Stugan var rolig och det var skönt , vi åkte på några utflykter med skotrarna och det har varit super bra väder de flesta dagarna. Sen har vi bara legat och myst på och haft allmänt skönt!

Idag så har jag inte hunnit blogg nå eftersom min lilla kusin Lilly fyllt 1 år och så kom vi hem väldigt sent från stugan idag pga det fina vädret.

Men det känns väldigt skönt att vara hemma och jag längtar efter stallet! Nu ska jag slå på en liten film och sen sova så godnatt och jag lovar att bättre uppdatering kommer defenetivt komma!

PS. GLÖM INTE BORT BLOGGTÄVLINGEN SOM AVSLUTAS IMORGON, VILL NI VARA MED SÅ KAN NI ANMÄLA ER I MENYN , TRYCK BARA PÅ BILDEN!

//Lowa


Fin uteritt med fin vän

Blev inte som planerat och red ut med min fina vän Fatma. Bara skritt på grund av underlaget. Både Foxy och sillen skötte sig fint. Väldigt nöjd över honom! Jag och Fatma planerade april tävlingarna. Man kan gott och väl säga att vi är taggade till hundra procent!/Alma


Återkommer

Hejsan! Bloggar lite senare eftersom jag måste äta och packa upp, men jag återkommer!;)
//Lowa


HV Polo

Grymt snygga tröjor från HV polo ;) Vad tycker ni?

Fix och Trix

Ska redan nu börja fixa och dona inför tävlingarna. Som Bla. Putsa och laga stövlarna, skjortan och annat. :)
Har skrivit ut ryttar medelandet och startlistan.
Märker ni att jag är taggad? Haha.
image description
image description

Startlista Ponny L:D April tävlingarna

Fredag L:D

B Ponny

1. Viktoria Rutfors & Tjorven

2. Fanny Unga Nilsson & Greatest Flying Bug

 

C Ponny

1. Moa Mukka & Tara

2. Lotta johansson & Smuggles

3. Jessica Stridsman & Miltex Kry

4. Malin Henriksson & Baltazar

5. Maja Uvén & Emenem Glorybelle

 

D Ponny

1. Fatma Chahrour & Irish Spots

2. Amanda Aitomäki & Harry Potter

3. Fanny Unga Nilsson & Borris Wonder

4. Lotten Blom & Tira Mi Sue

5. Alma Oja & Red Nec Fox

6. Elin Poromaa & Faxen

7. Moa Kaupilla & Fabian Hunter

8. Amanda Högström & Lady Shy

9.  Felicia Unga Nilsson & Edens Fabulous

Lördag

B Ponny

1.Emilia Lans & Tjorven

2. Fanny Unga Nilsson & Greatest Flying Bug

 

C Ponny

1. Agnes Mäki & Smuggles

2. Johanna Stenling & Miltex Kry

3. Maja Uvén & Emenem Glorybelle

 

D Ponny

1.Tina Oja & Irish Spots

2.Ellen Woxberg &Harry Potter

3.Lotten Blom & Tira Mi Sue

4.Amanda Högström & Lady Shy

5.Alma Oja &Red Nec Fox

6. Moa Kaupilla & Fabian Hunter
image description


Skötare

Agnes ska sköta Foxy idag eftersom vi ska va i stenis. Jag kommer endast vara ner och rida ikväll. Nu under lovet har Foxy haft mycket vila och igår red lotten. Det blir nog hård körning i ridhuset eftersom det är mulet ute. Fast det behövs också. Både för mig å Foxy.;) /Alma (går ej att ladda upp bild)


Häst appar

Har ni några häst appar? I såfall vilka då? ;)

Sol

Här i stenis är det sol så det bränns! Vi är ute och grillar, solar och pimplar. Mys! /Alma


Så här ä de på Kiruna ridklubb


Varför?

Varför kikar ni in hit? På AH. Är ni haters, lovers eller bara "åskådare"?

image description

Vila

Idag fick Foxy en vilodag. Skötte om honom som vanligt och han var på extra gos humör.
Ryktade en stund. Tog ut i hagen. Mockade och fixade allt.
tog in vid fem. Åkte hem.
image description

Hiss eller diss

Nån pälsglans som jag tycker är väldigt bra är FOXFIRE den använder vi alltid till Fonzie och vi har inte använt någon annan tror jag. Jag tycker den är väldigt bra och svansen blir lätt att kamma igenom och börjar glänsa !;)

PÄLSGLANS "Foxfire" För hår, man och svans.
Foxfire med det hårkosmetiska preparatet 'Provitamin-D-pantenol' ger päls, man och svans en ihållande fuktighet, förbättrar vården, reducerar bildande av spaltat hår, förbättrar manens och svansens tillstånd, gör man och svans tjockare, ger glans åt man och svans som även blir lättare att kamma, förbättrar hudens förmåga att bibehålla fuktigheten.
Provitamin-D-pantenol hämmar infektioner och klåda. Vetekli-mikroprotein bygger upp hårstrukturen. UV-filter och hudskydd är ytterligare skydd för hud och hår. Kokosfett-återfettning ger glans och skyddar mot uttorkning.
Vi är många som är direkt beroende av detta fenomenala preparat, därför vårt låga pris!
Storlek: 1000 ml.
Skötsel - Pälsglans "Foxfire" Globus

Finns bl.a HÄR för ynka 175 :-



Snygg avflygning ala' Alma


Off /Alma


utvecklingen

Tänkte berätta lite om min "status" i ridningen.  För ett halvår sen trodde jag inte att detta skulle hända, och det är helt OTROLIGT hur mycket jag har utvecklas på några få månader, så mycket som jag har utvecklas det är typ lika mycket som jag utvecklas på 2 år. Eller det känns så iaf men jag menar jag har fått börja träna i en dressyrgrupp, bytt ridgrupp till lite äldre och ja allt har hänt så fort!
'
Utvecklingen har gått så snabbt och jag har verkligen lärt mig så mycket nytt, ni kan inte ana! Ni skulle sett mig rida för ett halvår sen och nu, vilken skillnad alltså! Det är iaf vad jag tycker men jag vet inte vad andra tycker, men det är ju viktigast att man vet själv, right? ;) Ni kan få se en bild och jämföra ;)
Från det till det här:
Jag ser skillnaden , ser ni?

Bubblar

Det bara bubblar inom mig när jag tänker på april tävlingarna. Särskilt nu när det bara en vecka kvar med endast två hoppträningar innan. Idag så är det hoppträning på schemat för mig och Foxy. Vi ska nämligen hoppa för Sofia. Jag är jätte taggad för det går alltid så bra när jag hoppar för henne. :D/Alma


charlies.nu

charlies.nu har väldigt bra och billiga saker , just nu har de rea på dessa snygga pannband, så passa på! ;)
De kostar endast 99:- och finns HÄR

Jw kepa

När jag följde med Moa på tävlingen i Luleå så fick jag bl.a en väldigt snygg kepa! ;)
Som ni säkert ser är det en JW, längtar till att börja använda den till sommaren! ;)

Pimplat

Precis vart ute med skotern på isen och pimplat. Skönt var det iaf. Nu så ska jag och pappa grilla. Hare gött så länge. /Alma


Tidsinställda på G igen...

Ja åker ju som sagt till stugan idag och kommer hem först på söndag så det kommer vara samma dåliga uppdate till söndag! Men men , kommer komma hem mest troligt ganska sent på söndag också men jag får ju se när jag är hemma. Gör ett tidinställt till varje dag, kommer jag på något mer så kommer det väl in fler också ;) Nu ska jag fortsätta, men idag kommer det komma upp två till inlägg iaf :)
Iskalla vintern..

stalldagen 11 April

Klockan hade blivit mycket ser jag.. Stalldagen har varit himla rolig och jag har egentligen hunnit en massa ;)
'
Det första jag gjorde var ju såklart att fixa klart allt hos Fonzie och det tog väl lite mer än en timme, men hann inte rykta idag eftersom Eva skulle rida direkt efter han hade fått massage. När jag var klar med Fonzie så strosade jag runt med vännerna mina och så tittade jag på när de spelade brännboll och fjantade sig XD
'
Tittade även på när Vickan och Stina red , och jag fotade , men sen var jag tvungen att åka hem och då fick Johanna ta över kameran.
Ska jag berätta en rolig sak?  JAG KLARADE GRÖNT KORT PROVET!!! YIPPI!!!

Gammal bil jag vet, men kameran kommer ju aldrig....


Bilen

Är i bilen på väg upp till stenis. Bloggar då endast via mobilen. En snabb info ;)/Alma


Blogg tips!

Läs denna blogg!
image description

Telia snart

Ska snart på Telia och fixa sim kortet till mobilen, äntligen.
Måste även köpa nått   skal så den inte får sprickor eller nått.

Agnes rider Foxy idag och sköter honom idag. Åker bara ner och skriver grönt kort provet.

Foxy för 1½ år sedan ungefär ♥
image description

Drar till stallet

Drar till stallet nu och så bloggar jag senare. Kommer hem vid fem någongång så uppdatering efter det! Hoppas bara Alma hinner blogga lite före eftersom jag inte hunnit göra nå tidsinställda;)
/Lowa


Ps. Harry hälsar hej till er ;)


Skärpning lowa

Nä nu blir det sängen, ursäkta för den dåliga uppdateringen men har suttit fastklistrad i iphonen hela kvällen! Imorgon blir det skärpning lovar!


svart eller vit?

Nu har jag klickat hem två Iphone skal och ett skrämskydd, nu kommer en random fråga bara, svart eller vit?


Sjävl har jag en svart ;)

Iphone

Jag ber så hemskt mkt om ursäkt! Men har fått en IPhone så suttit och nött den hela kvällen, sorry<3 bloggar väl från datorn om ett tag eller så ;)

//Lowa


stalldagen

Oj det blev en väldigt sen bloggning. Har varit tvungen att gå med hunden och så har jag varit hos tandläkaren därför har jag inte hunnit blogga :(
'
Gjorde allt med Fonzie idag och skötte med Elin, gjorde inget annorlunda. Sen så var jag en "ridlärare" för Agnes och Foxy, Foxy's skötare. Vi jobbade på med dressyr och det var bra både för hästen och ryttaren. Agnes är ju med i hoppgruppen så hon hoppar ju en ponny som heter Smuggles. Nä roligt var det! Åkte hem efter fyra någongång sen har man varit hos den där tandläkaren ;)
Agnes och Foxy :)

Stenis

Sitter i husvagnen och läser. Jag har haft solsidans maraton.

Imorgon så ska jag göra grönt kort provet. Blir även att fixa sim kortet till mobilen så jag kan ringa, smsa, vara på internet och ladda ned spel.
//Alma


jag vill också vara med!

När vi julpyntar så vill Fonzie också gärna vara med! ;) - Bild lånad av Sofia!

Till stallet

Åker till stallet alldeles strax så bloggar senare ;) Sköter Fonzie idag med Elin tror jag kommer hem efter fem någongång, tjao!

godnatt

Ska gå och lägga mig alldeles strax ska upp halv åtta imorgon, vi ses imorgon! Natti natti ^^


*


måndag

Hej alla fina trogläsna läsare! Jag ber än engång om ursäkt för min dåliga uppdatering och bättre kommer den inte bli förren söndag! Men jag kan kanske göra er lite gladare genom att säga att imorgon och idag så kommer det komma lite fler inlägg.
'
Jag har alldeles nyss kommit hem från stugan, har varit grymt skönt! Åkt skoter, tolkat, grillat  och gjort en massa andra saker. Myst på och ätit mycket gott ;) Men lite boring har det varit när inte Agnes varit med, men på torsdagen hade jag tänkt sticka ut en sväng med skidorna på en långtur med Harry, bara hoppas det blir av! ;)

Foxy kikar ut


Kommit till stalle

Jag har kommit till stallet för läänge sedan. Så sitter nu i ridhuset och kollar hoppningen.:) fast tyvärr så flög babbs av. Dom misstänker att hon blir irrirerad av sadeln /Alma


Fonzie Twist

Bild lånad från Sofia, Fonzie's andra skötare!


Myser

Nu sitter jag och Agnes och myser med en massa andra i en liten vik och grillar. Kommer ju hem ikväll så då får ni inlägg är ju hemma till onsdagen så då kommer jag kunna blogga mycket bättre, men nu ska vi fortsätta att mysa på! Ha en bra måndag! ;)

// Lowa


Eld chill

Sitter och chillar vid elden nu. Vi är på utflykt med några andra. :)/Alma


You are the one for me<3

/Alma


Solsidan

Hej!
Jag sitter med mamma och ser solsidan. Gjort det i några timmar.

Stallet var chill och först så tränade jag med Foxy i ridhuset. Arbetade lite med galoppombyten. Gick jättebra. Sen så kom min kusins tjej och honoms son och fick skritta Foxy lite. Han var cool lugn. Duktiga Foxy. <3
/Alma


gummisnodd/ silikonsnodd

När ni knoppar använder ni silikonsnoddar eller gummisnoddar? Jag vet att många rekommenderar silikonsnoddarna men själv har jag bara använt gummisnoddarna. Alma har silikonsnoddar och hon tyckte att de håller mycket bättre , vad tycker ni? :)
Flätningsband i silikon/gummi i plasthink 200 g/1800st svart
Gummiband långa svarta 500 st/fp

Coola Comments





Panik!

Jag har panik eftersom mitt rosa tävlings schabrak har krympt i tvätten jättemycket så jag vet inteom jag kan ha den. Måste snappa ihop någonting snabbt! letear på hööks och hoppas att jag hittar något.

Så nu äre upp till er, vilken ska jag köpa?

image description

Stalldagen

Hej hej fått tag i pappas mobil igen så slänger in ett lite snabbt inlägg. Stalldagen var väldigt härlig då det nästan inte var nå folk och hade roligt med fina vänner. Fixade allt med Fonzie och pussade på han lite extra , så gullig så. Idag snorade han inte heller lika mycket! :D Yippie! Åkte hem vid halv sex och nu sitter jag i stugan igen och myser, har även gjort världens pinsammaste sak och jag håller på att dö! :'(

Ovisade bilder







image description

Klubbis chill /Alma


magic brush

Ja vad ska man säga om dem Magiska borstarna? Har ni någon av dem? Fonzie har och jag har testat på honom, men jag vet inte, kändes som en vanlig piggborste? Jag kan förstå om man har typ en skimmel, de kanske tar bort pissfläckarna och annat smuts. Men jag tycker inte att det är något speciellt med dem. Visst det funkar ju och är helt okej, men absolut inget man behöver om man har piggborste känner iaf jag! Har ni Magic Brush borstarna eller använder ni piggborste? Oftast så änvänder jag inget på Fonzie ;)
En borste som jag däremot kan REKOMMENDERA STORT är en dammborste, jag använder den varje gång efter jag ryktat och den gör verkligen det sista. Hästen börjar glänsa mer och dammet försvinner. En grym borste som jag kan rekommendera!

LOVE YOURSELF

Tumblr_m23hoby6j61r7f743o3_500_large

Hemmåt färd

Hej! Jag ska snart åka hem och sedan till stallet efter en skön natt här. JG och mamma har stall joren. Vi lär bli där hela dan så men tidsinställda kommer upp om jag inte räknat fel.

Jag undrar vad ni fått i era påskägg. Jag har fått en IPHONE!:D
/Alma


This or That

Äpple-Banan
Häst-Ponny
Dagbok-Blogga
Brun-Skäck
Skimmel-Svart
Fux-Brun
Facebook-Blogga
Vänner-Pojkvän
D-Ponny-B-ponny
Skolan-Stallet
Vojlock-Schabrak
Snabb häst-Lat häst
Hästblogg-Modeblogg
Hoppning-Dressyr
Bommar-Hinder
Mörk grönt-Blått
Svart-Brun
HV POLO-Eskradon
Lista lånad HÄRIFRÅN

blå/gul
söt/fin
cool/snäll
trevlig
/bitchig
utseende/inte brydd
smik/osminkad
mörkbrun/ljusbrun
valack/sto
1m/120.(Höjden makes no sience)
d-ponny/c-ponny
svart/fux
skimmel/fux Sorry foxy även fast du ä vackrast ♥
'
häst/ponny
vänner/skola
fest/hemmakväll
pojkvän/tjejkompis
bästavän
/5 bra vänner
glad/dampig
skrattig/butter
ful men snäll/snygg men inte så värst snäll
högt/lågt
fort
/segt
rida/hoppa
dressyr
/hoppa
'
hund/katt
varg/ekorre ( livrädd för båda)
fisk/kött
glass/korv
lila/svart
bäst/kung
woppa/yeahh!
såklart/jaråå!
hoppa/bada med häst
kall/varm
'
solnedgång/soluppgång
kväll/morgon
natt/morgonkvist
morgonhumör/normal
trött/pigg
sova/springa
skidor/jogga
matte/sv
Lista HÄRIFRÅN
image description

Jag älskar dig Foxy♥


image description

men titta vem som kikar in

Men titta vem som skriver här... Lowa och jag är på en dator! Jag är nämligen hemma en snabbis eftersom mamma ska till jobbet och jag till stallet och sen åker jag direkt ner till stugan igen, men ni verkar ju klara er ganska bra ser det ut som! Som Alma skrev så önskar jag också er en riktigt glad påsk och hoppas ni får mycket godis. Det som är bra när man har godislöfte är att jag får BJ ist! ;) Mums! Tänkte bara slänga in ett snabbt inlägg, gör ett till tidinställt till idag också!

Glad Påsk♥



Hoppningen igår

Gud vad hoppningen gick bra! Han var så fin och duktig.
Jag hade bestämt mig att va bestämd med honom redan i måndags.
Nu känns det himla bra till april.

Jag började rida fram i ca 20-30 minuter och senare kom Sofia och hjälpte mig.
Hon tog fram ett räcke och en oxer. Började värma fram på räcket och sen så höjde hon upp till 70cm(?).
Kom på det igen innan hon höjde upp till 80cm. Hoppade även oxern några gånger och sedan hoppade jag banan. Eller njaa, ingen bana direkt. En bana på två hinder!
Hoppade tävlings höjd idag så banan låg på 80-85cm.
Gick så hiiiimla bra!

Travade och skrittade ner.

Fotograf: Julia
image description

stigbyglar

Det finns verkligen många modeller/färger och det finns säkert något som passar ju dig! Klubben stigbyglar ser ut ungefär så här
Medans Fonzie har typ sådana här
Till allroundsadeln, säkerhetsstigbyglar
Till dressyrsadeln
'
Som ni säkert vet så finns det ju hur mycket stigbyglar som helst! Vad använder du för stigbyglar? Ett par snygga stigbyglar (helst i hoppning) tycker jag är Soft´Up coola säkerhetsstigbyglar!

Packar

Jag ska börja packa det sista innan vi åker! Grönt kort boken får också följa!

image description

En bild på någon som betyder väldigt mycket för dig


MAMMA
Dag 1. En bild på dig och favorithästen
Dag 2. Dina favoritbilder som du tagit
Dag 3. En bild som gör dig lycklig
Dag 4. En bild på favorithästen
Dag 5. En bild på din gamla favorithästen
Dag 6. Din dröm outfit
Dag 7. Vad du vill beställa
Dag 8. Dina favoritbilder på dig och favvo hästen
Dag 9. En bild på favvohästen i hagen
Dag 10. --- i boxen
Dag 11. Bloggar du läser dagligen
Dag 12  Din utrustning
Dag 13. Favorit schabraket
Dag 14. En rolig bild du  tagit
Dag 15. En bild som väcker många minnen
Dag 16. En bild på någon som betyder väldigt mycket för dig
Dag 17. En bild på någon som du verkligen kan lita på
image description

Stora bloggar

På min data för tillfället går det inte att komma in på dem större bloggarna.
Typ Nellies, Dressyrmupparnas, carlssonpåtaket och fler.
Är det så på era datorer också?
image description

Helgen

Under helgen så får ni tidsinställda och så bloggar jag via mammas IPhone.
Vi ska vara i stenbacken hela helgen och vi kommer bara åka in i stan när vi ska sköta Foxy.
Jag tänkte att det kan vara bra för er att veta att vi tar typ ett litet påsklov. ;)
Fast det kommer ända vara mycket tidsinställda. Så ni kommer knappt märka att vi är borta!

image description

Veckans ekipage

Jag har precis kollat igenom våran mejl. Det var två som berörde mig mycket.
Lowa, som egentligen tar mest hand om veckans ekipage, har inte möjlighet att dra den idag.
Men idag (fortsätt kämpa ni som inte vann) är vinnaren Moa!
Såhär var hennes  motivering:


2008 blev Lille Grå min favorithäst och jag lärde känna honom vilket inte var det lättaste. Det var många gånger som jag bara ville ge upp allting men jag fortsatte att kämpa med honom och vann hans förtroende. Från början kunde jag inte rida honom men jag lärde mig allt eftersom och jag har flygit av honom så många gånger så jag inte ens kan räkna. Han var en stor B-ponny och våren 2011 bestämde jag mig att det skulle vara den sista terminen jag red honom eftersom att jag hade blivit så stor på honom och jag fick alldeles för rätt... Han blev halt innan skolan började efter sommarlovet och blev aldrig bra igen. Den 30 september 2011 togs han bort efter 25 år på jorden och jag har aldrig gråtit såhär mycket tidigare som jag har gjort efter att han togs bort. Jag saknar honom fortfarande och kommer alltid att göra det. Den ponnyn har satt djupa spår i mitt hjärta och vi har kämpat oss fram i blod, svett och tårar.

Och den andra jag hittade som även blev fäst vid var Fatma, såhär skrev hon:



Hej!
 
Rolig idé, här är min bild och motivering varför just jag ska vinna, är dock inte något vidare på att skriva motiveringar.
 
Jag skulle vilja vinna för att det helt enkelt skulle vara roligt, för att visa upp min underbara kompanjon, min allra bästa vän som jag skött sedan tre år tillbaka, som jag fått kämpa för bara för att jag tycker om honom och andra inte viljat det men jag har ändå aldrig gett upp även fast det kommit dåliga stunder, som jag i ett år kämpat med att hoppa, för att få runt honom på en hoppbana, då han är en osäker ponny. Ibland har jag tänktvad jag egentligen gör, men istället för att älta om det förflutna har jag rensat tankarna, tänkt postivit och sett framemot en ny tid. Från att jag förr inte var särskilt stark och blev ledsen när andra ville mig illa till att bli den starka som står upp för allt jag gör, kämpar för att nå mina mål och drömmar och ger aldrig upp, hur mycket jobb eller hur mycket det än kostar, och försöker att alltid vara glad och le. Den som ligger bakom till att jag blivit till den starka person jag är idag, är blandannat Ior, världens bästa ponny. Runt en bana har vi kommit, och i dagsläget är han min tävlingsponny och om två veckor gör vi vår första riktiga tävlingsdebut, och hoppas på det bästa. Det är också tack vare min familj, vänner, tränare och glädjande folk i omgivningen. ;)
 
Tack för mig!
Fatma Chahrour,
http://fchahrour.blogg.se/

image description

Moster

Sitter hos moster med fler. Vi kommer nog åka hem om nån stund.


Hunnit göra hittills

Internet är sååååhär segt och jag håller på att få damp på den! Har resan hunnit köra skoter och nu ska jag mysa på med tv och familjen. Annars så kommer kvällen bestå av  tv och kanske lite spel få se om man orkar ;)  ska skriva ett meddelande åt Alma att lotta ut veckans ekipage och att blogga bättre än mig! Ska väl börja göra det nu om det ska bli idag......
//Lowa

Hoppningen gick bäst!


Inte hunnit

Hehe har inte haft en ända liten minut över att blogga! Har umgåtts med finaste Agnes och har packat och fixat till stugan;) Har även varit ute i det fina vädret<3 Nu ska vi alldeles strax bege oss mot stugan så detta blir det nästa inlägget för mig. Kommer även blogga från pappas mobil på kvällen, ska försöka varje dag! Nu ska jag gå och fixa det sista och sen så åker vi, hoppas Alma kan uppdatera Er bättre!

Änligen påsklov!

PÅSKLOV=MYSIGA UTERITTER MEN MASSA HÅRDTRÄNING ♥

image description

dax att jag börjar

Hoff, nä nu har jag gjort tidinställda till tisdag, ska börja med onsdag lite senare... Nu ska jag gå upp och göra mig iordning så jag får lite ideér , gå ut med hunden och sen umgås med Agnes. På det ska jag hinna med bloggen , packa och göra massa andra saker, kanske dax att jag börjar?! ;)
OCH JUST DET JAG HAR JU PÅSKLOOOOOV! :D



torsdag

Hehe, sov lite länge idag! Så nu ska jag alldeles strax ta och börja fixa mig och sen börja packa till stugan allt som behövs. Måste ju även göra tidinställda till er. Orkade verkligen inte igår så jag gör det idag ist. Ska mest trolig umgås med min fina vän Agnes, eller rättare sagt jag ska ;) Ingen vet vad vi kan hitta på... Stallfri dag kommer åka först ner till stallet på lördag, och då kommer jag sköta bästa på påskafton. Ha en fortsatt bra dag!
Det är inte bara jag som vill ha tillbaka min kamera tror jag...


Somebody


image description

Sista skoldagen

Idag så är det sista skoldagen för mig. Den blir ganska chill ändå.
Först så tror jag att vi går som vanligt och sedan åker vi "Toullas vasalopp".
Den är ca 3 km. Inte så långt, speciellt inte om man jämför vad vi åkte igår.
Jo, vi åkte upp till et berg med våran paralell klass och jukkas sjätte klassare.
Det tog 1& en ½ halv timme dit med mest uppförs backar.
Det var väldigt tungt och varför jag inte skrev om det igår var för att jag gick och sov efter det en stund efter vi vart i stallet och lämnat Agnes påskägg.


image description

coola benskydd

Är det bara jag som tycker att de här benskydden är väligt fräna? Finns att köpa HÄR för 399:- och 269:-






bolivia basaren

Vad mycket folk det var! Höll nästan bokstavligt på att svettas ihjäl, men grymt kul var det! Träffade en väldigt fin vän som jag inte sett på länge och umgicks lite med henne. Tittade på lite musik i aulan och sen så strosade vi bara omkring ett helt gäng. Jag slapp jobba i år men mest troligt nästa så kommer jag få jobba, men grymt trevligt var det. Kom hem därifrån alldeles nyss med Moa som vi lämnade av.

Nu gör jag inget speciellt tänkte kolla lite tv sen och göra tidinställda. Ni får bara ett om dagen så ni vet de dagar som fler inlägg kommer att komma upp är nog, torsdag (imorgon), tisdag och onsdag och söndag (nästa vecka) de är de dagarna jag kommer vara hemma. Kan hända att jag får tag i en dator eller får låna pappas Iphone och då kommer ju lite fler inlägg, men bara så ni vet ;) Vi kan ju hoppas på att Alma bloggar lite bättre!


Love Hope Faith Believe


image description

praktisk väska

En väldigt praktisk sak att ha är en väska som man kan ha till benlindor och paddar. Fonzie har nämligen en sån och jag kan inte göra något annat än rekommendera den, super praktisk och bra! Exakt en sån här har Fonzie, super bra!


lite om dagen

Hejsan! Har inte haft en ända liten minut t att sitta framför datorn med jag kör väl ett inlägg nu ;) Kan börja med att säga att jag och mommo bakat som bara den till basaren ikväll så nu är det klart.

Åkte ju även till stallet klockan halv åtta och började fixa med Fonzie. Ryktade och mös med våran förkykda kille, stackarn snoret bara rinner.. Men förhoppningsvis så blir han frisk snart. Var även och promenerade med honom i 45 min, han ville klättra, slicka och nosa på allt! Snöhögar, hundpiss, snö , jag tror att någon tror att man är en hund♥ Sötgöten Fonzie. Kunde inte ta med kameran då jag inte kan fota själv och så hittade jag inte laddaren :/ Jag vet det är dåligt, och jag vill ha min systemkamera NU!

Gammal bild ja vet, men såhär såg han faktiskt ut! :) Förutom tyglarna då!

Hiss

ååå! Detta pannband var så grymt snyggt!

image description


promenad

Är ute och promenerar med Fonzie nu, ni får fler inlägg mot dagen. Har även basaren och sånt stuff idag ;)

No life

/Alma


Adam ♥

Grym artist!

image description

Jag är med

´
Klicka på bilden för att komma till inlägget!
image description

too much

Efter påsklovet kommer det bli lite ändringar för mig. Jag kommer absolut max sitta framför datorn i en timme. Det är alldeles för mycket data nu! Men uppdateringen kommer inte att bli sämre, däremot så kommer mycket fler tidinställa dyka upp. Jag kan inte fortsätta hålla på med så här mycket data eftersom det kan ge så farliga konsekvenser t.ex dålig syn. Mer tidinställda och max en timme om dagen, det är så det kommer att få bli och så det kommer få vara! Eller börjar med det redan imorgon!

veckans ekipage

Nu drar vi igång veckans ekipage och då är det bara att mejla in en bild på dig och din häst ( måste inte vara din häst) och motivera varför just ni ska vinna ;) Sen kommer jag och Alma rösta/ eller kolla igenom vem som hade den bästa motiveringen , så mejla in till oss på [email protected]

Vinnaren får en länkning och bilden + motivationen kommer att visas upp i ett inlägg ;)

Hoppas att ni är med och lycka till! :)

AVSLUTAS PÅ FREDAG



förkyld häst

Har en lite förkyld pålle i stallet och det är nämligen Fonzie, men som tur är så har han inte feber iaf! Imorgon så har vi ju  inte skola normalt så då åker jag redan ner vid halv åtta för att gå ut på en liten promenad med honom. Kanske blir att jag tar med digital kameran och fotar fast den är 1000 gånger sämre, men men lite bilder kanske det blir. Då hoppas vi bara på fint väder och att hästen sköter sig! :)

wanda

Idag gick det super bra! Hon var super fin och på slutet, vilken form alltså! Vi red för Sofia idag också och tyckte att det gick väldigt bra. Fick väldigt goda råd och sen berättade hon fär mig att så fort hästen också börjar arbeta så rider jag verkligen och det ser jätte fint ut, blir så glad när folk berömmer mig :)
'
Vi jobbade med skänkelvikningar från hörnen till bokstaven X alltså mittenlinjen. Där skulle vi rida de raka och göra tempoväxlingar. Blev väldigt nöjd med henne då hon gick väldigt fint på tygeln, that we like och lyssnade väldigt bra! Med Wanda får man tänka på att hålla henne eftersom hon kan annars bara springa och att inte låta henne gå i förlåg form, super NÖJD idag! :)
Bild tagen HÄRIFRÅN

Stum!

Sara (carlssonpåtaket) har lagt ut en bild på Foxy på sin blogg!
Svinkuligt! Jag mejlade henne för nån dag sedan och skrev att jag rakat en blomma på hans rumpa som hon hade förr på Soccan. Så här är inlägget!


image description

Bra att veta inom markarbete/hoppning

Avståndstabell

Bommar och cavaletti

Travbommar
Häst 1.10 - 1.30 m
D-ponny 1.00 - 1.10 m
C-ponny 0.90 - 1.00 m
B-ponny 0.80 - 0.90 m

Galoppbommar
Häst 3.00 - 3.25 m
D-ponny 2.75 - 3.00 m
C-ponny 2.50 m - 2.75 m
B-ponny 2.25 - 2.50 m

OBS! Minska med minst 10 cm om det gäller upphöjd caveltti, oavsett om det gäller trav- eller galoppbommar.

Mellan travbom och hinder
Häst ca 2.50 m
D-ponny 2.30 - 2.40 m
C-ponny 2.10 - 2.20 m
B-ponny 1.90 - 2.00 m


Träningsavstånd

Dessa avstånd gäller om du hoppar hinder i galopp med höjder motsvarande lätt klass. Hoppar du väldigt låga höjder behöver du kanske korta avståenden.

1 galoppsprång mellan
Häst 6.50 - 7.00 m
D-ponny 6.50 - 6.90 m
C-ponny 5.90 - 6.30 m
B-ponny 5.30 - 5.70 m

2 galoppsprång mellan
Häst 9.75 - 10.25 m
D-ponny 9.50 - 9.90 m
C-ponny 8.70 - 9.10 m
B-ponny 7.80 - 8.20 m

3 galoppsprång mellan
Häst 13.50 - 14.00 m
D-ponny 13.00 - 14.00 m
C-ponny 12.00 - 13.00 m
B-ponny 11.00 - 12.00 m

4 galoppsprång mellan
Häst 17.00 - 17.50 m
D-ponny 16.25 - 17.25 m
C-ponny 15.00 - 16.00 m
B-ponny 13.75 - 14.75 m

5 galoppsprång mellan
Häst 20.50 - 21.00 m
D-ponny 19.50 - 20.50 m
C-ponny 18.00 - 19.00 m
B-ponny 16.50 - 17.50 m

6 galoppsprång mellan
Häst 24.00 - 24.50 m
D-ponny 22.75 - 23.25 m
C-ponny 21.00 - 22.00 m
B-ponny 19.25 - 20.25 m

7 galoppsprång mellan
Häst 27.50 - 28.00
D-ponny 26.00 - 27.00 m
C-ponny 24.00 - 25.00 m
B-ponny 22.00 - 23.00 m
Lånad HÄRIFRÅN
Så inte detta händer ;)
image description


Hela världen är så underbar, om man är korkad, tom och glad

image description

Tisdag

Ja nu sitter jag här och väntar på att klockan ska bli fyra och då åker jag till stallet. Idag så rider jag ju dressyr och sköter Fonzie med Sara ;) så som ni kanske förstår så får ni ingen bra uppdatering förren ikväll. Eller snarare sagt ni får ingen uppdatering men är tillbaks på kvällen! ;) och dessutom har jag tagit med läxor hem...

// Lowa


we heart it

Tycker att Weheartit verkligen har fina bilder ibland. Jag menar vissa av texterna där stämmer ju verkligen. På facebook kanske ni vet att tidslinjen har kommit och bilden rakt har under har jag- All you need is love-



Hjärtat, snälla bli frisk<3

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I beg
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead."



Dans

Vi har haft dans nyligen och nu väntar jag på våran lärare.
innan det så fick vi bulla och saft. GÖTT!

Idag, älska toulla skolan! <3
Fotograf: Alicia
image description

ridspö

Vad rider ni med för ridspö? Dressyr/hopp/allroundspö eller rider ni utan? Jag rider med Dressyrspö inne och när jag rider ut så rider jag alltid ut med hoppspö , om jag ska vara ärlig så äger jag inte ens ett allroundspö eller vad man ska kalla det ;)


Natti natti

Skriva klart det här inlägget sen blir det sängen efter en lång dag! Vi ses imorgon , godnatt alla fina läsare<3



påsklovet

Kvällen har bestått av  film mys och massa andra, så bloggen har fått varit lite åt sidan, men ibland kan det behövas också! Tänkte att ni kan få se lite av veckans schema:

Måndag-

Tisdag- Skola, dressyr, Fonzie, baka

Onsdag- Stallet tidigt , baka, åka till skolans basar (Rädda barnen i Bolivia), HALVT LEDIG

Torsdag-PÅSKLOV!!! Stugan

Fredag- stugan

Lördag- Sugan och stallet

Söndag- Stugan

Och där har vi problemet , kommer vara i stugan nästan hela påsken.. Fåtal dagar jag kommer vara hemma och kunna blogga, så hur gör vi då med bloggen. Eftersom vi inte har bredband ute i stugan så kan jag ju inte blogga från en dator, möjligtvis från pappas Iphone som är seg som en snigel... Kan ju inte heller sitta och göra tidinställda för en hel vecka. Ett inlägg per dag hade kanske funkat och om man bloggat från pappas iPhone någongång. Så det kommer ju inte vara speciell bra uppdatering för mig, men ett inlägg per dag , och bara under påsklovet, lovar! På tisdagen och onsdagen nästa vecka så kommer jag vara hemma så då kan jag blogga och uppdatera er lite. Alma kanske kan blogga lite mer än jag förhoppningsvis. Men känns lite skönt också att lägga bloggen på lite off, och sen ta igen det! Då vet ni lite om de kommande veckornas uppdate men BARA under påsklovet kommer detta gälla, sen så börjar ju bloggningen som vanligt! :)

Nog för att alla dagar inte kommer vara så extremt roliga, och speciellt när min kamera inte funkar!!

Läggdags

Nu är det dags för mig att sova!


Respekt till denna ponny! /Alma


harry potter

Idag red jag Harry på ridkursen och det gick helt okej, han är också en häst med tungt huvud om jag säger så och är inte så vaksam på skänkeln men han lyssnade hyfsat. Vi red på åttvolter och en "mindre mitten volt" där vi skulle böja, och putta in baken mot mitten. I böjningarna var han jätte fin dock så tappade han tempo ganska ofta så mycket skänklar var det idag.

Men när vi skulle putta in baken mot mitten så gick han super fint! Då fick jag även fram honom som jag ville och allt flöt på, skönt! ;) Vi red ju för Sofia och jag tycker hon är super bra. Själv tävlar hon ju dressyr med sin häst SOLO men som vi kallar honom Sune. Han är en fux som är superfin! Än tror jag bara att det startat en klubbtävling vet inte?! Men det är ju inte så mycket dressyrtävlingar här uppe i norr. Grym fin häst, med duktig ryttare iaf!

Det jag måste tänka på var att lossa knäna , jag spänner väl dem eller något, men det blir ju perfekt träning till imorgon på dressyrpasset, även då har jag henne! :)
 

ponnynceline.blogg.se

V brukar ju inte ta upp så mycket bloggar som vi läser. Men jag läser VARJE dag en blogg som jag tycker är skit bra! Super snygg design, bra skrivet , tjejen har allt kan jag säga. Hennes ponny celine är även till salu, och bloggen handlar ju mycket om henne såklart. Tävlar bland annat i dressyr (som jag gillar) och det verkar gå väldigt bra för henne. Tycker verkligen ni ska gå in på hennes blogg, grymt bra!
http://ponnynceline.blogg.se/

inget speciellt alls

Ja nu sitter jag här och nyss slutat skolan typ. Drar till stallet om en timme cirka och rider på ridkursen och sen hem direkt. Idag rider jag nog mest troligt för Sofia eftersom Annika är i skåne och provrider en ponny som de kanske ska köpa in till klubben. Tror iaf att det var så ;) Annars händer inget speciellt alls idag.

Dagen

Sitter i skolan nu så detta är alltså ettt tidinställt inlägg. Direkt jag kommer hem så slänger jag i mig nå mat och sen så sticker jag till stallet för att rida på ridkurs. Så ser min dag ut idag, hur ser din ut? :)

drar till skolan nu eller om en timme

Så nu ska jag börja sminka mig och sånt shit ;) Ni får mer uppdatering efter skolan så ni vet, chao!

Kan inte sluta skratta


image description

Rakad poa♥


image description

Taggar

Taggar till hoppningen idag. Jag tror att vi ska träna framhoppning, för snart är det ju deras första "riktiga" tävling. Fast det är alltid bra att träna på. Är riktigt laddad så vi får hoppas på det bästa! Hoppningarna brukar gå bra och det gör den säkert idag med.


Hiss eller Diss

Den här är så GRYYMT snygg , alltså! ;)

Kontoret

Jag har idag sett PA3&kontoret.-askult!

Fast nu har jag ont i huvet så det bara ryker om det.

Stallet idag var kul och tolkningen gick bra! Vikkan provade även att tolka.
/Alma
Dessutom blev f rakad idag!:)


vill shoppa

Åhh, känner mig så köp sugen.. Jag vill bara HANDLA HANDLA och HANDLA. Verkar som alla får nyheter när jag inte kan köpa något, eller inte har någon att köpa åt :( Men duktig som jag är så har jag haft godis löfte sen 31 Maj så när 31 Maj kommer så har jag bestämt mig för att köpa en kavaj, läderremmar till sporrarna och en tävlingsskjorta i stället för att få pengar. Sen har jag ju lite pengar i min egen börs som jag kommer köpa saker till ponnyn för ;) Nam nam är verkligen sugen på att klicka hem några härliga saker!
Image
Image

Helgen

Som sagt har jag ju varit i stugan och det var helt okej, mysigt var det iaf! Hade ju även slutprov igår som jag tyckte gick hyfsat, 2 fråggor jag fastnade på... Men men förhoppningsvis så klarar jag det :) Direkt efteråt så åkte jag med min fina vän Stina till stugan. Körde lite skoter och tolkade, svin skojj! Men tyvärr så skulle Stina hem alldeles för snabbt..
'
Idag så gjorde vi inte heller så mycket, åkte lite skoter till Jukkas stallet och tittat på hästarna och sen var vi och grillade hos Esko. Vi åkte sedan hem (till stugan alltså) och så mös vi på ett litet tag till innan vi åkte in till stan till mommo och moffa :) Och nu sitter jag här och tittar på PA. Längtar till kamerna den får ta och komma nu, jobbigt med att ladda upp en och samma bild-.-



Bloggar senare

Hejsan allihopa! Stugvädret var så fint så vi var i stugan längre än jag trodde! Nu är jag hos Mormor och morfar och ska äta så jag får ta igen bloggningen senare. Ikväll kommer massa inlägg så ni vet ;)

Snart

Kommer hem snart (hoppas jag) kommer blogga mer då. Kom inte på något mer tidinställt det är så himla svårt! Kommer snart med mer uppdatering, kvällens uppdatering blir mest troligt GRYM!

Tävling Hos Ponnynceline


Klicka på bilden för att komma till inlägget ;)
image description


1 April

Denna vår/vinter har gått fort. Nu är det redan April och snön är kvar.
Om 20 dagar så är det tävling. Längtar! ♥
image description

RSS 2.0